گروه بین الملل مشرق- برای مخاطبان گزارشهای تحولات سوریه، از پنج زمینه متفاوت گزارشهایی رسیده است که مطالعه آنها را به علاقهمندان "تحولات در صحنه" سوریه توصیه میکنیم؛ تحولات میدانی جبهه «حمص»، تحولات میدانی جبهه «عین العرب»، تحولات میدانی «حماه»، تحولات میدانی جبهه «ادلب» و تحولات میدانی جبهه «دمشق و حاشیه آن» رئوس گزارش امروز ما را تشکیل می دهد. با ما همراه باشید.
تحولات میدانی جبهه حمص
استان حمص در روزهای اخیر صحنه تحولات میدانی فراوانی بوده است. از حمله نیروهای ارتش سوریه برای بازپس گیری چاههای گاز "الشاعر" واقع در حاشیه شرقی شهر حمص تا پاتک داعش برای بازپس گیری آن و عملیاتهای انتحاری و ترکیبی تروریستها برای تصرف فرودگاه نظامی و بسیار حساس "تی فور(طیاس)" و تشدید حملات ارتش سوریه به منطقه "حی الوعر".
حمله به چاههای گاز الشاعر
یکی از مهمترین تحولات میدانی در استان حمص، حمله چند روز پیش عناصر گروه تروریستی داعش به چاههای گاز الشاعر در 85 کیلومتری شهر حمص است. نیروهای داعش در ساعات ابتدایی صبح به مواضع نیروهای ارتش سوریه که برای دفاع و حفظ امنیت این مقر مهم تامین انرژی در اطراف آن مستقر بودند حمله ور شده و پس از نبردهای خونین موفق به تصرف کامل آن شده اند.در این درگیریها یگانهای توپخانه ای و خمپاره ای داعش نقش بسیار پررنگی در گلوله باران مواضع نیروهای ارتش سوریه و وارد آوردن تلفات سنگین به آنها ایفا کرده اند. برخی منابع رسانه ای نزدیک به ارتش سوریه از خیانت برخی افسر و سرباز با داعش برای تسهیل ورود آنها به داخل مرکز استخراج گاز الشاعر خبر داده اند اما هنوز هیچگونه اطلاعات دقیق و تکمیلی در این رابطه منتشر نشده است.
اعلام خبر اشغال مرکز استخراج گاز طبیعی الشاعر توسط مسئول رسانه ای گروه تروریستی داعش
کنترل این منطقه در ماههای اخیر سه بار میان نیروهای ارتش سوریه و تروریستهای داعش دست به دست شده است. از سال گذشته نیروهای داعش با حمله به چاههای گاز الشاعر کنترل آن را بدست گرفته بودند اما حدود سه ماه پیش نیروهای ارتش سوریه طی عملیاتی موفق به باز پس گیری آن شده بودند.
در عملیات اول نیروهای داعش برای تصرف این مرکز ، حدود 300 نفر از نیروهای ارتش سوریه را به شهادت رسیده بودند و در عملیات چند روز پیش نیز متاسفانه حدود 77 تن از نیروهای مدافع این مکان بدست داعش به شهادت رسیده اند که سرهای برخی از آنها از بدن جدا شده و در پایگاههای اطلاع رسانی وابسته به گروه تروریستی داعش در شبکه های احتماعی به نمایش در آمده است. هم اکنون درگیریها در اطراف مرکز استخراج گاز الشاعر میان نیروهای ارتش و دفاع وطنی سوریه با تروریستهای داعش با شدت در جریان است.
بنابر تصاویر منتشر شده علاوه بر تلفات انسانی سنگین ارتش سوریه در این عملیات تروریستی ، حداقل 4 دستگاه تانک از انواع مختلف ، دو دستگاه نفر بر مسلح به توپ (فوزدیکا) ، تعدادی موشک ضد تانک از نوع "کورنت"و آرپی جی 9 ، انواع تیربار و مسلسل ، چندین دستگاه خودروی پیک آپ به غنیمت نیروهای داعش در آمده است.
حمله به فرودگاه تی 4
چند روز پیش فرودگاه نظامی "مطیاس (T4) " واقع در مسیر شهرهای حمص – تدمر هدف حمله عناصر گروه تروریستی "داعش" قرار گرفت. در این حمله ایتدا یک دستگاه کامیون مخصوص حمل مواد غذایی که توسط عناصر داعش بمبگذاری شده بود در مقابل درب ورودی اصلی این پایگاه هوایی منفجر شد و سپس حملات زمینی به داخل آن آغاز شده است.
تصویر هوایی از موقعیت فرودگاه نظامی تی 4 استان حمص
بدنبال این حمله نیروهای کمکی ارتش به محل درگیری اعزام و پس از درگیریهای سنگین میان دو طرف حمله داعش برای نفوذ به داخل این فرودگاه حساس و استراتژیک شکست سختی خورد.اما رسانه های داعش مجددا با انتشار آمارهای عجیب و غریب مدعی نفوذ به داخل فرودگاه و کشتن 137 نظامی و اسارت27 نفر و اعدام میدانی 18 نفر از نیروهای ارتش سوریه مستقر درآن شده اند که به دلیل عدم انتشار هرگونه مستند مانند عکس و و ویدیو از سوی تروریستها (طبق عادت معهود) و یا عدم ارائه هرگونه آمار تکمیلی از سوی ارتش سوریه ، کذب محض می باشد.
یک منبع نظامی ارتش سوریه مستقر در این فرودگاه به خبرنگار مشرق گفت که نیروهای داعش از طریق بیابانهای استان دیرالزور به منطقه بادیه حمص نفوذ کرده و بصورت مخفیانه در روستای "حنوره" در 14 کیلومتری مرکز فرودگاه نظامی طیاس مستقر شده و در نهایت مخفیکاری اقدام به شناسایی و اجرای عملیات هجوم به این پایگاه کرده اند.
وی افزود که نیروهای داعش کامیون حاوی بمب را به شکل خودروی تامین مواد غذایی که دو بار در هفته اقدام به تامین و انتقال مواد غذایی مورد نیاز پایگاه هوایی تی4 را تامین میک رد در آورده بودند تا بدین وسیله بدون ایجاد شک نیروهای امنیتی به داخل فرودگاه منتقل کنند اما با هوشیاری نیروهای ارتش سوریه و تیر اندازی شدید بسمت این کامیون عامل انتحاری پیش از رسیدن به درب ورودی شمالی پایگاه اقدام به انفجار کامیون بمبگذاری نموده و بدینوسیله در نیل به مقصود ناکام مانده اند.
به موازات درگیریها در مقابل درب ورودی شمالی پایگاه هوایی تی 4 ، برخی منابع از وقوع حمله مسلحانه در داخل این پادگان خبر داده اند. به گفته این منابع رسانه ای سه تروریست ملبس به لباس ارتش سوریه اقدام به تیراندازی به سوی یکی از افسران ارتش در داخل فرودگاه نموده و تلاش داشتند تا به مخازن سوخت نیز حمله و آنها را منهدم کنند که در تیراندازی متقابل نیروهای امنیتی یکی از آنها به هلاکت رسیده و دو نفر دیگر بازداشت شده اند. این منابع از خیانت چند افسر و سرباز ارتش سوریه مستقر در پاسگاه ارتش سوریه در روستای حنوره و همکاری آنها با عناصر گروه تروریستی داعش برای نفوذ به اطراف پایگاه هوایی طیاس خبر داده است.
حمله ناکام داعش به پایگاه هوایی تی 4 حمص بازتاب رسانه ای وسیعی بدنبال داشته است که نشان از اهمیت نظامی و استراتژیک آن برای تروریستها و ارتش سوریه دارد. در زیر به بخشی از ویژگیهای نظامی و جغرافیایی این پایگاه نظامی اشاره می شود:
1 – از نظر جغرافیایی پایگاه هوایی تی 4 (طیاس) واقع در 85 کیلومتری شهر حمص و 25 کیلومتری شهر تدمر و چاههای گاز الشاعر است. این پایگاه بزرگترین پایگاه هوایی ارتش سوریه می باشد که دارای 54 آشیانه بتنی و چندین باند اصلی و فرعی برای فرود همزمان انواع هواپیماهای جنگی بوده که طول باند اصلی این فرودگاه 3.2 کیلومتر می باشد.
2 – هواپیماهای مستقر در این پایگاه شامل انواه هواپیماهای میگ و سوخوی ساخت روسیه می باشد که از این تعداد ، 24 فروند بصورت 24 ساعته در حالت اسکرامبل (یعنی پرواز سریع هواپیماهای شکاری آماده، برای مقابله با دشمن) قرار دارند. به گفته یک منبع نظامی ارتش سوریه هواپماهای جنگی مستقر در فرودگاه نظامی تی 4 حمص نقش محوری در بمباران مواضع تروریستها در استانهای رقه ، دیرالزور و حلب داشته است.
انواع هواپیماهای موجود در پایگاه هوایی تی 4 حمص:
میگ 29
میگ 25 از انواع (پی دی ، پی یو ، آر بی)
میگ 27
سوخو 35
سوخو 24 ام کا
سوخو 22 ام 4
3 – دهها دستگاه تانک نسل جدید از انواع تی 90 و تی 82 و تی 72 ساخت روسیه درپایگاه هوایی تی 4 موجود است.
4 – پایگاه هوایی تی 4 ارتش سوریه در سالهای گذشته تا کنون میزبان مستشاران نظامی از چندین کشور خارجی همچون ایران ، روسیه ، ونزوئلا ، کره شمالی و ... بوده است که بنابر اطلاعات منتشر شده تعداد آنها بالغ بر 68 نفر می باشد. در عین حال 71 افسر ارشد سوری با درجات سرتیپ و سرهنگی و سرهنگ دومی در این فرودگاه در حال خدمت هستند.
تحولات میدانی جبهه حلب
تداوم درگیریها در منطقه عین عرب
درگیریها در منطقه عین عرب همچنان بدون تحول خاصی در عرصه عملیاتی در حال پیگیری است.طی روزهای گذشته حدود 300 نفر از عناصر گروه تروریستی "ارتش آزاد" به فرماندهی سرهنگ فراری ارتش سوریه "عبدالجبار العکیدی" در بخشهای مختلف شهر عین عرب مستقر شده اند. همچنین دهها نفر از پیشمرگه های کرد استان کردستان عراق با موافقت دولت های ترکیه و آمریکا برای کمک به مدافعان این شهر وارد آن شده اند.
شدید ترین درگیریها در دو محور عملیاتی "اطراف مربع امنیتی" و "اطراف دروازه مرزی مرشد پینار" واقع در شمال شهر عین العرب در جریان است که نیروهای داعش تلاش فراوانی را برای تسلط بر این مسیر تدارکاتی مدافعان عین عرب بکار بسته اما علی رغم انجام دهها عملیات انتحاری و حملات زمینی و گلوله باران و خمپاره بارانهای مکرر هنوز موفق به پیشروی در آن نشده اند.
منابع میدانی نزدیک به مدافعان شهر از وقوع نبردهای سنگین نظامی میان دوطرف در اطراف مسجد "حاج رشاد" در محور شمالی عین عرب خبر داده اند که طی آن داعش با ارسال عامل انتحاری تلاش کرد تا قفل محور مذکور را بگشاید اما باز هم به در بسته خورده است. همزمان با این تحولات هواپیماهای ائتلاف مبارزه با داعش هم حملاتی را علیه مواضع این گروه در اطراف گذرگاه مرزی مرشد پینار و مربع امنیتی کردها در مرکز شهر عین عرب انجام دادند تا از پیشروی های بیشتر داعش به سمت این دو موقعیت حساس نظامی - تدارکاتی جلوگیری کنند.
حواشی ورود پیشمرگه ها و تروریستهای ارتش آزاد به عین عرب
همزمان با ورود حدود 150 پیشمرگه کرد عراقی به شهر عین عرب سوریه بنظر می رسد که احساسات تجزیه طلبی کردها نیز همچون دمل چرکینی مجددا سر باز کرده است. تقریبا اکثر رسانه های وابسته به جریان مسعود بارزانی رییس یکی از احزاب کرد در کردستان عراق بطور هماهنگ تبلیغات رسانه ای را در راستای احیای توطئه شوم استعماری "تجزیه طلبی" آغاز کرده اند. این رسانه ها از ورود پیشمرگه های کرد عراقی بعنوان گام نخست برای تجزیه مناطق کرد نشین سوریه و سپس تشکیل کشور موهوم کردستان واحد یاد کرده اند. نکته اینکه در تصاویر منتشره از اعزام پیشمرگه های عراقی آنها پرچم جعلی کردستان را در دست داشته و مردم را به سر دادن شعارهای تجزیه طلبانه تحریک می کنند.
در تحولی دیگر اولین مصاحبه سرهنگ فراری "عبدالجبار العکیدی" فرمانده میدانی عناصر گروه تروریستی ارتش آزاد در شهر عین عرب نیز پس از استقرار در این شهر حائز نکات تامل بر انگیزی بود. در این مصاحبه العکیدی در کنار فرمانده مدافعان کرد شهر عین عرب نشسته و از کمیت و کیفیت ورود تروریستهای تحت نظر خود به شهر مذکور خبر می دهد.
همانطور که از قاتل و جرثومه فساد و خائن به وطنی مانند العکیدی که گروه متبوعش در دوسال ابتدایی وقوع شورشهای تروریستی در سوریه به معنای واقعی کلمه یکه تاز ارتکاب شنیع ترین و فجیع ترین جنایات شامل ترور و آدم ربایی و اعدامهای دسته جمعی شهروندان سوری از مذاهب علوی و سنی و شیعه و مسیحی به اتهام واهی همکاری با دولت و ارتش ملی سوریه و شکافتن قلب سرباز شهید ارتش سوریه و بیرون کشیدن و خوردن قلب و جگر او بوده است انتظار می رود وی پیش، حین و پس از صحبتهایش توهینهای مکرری به بشار اسد رییس جمهور، دولت و ارتش سوریه روا می دارد.
از نکات جالب در مورد این شخص (العکیدی) ضدیت آشکار وی با جریانهای کرد خصوصا حزب کارگران کرد ترکیه (پ.ک.ک) وهمکاریهای آشکار نامبرده با گروه تروریستی داعش در منطقه شمال حلب از ابتدای حضور این گروه تروریستی در سوریه بوده است. حتی در ویدیوی منتشر شده از وی در رسانه های مجازی وی در جلسه مشترک با فرماندهان گروههای تروریستی فعال در حلب ، خواستار قتل عام کردها شده است.
فیلم منتخب عبدالجبار العکیدی در جلسه مشترک با فرماندهان داعش در شمال حلب- که بر کشتار دسته جمعی تروریستهای کرد پ ک ک تاکید می کند- از اینجا قابل دریافت است.
اما نکته تاسف برانگیز محتوای صحبتهای فرمانده مدافعان کرد شهر عین عرب بود که از کردهای سوریه است. وی طی سخنانی به زبان کردی که برگردان عربی آن در ویدیوی منتشر شده موجود می باشد ، خبرهای منتشر شده پیرامون حضور تروریستهای ارتش آزاد را در داخل شهر عین عرب را تایید کرده و ضمن ابراز خوشحالی از اینکه در جوار تروریستهای تکفیری گروه ارتش آزاد بسر می برد ابراز امیدواری کرد که بزودی ضمن شکست دادن گروه تروریستی داعش جبهه جنگ جدیدی را علیه دولت و ارتش (به گفته او جنایتکار) سوریه بگشاید(این درحالی است که پیشتر صالح مسلم رییس حزب دموکراتیک کردستان سوریه هرگونه حضور تروریستهای ارتش آزاد را در شهر عین عرب رد کرده بود).
وی در ادامه صحبتهایش شهر عین عرب سوریه را با شهرهای اربیل (عراق) ، دیاربکر (ترکیه) و مهاباد (ایران) مقایسه کرد. ادعاهای این فرد در حالی است که کردهای سوریه به مانند سایر اقشار تشکیل دهنده جامعه سوری همواره از حقوق برابر و یکسانی در جامعه و حکومت این کشور برخوردار بوده اند. از شخصیتهای مطرح کرد که به مقامهای عالی در رده های دولتی و دینی در این کشور رسیده اند می توان به "علامه شهید سعید البوطی مفتی اعظم سوریه" اشاره کرد که سال گذشته در حمله انتحاری تروریستهای تکفیری همکار گروه ارتش آزاد در داخل مسجد و بر فراز منبر وعظ ناجوانمردانه به شهادت رسید.
ویدیوی مصاحبه سرهنگ عبدالجبار العکیدی در رابطه با اوضاع میدانی در عین عرب و فرمانده مدافعان عین عرب را از اینجا دریافت کنید.
تحولات میدانی جبهه حماه
نیروهای ارتش سوریه مستقر در حاشیه شمالی حماه مشغول کسب آمادگی برای حمله وسیع زمینی به شهرهای کفرزیا و لطامنه آخرین مقرهای تروریستهای تکفیری جبهه النصره در شمال حماه و گسترش عملیات زمینی به مناطق جنوبی استان همجوار (ادلب) هستند. استان ادلب و منطقه خان شیخون که هم اینک در کنترل گروههای تروریستی مخالف دولت سوریه مانند "فیلق الشام" ، "فیلق الخامس" و ارتش آزاد و جبهه النصره قرار دارد ، از اولین مناطق سوری بودند که به اشغال تروریستها در آمدند.
هدف ارتش سوریه از حمله و بازپس گیری شهر خان شیخون اولا گسترش تسلط دولت سوریه بر مناطق بیشتری از این کشور و در ثانی ، شکستن محاصره دو پادگان بسیار بزرگ " الحامدیه و وادی الضیف در اطراف شهر معره النعمان است که در هفته های اخیر هدف حملات مکرر تروریستها برای تصرف آن قرار گرفته است.
در حاشیه شمالی حماه نیروهای کمکی ارتش و دفاع وطنی و رزمندگان حزب الله برای انجام حملات زمینی در حال رسیدن تدریجی به منطقه هستند و به موازات آن هواپیماها و بالگردهای نیروی هوایی ارتش سوریه بطور منظم در حال بمباران مواضع تروریستهای جبهه النصره و گروههای هم پیمان آن در شهرهای "کفر زیتا ،لطامنه ، خان شیخون" و مناطق اطراف آن هستند. همزمان منابع میدانی وابسته به تروریستها از پرواز گسترده پهبادهای ارتش سوریه و حزب الله بر فراز شهرهای ذکر شده با هدف شناسایی مواضع و جمع آوری اطلاعات مورد نیاز برای تهیه بانک اهداف حملات خبر داده اند.
در حال حاضر یکی از مهمترین اهداف عملیاتی ارتش سوریه تصرف روستای الصیاد واقع در مسیر میان شهرهای کفرزیتا و خان شیخون است. در روزهای گذشته نیروهای لشکر 11 پیاده ارتش سوریه با پشتیبانی رزمندگان حزب الله پیشروی های چشمگیری در اطراف این روستا داشته و در اولین گام موفق به تصرف تپه مشرف بر آن شده اند. گروههای تروریستی پس از فشار بمبارانها و گلوله بارانهای هوایی و زمینی به سمت خان شیخون عقب نشینی کرده و نیروهای ارتش سوریه وارد روستای مذکور شده اند.
تپه استراتژیک روستای الصیاد در جنوب غربی شهر خان شیخون (به فاصله 7 کیلومتری) واقع شده و با توجه به موقعیت خاص و ارتفاع آن ، اشراف مستقیم و کاملی بر دو سوی میدان یعنی شهر کفرزیتا (فاصله با روستای صیاد 3 کیلومتر) و شهر خان شیخون دارد.
با تصرف این روستا نیروهای ارتش سوریه در حال حاضر امکان رصد کلیه فعالیتهای نظامی در شهر خان شیخون و مناطق اطراف آن (حاشیه جنوبی ادلب) را دارد.
موقعیت خاص جغرافیایی روستای الصیاد امکان اجرای آتش توپخانه ای و موشکی را با هدف تصرف شهرهای باقیمانده حاشیه شمالی حماه و قطع ارتباط آنها با خان شیخون را به نیروهای ارتش می دهد.
تحولات میدانی جبهه ادلب
تشدید جنگ علنی و رسمی میان گروههای تروریستی تکفیری
در روزهای اخیر درگیریها میان گروه تروریستی "جبهه الثوار سوریه" که از جمله گروههای تروریستی به اصطلاح معتدل مورد حمایت آمریکا و غرب و کشورهای عربی است با گروه تروریستی تکفیری "جبهه النصره" نماینده گروه تروریستی القاعده در سوریه وارد فاز جدیدی شده است.
این درگیریها که در یک سال گذشته بر اساس اختلافات داخلی میان این گروهها از جمله بر سر بهره مندی از منابع مالی و تسلیحات ارسالی کشورهای امریکا و اروپا و عربی و ترکیه بصورت پراکنده آغاز شده بود و با به راه افتادن موج وسیعی از ترورهای فرماندهان و کادرهای دوطرف ادامه پیدا کرده بود از هفته گذشته تبدیل به جنگ رسمی و علنی میان این دو گروه و سایر گروههای همپیمان آنها همچون "احرار الشام" ، "جبهه اسلامی" ، "حرکه حزم" و ... شده و دامنه حغرافیایی آن نیز از استان ادلب به استان حلب توسعه پیدا کرده است.
طی درگیریهای چند روز اخیر دهها نفر از طرفین به هلاکت رسیده و صدها نفر نیز زخمی و اسیر شده اند. کانون درگیریها در استان ادلب در منطقه "جبل الزاویه ، روستای الباره و دیر سنبل قرار داشته است و طی آن نیروهای گروه تروریستی جبهه النصره موفق به تصرف اکثریت مقرهای گروه رقیب یعنی "جبهه الثوار سوریا" شده اند.
در روزهای گذشته و همزمان با تشدید درگیریها میان طرفین ، برخی فرماندهان گروههای تروریستی تلاشهایی برای ایجاد آتش بس میان طرفهای درگیر انجام دادند و حتی ساعاتی برای برقراری عملی آتش بس و احاله اختلافات به "دادگاههای به اصطلاح شرعی"تعیین گردید اما هیچکدام از طرفین به آنها پایبندی نشان نداده و بلکه بر شدت درگیریها میان طرفین افزوده شد. در این میان نیروهای النصره پیشرویهای وسیعی در مناطق تحت سیطره گروه جبهه ثوار سوریه انجام دادند و حتی مقر اصلی استقرار فرماندهان این گروه در روستای "دیرسنبل" واقع در حاشیه شهر ادلب که زادگاه "جمال معروف" موسس و فرمانده گروه تروریستی مذکور بود را به تصرف کامل خود درآورده اند.
همچنین نزدیکان "جمال معروف" فرمانده گروه جبهه ثوار سوریه خبرها پیرامون اسارت وی بدست جبهه النصره و حضورش در زندان این گروه را بشدت تکذیب کردند. در همین رابطه جمال معروف با انتشار ویدیوهای متعدد از حضوز خود در کنار عناصر گروه متبوعش و ادامه جنگ با النصره تا اخراج و نابودی آنها خبر داده و این موضوع را به نبردهای گروه تروریستی جبهه ثوار با ارتش سوریه تشبیه کرده و گفته که "همانطور که ارتش سوریه را از ادلب بیرون کردیم و بسیاری از آنها را کشتیم ، جبهه النصره را نیز از شهر و دیارمان بیرون خواهیم کرد".
هرچه جبهه النصره بر دامنه و شدت حملات خود و پیشرویهای عملی اش در مناطق ذکر شده افزود شکافهای داخلی میان فرماندهان و یگانهای نظامی تشکیل دهنده گروه به اصطلاح معتدل جبهه ثوار بیشتر و بیشتر شده تا جاییکه دو روز پیش "ابوشاکر فرمانده و کلیه اعضای "گردان سیف الله مسلول" اصلی ترین یگان نظامی تشکیل دهنده جبهه ثوار رسما جدایی و انشعاب خود را از این گروه اعلام کرده اند.
اعلام انشقاق فرمانده و اعضای گردان سیف الله مسلول از جبهه ثوار سوریه
در ویدیوی منتشر شده از سوی این فرمانده گردان تروریستی سیف الله مسلول که بنظر می رسد با عجله و از خوف اعدام بدست عناصر جبهه النصره (مشابه بلای مشابهی که بر سر محمد علی علوش فرمانده یکی دیگر از گردانهای وابسته به جبهه ثوار نازل شد و وی پس از دستگیری و مدتی اسارت اواسط هفته گذشته اعدام میدانی شد) تهیه شده باشد ، وی علت این انشقاق را "ارتکاب جنایات جنگی همچون بمباران و گلوله باران روستاها و شهرکها و قتل غیر نظامیان و افراد بی گناه توسط فرماندهان و اعضای جبهه ثوار سوریه" اعلام کرده است.
این درحالی است که آمریکا و اروپا در یک سال گذشته با اعلان معتدل بودن اعضا، فرماندهان و خط مشی این گروه تروریستی تکفیری ، هزاران تن تسلیحات بسیار پیشرفته نظامی و الکترونیکی و مقادیر کلان مالی در اختیار آنها قرار داده بودند و در مجامع بین المللی نیز حداکثر حمایت سیاسی و حقوقی برای معرفی آنها به عنوان نمایندگان ملت سوریه بعمل آورده اند.
در ادامه این تحولات روز گذشته جبهه النصره روستای "دیرسنبل" مقر فرماندهی گروه جبهه ثوار سوریه را تصرف و وارد منزل شخص و مقر فرمانده این گروه شده است. بنابر اسناد منتشره از سوی رسانه های جبهه النصره در این زمینه ، طی تحقیقات عناصر این گروه تروریستی از مردم محلی تا کنون دو گور دسته جمعی در اطراف این روستا که جسد دهها نفر از اعضای النصره و سایر گروههای رقیب جبهه ثوار پس از اعدام دسته جمعی در آنها دفن شده بودند کشف و اجساد کشته ها از داخل آنها خارج شده است. یکی از این گورهای دسته جمعی یک چاه آب خشک شده بوده که اجساد اعدام شده ها بدون دفن شدن تنها به داخل آنها پرتاب شده است.
همچنین تاکنون چندین زاغه مهمات و تسلیحات متعلق به گروه جبهه ثوار توسط عناصر جبهه النصره کشف و کلیه تجهیزات و امکانات داخل آنها شامل تسلیحات سنگین و ضد زره همچون موشکهای آمریکایی تاو نسل 2 اهدایی دولت ایالات متحده آمریکا که در قالب طرح کمک تسلیحاتی به گروههای تروریستی میانه رو! در ماههای اخیر به آنها اهدا شده بود بدست عناصر النصره (شاخه رسمی شبکه القاعده در سوریه) افتاده است.
گفتنی است طی ماههای گذشته دولت سوریه و ناظران سیاسی و نظامی و حتی برخی گروههای معارضان دولت سوریه به دولت آمریکا نسبت به خطرات اهدای تسلیحات ویژه مذکور به گروههای تروریستی به اصطلاح میانه رو و احتمال افتادن این تسلیحات بدست عناصر گروههای تکفیری دیگر همچون داعش و جبهه النصره هشدار های مکرر داده بودند.
ویدیوی کشف مخازن سلاح جبهه ثوار سوریه دفن شده در زیر زمین را از اینجا دریافت کنید.
همانطور که پیشتر گفته شد ، درگیریها میان طرفین بطور تصاعدی در حال گسترش همه جانبه است نیروهای گروه ترورریستی به اصطلاح میانه روی "حرکت حزم" که از دیگر گروههای تروریستی بشدت مورد حمایت تسلیحاتی و مالی آمریکا و غرب می باشد به طرفداری از جبهه ثوار سوریه برخاسته و تلاش دارد تا با انسداد مسیرهای تدارکاتی جبهه النصره در ادلب و گسترش درگیریها با عناصر این گروه به شهر حلب توان نظامی النصره را تحلیل ببرد که بنظر میرسد که نه تنها موفق به این کار نشده بلکه پای گروه تروریستی جبهه اسلامی از دیگر گروههای تروریستی وابسته به القاعده را نیز به درگیری با خود کشانده است.
آرم گروههای درگیر در نبردهای داخلی تروریستها در استانهای ادلب و حلب
در درگیریهای شدید میان نیروهای حرکت حزم و عناصر گروه تروریستی "احرار الشام" وابسته به جبهه اسلامی (القاعده) در شهر حلب نیز دهها نفر از دو طرف به هلاکت رسیده اند و تعدادی نیز بشدت زخمی شده اند. در درگیریها میان طرفین در محله "البستان" شهر حلب ، "غیاث المقیس" امیر این گروه به هلاکت رسیده است. رسانه های نزدیک به گروه تروریستی "احرار الشام" علت آغاز درگیریها را ممانعت این گروه از فعالیتهای اقتصادی (قاچاق عمده سیگار از ترکیه به حلب) فرمانده گروه "حرکت حزم"در این منطقه عنوان کرده اند.
همچنین با نگاهی به عرصه نبردها و سکوت مطلق حامیان تروریستهای به اصطلاح میانه رو بنظر می رسد که به نوعی توافقی میان ترکیه ، عربستان سعودی و قطر برای تصفیه و یکدست کردن گروههای تروریستی فعال در سوریه با هدف یکپارچه سازی و افزایش کارآیی آنها صورت پذیرفته است.
در همین راستا ممکن است به زودی شاهد اعلام رسمی تشکیل "امارت اسلامی جبهه النصره" در مناطق تحت سیطره این گروه در استانهای حلب، حماه و ادلب باشیم. امری که پیشتر و در تجربه ای مشابه ، موفق و البته در راستای منافع و به اشاره سر انگشتان آمریکا و غرب توسط گروه تروریستی مشابه جبهه النصره یعنی "داعش"در مناطق تحت سیطره این گروه در بخشهایی از دو کشور عراق و سوریه به وقوع پیوسته و سر منشا خدمات و برکات فراوانی در حوزه های اقتصادی ، سیاسی ، نظامی ، صنعتی و انرژی برای کشورهای حامی تروریسم در منطقه بوده است.
تحولات میدانی جبهه دمشق و حاشیه آن
حمله ناکام انتحاری به دانشگاه پزشکی شهر دمشق
دو روز پیش دو عامل انتحاری که با خود جلیقه های بمبگذاری شده به همراه داشتند تلاش کردند تا در داخل محوطه دانشگاه پزشکی دمشق واقع در محله "المزه" این شهر عملیات انتحاری انجام دهند که با هوشیاری نگهبان درب ورودی و همکاری دانشجویان این دانشگاه و تیراندازی به سمت دو انتحاری یکی از آنها در دم به هلاکت رسیده و نفر دوم نیز خود را در خیابان مقابل درب ورودی دانشگاه پزشکی منفجر کرد که منجر به شهادت دو نفر و جراحت عده ای از شهروندان سوری گردید.
گفتنی است دانشکده پزشکی دانشگاه دمشق در نزدیکی بزرگراه المزه واقع شده و میزبان صدها دانشجوی رشته های مختلف همچون پزشکی ، داروسازی و دندانپزشکی می باشد.
این دومین عملیات انتحاری تروریستهای تکفیری در مقابل درب ورودی این دانشگاه است . سال گذشته میلادی نیز یک عامل انتحاری خودروی بمبگذاری شده خود را در حین خروج کاروان خودروهای حامل دکتر "وائل الحلقی" نخست وزیر فعلی سوریه (وزیر بهداشت وقت در کابینه) از درب ورودی همین دانشگاه منفجر کرد که به شهادت چند شهروند بی گناه سوری و سه نفر از محافطین وی منجر شده بود.
کمین نیروهای حزب الله علیه تروریستها در محور میدعا
روز گذشته یک گروه از تروریستهای تکفیری گروه "جیش الامه" در تور کمین نیروهای ویژه حزب الله افتاده و همگی به هلاکت رسیدند. به گزارش منابع میدانی ، تعداد تروریستهای هلاک شده 20 نفر بوده که تلاش داشتند تا از روستاهای حاشیه شهر دوما به منطقه میدعا واقع در شرق غوطه شرقیه دمشق وارد شوند.
گفتنی است که گروه تروریستی جیش الامه از جمله تشکلات نظامی جدید تروریستهای فعال در شهر دوما می باشد که متشکل از ده گروه نظامی پراکنده عموما وابسته به ارتش آزاد تشکیل شده و تنها 3 ماه از تشکیل آن می گذرد. علی رغم سپری شدن عمر محدود این گروه کادرها و فرماندهان آن یکی پس از دیگری به انحاء مختلف ترور شده و به هلاکت می رسند. به عنوان نمونه می توان به سه بار ترور ناکام احمد طه فرمانده این گروه و هلاکت جانشین جیش الامه در ترورهای دیگر در حرستا و دوما اشاره کرد.
تحولات میدانی جبهه حمص
استان حمص در روزهای اخیر صحنه تحولات میدانی فراوانی بوده است. از حمله نیروهای ارتش سوریه برای بازپس گیری چاههای گاز "الشاعر" واقع در حاشیه شرقی شهر حمص تا پاتک داعش برای بازپس گیری آن و عملیاتهای انتحاری و ترکیبی تروریستها برای تصرف فرودگاه نظامی و بسیار حساس "تی فور(طیاس)" و تشدید حملات ارتش سوریه به منطقه "حی الوعر".
حمله به چاههای گاز الشاعر
یکی از مهمترین تحولات میدانی در استان حمص، حمله چند روز پیش عناصر گروه تروریستی داعش به چاههای گاز الشاعر در 85 کیلومتری شهر حمص است. نیروهای داعش در ساعات ابتدایی صبح به مواضع نیروهای ارتش سوریه که برای دفاع و حفظ امنیت این مقر مهم تامین انرژی در اطراف آن مستقر بودند حمله ور شده و پس از نبردهای خونین موفق به تصرف کامل آن شده اند.در این درگیریها یگانهای توپخانه ای و خمپاره ای داعش نقش بسیار پررنگی در گلوله باران مواضع نیروهای ارتش سوریه و وارد آوردن تلفات سنگین به آنها ایفا کرده اند. برخی منابع رسانه ای نزدیک به ارتش سوریه از خیانت برخی افسر و سرباز با داعش برای تسهیل ورود آنها به داخل مرکز استخراج گاز الشاعر خبر داده اند اما هنوز هیچگونه اطلاعات دقیق و تکمیلی در این رابطه منتشر نشده است.
اعلام خبر اشغال مرکز استخراج گاز طبیعی الشاعر توسط مسئول رسانه ای گروه تروریستی داعش
کنترل این منطقه در ماههای اخیر سه بار میان نیروهای ارتش سوریه و تروریستهای داعش دست به دست شده است. از سال گذشته نیروهای داعش با حمله به چاههای گاز الشاعر کنترل آن را بدست گرفته بودند اما حدود سه ماه پیش نیروهای ارتش سوریه طی عملیاتی موفق به باز پس گیری آن شده بودند.
در عملیات اول نیروهای داعش برای تصرف این مرکز ، حدود 300 نفر از نیروهای ارتش سوریه را به شهادت رسیده بودند و در عملیات چند روز پیش نیز متاسفانه حدود 77 تن از نیروهای مدافع این مکان بدست داعش به شهادت رسیده اند که سرهای برخی از آنها از بدن جدا شده و در پایگاههای اطلاع رسانی وابسته به گروه تروریستی داعش در شبکه های احتماعی به نمایش در آمده است. هم اکنون درگیریها در اطراف مرکز استخراج گاز الشاعر میان نیروهای ارتش و دفاع وطنی سوریه با تروریستهای داعش با شدت در جریان است.
بنابر تصاویر منتشر شده علاوه بر تلفات انسانی سنگین ارتش سوریه در این عملیات تروریستی ، حداقل 4 دستگاه تانک از انواع مختلف ، دو دستگاه نفر بر مسلح به توپ (فوزدیکا) ، تعدادی موشک ضد تانک از نوع "کورنت"و آرپی جی 9 ، انواع تیربار و مسلسل ، چندین دستگاه خودروی پیک آپ به غنیمت نیروهای داعش در آمده است.
موقعیت منطقه جبل الشاعر و چاههای استخراج گاز مستقر در آن بر روی نقشه با دایره برنگ قرمز مشخص شده است.
حمله به فرودگاه تی 4
چند روز پیش فرودگاه نظامی "مطیاس (T4) " واقع در مسیر شهرهای حمص – تدمر هدف حمله عناصر گروه تروریستی "داعش" قرار گرفت. در این حمله ایتدا یک دستگاه کامیون مخصوص حمل مواد غذایی که توسط عناصر داعش بمبگذاری شده بود در مقابل درب ورودی اصلی این پایگاه هوایی منفجر شد و سپس حملات زمینی به داخل آن آغاز شده است.
تصویر هوایی از موقعیت فرودگاه نظامی تی 4 استان حمص
یک منبع نظامی ارتش سوریه مستقر در این فرودگاه به خبرنگار مشرق گفت که نیروهای داعش از طریق بیابانهای استان دیرالزور به منطقه بادیه حمص نفوذ کرده و بصورت مخفیانه در روستای "حنوره" در 14 کیلومتری مرکز فرودگاه نظامی طیاس مستقر شده و در نهایت مخفیکاری اقدام به شناسایی و اجرای عملیات هجوم به این پایگاه کرده اند.
وی افزود که نیروهای داعش کامیون حاوی بمب را به شکل خودروی تامین مواد غذایی که دو بار در هفته اقدام به تامین و انتقال مواد غذایی مورد نیاز پایگاه هوایی تی4 را تامین میک رد در آورده بودند تا بدین وسیله بدون ایجاد شک نیروهای امنیتی به داخل فرودگاه منتقل کنند اما با هوشیاری نیروهای ارتش سوریه و تیر اندازی شدید بسمت این کامیون عامل انتحاری پیش از رسیدن به درب ورودی شمالی پایگاه اقدام به انفجار کامیون بمبگذاری نموده و بدینوسیله در نیل به مقصود ناکام مانده اند.
به موازات درگیریها در مقابل درب ورودی شمالی پایگاه هوایی تی 4 ، برخی منابع از وقوع حمله مسلحانه در داخل این پادگان خبر داده اند. به گفته این منابع رسانه ای سه تروریست ملبس به لباس ارتش سوریه اقدام به تیراندازی به سوی یکی از افسران ارتش در داخل فرودگاه نموده و تلاش داشتند تا به مخازن سوخت نیز حمله و آنها را منهدم کنند که در تیراندازی متقابل نیروهای امنیتی یکی از آنها به هلاکت رسیده و دو نفر دیگر بازداشت شده اند. این منابع از خیانت چند افسر و سرباز ارتش سوریه مستقر در پاسگاه ارتش سوریه در روستای حنوره و همکاری آنها با عناصر گروه تروریستی داعش برای نفوذ به اطراف پایگاه هوایی طیاس خبر داده است.
حمله ناکام داعش به پایگاه هوایی تی 4 حمص بازتاب رسانه ای وسیعی بدنبال داشته است که نشان از اهمیت نظامی و استراتژیک آن برای تروریستها و ارتش سوریه دارد. در زیر به بخشی از ویژگیهای نظامی و جغرافیایی این پایگاه نظامی اشاره می شود:
1 – از نظر جغرافیایی پایگاه هوایی تی 4 (طیاس) واقع در 85 کیلومتری شهر حمص و 25 کیلومتری شهر تدمر و چاههای گاز الشاعر است. این پایگاه بزرگترین پایگاه هوایی ارتش سوریه می باشد که دارای 54 آشیانه بتنی و چندین باند اصلی و فرعی برای فرود همزمان انواع هواپیماهای جنگی بوده که طول باند اصلی این فرودگاه 3.2 کیلومتر می باشد.
2 – هواپیماهای مستقر در این پایگاه شامل انواه هواپیماهای میگ و سوخوی ساخت روسیه می باشد که از این تعداد ، 24 فروند بصورت 24 ساعته در حالت اسکرامبل (یعنی پرواز سریع هواپیماهای شکاری آماده، برای مقابله با دشمن) قرار دارند. به گفته یک منبع نظامی ارتش سوریه هواپماهای جنگی مستقر در فرودگاه نظامی تی 4 حمص نقش محوری در بمباران مواضع تروریستها در استانهای رقه ، دیرالزور و حلب داشته است.
انواع هواپیماهای موجود در پایگاه هوایی تی 4 حمص:
میگ 29
میگ 25 از انواع (پی دی ، پی یو ، آر بی)
سوخو 35
سوخو 24 ام کا
3 – دهها دستگاه تانک نسل جدید از انواع تی 90 و تی 82 و تی 72 ساخت روسیه درپایگاه هوایی تی 4 موجود است.
4 – پایگاه هوایی تی 4 ارتش سوریه در سالهای گذشته تا کنون میزبان مستشاران نظامی از چندین کشور خارجی همچون ایران ، روسیه ، ونزوئلا ، کره شمالی و ... بوده است که بنابر اطلاعات منتشر شده تعداد آنها بالغ بر 68 نفر می باشد. در عین حال 71 افسر ارشد سوری با درجات سرتیپ و سرهنگی و سرهنگ دومی در این فرودگاه در حال خدمت هستند.
تحولات میدانی جبهه حلب
تداوم درگیریها در منطقه عین عرب
درگیریها در منطقه عین عرب همچنان بدون تحول خاصی در عرصه عملیاتی در حال پیگیری است.طی روزهای گذشته حدود 300 نفر از عناصر گروه تروریستی "ارتش آزاد" به فرماندهی سرهنگ فراری ارتش سوریه "عبدالجبار العکیدی" در بخشهای مختلف شهر عین عرب مستقر شده اند. همچنین دهها نفر از پیشمرگه های کرد استان کردستان عراق با موافقت دولت های ترکیه و آمریکا برای کمک به مدافعان این شهر وارد آن شده اند.
شدید ترین درگیریها در دو محور عملیاتی "اطراف مربع امنیتی" و "اطراف دروازه مرزی مرشد پینار" واقع در شمال شهر عین العرب در جریان است که نیروهای داعش تلاش فراوانی را برای تسلط بر این مسیر تدارکاتی مدافعان عین عرب بکار بسته اما علی رغم انجام دهها عملیات انتحاری و حملات زمینی و گلوله باران و خمپاره بارانهای مکرر هنوز موفق به پیشروی در آن نشده اند.
نمای نزدیک از مجموعه ساختمانهای موسوم به "مربع امنیتی" در شهر عین العرب سوریه
تصویر آخرین عامل انتحاری داعش
حواشی ورود پیشمرگه ها و تروریستهای ارتش آزاد به عین عرب
همزمان با ورود حدود 150 پیشمرگه کرد عراقی به شهر عین عرب سوریه بنظر می رسد که احساسات تجزیه طلبی کردها نیز همچون دمل چرکینی مجددا سر باز کرده است. تقریبا اکثر رسانه های وابسته به جریان مسعود بارزانی رییس یکی از احزاب کرد در کردستان عراق بطور هماهنگ تبلیغات رسانه ای را در راستای احیای توطئه شوم استعماری "تجزیه طلبی" آغاز کرده اند. این رسانه ها از ورود پیشمرگه های کرد عراقی بعنوان گام نخست برای تجزیه مناطق کرد نشین سوریه و سپس تشکیل کشور موهوم کردستان واحد یاد کرده اند. نکته اینکه در تصاویر منتشره از اعزام پیشمرگه های عراقی آنها پرچم جعلی کردستان را در دست داشته و مردم را به سر دادن شعارهای تجزیه طلبانه تحریک می کنند.
همانطور که از قاتل و جرثومه فساد و خائن به وطنی مانند العکیدی که گروه متبوعش در دوسال ابتدایی وقوع شورشهای تروریستی در سوریه به معنای واقعی کلمه یکه تاز ارتکاب شنیع ترین و فجیع ترین جنایات شامل ترور و آدم ربایی و اعدامهای دسته جمعی شهروندان سوری از مذاهب علوی و سنی و شیعه و مسیحی به اتهام واهی همکاری با دولت و ارتش ملی سوریه و شکافتن قلب سرباز شهید ارتش سوریه و بیرون کشیدن و خوردن قلب و جگر او بوده است انتظار می رود وی پیش، حین و پس از صحبتهایش توهینهای مکرری به بشار اسد رییس جمهور، دولت و ارتش سوریه روا می دارد.
ابوصقار از فرماندهان میدانی گروه تروریستی ارتش آزاد که پس از شهادت یک سرباز ارتش سوریه سینه وی را با چاقو شکافته و به تاسی از هند جگر خوار ، قلب و جگر وی را به دندان کشید
از نکات جالب در مورد این شخص (العکیدی) ضدیت آشکار وی با جریانهای کرد خصوصا حزب کارگران کرد ترکیه (پ.ک.ک) وهمکاریهای آشکار نامبرده با گروه تروریستی داعش در منطقه شمال حلب از ابتدای حضور این گروه تروریستی در سوریه بوده است. حتی در ویدیوی منتشر شده از وی در رسانه های مجازی وی در جلسه مشترک با فرماندهان گروههای تروریستی فعال در حلب ، خواستار قتل عام کردها شده است.
فیلم منتخب عبدالجبار العکیدی در جلسه مشترک با فرماندهان داعش در شمال حلب- که بر کشتار دسته جمعی تروریستهای کرد پ ک ک تاکید می کند- از اینجا قابل دریافت است.
عبدالجبار العکیدی فرمانده ارتش آزاد در شهر حلب در کنار فرماندهان و اعضای گروه تروریستی داعش در حلب تابستان سال 2013
اما نکته تاسف برانگیز محتوای صحبتهای فرمانده مدافعان کرد شهر عین عرب بود که از کردهای سوریه است. وی طی سخنانی به زبان کردی که برگردان عربی آن در ویدیوی منتشر شده موجود می باشد ، خبرهای منتشر شده پیرامون حضور تروریستهای ارتش آزاد را در داخل شهر عین عرب را تایید کرده و ضمن ابراز خوشحالی از اینکه در جوار تروریستهای تکفیری گروه ارتش آزاد بسر می برد ابراز امیدواری کرد که بزودی ضمن شکست دادن گروه تروریستی داعش جبهه جنگ جدیدی را علیه دولت و ارتش (به گفته او جنایتکار) سوریه بگشاید(این درحالی است که پیشتر صالح مسلم رییس حزب دموکراتیک کردستان سوریه هرگونه حضور تروریستهای ارتش آزاد را در شهر عین عرب رد کرده بود).
وی در ادامه صحبتهایش شهر عین عرب سوریه را با شهرهای اربیل (عراق) ، دیاربکر (ترکیه) و مهاباد (ایران) مقایسه کرد. ادعاهای این فرد در حالی است که کردهای سوریه به مانند سایر اقشار تشکیل دهنده جامعه سوری همواره از حقوق برابر و یکسانی در جامعه و حکومت این کشور برخوردار بوده اند. از شخصیتهای مطرح کرد که به مقامهای عالی در رده های دولتی و دینی در این کشور رسیده اند می توان به "علامه شهید سعید البوطی مفتی اعظم سوریه" اشاره کرد که سال گذشته در حمله انتحاری تروریستهای تکفیری همکار گروه ارتش آزاد در داخل مسجد و بر فراز منبر وعظ ناجوانمردانه به شهادت رسید.
ویدیوی مصاحبه سرهنگ عبدالجبار العکیدی در رابطه با اوضاع میدانی در عین عرب و فرمانده مدافعان عین عرب را از اینجا دریافت کنید.
تحولات میدانی جبهه حماه
نیروهای ارتش سوریه مستقر در حاشیه شمالی حماه مشغول کسب آمادگی برای حمله وسیع زمینی به شهرهای کفرزیا و لطامنه آخرین مقرهای تروریستهای تکفیری جبهه النصره در شمال حماه و گسترش عملیات زمینی به مناطق جنوبی استان همجوار (ادلب) هستند. استان ادلب و منطقه خان شیخون که هم اینک در کنترل گروههای تروریستی مخالف دولت سوریه مانند "فیلق الشام" ، "فیلق الخامس" و ارتش آزاد و جبهه النصره قرار دارد ، از اولین مناطق سوری بودند که به اشغال تروریستها در آمدند.
هدف ارتش سوریه از حمله و بازپس گیری شهر خان شیخون اولا گسترش تسلط دولت سوریه بر مناطق بیشتری از این کشور و در ثانی ، شکستن محاصره دو پادگان بسیار بزرگ " الحامدیه و وادی الضیف در اطراف شهر معره النعمان است که در هفته های اخیر هدف حملات مکرر تروریستها برای تصرف آن قرار گرفته است.
در حال حاضر یکی از مهمترین اهداف عملیاتی ارتش سوریه تصرف روستای الصیاد واقع در مسیر میان شهرهای کفرزیتا و خان شیخون است. در روزهای گذشته نیروهای لشکر 11 پیاده ارتش سوریه با پشتیبانی رزمندگان حزب الله پیشروی های چشمگیری در اطراف این روستا داشته و در اولین گام موفق به تصرف تپه مشرف بر آن شده اند. گروههای تروریستی پس از فشار بمبارانها و گلوله بارانهای هوایی و زمینی به سمت خان شیخون عقب نشینی کرده و نیروهای ارتش سوریه وارد روستای مذکور شده اند.
تپه استراتژیک روستای الصیاد در جنوب غربی شهر خان شیخون (به فاصله 7 کیلومتری) واقع شده و با توجه به موقعیت خاص و ارتفاع آن ، اشراف مستقیم و کاملی بر دو سوی میدان یعنی شهر کفرزیتا (فاصله با روستای صیاد 3 کیلومتر) و شهر خان شیخون دارد.
با تصرف این روستا نیروهای ارتش سوریه در حال حاضر امکان رصد کلیه فعالیتهای نظامی در شهر خان شیخون و مناطق اطراف آن (حاشیه جنوبی ادلب) را دارد.
موقعیت خاص جغرافیایی روستای الصیاد امکان اجرای آتش توپخانه ای و موشکی را با هدف تصرف شهرهای باقیمانده حاشیه شمالی حماه و قطع ارتباط آنها با خان شیخون را به نیروهای ارتش می دهد.
تحولات میدانی جبهه ادلب
تشدید جنگ علنی و رسمی میان گروههای تروریستی تکفیری
در روزهای اخیر درگیریها میان گروه تروریستی "جبهه الثوار سوریه" که از جمله گروههای تروریستی به اصطلاح معتدل مورد حمایت آمریکا و غرب و کشورهای عربی است با گروه تروریستی تکفیری "جبهه النصره" نماینده گروه تروریستی القاعده در سوریه وارد فاز جدیدی شده است.
این درگیریها که در یک سال گذشته بر اساس اختلافات داخلی میان این گروهها از جمله بر سر بهره مندی از منابع مالی و تسلیحات ارسالی کشورهای امریکا و اروپا و عربی و ترکیه بصورت پراکنده آغاز شده بود و با به راه افتادن موج وسیعی از ترورهای فرماندهان و کادرهای دوطرف ادامه پیدا کرده بود از هفته گذشته تبدیل به جنگ رسمی و علنی میان این دو گروه و سایر گروههای همپیمان آنها همچون "احرار الشام" ، "جبهه اسلامی" ، "حرکه حزم" و ... شده و دامنه حغرافیایی آن نیز از استان ادلب به استان حلب توسعه پیدا کرده است.
طی درگیریهای چند روز اخیر دهها نفر از طرفین به هلاکت رسیده و صدها نفر نیز زخمی و اسیر شده اند. کانون درگیریها در استان ادلب در منطقه "جبل الزاویه ، روستای الباره و دیر سنبل قرار داشته است و طی آن نیروهای گروه تروریستی جبهه النصره موفق به تصرف اکثریت مقرهای گروه رقیب یعنی "جبهه الثوار سوریا" شده اند.
همچنین نزدیکان "جمال معروف" فرمانده گروه جبهه ثوار سوریه خبرها پیرامون اسارت وی بدست جبهه النصره و حضورش در زندان این گروه را بشدت تکذیب کردند. در همین رابطه جمال معروف با انتشار ویدیوهای متعدد از حضوز خود در کنار عناصر گروه متبوعش و ادامه جنگ با النصره تا اخراج و نابودی آنها خبر داده و این موضوع را به نبردهای گروه تروریستی جبهه ثوار با ارتش سوریه تشبیه کرده و گفته که "همانطور که ارتش سوریه را از ادلب بیرون کردیم و بسیاری از آنها را کشتیم ، جبهه النصره را نیز از شهر و دیارمان بیرون خواهیم کرد".
تصویر اول متعلق به جمال معروف فرمانده گروه تروریستی جبهه ثوار سوریه – تصویر دوم عناصر جبهه النصره در داخل منزل و مقر فرماندهی جمال معروف در روستای دیر سنبله در جبل زاویه استان ادلب
هرچه جبهه النصره بر دامنه و شدت حملات خود و پیشرویهای عملی اش در مناطق ذکر شده افزود شکافهای داخلی میان فرماندهان و یگانهای نظامی تشکیل دهنده گروه به اصطلاح معتدل جبهه ثوار بیشتر و بیشتر شده تا جاییکه دو روز پیش "ابوشاکر فرمانده و کلیه اعضای "گردان سیف الله مسلول" اصلی ترین یگان نظامی تشکیل دهنده جبهه ثوار رسما جدایی و انشعاب خود را از این گروه اعلام کرده اند.
اعلام انشقاق فرمانده و اعضای گردان سیف الله مسلول از جبهه ثوار سوریه
در ویدیوی منتشر شده از سوی این فرمانده گردان تروریستی سیف الله مسلول که بنظر می رسد با عجله و از خوف اعدام بدست عناصر جبهه النصره (مشابه بلای مشابهی که بر سر محمد علی علوش فرمانده یکی دیگر از گردانهای وابسته به جبهه ثوار نازل شد و وی پس از دستگیری و مدتی اسارت اواسط هفته گذشته اعدام میدانی شد) تهیه شده باشد ، وی علت این انشقاق را "ارتکاب جنایات جنگی همچون بمباران و گلوله باران روستاها و شهرکها و قتل غیر نظامیان و افراد بی گناه توسط فرماندهان و اعضای جبهه ثوار سوریه" اعلام کرده است.
این درحالی است که آمریکا و اروپا در یک سال گذشته با اعلان معتدل بودن اعضا، فرماندهان و خط مشی این گروه تروریستی تکفیری ، هزاران تن تسلیحات بسیار پیشرفته نظامی و الکترونیکی و مقادیر کلان مالی در اختیار آنها قرار داده بودند و در مجامع بین المللی نیز حداکثر حمایت سیاسی و حقوقی برای معرفی آنها به عنوان نمایندگان ملت سوریه بعمل آورده اند.
در ادامه این تحولات روز گذشته جبهه النصره روستای "دیرسنبل" مقر فرماندهی گروه جبهه ثوار سوریه را تصرف و وارد منزل شخص و مقر فرمانده این گروه شده است. بنابر اسناد منتشره از سوی رسانه های جبهه النصره در این زمینه ، طی تحقیقات عناصر این گروه تروریستی از مردم محلی تا کنون دو گور دسته جمعی در اطراف این روستا که جسد دهها نفر از اعضای النصره و سایر گروههای رقیب جبهه ثوار پس از اعدام دسته جمعی در آنها دفن شده بودند کشف و اجساد کشته ها از داخل آنها خارج شده است. یکی از این گورهای دسته جمعی یک چاه آب خشک شده بوده که اجساد اعدام شده ها بدون دفن شدن تنها به داخل آنها پرتاب شده است.
گفتنی است طی ماههای گذشته دولت سوریه و ناظران سیاسی و نظامی و حتی برخی گروههای معارضان دولت سوریه به دولت آمریکا نسبت به خطرات اهدای تسلیحات ویژه مذکور به گروههای تروریستی به اصطلاح میانه رو و احتمال افتادن این تسلیحات بدست عناصر گروههای تکفیری دیگر همچون داعش و جبهه النصره هشدار های مکرر داده بودند.
ویدیوی کشف مخازن سلاح جبهه ثوار سوریه دفن شده در زیر زمین را از اینجا دریافت کنید.
عنصر جبهه النصره در داخل یکی از مخازن سلاح و مهمات گروه تروریستی جبهه ثوار سوریه در روستای دیرسنبله
همانطور که پیشتر گفته شد ، درگیریها میان طرفین بطور تصاعدی در حال گسترش همه جانبه است نیروهای گروه ترورریستی به اصطلاح میانه روی "حرکت حزم" که از دیگر گروههای تروریستی بشدت مورد حمایت تسلیحاتی و مالی آمریکا و غرب می باشد به طرفداری از جبهه ثوار سوریه برخاسته و تلاش دارد تا با انسداد مسیرهای تدارکاتی جبهه النصره در ادلب و گسترش درگیریها با عناصر این گروه به شهر حلب توان نظامی النصره را تحلیل ببرد که بنظر میرسد که نه تنها موفق به این کار نشده بلکه پای گروه تروریستی جبهه اسلامی از دیگر گروههای تروریستی وابسته به القاعده را نیز به درگیری با خود کشانده است.
آرم گروههای درگیر در نبردهای داخلی تروریستها در استانهای ادلب و حلب
در درگیریهای شدید میان نیروهای حرکت حزم و عناصر گروه تروریستی "احرار الشام" وابسته به جبهه اسلامی (القاعده) در شهر حلب نیز دهها نفر از دو طرف به هلاکت رسیده اند و تعدادی نیز بشدت زخمی شده اند. در درگیریها میان طرفین در محله "البستان" شهر حلب ، "غیاث المقیس" امیر این گروه به هلاکت رسیده است. رسانه های نزدیک به گروه تروریستی "احرار الشام" علت آغاز درگیریها را ممانعت این گروه از فعالیتهای اقتصادی (قاچاق عمده سیگار از ترکیه به حلب) فرمانده گروه "حرکت حزم"در این منطقه عنوان کرده اند.
"غیاث مقیس" امیر گروه تروریستی "احرار الشام" که در درگیریهای داخلی با گروه حرکت حزم به هلاکت رسید.
با توجه به نقش پررنگ گروههای دست سازی ماننده القاعده و داعش که مورد حمایت سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و غرب قرار دارند و عملا کلیه تحرکات و اقدامات و عملیاتهای این گروهها در راستای منافع این کشورها بوده است ، بعید نیست که آمریکا و اروپا بدین شکل در حال تسلیح غیر مستقیم گروههای تکفیری به اصطلاح خودشان "تندرو" برای ایفای نقش پررنگ تر در عرصه عملیاتی سوریه باشند.همچنین با نگاهی به عرصه نبردها و سکوت مطلق حامیان تروریستهای به اصطلاح میانه رو بنظر می رسد که به نوعی توافقی میان ترکیه ، عربستان سعودی و قطر برای تصفیه و یکدست کردن گروههای تروریستی فعال در سوریه با هدف یکپارچه سازی و افزایش کارآیی آنها صورت پذیرفته است.
در همین راستا ممکن است به زودی شاهد اعلام رسمی تشکیل "امارت اسلامی جبهه النصره" در مناطق تحت سیطره این گروه در استانهای حلب، حماه و ادلب باشیم. امری که پیشتر و در تجربه ای مشابه ، موفق و البته در راستای منافع و به اشاره سر انگشتان آمریکا و غرب توسط گروه تروریستی مشابه جبهه النصره یعنی "داعش"در مناطق تحت سیطره این گروه در بخشهایی از دو کشور عراق و سوریه به وقوع پیوسته و سر منشا خدمات و برکات فراوانی در حوزه های اقتصادی ، سیاسی ، نظامی ، صنعتی و انرژی برای کشورهای حامی تروریسم در منطقه بوده است.
تحولات میدانی جبهه دمشق و حاشیه آن
حمله ناکام انتحاری به دانشگاه پزشکی شهر دمشق
دو روز پیش دو عامل انتحاری که با خود جلیقه های بمبگذاری شده به همراه داشتند تلاش کردند تا در داخل محوطه دانشگاه پزشکی دمشق واقع در محله "المزه" این شهر عملیات انتحاری انجام دهند که با هوشیاری نگهبان درب ورودی و همکاری دانشجویان این دانشگاه و تیراندازی به سمت دو انتحاری یکی از آنها در دم به هلاکت رسیده و نفر دوم نیز خود را در خیابان مقابل درب ورودی دانشگاه پزشکی منفجر کرد که منجر به شهادت دو نفر و جراحت عده ای از شهروندان سوری گردید.
گفتنی است دانشکده پزشکی دانشگاه دمشق در نزدیکی بزرگراه المزه واقع شده و میزبان صدها دانشجوی رشته های مختلف همچون پزشکی ، داروسازی و دندانپزشکی می باشد.
این دومین عملیات انتحاری تروریستهای تکفیری در مقابل درب ورودی این دانشگاه است . سال گذشته میلادی نیز یک عامل انتحاری خودروی بمبگذاری شده خود را در حین خروج کاروان خودروهای حامل دکتر "وائل الحلقی" نخست وزیر فعلی سوریه (وزیر بهداشت وقت در کابینه) از درب ورودی همین دانشگاه منفجر کرد که به شهادت چند شهروند بی گناه سوری و سه نفر از محافطین وی منجر شده بود.
موقعیت وقوع انفجار انتحاری در مقابل درب ورودی دانشکده پزشکی دانشگاه دمشق در محله المزه
کمین نیروهای حزب الله علیه تروریستها در محور میدعا
روز گذشته یک گروه از تروریستهای تکفیری گروه "جیش الامه" در تور کمین نیروهای ویژه حزب الله افتاده و همگی به هلاکت رسیدند. به گزارش منابع میدانی ، تعداد تروریستهای هلاک شده 20 نفر بوده که تلاش داشتند تا از روستاهای حاشیه شهر دوما به منطقه میدعا واقع در شرق غوطه شرقیه دمشق وارد شوند.