کد خبر 353727
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۸

مقامات روسی، عربستان را متهم کردند که با هدف فشار بر اقتصاد روسیه، اقدام به کاهش عمدی قیمت نفت کرده است.

به گزارش مشرق، معاون شرکت نفت دولتی روسیه، روسنفت، اعلام کرد، عربستان سعودی با اهداف سیاسی در حال کاهش عمدی قیمت نفت در بازارهای جهانی است.

در حال حاضر عربستان سعودی بزرگ ترین تأمین کننده نفت جهان محسوب می شود که با تولید روزانه 11.5 میلیون بشکه نفت همچنان در صدر بزرگترین تولید کنندگان نفت در جهان قرار دارد.

بنا به گزارش بیزینس اینسایدر، مقامات روسی اعلام کرده اند عربستان سعودی با ارائه تخفیف قابل توجه در فروش نفت خود قصد دارد تا قیمت جهانی این حامل انرژی را به 80 دلار در هر بشکه کاهش دهد.

از سوی دیگر کاهش قیمت نفت تأثیرات منفی اقتصادی زیادی بر روسیه خواهد داشت. این کشور بودجه سال جاری و آینده خود را بر مبنای قیمت متوسط 100 دلار در هر بشکه تدوین کرده است که کاهش 20 دلاری قیمت هر بشکه نفت خام در بازارهای جهانی کسری بودجه این کشور را طی سال جاری و آینده به میزان بالایی افزایش می دهد.

بر اساس اعلام منابع رسمی، دولت روسیه بدون در نظر گرفتن کاهش قیمت نفت و با قیمت 100 دلار در هر بشکه برای رسیدن به اهداف اقتصادی خود نیازمند 7 میلیارد دلار جذب سرمایه گذاری خارجی و 1.1 هزار میلیارد روبل معادل 27.2 میلیارد دلار سرمایه گذاری داخلی است.

با کاهش قیمت جهانی نفت، نیاز این کشور به دریافت کمک های مالی خارجی بیش از پیش افزایش خواهد یافت که به دلیل اعمال تحریم از سوی غرب علیه این کشور، دستیابی به منابع مالی خارجی بیشتر برای این کشور بسیار دشوار خواهد بود.

در همین حال وزیر اقتصاد روسیه، آنتون سیلااونو، اعلام کرده است که پیش بینی رشد اقتصادی سال جاری این کشور از سوی دولت روسیه خوش بینانه بوده است و این کشور راه دشواری را برای دستیابی به این اهداف در پیش خواهد داد.

از اهداف سیاسی اقدام عربستان علیه روسیه، رویارویی دو جبهه غرب و روسیه در بحران های اوکراین و سوریه است که در هر دو جبهه عربستان از مواضع غرب حمایت می کند و تلاش می کند تا با فشار اقتصادی بر روسیه این کشور را واردار به عقب نشینی از مواضع خود در این دو جبهه بین المللی کند.

میخائیل لئوتیو، معاون  روسنفت، اعلام کرده است که در این اقدام سیاسی، خود عربستان نیز از سوی غرب در حال بازی خوردن است.

ادامه روند کاهش قیمت نفت می تواند روسیه را درگیر بحران های اقتصادی جدیدی کند و باعث عقب نشینی دولت روسیه از برخی اهداف اقتصادی خود شود.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • پسر ۱۸:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۱
    0 0
    خب اگه 80دلار بفروشه مگه به چند کشور میتونه بفروشه؟
  • علیا ۱۰:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۲
    0 0
    به هرحال این هم یکی از ابزار های جنگ هست. باید رس ها به این بار برسند که شرق و غرب در حال جنگی همه جانبه از جمله اقتصادی و فرهنگی و سیاسی حتی نظامی هستند. در حال حاضر در این میارزه روسیه دیگه جزو غرب به حساب نمیاد و جزو کشورهای شرق دسته بندی میشه. خوشبختانه روسیه کم کم داره به این بار میرسه و ما باید از این موضوع برای گسترش رواب با روس ها استاده کنیم. البته این گشترش روابط یه معنی وا دادن به روس ها نیست. یک همکاری دو طرفه که تامین کننده ی منافع ما باشه. چون هرچند ایران و روسیه چین در یک چبهه ی مشترک با غرب هستند اما دو نکته ی خیلی مهم وجود داره. اول اینکه اگر میخواهیم قدرت باشیم باید استقلالمون رو در تصمیم سازی و تصمیم گیری حفظ کنیم. دوم در هر صورت از نظر پیشینه و فرهنگ روسیه به جهان غرب تعلق داره و نه جهان شرق.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس