کد خبر 344019
تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۰

رئیس‌جمهور کشورمان در دیدار ایرانیان مقیم تاجیکستان، بر عزم تهران برای گسترش حضور و توسعه همکاری‌های همه‌جانبه میان تهران-دوشنبه خبر داد.

به گزارش مشرق، حسن روحانی شب گذشته در محل سالن «عینی» پایتخت تاجیکستان با صدها نفر از ایرانیان مقیم اعم از بازرگانان، دانشجویان و نمایندگان نهادهای ایرانی و خانواده‌های آنان دیدار کرد. 

روحانی دیدار با ایرانیان خارج از کشور را فرصتی مغتنم دانست و گفت: برای ما حضور در جمع ایرانیان عزیز در خارج از کشور بوی خاصی دارد و وقتی آدم در وطن خودش هست همواره این عشق در مشامش است، اما هر کجا شما ایرانیان در خارج از کشور دور هم جمع می‌شوید بوی عطر وطن را بهتر لمس می‌کنید.

وی با اشاره به تلاش‌های دولت یازدهم برای حل و فصل مشکلات جامعه تصریح کرد: ایران بحمد الله در طول یک سال گذشته در زمینه‌های مختلف گام‌های خوبی را به جلو داشته است. البته این به معنی هنر کارگزاران دولتی یا دولت نیست، این به معنی حضور پرنشاط مردم عزیز ایران در همه صحنه‌هاست. آنچه امروز در ایران و در میان ایرانیان در سراسر جهان مشاهده می‌شود امید و نشاط بیشتر نسبت به آینده و توسعه و تعالی کشور است.

رئیس جمهور ایران گفت: شرایط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور و همچنین روابط بین‌المللی جمهوری اسلامی مان در همه زمینه‌ها نسبت به گذشته بهبود پیدا کرده است.

پیشرفت در شرایط تحریم‌

وی با تمجید از نقش ملت در همکاری با دولت، بیان کرد: همه تلاش ما این است که از فشارهای ناحقی که بر مردم ما قدرت‌های خارجی روا داشته‌اند، کم کنیم و انشأالله این فشار ها را برداریم.

روحانی با بیان ظالمانه بودن تحریم‌ها و تاثیر منفی آن‌ها برای مردم ایران، یادآور شد: البته هنوز یک بخشی کوچکی از تحریم‌ها برداشته شده و بخش بزرگی از آن باقی مانده است اما در عین حال این که ما در شرایط تحریم توانستیم این موفقیت‌ها را به دست بیاوریم یک علامت بسیار خوب به قدرت‌های خارجی است و آن اینکه ما حتی در شرایط سخت تحریم نیز می‌توانیم معضلات اصلی اقتصادی و اجتماعی، سیاسی و فرهنگی خود را حل و فصل کنیم.

رئیس جمهور کشورمان در ادامه به ایجاد تحرک مثبت اقتصادی در داخل ایران اشاره و تصریح کرد: ما به هر استانی که سفر می‌کنیم یک جلسه‌ای با کارآفرینان و سرمایه‌گذاران می‌گذاریم که در آن هم از داخل کشور و هم ایرانیان خارج از کشور حضور پیدا می‌کنند. اینکه کارآفرینان و سرمایه‌داران به دنبال سرمایه‌گذاری در داخل ایران هستند به معنی امید و اعتماد به آینده بهتر برای کشورمان می‌باشد.

خروج ایران از رکود

روحانی با اعلام رو به کاهش بودن نرخ تورم در کشور، گفت: خوشحال هستیم به ایرانیان عزیز عرض کنیم که در طول یک سال در تورم تقطه به نقطه 31 در صد کاهش داریم و این به آن معنی است که از 45 درصد به 14 درصد رسیدیم.

وی با اشاره به سفر اخیر خود به مشهد و اعلام خروج اقتصاد کشور از رکود، گفت: این خبر بسیار مهمی است چون مشکل اصلی ما در اقتصاد رکود و تورم بود و عبور از این دو مشکل بزرگ کار بسیار سختی بود. البته این به آن معنی نیست که مشکل تمام شده بلکه به آن معنی است که راهی که ما از یک سال پیش انتخاب کردیم راه درستی بوده و امیدی که مردم به آینده کشور بسته‌اند کاملا واقع‌بینانه بوده و ملت عزیز و بزرگ ما قدم به قدم برای حل معضلات کشور با تمام کوشش و توان در سنگر است.

نکته‌ای مهم‌تر از مسئله اقتصادی

رئیس جمهور کشورمان تغییر فضای سیاسی ایران را موضوعی حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: شاید از یک دیدگاه مهم‌تر از مسئله اقتصادی نوع آشتی گروه‌های سیاسی، آزادی مردم در بیان نظرات بیش از گذشته، بیان نقد بیش از گذشته می‌باشد که ما همواره از این فضا استقبال می‌کنیم چرا که اگر ما می‌خواهیم توسعه پیدا کنیم پس باید یک توسعه همه‌جانبه و متوازن و مردم نیز در بیان نظراتشان باید آزاد باشند. چون کشور مال مردم است و ما هر کدام امانتدار هستیم که یک مدت کوتاهی مردم مسئولیتی را به ما واگذار کرده‌اند.

روحانی با بیان اینکه صاحب کشور ملت ایران است، تصریح کرد: ملت ایران باید بتواند نظراتش، اعتقاداتش، انتقاداتش و راهی را که می‌پسندد در چارچوب قانون اساسی و فرهنگ بلند اسلامی و ایرانی ما که هویت ما همیشه هویت اسلامی ایرانی بوده است، بیان کند و ما امروز می‌بینیم که این فضا رو به رشد در داخل جامعه ماست.

به گفته وی، دانشگاه‌های ما امروز دارای فضای بهتری نسبت به دیروز است، همه تشکل‌های دانشجویی امروز آزادانه فعالیت می‌کنند و نشریات خودشان را دارند. البته ما به عنوان خدمتگذاران مردم هنوز هم فکر می‌کنیم که نیاز به فضای بازتر برای ملت و جامعه خودمان داریم و دولت و شخص رئیس جمهور قولی که در انتخابات در همه این زمینه‌ها به مردم عزیز دادند به قول خود پایبند و وفادار خواهند ماند.

حضور مردم تعیین‌کننده است

وی نقش مردم ایران را در تعیین مسیر حرکت مهم تلقی کرد و افزود: ما از ابتدا به مردم گفتیم حضور شما نباید فقط روز انتخابات به پای صندوق رای باشد که بگوئید حماسه سیاسی را آفریدیم، حضور پیدا کردیم، رای دادیم و خدا حافظ، دیگر مسئولیت به عهده شماست. ما هم به مردم بگوئیم یک قول‌های در انتخابات دادیم و رایمان را گرفتیم، خدا حافظ تا چهار سال دیگر! این چیزی نیست که مورد قبول مردم و دولت باشد.

روحانی ادامه داد: روزی که در صحنه انتخابات ملت شور آفرید همه با هم بودیم و تا آخر همه با هم حرکت خواهیم کرد. پله‌های صعودمان تا سکوی که مورد نظر و سکوی افتخار بزرگ این ملت است، همه با هم قدم به قدم حرکت می‌کنیم، به پیش می‌رویم و انشاءالله کشورمان را به نقطه‌ای می‌رسانیم که شایسته ملت عزیز و بزرگ ایران‌زمین است.

رفع ایران‌هراسی از اهداف سیاست خارجی

رئیس جمهور ایران ضمن پرداختن به اقدامات دولت در بخش سیاست خارجی، تصریح کرد: در سیاست خارجی قول ما به مردم این بوده که فضای جهانی را نسبت به کشور ایران، ملت ایران و نظام ایران به سمتی هدایت می‌کنیم که واقعیت ایران را ببینند و مشاهده کنند. ما گفته‌ایم که با ایران‌هراسی در منطقه و جهان تا روزی مقابله می‌کنیم که به طور کامل در افکار عمومی جهان زایل شود. ما نه ملتی هستیم که بخواهیم در افکار عمومی جهان زایل شویم، نه ملتی هستیم که بخواهیم در امور داخلی دیگران مداخله کنیم، نه ملتی هستیم که بخواهیم سلاح کشتار جمعی بسازیم و نه ملتی هستیم که عقب ماندگی دیگران و پیشرفت خودمان را بخواهیم. ما پیشرفت همه جهان و آشتی همه جهان را آرزو و دنبال می‌کنیم.

از غنی‌سازی دست بر نمی‌داریم

روحانی با اشاره به پیشرفت‌های قابل ملاحضه‌ای در زمینه مختلف علمی و از جمله فن‌آوری صلح‌آمیز هسته‌ای طی یک سال اخیر، بیان کرد: ما به فن‌آوری‌ای رسیدیم که امروز یک سانتریفیوژی ما 20 برابر گذشته غنی‌سازی می‌کند و این به آن معنی است که دست از علم و فن‌آوری و فعالیت صلح‌آمیز بر نمی‌داریم. ما در عین حال نمی‌خواهیم که هیچ کشوری به فعالیت صلح‌آمیز ما به ناروا و به خاطر شعار نگران باشند.

ما به دنیا دروغ نگفته‌ایم و دروغ نخواهیم گفت. ما به عنوان یک دولت اسلامی به همه دولت‌ها و ملت‌های جهان گفته‌ایم که فن‌آوری ما صلح‌آمیز باقی خواهد ماند و به این قولمان پایبند خواهیم ماند. چرا؟ به دلیل اینکه بالاترین سکو برای حرکت در سیاست خارجی اعتماد است، اعتماد بین ملت‌ها و اعتماد بین دولت‌ها.

رئیس جمهور کشورمان در ادامه گفت: ما اصلا نمی‌خواهیم در تاجیکستان یا هر کشور دیگری پشت پرده و مخفی به تصور منافع خیالی واهی فعالیت کنیم. ما معتقدیم اختیارات هر کشوری در دست مردم و دولت منتخب آن است. ما می‌خواهیم یک روابط سالم اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی با همه دنیا و ملت ها داشته باشیم. ما نمی‌خواهیم چیزی را به افکار عمومی جهان تحمیل کنیم. اسلام دین تحمیل نیست. ضمن اینکه اعتقاد و فرهنگمان را برای جهانیان معرفی می‌کنیم اما در عین حال در امور داخلی آن‌ها هرگز مداخله نخواهیم کرد.

افتخارات مشترک ایران و منطقه

وی روابط ایران با کشورهای منطقه را صمیمانه عنوان کرد و گفت که همکاری با کشورهای همسایه و منطقه و به خصوص کشورهای که با ایران دارای فرهنگ واحد و از ریشه واحد می‌باشند، باید بیشتر توسعه پیدا کند.

روحانی تصریح کرد: ما و کشورهای آسیای مرکزی و برخی دیگر از همسایه‌هایمان شاخه‌های یک درخت هستیم، ریشه ما یکی است، فرهنگ دیرینه ما یکی است، حتی افتخارات ما یکی است. مردم همین کشور و همین شهر «دوشنبه» به چهره‌های افتخار می‌کنند که ما در تهران افتخار می‌کنیم.

روحانی افزود: این‌ها به رودکی، به فردوسی افتخار می‌کنند، ما در ایران هم به رودکی، فردوسی، حافظ و سعدی و همه چهره‌ها و شخصیت‌های بلند ادبی و فرهنگی‌امان افتخار می‌کنیم.  مگر ابن سینا می‌تواند افتخار تنها یک ملت باشد؟ افتخار همه منطقه است، همه آن‌های که در گذشته برای فرهنگ بلند در این سرزمین و در کل منطقه تلاش کرده‌اند. بنابراین ما یک روابط صمیمانه، دوستانه و محکم با کشورهای منطقه را دنبال می‌کنیم.

وی حضور هیئت‌های بلندپایه کشورهای خارجی و از جمله آسیای مرکزی در مراسم تحلیف و سفر یک سال پیش خود به بیشکک جهت شرکت در نشست سران شانگهای را اولین پیوند جدید در جهت توسعه روابط عنوان و بیان کرد: ما دست دوستی بیشتر، صمیمیت بیشتر، روابط نزدیکتر به همه کشورهای منطقه دراز کردیم و این دست‌ها فشرده می‌شود و امروز شرایط بهتری در این منطقه داریم.

افزایش توجه به همکاری با تاجیکستان

رئیس جمهور ایران با تاکید بر علاقه‌مندی تهران به رشد روابط با تاجیکستان، گفت:  در جلساتی که روز و شب گذشته با مقامات بلند‌پایه این کشور و بویژه رئیس جمهور محترم تاجیکستان داشتیم این اراده را در طرف مسئولین تاجیکستان هم احساس کردیم. ما می‌خواهیم در این کشور حضور فعالتر اقتصادی، فنی مهندسی، علمی، فن‌آوری داشته باشیم. روابط گردشگری ما بهتر از گذشته باشد، ارتباطات ما از لحاظ ریل، از لحاظ هوایی و جاده ‌ی در آینده به مراتب بهتر از امروز و گذشته باشد.

روحانی با اشاره به اینکه ایران می‌خواهد با تاجیکستان در زمینه فعالیت‌های فرهنگی ارتباط نزدیکتری داشته باشد، اعلام کرد: بورسیه‌های که ما در ایران به دانشجویان تاجیک می‌دهیم متنوع‌تر و شرایط این‌جا برای دانشجویان ایرانی نیز سهل‌تر خواهد شد که انشاءالله شاهد ارتباطات بسیار بهتری در آینده خواهیم بود.

قبل از سخنرانی رئیس جمهور در جمع ایرانیان مقیم تاجیکستان، «سیدمحمود صدری» سرپرست سفارت کشورمان در دوشنبه در خصوص فعالیت‌های نمایندگی سیاسی در راستای بهبود روابط دو کشور و حل و فصل مشکلات هم‌وطنان مقیم صحبت کرد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس