گروه سیاسی مشرق - شایعه «اسیدپاشی به زنان و دختران بدحجاب» که در هفتههای اخیر از طریق پیام کوتاه، شبکههای مجازی و برخی رسانههای داخلی ... به صورت مشکوک دستبهدست میشد، امروز در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار گرفت و با واکنشهایی همراه بود که در ادامه می خوانید؛
ماموریت لاریجانی به کمیسیون امنیت ملی برای پیگیری حادثه اسیدپاشی/ "سیاسی کردن اسیدپاشی فرصتطلبی است"
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی امروز مجلس در سخنانی گفت: این روزها مسائل تعجبآوری در کشور مطرح شده است که لازم میدانم در محضر نمایندگان به چند موضوع اشاره کنم.
وی افزود: بیتردید امروز که آغاز ماه محرم است اذهان همگان متوجه قیامی است که در تاریخ بشریت یگانه ماند. البته این قیام از نظر صلابت، پاکی و هدفهای متعالی در تاریخ یگانه مانده است. این قیام، قیامی است که حقیقت شهادت را ظهور بخشید. این قیام زندگی عزتمندانه را به مسلمانان نشان داد و قیام خونینی است که غیرت حسینی را در رگهای مومنان به جریان انداخت و به حق او را خون خدا نامیدند.
رئیس مجلس در ادامه اظهار داشت: باید بدانیم که امام حسین(ع) هدف این قیام منزه و متعالی را در نامه به محمدبن حنفیه اینگونه بیان میکنند و میفرمایند که: "من برای تفریح، تفرج و فساد و ظلم قیام نکردم بلکه برای اصلاح در امت جدم قیام کردم. قصد و هدف این قیام اقامه امر به معروف و نهی از منکر است و به سیره جدم عمل کردهام."
لاریجانی با بیان اینکه این قیامی است که در عظمت آن ائمه اطهار و اولیای دین به مسلمانان توصیه اکید کردهاند، گفت: امام حسین(ع) هدف این قیام را اجرای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه معرفی میکنند.
وی در ادامه تاکید کرد: امر به معروف و نهی از منکر فریضهای است که تعطیلی آن در جامعه چنان ضایعه و کژی ایجاد میکند که اصلاح آن وضع قیام بزرگی را میطلبد و این نشان دهنده عظمت قیام عاشوراست.
رئیس مجلس با تاکید بر اینکه مبادا کسی تصور کند که امر به معروف و نهی از منکر برای جامعه جنبه فرعی دارد و تفننی است، افزود: مبادا کسانی با این فریضه مهم برخورد سیاسی کنند. مجلس شورای اسلامی از دوره هشتم، در این زمینه کار تحقیقاتی کرده و بعد از سالها طرحی تدوین شد که پس از بررسی در کمیسیون مشترک حقوقی و فرهنگی، این طرح در دستور کار مجلس قرار گرفت. این همه فضاسازی علیه این طرح و مرتبط کردن آن با برخی مسائلی که در کشور رخ داده کار نادرستی بود.
لاریجانی در همین زمینه افزود: میگویند در این طرح اشکالاتی وجود دارد. البته هنوز این طرح در مجلس به تصویب نهایی نرسیده است و بنابراین اگر اشکالی هست، آن را در مجلس مطرح کنید که طبق آئیننامه بررسی میشود. البته برخی بیان کردند که در این طرح عدهای خاص میتوانند اقداماتی انجام دهند که تعجبآور است.
وی با بیان اینکه در این طرح اقدام عملی در اختیار دولت قرار گرفته است و مردم وظیفه زبانی و نه عملی دارند، گفت: برای اینکه عدهای خودسر اقدامی نکنند برای آن سازوکاری در نظر گرفته شده است، البته عدهای ممکن است در ترکیب این ستاد نظر داشته باشند که به موقع در مجلس مورد بررسی قرار میگیرد، اما روح این طرح با این فضاهایی که ساختهاند در تنافر است.
رئیس مجلس ادامه داد: همه آقایان صاحبنظر توجه داشته باشند که امر به معروف و نهی از منکر هم یک فریضه مهم اسلامی و حیاتبخش برای جامعه و هم نص قانون اساسی است، بنابراین باید حامی این امر مهم باشند.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش به حادثه اسیدپاشی در اصفهان اشاره کرد و گفت: این حادثه یکی از قبیحترین صحنههای رذیلانه بوده است. از ابتدای این حادثه پیگیری جدی صورت گرفت و با قوه قضائیه و با سایر بخشهای امنیتی تماس گرفته شد که موضوع را با همه توان دنبال کنند و افرادی هم دستگیر شدند، اما پیگیریها ادامه دارد.
وی در ادامه از کمیسیون امنیت ملی خواست با جدیت پیگیر موضوع باشد و نتیجه را به مجلس گزارش دهد.
رئیس مجلس با بیان اینکه این پدیده اجتماعی زشت نباید مستمسکی برای تسویه حساب سیاسی جریانها شود و این خطایی است که رخ داده است، گفت: البته بدتر از آن مرتبط کردن این مسئله به بحث امر به معروف و نهی از منکر است به طوری که این اقدام منکر دیگری است که انجام شده است. کدام جریان سیاسی مطرح در کشور میتواند در پی چنین اقداماتی باشد؟ چرا فضای سیاسی کشور را بلاوجه غبارآلود میکنید؟
لاریجانی در همین زمینه تاکید کرد: سیاسی کردن یک اقدام زننده جز فرصتطلبی نتیجه دیگری ندارد. این یک نامردی سیاسی است که متاسفانه زمانی و در دورههایی هم از این کارها شد و نتیجه آن تندرویهایی بود که به کشور لطمه زد.
وی در ادامه با بیان اینکه همه بحثها در این یک سال در مجامع و رسانه ها این بود که از گذشته درس گرفته شود و معتدل عمل کنند، تصریح کرد: این روش هم که تکرار همان روشهای مذموم سابق است. عقل حکم میکند که مسائل امنیتی در جامعه به سمت اجتماعی شدن سوق پیدا کند و نه بالعکس که پدیدههای اجتماعی، سیاسی و امنیتی شوند.
رئیس مجلس اضافه کرد: وقتی ملاحظه میکنند که در شرایط ملتهب منطقه قدرتها میخواهند آرامش کشور ایران که سنگر پایداری است را به هم بزنند و گاه با رسانههای خود به تحریک و شیطنت مشغول هستند، توجه رسانهها و سیاستمداران باید بیشتر و دقیقتر باشد.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع تخلفات در بورسهای کشور اشاره کرد و گفت: در این زمینه از اقدام وزارت علوم که نتایج کار را ارائه کرد، تشکر میکنیم. این کار باید با دقت صورت میگرفت.
وی با بیان اینکه دیوان محاسبات مجلس در زمینه تخلف در بورسها از قبل تذکرات جدی به وزارت علوم داده و گفته بود که برخی از این بورسیهها تخلف از قانون است و باید اصلاح شود، افزود: البته دیوان محاسبات باید پیگیر موضوع باشد تا با متخلفان به صورت جدی برخورد شود؛ اما تعجبآور است در موضوعی که هم دولت و هم مجلس مصمم به پیگیری آن هستند، به ناروا طوری سخن گفته میشود و یا در رسانهها اینطور منعکس میگردد که مجلس با پیگیری موضوع مخالف است.
رئیس مجلس در ادامه در همین زمینه افزود: حتی گفته میشود که استیضاح وزیر علوم به دلیل پیگیری تخلفات بورسیهها بوده است. در صورتی که دیوان محاسبات که نهادی زیرمجموعه مجلس است، پیگیر این تخلف بوده است و بحث استیضاح هم ربطی به مسئله بورسیهها نداشت.
لاریجانی در ادامه به بیان برخی دلایل استیضاح وزیر علوم در مجلس اشاره کرد و گفت: در زمینه استیضاح وزیر علوم مسائل دیگری در مورد رفتار فرهنگی و سیاسی وزیر و انتصابات وی مطرح بود. البته در مسئله استیضاح در مجلس عدهای موافق و عدهای مخالف بودند، اما سوال این است که چرا غیرمنصفانه عمل میکنید؟ در نقد استیضاح میتوانید بحث کنید، اما چرا به ناروا امری را به استیضاح مرتبط میکنید؟ اگر هم در بین نمایندگان به این موضوع پرداختهاند، به نحوه اقدامات رسانهای آن ایراد میگرفتند و نه اصل پیگیری تخلف در بورسیهها.
وی افزود: این هم نمونه دیگری از رفتار ناسالم سیاسی است که برای از میدان به در کردن طرف مقابل به ناحق او را متهم به امری میکنند. جریانهای سیاسی کشور باید این درک را در این شرایط داشته باشند که در طی سالهای گذشته از این رفتارها صورت گرفت و منشاء مناقشات، کینهها و دشمنیها شد. آیا قصد دارند این روندهای غلط اصلاح شود و یا میخواهند آن را تکرار کنند؟
رئیس مجلس در همین زمینه افزود: اگر از منظر منافع و امنیت ملی به این حوادث توجه شود، در شرایط پرمسئله و ملتهب منطقه، ایران کانون آرامش امنیتی است. البته به دلیل دشمنی قدرتهای بزرگ با تحریمهایی مواجه شده است و باید همه استعدادها و انرژیها در جهت توسعه کشور و پایداری ملی همگرا شود.
لاریجانی با تاکید بر اینکه طبعا رقابتهای سیاسی باید از کیفیت عقلانیتر و برادرانه برخوردار باشد، اظهار داشت: این رقابتها نباید غیرمردانه و به طوری باشد که از هر فرصتی استفاده شود تا طرف مقابل را متهم و در افکار عمومی خوار کنند و ابزاری را از این طریق به دست بیگانگان بدهند که سوءاستفاده کند.
وی در ادامه سخنان برخی مقامات آمریکایی که حین مذاکرات مطرح میکنند را بیحساب دانست و گفت: آنها مطالبی را مطرح کردند که مغایر موضع علنی آنها بوده است.
رئیس مجلس تصریح کرد: هرگاه طرف ایرانی اعتراض کرده است، گفتهاند برای شرایط داخلی و وضعیت کنگره این مطالب را بیان میکنند. اگر واقعا اینگونه است، باید برای این مدیریت جهانی تاسف خورد که با حیلهگری درون خود را آرام میکند.
لاریجانی در پایان خاطرنشان کرد: اگر مکری در مذاکرات است، باید بدانند برای طرف ایرانی موضوع روشن شده و از این رهگذر کلاهی دوخته نمیشود. جمهوری اسلامی ایران جز چارچوب منطقی شفافیت در فناوری هستهای، محدودیتی را نمیپذیرد که همین امر نشان میدهد فرزندان انقلاب که امروز درگیر دشمن بیرونی هستند، باید مراقبت بیشتری در رفتار درونی خود داشته باشند که به همگرایی و هم افزایی توانها منجر شود.
سید باقر حسینی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه واقعه اسیدپاشی یک اتفاق تلخ و به دور از انسانیت بود، گفت: اینکه این روزها برخی راه افتادهاند و میگویند این اتفاق بهخاطر بیحجابی بوده است، باید بگویم اصلاً این مسئله ربطی به این مباحث نداشته است.
وی افزود: به نظرم این بحثها سنارویی از پیش تعیین شده برای مقابله با طرح حمایت از آمران به معروف و نهی از منکر در مجلس است و هیچ عقل سلیمی نمیتواند به خود بقبولاند که فردی به خاطر حجاب یک نفر زندگی او را برای همیشه به تباهی بکشاند.
نماینده مردم زاهدان در مجلس در خصوص اخبار مربوط به درگیری نظامی بین نیروهای ایرانی و پاکستانی در مرز بلوچستان نیز گفت: پس از انتشار این خبر با مسئولان استانی در استانداری تماس گرفتم که آنها این خبر را تکذیب کردند.
وی افزود: با توجه به ناامنیهای بهوجود آمده در مرز پاکستان به هر حال طبیعی است که مراقبتهای بیشتری نسبت به گذشته از سوی نیروهای داخلی صورت بگیرد اما این به معنای درگیری نیست.
حسن کامران نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی و عضو ناظر مجلس در هیئت نظارت بر مطبوعات، با بیان اینکه اسیدپاشیها ربطی به با حجاب و بدحجابی ندارد، گفت: به طور مثال خانواده ابراهیمی که دخترشان قربانی اسیدپاشی شده است، یک خانواده ارزشی و حزباللهی هستند که پدر و پسر خانواده سابقه حضور در جبهه دارند و اصلا موضوع بدحجابی نبوده است.
وی در انتقاد از مشی برخی رسانههایی که اسیدپاشیها را به "بدحجابی" و "آمران به معروف" ربط میدهند، اظهار داشت: این جراید مریض هستند که با تیتر کردن یک موضوع خلاف واقع، آب به آسیاب دشمن میریزند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اسیدپاشی را اقدام خبیثانهای دانست و تصریح کرد: ما ضمن محکومیت اسیدپاشی از مسئولان میخواهیم تا با عاملان این کار خبیثانه برخورد کنند، اما این کار دلیل نمیشود که عدهای بخواهند سوء استفاده کنند.
عضو ناظر مجلس در هیئت نظارت بر مطبوعات، مشی این رسانهها در مورد اسیدپاشیها را مغایر امنیت ملی عنوان کرد و افزود: این اقدام برخی رسانهها باعث تشویش اذهان عمومی و مغایر امنیت ملی است که باید با آنها برخورد شود، لذا در جلسه آینده هیئت نظارت بر مطبوعات پیشنهاد بررسی این موضوع را مطرح خواهم کرد تا به آنها رسیدگی شود.
مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهور در صحن علنی امروز پارلمان با بیان اینکه دولت با اصل ضابطهمند کردن امر به معروف و نهی از منکر موافق است گفت: اگر مخالفتی با کلیات طرح داشتیم به خاطر نواقص کلی آن است و نمیخواهیم با این نواقص این طرح به ضد خودش تبدیل شود.
وی ادامه داد: اینکه برخی نمایندگان میگویند در 35 سال گذشته در راستای امر به معروف و نهی از منکر هیچ اقدامی نشده است، در دفاع از قوای سهگانه و رهبری میگوییم همه اقدامات جمهوری اسلامی در رفع فقر و محرومیت و 8 سال دفاع مقدس در این زمینه بوده و امروز اگر ناجا شهید میدهد در راستای نهی از منکر است.
معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: در ماده یک طرح امر به معروف و نهی از منکر را تعریف کردید در حالی که قانون اساسی مصداقی برای آن تعیین نکرده، ولی این طرح مصادیقی را تعیین کرده است. در ماده 9 طرح نیز شما مصداقهایی را تعیین کردید.
انصاری افزود: اینکه در طرح تکریم ارباب رجوع، حفظ اموال عمومی و پرهیز از تجملگرایی به عنوان مصادیق ذکر شده، از شما میپرسم معیار تجملگرایی چیست و اگر در ادارات فردی نسبت به چیزی اعتراض کرد و آن را معیار تجملگرایی میدانست، معیارش چیست؟
وی با بیان اینکه به تعداد مردم اختلاف سلیقه وجود دارد، گفت: حد، ملاک و معیار تکریم ارباب رجوع چیست و اگر فردی فردا بدون هماهنگی قبلی به دفتر شما مراجعه کرد و شما به دلیل حضور در جلسهای نتوانستید وی را ملاقات کنید، چه میشود؟ لذا حد تکریم ارباب رجوع مشخص نشده است.
معاون پارلمانی رئیس جمهور تصریح کرد: ماده 10 این طرح میگوید اگر کمترین برخوردی با آمرین به منکر و ناهیان از منکر شود، جرم رخ داده که در این صورت فردا در ادارات دعوای وسیعی رخ میدهد.
انصاری اظهار داشت: سازمان بازرسی و دیوان محاسبات برای نهی از منکر تشکیل شدهاند، اما بر اساس این طرح افراد با چه معیاری میخواهند امر به معروف و نهی از منکر کنند بنابراین این طرح موجب هرج و مرج میشود.
وی خاطر نشان کرد: امام راحل و دیگر فقها اولین شرط امر به معروف و نهی از منکر را عالم بودن فرد به معروف و منکر میدانند تا فرد اینها را بشناسد و اگر کسی معروف و منکر را نشناسد، امر به معروف و نهی از منکر جایز نیست، اما در این طرح، شرایط آمرین و ناهیان نیامده است.
وی افزود: بیتردید امروز که آغاز ماه محرم است اذهان همگان متوجه قیامی است که در تاریخ بشریت یگانه ماند. البته این قیام از نظر صلابت، پاکی و هدفهای متعالی در تاریخ یگانه مانده است. این قیام، قیامی است که حقیقت شهادت را ظهور بخشید. این قیام زندگی عزتمندانه را به مسلمانان نشان داد و قیام خونینی است که غیرت حسینی را در رگهای مومنان به جریان انداخت و به حق او را خون خدا نامیدند.
رئیس مجلس در ادامه اظهار داشت: باید بدانیم که امام حسین(ع) هدف این قیام منزه و متعالی را در نامه به محمدبن حنفیه اینگونه بیان میکنند و میفرمایند که: "من برای تفریح، تفرج و فساد و ظلم قیام نکردم بلکه برای اصلاح در امت جدم قیام کردم. قصد و هدف این قیام اقامه امر به معروف و نهی از منکر است و به سیره جدم عمل کردهام."
لاریجانی با بیان اینکه این قیامی است که در عظمت آن ائمه اطهار و اولیای دین به مسلمانان توصیه اکید کردهاند، گفت: امام حسین(ع) هدف این قیام را اجرای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه معرفی میکنند.
وی در ادامه تاکید کرد: امر به معروف و نهی از منکر فریضهای است که تعطیلی آن در جامعه چنان ضایعه و کژی ایجاد میکند که اصلاح آن وضع قیام بزرگی را میطلبد و این نشان دهنده عظمت قیام عاشوراست.
رئیس مجلس با تاکید بر اینکه مبادا کسی تصور کند که امر به معروف و نهی از منکر برای جامعه جنبه فرعی دارد و تفننی است، افزود: مبادا کسانی با این فریضه مهم برخورد سیاسی کنند. مجلس شورای اسلامی از دوره هشتم، در این زمینه کار تحقیقاتی کرده و بعد از سالها طرحی تدوین شد که پس از بررسی در کمیسیون مشترک حقوقی و فرهنگی، این طرح در دستور کار مجلس قرار گرفت. این همه فضاسازی علیه این طرح و مرتبط کردن آن با برخی مسائلی که در کشور رخ داده کار نادرستی بود.
لاریجانی در همین زمینه افزود: میگویند در این طرح اشکالاتی وجود دارد. البته هنوز این طرح در مجلس به تصویب نهایی نرسیده است و بنابراین اگر اشکالی هست، آن را در مجلس مطرح کنید که طبق آئیننامه بررسی میشود. البته برخی بیان کردند که در این طرح عدهای خاص میتوانند اقداماتی انجام دهند که تعجبآور است.
وی با بیان اینکه در این طرح اقدام عملی در اختیار دولت قرار گرفته است و مردم وظیفه زبانی و نه عملی دارند، گفت: برای اینکه عدهای خودسر اقدامی نکنند برای آن سازوکاری در نظر گرفته شده است، البته عدهای ممکن است در ترکیب این ستاد نظر داشته باشند که به موقع در مجلس مورد بررسی قرار میگیرد، اما روح این طرح با این فضاهایی که ساختهاند در تنافر است.
رئیس مجلس ادامه داد: همه آقایان صاحبنظر توجه داشته باشند که امر به معروف و نهی از منکر هم یک فریضه مهم اسلامی و حیاتبخش برای جامعه و هم نص قانون اساسی است، بنابراین باید حامی این امر مهم باشند.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش به حادثه اسیدپاشی در اصفهان اشاره کرد و گفت: این حادثه یکی از قبیحترین صحنههای رذیلانه بوده است. از ابتدای این حادثه پیگیری جدی صورت گرفت و با قوه قضائیه و با سایر بخشهای امنیتی تماس گرفته شد که موضوع را با همه توان دنبال کنند و افرادی هم دستگیر شدند، اما پیگیریها ادامه دارد.
وی در ادامه از کمیسیون امنیت ملی خواست با جدیت پیگیر موضوع باشد و نتیجه را به مجلس گزارش دهد.
رئیس مجلس با بیان اینکه این پدیده اجتماعی زشت نباید مستمسکی برای تسویه حساب سیاسی جریانها شود و این خطایی است که رخ داده است، گفت: البته بدتر از آن مرتبط کردن این مسئله به بحث امر به معروف و نهی از منکر است به طوری که این اقدام منکر دیگری است که انجام شده است. کدام جریان سیاسی مطرح در کشور میتواند در پی چنین اقداماتی باشد؟ چرا فضای سیاسی کشور را بلاوجه غبارآلود میکنید؟
لاریجانی در همین زمینه تاکید کرد: سیاسی کردن یک اقدام زننده جز فرصتطلبی نتیجه دیگری ندارد. این یک نامردی سیاسی است که متاسفانه زمانی و در دورههایی هم از این کارها شد و نتیجه آن تندرویهایی بود که به کشور لطمه زد.
وی در ادامه با بیان اینکه همه بحثها در این یک سال در مجامع و رسانه ها این بود که از گذشته درس گرفته شود و معتدل عمل کنند، تصریح کرد: این روش هم که تکرار همان روشهای مذموم سابق است. عقل حکم میکند که مسائل امنیتی در جامعه به سمت اجتماعی شدن سوق پیدا کند و نه بالعکس که پدیدههای اجتماعی، سیاسی و امنیتی شوند.
رئیس مجلس اضافه کرد: وقتی ملاحظه میکنند که در شرایط ملتهب منطقه قدرتها میخواهند آرامش کشور ایران که سنگر پایداری است را به هم بزنند و گاه با رسانههای خود به تحریک و شیطنت مشغول هستند، توجه رسانهها و سیاستمداران باید بیشتر و دقیقتر باشد.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع تخلفات در بورسهای کشور اشاره کرد و گفت: در این زمینه از اقدام وزارت علوم که نتایج کار را ارائه کرد، تشکر میکنیم. این کار باید با دقت صورت میگرفت.
وی با بیان اینکه دیوان محاسبات مجلس در زمینه تخلف در بورسها از قبل تذکرات جدی به وزارت علوم داده و گفته بود که برخی از این بورسیهها تخلف از قانون است و باید اصلاح شود، افزود: البته دیوان محاسبات باید پیگیر موضوع باشد تا با متخلفان به صورت جدی برخورد شود؛ اما تعجبآور است در موضوعی که هم دولت و هم مجلس مصمم به پیگیری آن هستند، به ناروا طوری سخن گفته میشود و یا در رسانهها اینطور منعکس میگردد که مجلس با پیگیری موضوع مخالف است.
رئیس مجلس در ادامه در همین زمینه افزود: حتی گفته میشود که استیضاح وزیر علوم به دلیل پیگیری تخلفات بورسیهها بوده است. در صورتی که دیوان محاسبات که نهادی زیرمجموعه مجلس است، پیگیر این تخلف بوده است و بحث استیضاح هم ربطی به مسئله بورسیهها نداشت.
لاریجانی در ادامه به بیان برخی دلایل استیضاح وزیر علوم در مجلس اشاره کرد و گفت: در زمینه استیضاح وزیر علوم مسائل دیگری در مورد رفتار فرهنگی و سیاسی وزیر و انتصابات وی مطرح بود. البته در مسئله استیضاح در مجلس عدهای موافق و عدهای مخالف بودند، اما سوال این است که چرا غیرمنصفانه عمل میکنید؟ در نقد استیضاح میتوانید بحث کنید، اما چرا به ناروا امری را به استیضاح مرتبط میکنید؟ اگر هم در بین نمایندگان به این موضوع پرداختهاند، به نحوه اقدامات رسانهای آن ایراد میگرفتند و نه اصل پیگیری تخلف در بورسیهها.
وی افزود: این هم نمونه دیگری از رفتار ناسالم سیاسی است که برای از میدان به در کردن طرف مقابل به ناحق او را متهم به امری میکنند. جریانهای سیاسی کشور باید این درک را در این شرایط داشته باشند که در طی سالهای گذشته از این رفتارها صورت گرفت و منشاء مناقشات، کینهها و دشمنیها شد. آیا قصد دارند این روندهای غلط اصلاح شود و یا میخواهند آن را تکرار کنند؟
رئیس مجلس در همین زمینه افزود: اگر از منظر منافع و امنیت ملی به این حوادث توجه شود، در شرایط پرمسئله و ملتهب منطقه، ایران کانون آرامش امنیتی است. البته به دلیل دشمنی قدرتهای بزرگ با تحریمهایی مواجه شده است و باید همه استعدادها و انرژیها در جهت توسعه کشور و پایداری ملی همگرا شود.
لاریجانی با تاکید بر اینکه طبعا رقابتهای سیاسی باید از کیفیت عقلانیتر و برادرانه برخوردار باشد، اظهار داشت: این رقابتها نباید غیرمردانه و به طوری باشد که از هر فرصتی استفاده شود تا طرف مقابل را متهم و در افکار عمومی خوار کنند و ابزاری را از این طریق به دست بیگانگان بدهند که سوءاستفاده کند.
رئیس مجلس تصریح کرد: هرگاه طرف ایرانی اعتراض کرده است، گفتهاند برای شرایط داخلی و وضعیت کنگره این مطالب را بیان میکنند. اگر واقعا اینگونه است، باید برای این مدیریت جهانی تاسف خورد که با حیلهگری درون خود را آرام میکند.
لاریجانی در پایان خاطرنشان کرد: اگر مکری در مذاکرات است، باید بدانند برای طرف ایرانی موضوع روشن شده و از این رهگذر کلاهی دوخته نمیشود. جمهوری اسلامی ایران جز چارچوب منطقی شفافیت در فناوری هستهای، محدودیتی را نمیپذیرد که همین امر نشان میدهد فرزندان انقلاب که امروز درگیر دشمن بیرونی هستند، باید مراقبت بیشتری در رفتار درونی خود داشته باشند که به همگرایی و هم افزایی توانها منجر شود.
اسیدپاشی هیچ ربطی به حجاب نداشته/ اسیدپاشی؛ سناریویی برای مقابله با طرح حمایت از آمران به معروف
سید باقر حسینی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه واقعه اسیدپاشی یک اتفاق تلخ و به دور از انسانیت بود، گفت: اینکه این روزها برخی راه افتادهاند و میگویند این اتفاق بهخاطر بیحجابی بوده است، باید بگویم اصلاً این مسئله ربطی به این مباحث نداشته است.
وی افزود: به نظرم این بحثها سنارویی از پیش تعیین شده برای مقابله با طرح حمایت از آمران به معروف و نهی از منکر در مجلس است و هیچ عقل سلیمی نمیتواند به خود بقبولاند که فردی به خاطر حجاب یک نفر زندگی او را برای همیشه به تباهی بکشاند.
نماینده مردم زاهدان در مجلس در خصوص اخبار مربوط به درگیری نظامی بین نیروهای ایرانی و پاکستانی در مرز بلوچستان نیز گفت: پس از انتشار این خبر با مسئولان استانی در استانداری تماس گرفتم که آنها این خبر را تکذیب کردند.
وی افزود: با توجه به ناامنیهای بهوجود آمده در مرز پاکستان به هر حال طبیعی است که مراقبتهای بیشتری نسبت به گذشته از سوی نیروهای داخلی صورت بگیرد اما این به معنای درگیری نیست.
کامران:
اقدام برخی رسانهها در ارتباط دادن اسیدپاشی با بدحجابی در هیئت نظارت بررسی میشود
اقدام برخی رسانهها در ارتباط دادن اسیدپاشی با بدحجابی در هیئت نظارت بررسی میشود
حسن کامران نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی و عضو ناظر مجلس در هیئت نظارت بر مطبوعات، با بیان اینکه اسیدپاشیها ربطی به با حجاب و بدحجابی ندارد، گفت: به طور مثال خانواده ابراهیمی که دخترشان قربانی اسیدپاشی شده است، یک خانواده ارزشی و حزباللهی هستند که پدر و پسر خانواده سابقه حضور در جبهه دارند و اصلا موضوع بدحجابی نبوده است.
وی در انتقاد از مشی برخی رسانههایی که اسیدپاشیها را به "بدحجابی" و "آمران به معروف" ربط میدهند، اظهار داشت: این جراید مریض هستند که با تیتر کردن یک موضوع خلاف واقع، آب به آسیاب دشمن میریزند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اسیدپاشی را اقدام خبیثانهای دانست و تصریح کرد: ما ضمن محکومیت اسیدپاشی از مسئولان میخواهیم تا با عاملان این کار خبیثانه برخورد کنند، اما این کار دلیل نمیشود که عدهای بخواهند سوء استفاده کنند.
عضو ناظر مجلس در هیئت نظارت بر مطبوعات، مشی این رسانهها در مورد اسیدپاشیها را مغایر امنیت ملی عنوان کرد و افزود: این اقدام برخی رسانهها باعث تشویش اذهان عمومی و مغایر امنیت ملی است که باید با آنها برخورد شود، لذا در جلسه آینده هیئت نظارت بر مطبوعات پیشنهاد بررسی این موضوع را مطرح خواهم کرد تا به آنها رسیدگی شود.
انصاری در صحن علنی مجلس؛
طرح حمایت از آمرین به معروف و ناهیان از منکر موجب هرج و مرج میشود
مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهور در صحن علنی امروز پارلمان با بیان اینکه دولت با اصل ضابطهمند کردن امر به معروف و نهی از منکر موافق است گفت: اگر مخالفتی با کلیات طرح داشتیم به خاطر نواقص کلی آن است و نمیخواهیم با این نواقص این طرح به ضد خودش تبدیل شود.
وی ادامه داد: اینکه برخی نمایندگان میگویند در 35 سال گذشته در راستای امر به معروف و نهی از منکر هیچ اقدامی نشده است، در دفاع از قوای سهگانه و رهبری میگوییم همه اقدامات جمهوری اسلامی در رفع فقر و محرومیت و 8 سال دفاع مقدس در این زمینه بوده و امروز اگر ناجا شهید میدهد در راستای نهی از منکر است.
معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: در ماده یک طرح امر به معروف و نهی از منکر را تعریف کردید در حالی که قانون اساسی مصداقی برای آن تعیین نکرده، ولی این طرح مصادیقی را تعیین کرده است. در ماده 9 طرح نیز شما مصداقهایی را تعیین کردید.
انصاری افزود: اینکه در طرح تکریم ارباب رجوع، حفظ اموال عمومی و پرهیز از تجملگرایی به عنوان مصادیق ذکر شده، از شما میپرسم معیار تجملگرایی چیست و اگر در ادارات فردی نسبت به چیزی اعتراض کرد و آن را معیار تجملگرایی میدانست، معیارش چیست؟
وی با بیان اینکه به تعداد مردم اختلاف سلیقه وجود دارد، گفت: حد، ملاک و معیار تکریم ارباب رجوع چیست و اگر فردی فردا بدون هماهنگی قبلی به دفتر شما مراجعه کرد و شما به دلیل حضور در جلسهای نتوانستید وی را ملاقات کنید، چه میشود؟ لذا حد تکریم ارباب رجوع مشخص نشده است.
معاون پارلمانی رئیس جمهور تصریح کرد: ماده 10 این طرح میگوید اگر کمترین برخوردی با آمرین به منکر و ناهیان از منکر شود، جرم رخ داده که در این صورت فردا در ادارات دعوای وسیعی رخ میدهد.
انصاری اظهار داشت: سازمان بازرسی و دیوان محاسبات برای نهی از منکر تشکیل شدهاند، اما بر اساس این طرح افراد با چه معیاری میخواهند امر به معروف و نهی از منکر کنند بنابراین این طرح موجب هرج و مرج میشود.
وی خاطر نشان کرد: امام راحل و دیگر فقها اولین شرط امر به معروف و نهی از منکر را عالم بودن فرد به معروف و منکر میدانند تا فرد اینها را بشناسد و اگر کسی معروف و منکر را نشناسد، امر به معروف و نهی از منکر جایز نیست، اما در این طرح، شرایط آمرین و ناهیان نیامده است.