به گزارش مشرق، بانک مرکزی متوسط قیمت خرده فروشی برخی از مواد خوراکی را در تهران در هفته منتهی به 1393/7/25 منتشر و اعلام کرد در هفته ای که گذشت نرخ چهار گروه از مواد غذایی کاهش و شش گروه دیگر افزایش یافت البته نرخ یک قلم ثابت ماند.
البته طبق بررسی های بانک مرکزی، تغییرات قیمتی در بین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم در هفته مشابه با سال قبل بدین صورت بوده که قیمت لبنیات نسبت به هفته مشابه سال قبل 12.3 درصد، برنج 3.6 درصد، میوه های تازه 19.9 درصد، سبزی های تازه 2.3 درصد، گوشت قرمز 7.2 درصد، قند و شکر 6.7 درصد، چای 10.5 درصد و روغن نباتی نیز 3.7 درصد افزایش و قیمت تخم مرغ 2.1 درصد، حبوبات 12.5 درصد و گوشت مرغ نیز 7.4 درصد کاهش یافته است.
لبنیات و تخم مرغ
در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات بهای کره پاستوریزه معادل 0.3 درصد کاهش یافت و قیمت سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود. بهای تخم مرغ معادل 4.8 درصد کاهش داشت و شانه ای 82000 الی 102000 ریال فروش می رفت.
برنج و حبوب
البته در تاریخ مورد بررسی در گروه برنج، قیمت برنج داخله درجه یک و درجه دو هر یک معادل 0.2 درصد افزایش یافت. در گروه حبوب بهای تمام اقلام این گروه ثابت بود.
میوه ها و سبزی های تازه
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری نارنگی عرضه نمی شد ولی سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آن ها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوه فروشی ها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار عرضه می شد.
میوه فروشی های سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه می نمودند که در گروه میوه های تازه قیمت انگور بدون تغییر بود. بهای پرتقال درجه یک معادل 5.3 درصد، لیمو شیرین 0.1 درصد، گلابی 1.3 درصد و شلیل و شبرنگ 3.1 درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین 0.4 درصد تا 6.2 درصد افزایش داشت.
در گروه سبزی های تازه بهای سبزی های برگی ثابت بود. قیمت بادنجان معادل 2.5 درصد، کدو سبز 3.8 درصد و سیب زمینی 1.3 درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین 0.2 درصد تا 1.5 درصد افزایش یافت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش قیمت گوشت تازه گاو و گوساله معادل 0.1 درصد افزایش ولی بهای گوشت گوسفند 0.1 درصد و گوشت مرغ 3.7 درصد کاهش داشت.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
در این هفته قیمت قند و شکر هر یک معادل 0.1 درصد کاهش یافت. بهای چای خارجی و انواع روغن نباتی بدون تغییر بود.
البته طبق بررسی های بانک مرکزی، تغییرات قیمتی در بین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم در هفته مشابه با سال قبل بدین صورت بوده که قیمت لبنیات نسبت به هفته مشابه سال قبل 12.3 درصد، برنج 3.6 درصد، میوه های تازه 19.9 درصد، سبزی های تازه 2.3 درصد، گوشت قرمز 7.2 درصد، قند و شکر 6.7 درصد، چای 10.5 درصد و روغن نباتی نیز 3.7 درصد افزایش و قیمت تخم مرغ 2.1 درصد، حبوبات 12.5 درصد و گوشت مرغ نیز 7.4 درصد کاهش یافته است.
لبنیات و تخم مرغ
در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات بهای کره پاستوریزه معادل 0.3 درصد کاهش یافت و قیمت سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود. بهای تخم مرغ معادل 4.8 درصد کاهش داشت و شانه ای 82000 الی 102000 ریال فروش می رفت.
برنج و حبوب
البته در تاریخ مورد بررسی در گروه برنج، قیمت برنج داخله درجه یک و درجه دو هر یک معادل 0.2 درصد افزایش یافت. در گروه حبوب بهای تمام اقلام این گروه ثابت بود.
میوه ها و سبزی های تازه
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری نارنگی عرضه نمی شد ولی سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آن ها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوه فروشی ها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار عرضه می شد.
میوه فروشی های سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه می نمودند که در گروه میوه های تازه قیمت انگور بدون تغییر بود. بهای پرتقال درجه یک معادل 5.3 درصد، لیمو شیرین 0.1 درصد، گلابی 1.3 درصد و شلیل و شبرنگ 3.1 درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین 0.4 درصد تا 6.2 درصد افزایش داشت.
در گروه سبزی های تازه بهای سبزی های برگی ثابت بود. قیمت بادنجان معادل 2.5 درصد، کدو سبز 3.8 درصد و سیب زمینی 1.3 درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین 0.2 درصد تا 1.5 درصد افزایش یافت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش قیمت گوشت تازه گاو و گوساله معادل 0.1 درصد افزایش ولی بهای گوشت گوسفند 0.1 درصد و گوشت مرغ 3.7 درصد کاهش داشت.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
در این هفته قیمت قند و شکر هر یک معادل 0.1 درصد کاهش یافت. بهای چای خارجی و انواع روغن نباتی بدون تغییر بود.