در شرایطی که حضور یا عدم حضور بانوان در بازی‌های آسیایی به موضوع مناقشه برانگیزی تبدیل شده، بانوی دونده ایرانی در قامت یک ورزشکار موفق مسلمان ظاهر شد.

گروه ورزشی مشرق- چندی قبل، پس از اخراج تیم بسکتبال قطر از بازی های آسیایی که ناراحتی و خشم بازیکنان این تیم را به دنبال داشت، شیخ احمد الفهد الصباح، رئیس شورای المپیک آسیا از تمامی فدراسیون ها خواست تا اجازه استفاده از پوشش اسلامی را به زنان ورزشکار بدهند. ورزشکاران زن قطری پس از اینکه به آنها گفته شد فدراسیون جهانی اجازه استفاده از حجاب را به آنها نمی دهد، مسابقات را ترک کردند. این در حالی بود که در بسیاری از ورزش ها از جمله فوتبال استفاده از حجاب اسلامی آزاد است.

از اخراج تیم قطر تا تیم تمام مردانه سعودی

پس از اینکه اعزام کاروان تماماً مردان توسط عربستان سعودی به کره جنوبی، انتقاداتی را متوجه این کشور کرد، حالا این موضوع بار دیگر سبب شده تا بحث حضور زنان ورزشکار مسلمان در مسابقات بین المللی مطرح شود.

شیخ احمد الفهد ضمن ابراز ناراحتی از اتفاقی که برای تیم قطر افتاده، گفت از فدراسیون بین المللی بسکتبال خواسته تا تغییری در قوانین خود به وجود آورد. او افزود: "در تمامی رشته ها از جمله فوتبال، والیبال و دوومیدانی حجاب پذیرفته شده و تنها استفاده از آن در بسکتبال ممنوع است." 

الفهد ضمن تاکید بر اینکه رشته های بسکتبال، فوتبال، کشتی، هندبال یا والیبال تفاوتی با یکدیگر ندارند، گفت: "دلیلی برای منع استفاده از حجاب در ورزش وجود ندارد."

دونده ایرانی الگوی موفق یک بانوی ورزشکار مسلمان ++ آماده ارسال 24 ورزشی

مجوزی با هزار اما و اگر

فدراسیون جهانی بسکتبال استفاده از حجاب را در بازی های داخلی مجاز می داند. از این رو می توان از سال آینده به صورت آزمایشی در مسابقات بین المللی اجازه استفاده از پوشش اسلامی را به ورزشکاران داد. این در حالیست که مسئولان فدراسیون جهانی مخالفت با حجاب به دلایل مذهبی را صراحتا رد کرده اند.

شعار بازی های آسیایی اینچئون این بود: "تنوع (نژادی و عقیدتی) این‌جا می‌درخشد." با این حال شیخ احمد هشدار داد ممنوعیت استفاده از حجاب در بسکتبال به معنای بیرون راندن زنان برخی کشورها از مسابقات است. او گفت: "تعداد ورزشکاران حاضر صرفا به این دلیل که برخی از آنها نمی توانند بدون حجاب در بازی ها شرکت کنند، کاهش پیدا کرده است. عدم حضور تیم های ایران و افغانستان در این بازی ها به دلیل مسئله حجاب بود؛ نه اینکه آنها ورزشکاری در این رشته نداشته‌اند."

حضور کاروان 200 نفره عربستان در بازی های آسیایی در حالیکه حتی یک ورزشکار زن هم همراه آنها نبود، خشم برگزارکنندکان را برانگیخت، بطوریکه دیده‌بان حقوق بشر نیز آن را نوعی "عقب‌گرد" قلمداد کرد.

با توجه به اینکه در المپیک 2012 لندن، کمیته بین المللی تمامی کشورها را ملزم کرده بود تا ورزشکاران زن خود را همراه بیاورند، دو زن در کاروان عربستان سعودی هم حضور داشتند. در این حال، کمیته بین المللی به صراحت خواستار حضور برابر زنان و مردان در مسابقات مهم شده است.


آیا حضور زنان الزامی می‌شود؟

شیخ احمد در پاسخ به سوال خبرگزاری فرانسه در خصوص اینکه آیا شورای المپیک آسیا برای وادار کردن کشورها به منظور شرکت دادن ورزشکاران زن در مسابقات از کمیته بین المللی المپیک تبعیت می‌کند، گفت: "حضور زنان در مسابقات موضوع ساده ای نیست و پیگیری آن ادامه خواهد داشت. شاید این امر در جاکارتا محقق شود." جاکارتا، پایتخت اندونزی، میزبان دوره بعدی بازی های آسیایی است.

او افزود: "تغییرات، آرام آرام روی می دهند. با این وجود، بدیهی است شورای المپیک آسیا تابع سیاست های جدیدی خواهد بود که در جلسه آتی کمیته بین المللی المپیک در موناکو از سوی توماس باخ رئیس این کمیته، اتخاذ می شود."

با وجود آنکه در دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز شاهد رشد حضور زنان ورزشکار بوده ایم، همچنان قطر با 55 زن از میان 260 ورزشکار اعزامی در میان این کشورها رکورددار بیشترین حضور زنان است. در المپیک 2012 لندن نیز دو زن از قطر حضور داشتند. خلیل الجابر، سرپرست کاروان قطر در این‌باره گفت: "کشور ثروتمندی چون قطر که میزبان جام جهانی 2022 فوتبال خواهد بود درصدد است تا فرصت بیشتری برای حضور زنان ورزشکار در رقابت ها فراهم کند."


دونده ایرانی الگوی موفق یک بانوی ورزشکار مسلمان ++ آماده ارسال 24 ورزشی


کاروان مالدیو و نمونه موفق یک زن مسلمان

کاروان کوچک مالدیو که 33 درصد از ورزشکاران آن را زنان تشکیل می دادند در این زمینه پیشگام بود. بطوریکه حدود 50 زن از این کشور در این رقابت ها حضور داشتند. این در حالی است که عربستان هیچ یک از ورزشکاران زن خود را اعزام نکرده بود و حدود 20 درصد از کاروان ایران را زنان تشکیل می دادند.

احمد مرزوق، دبیرکل کمیته المپیک مالدیو گفت که این اقدام آنها مخالفت عده ای را به دنبال داشته است؛ بطوریکه بنا بر اظهارات نمایندگان شورای المپیک آسیا برخی کشورهای مسلمان از این عمل مسئولان ورزش مالدیو ناراحت هستند.

لیلا رجبی، ورزشکار زن ایرانی در مسابقات دوومیدانی توانست با کسب جایگاه دوم تاریخ‌ساز شود. او نخستین زن ایرانی بود که موفق به کسب مدال در بازی های آسیایی شد. رجبی 31 ساله در این باره گفت: "بسیار خوشحال هستم. اولین بار است که یک زن ایرانی توانسته در مسابقات دوومیدانی برنده مدال نقره شود. خوشحال هستم چون باعث خوشحالی مردم ایران شدم."

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 16
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • sad ۰۱:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۷
    0 0
    از جمله چیزهایی که فقط برای مردم جهان سوم میتونه مهم باشه، همینه!!!
  • هوادار ۰۴:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۷
    0 0
    آدمایی که تو این مرز و بوم زندگی میکنن ، از منابع و آب و نونش استفاده میکنن ، تحصیل و پیشرفت میکنن و گاها جیبشونم پر میکنن ، اسمشونم میزارن ایرانی . . . اما در آخر با ژست روشنفکرانه و متمدنانه یه خط میکشن دور کشورشون و هم وطناشونو با عبارت جهان سوم خطابشون میکنن ، بدجور حال آدمو بهم میزنن . . . خیلی شیفته جهان اولید ، راه بازه و جاده دراز . . .
  • فاطیما ۰۸:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۷
    0 0
    سلام در کشورهای اروپایی به دلیل مطالبات مسلمانان ، ساعات ویژه ای جهت استفاده بانوان مسلمان در مراکزی نظیر شنا لحاظ کرده اند، متاسفم که باید از گزاره ای اروپایی استفاده کنم تا باورتان شود این گزاره (پوشش)اتفاقا برای مالیدن بینی تکبر آقایان است ، شاید هنوز گذرت به نامردان نخورده است که لذت پوشش را از عمق جان حس کنی.
  • ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۷
    0 0
    نه که حالا مردم جهان اول چشم بسته زیر لاابالی گریهای فرهنگ صهیونیست نرفتن!
  • سیدعادل میراحمدی بهنمیری ۰۹:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۷
    0 0
    سلام. برای گرفتن مدال طلا و نقره و برنز هیچ گاه سر خود را خم نمی کنیم. هیهات من ذلة. التماس دعا یاعلی(ع)
  • ۰۹:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۷
    0 0
    طالبان شیعه (علم الهدی و یاران) مخالف حضور زنان در ورزش هستند.
  • ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۷
    0 0
    نمرديم و معناي حجاب اسلامي را هم فهميديم ... نمي دونم خودمون را هم بايد فريب بدهيم؟ آيا واقع پيرهن و شلوار و يك روسري حجاب اسلامي است؟
  • محمد ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۷
    0 0
    دمش گرم. باعث افتخار ماست
  • ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۷
    0 0
    خانم ليلي رجبي كه تو تصويرش هست ايراني نيست بلكه بلاروسي هست و تابعيت ايران روداره
  • ۱۷:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۷
    0 0
    روسیه سفید.
  • ۱۸:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۷
    0 0
    لیلا رجبی بلاروسی هستن
  • sad ۰۱:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۸
    0 0
    دوستان منظور منو اشتباه گرفتین ... ورزش حرفه ای نمیتونه محکی عقلایی برای بالا و پایین شدن غرور ملی باشه ما نباید اگر به درست یا غلط احساس عقب ماندگی و تحقیر نسبت به کشورهی صنعتی میکنیم بیایم اونو با مخدر ورزش حرفه ای پوشش بدیم... من مخالف ورزش قهرمانی از نوع حرفه ایشم چون فقط ابزاری برای اغوای مردم از طریق هیجاناتشونه ... اون پوشش خانوما هم که به درد خودشون میخوره ... واقعا فکر میکنید سیره اهل بیت با این شیوه موافقت داره؟؟؟
  • sad ۰۲:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۸
    0 0
    اگه به شما بود که خود اهل بیت و پیامبر رو هم طالبان میدونستید!!!
  • soh ۰۲:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۸
    0 0
    اگه به شما بود که خود اهل بیت و پیامبر رو هم طالبان میدونستید!!! ازحضرت فاطمه در جامعه ما فقط اسمش تجلیل میشه و گرنه رسمش تعطیله!!! چون از نظر کوته بینانه امثال شما همان رسم داعشه!!!
  • محمدرضا1 ۱۵:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۹
    0 0
    دوست عزیز شما اساسا تومخی دسته خودتم نیست عادت کردی
  • ۱۵:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۹
    0 0
    حالا چرا هر پیامتو به یه اسم میذاری؟؟؟؟؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس