طبق برنامه اعلام شده قرار است امروز ۳۰ نفر از علما و شخصیتهای جهان اسلام به بیان دیدگاهها و نظرات خود پیرامون جریانهای تکفیری و افراطی بپردازند.
پس از اتمام سخنرانیها به صاحبان مقالات برتر جوایزی اهدا میشود و سپس بیانیه پایانی توسط شیخ عبدالناصر جبری قرائت خواهد شد.
سخنران پایانی این کنگره آیتالله العظمی جعفر سبحانی دبیر علمی کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی از نگاه علمای جهان اسلام است.
خوانندگان محترم میتوانند اخبار روز گذشته کنگره جریان های افراطی را اینجا مشاهده کنند. این خبر به روز می شود
شیخ دکتر مصطفی فیضالله شافعی شامگاه یکشنبه در کمیسیون ریشهیابی افکار تکفیری کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی از نگاه علمای اسلام از دستاندرکاران برگزاری این کنگره قدردانی کرد و گفت: علمای اسلام از پیشگامان امت هستند که نقش آنها اساسی و مهم است.
وی با اشاره به نقش ارزنده علما در تاریخ اظهار کرد: همه ما باید این نقش برجسته را حفظ کنیم چون در روزگاری که جهان اسلام با توطئههای زیادی مواجه است بیش از هر زمانی نیاز به وحدت و برادری داریم و باید دوشادوش هم به نفع امت اسلامی فعالیت کنیم.
به اعتقاد این عالم کردستان عراق، دعوتهای گمراه کننده و تفرقه انگیز میخواهد امت اسلامی را از هم بپاشد.
شیخ شافعی با بیان اینکه جهان با مشکل تکفیر مواجه است، اظهار کرد: افراط گری تاثیرات منفی اقتصادی، اجتماعی و روحی زیادی بر امت اسلام دارد و موجب نابودی و ویرانی میشود.
وی با بیان اینکه افرادی که افراط گری میکنند غیر متخصص در امور دینی هستند، گفت: چالشهای زیادی در پیش داریم زیرا علل این پدیده بسیار گسترده و وسیع است و این پدیده در نتیجه عوامل مختلف روانی، سیاسی و اقتصادی به وجود آمده و این چالشها را نمیتوانیم به آسانی بشناسیم.
این عالم اهل سنت کردستان عراق معتقد است که باید با فکر والا و تلاشهای پیگیرانه، افکار تکفیری و افراطی را بخشکانیم.
شیخ شافعی مهمترین راه حلهای علمی برای مبارزه با تکفیریها را تقویت فکری روحانیون و علمای جهان اسلام دانست و گفت: بهبود بخشیدن به برنامههای درسی از دیگر راههای مقابله با این پدیده شوم است، چون در برنامههای آموزشی یک سری نقاط ضعف داریم که باید برطرف شود.
وی آگاهسازی همه جانبه را مورد تاکید قرار داد و افزود: جوامع ما باید با واقعیتهای اسلامی و آنچه که در اطراف آنها میگذرد آگاه باشند تا بتوانیم بررسی میدانی و عملی درباره این پدیده و افکار تخریبکننده آنها داشته باشیم.
این عالم کردستانی تصریح کرد: بهبودبخشیدن موسسههای مدنی از دیگر راهحلهای مقابله با پدیده شوم تکفیری است.
شیخ پرفسور محمد طی: علمای اسلام خطر تکفیریها را به جوانان و نوجوانان گوشزد کنند
شیخ پرفسور محمد طی، شامگاه یکشنبه در نشست
کمیسیون تبارشناسی کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی از نگاه علمای
اسلام، در سخنانی با اشاره به موضوع حقوق بشر در اسلام اظهار داشت:
متاسفانه برخی حاکمان خود را مالک همه چیز میدانند و در این مسیر حقوق
سایر انسانها را کنار میگذرانند.
شیخ پرفسور محمد طی ادامه داد: این فرمانروایان کار خود را تا آنجا ادامه میدهند که از قتل عام مردم و دست اندازی به جان و مال آنها هم ابا ندارند و تصور میکنند جانشین خداوند بر روی زمین هستند و هر آنچه که دوست دارند میتوانند انجام دهند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: توحید برای آن است تا همگان به سوی خداوند متعال رو بیاورند و تنها او را بپرسند و عبادت و اطاعت کنند و بدانند که خداوند تنها مالک همه چیز است و در این راستا نباید کسی به خود این حق را بدهد که آزادی را از دیگران سلب کند.
این اندیشمند لبنانی با بیان اینکه جوهر و خلقت انسان توحیدی بنا شده است افزود: امروز متاسفانه تکفیریها میخواهند آزادی را از انسانها سلب کنند و هیچ ارزشی برای مردم قائل نیستند.
وی افزود: تکفیریها امروز مسلمانان را به دلیل اینکه افکار افراطی و انحرافی آنان را نمیپذیرند کافر و مشرک میدانند و تلاش میکنند این افراد را که با عقاید آنها مخالفت میکنند از میان بردارند.
شیخ پرفسور محمد طی عنوان کرد: امروز متاسفانه تکفیریها و گروههای افراطی در مدارس خود جوانان و نوجوانان را با تعلیمات اشتباه و غلط از مسیر اصلی دور میکنند و آنها را به انحراف میکشانند.
استاد برجسته لبنانی تصریح کرد: علمای اسلام و خانوادهها وظیفه دارند با روشنگری و آگاهی بخشی به جوانان و نوجوانان کشورهای اسلامی آنها را از خطر افتادن در دام گروههای افراطی و تکفیری نجات دهند.
ظفر بنگاش از کانادا:آمریکا و اسرائیل عامل اصلی بیثباتی در منطقه هستند
ظفر بنگاش شامگاه یکشنبه در کمیسیون ریشهیابی افکار تکفیری کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی از نگاه علمای اسلام، اظهار کرد: در ۱۷ آوریل ۲۰۱۱ گزارشگر واشنگتن پست مقالهای نوشت که آمریکاییها تصمیم گرفتند در سال ۲۰۰۵ گروههایی را حمایت کنند که در سوریه و عراق اختلاف افکنی کنند.
وی ادامه داد: در آمریکا سیاستی را برای قرن آتی تدوین کردند که بتوانند قدرت نوظهوری ایجاد کنند تا در منطقه برای کشورهایی که میتواند علیه آمریکا تهدید ایجاد کنند، بیثباتی شود.
این پژوهشگر کانادایی تاکید کرد: یک ژنرال آمریکایی اعتراف کرد که آمریکاییها تصمیم گرفتند برای کشورهایی همچون عراق، سومالی، سودان، لیبی، سوریه و لبنان مشکل ایجاد کنند.
بنگاش با طرح این سئوال که باید از خودمان بپرسیم عوامل این ناآرامیها چیست؟ تصریح کرد: آمریکاییها و اسرائیلیها بعد از بیداری اسلامی به این نتیجه رسیدند که از این نهضت بهرهبرداری کنند چون میدانستند این نهضت میتواند برای تسلط آمریکا و اسرائیل مشکلآفرین باشد.
وی با اشاره به آتش افروزی این کشورها در غزه اظهار کرد: این دژخیمان سعی میکنند چهره اسلام را به گونهای نشان دهند که هیچ کس تمایل پیدا نکند به این دین گرایش یابد.
آیتالله حسینی بوشهری:تکفیریها ابزار دشمنان اسلام هستند/ علمای جهان اسلام فرهنگسازی کنند
آیتالله سیدهاشم حسینی بوشهری صبح دوشنبه در دومین روز از کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی از نگاه علمای جهان اسلام که در موسسه امام کاظم در حال برگزاری است اظهار کرد: آیا تهدیدی بزرگتر از آن است که عدهای بر اساس اندیشههای غلط سایر مسلمانان را تکفیر کنند و خون و نوامیس آنها را مباح بدانند؟ آیا شایسته است زندگی مسالمت آمیز مسلمانان خدشه دار شود و فضای سالم را به کشتار تبدیل کنند؟
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور گفت: آیا مصیبتی بزرگتر از آن است که چهره ناب اسلام و رسول گرامی اسلام توسط تکفیریها خدشه دار شود و میلیونها نفر از اسلام نفرت داشته باشند به جای اینکه آنها را جذب اسلام کنیم؟ آیا این خط مشی همان روشی است که پیامبر اسلام 23 سال برای آن زحمت کشیده است.
وی با بیان اینکه قرآن کریم اسلام را دین محبتآمیز معرفی میکند اظهار کرد: آنچه ما از اسلام فرا گرفتیم این است که اگر ما را به جهاد دعوت کند معیارهای جهاد را به ما می آموزد و اگر ما را به برخورد تند با دشمنان اسلام فرا بخواند در عین حال از ما میخواهد در داخل کشورهای اسلامی با رحمت و نرمش برخورد کنیم.
آیتالله حسینی بوشهری تاکید کرد: خداوند پیامبر خودش را رحمتی برای جهانیان معرفی میکند و هر کس شهادتین را جاری کند مسلمان شمرده میشود و این مورد اجماع و اتفاق نظر همه پیروان مذاهب است.
وی ادامه داد: سئوال اصلی که مطرح میشود این است که چرا امروز کسانی که دچار افراط و تندروی شدند به جای اینکه به اسلام و مسلمانان خدمت کنند دیگران را کافر میدانند؟ پاسخ این سئوال این است که جریانهای تکفیری که اکثریت امت اسلام را کافر میداند دلیلش این است که اسلام را به درستی نشناختهاند.
تحجر فکری تکفیریها
وی تحجر فکری این گروه را یکی از دلایل نشناختن اسلام دانست و گفت: عدم توجه به متون اسلامی موجود در کتابهای ما دلیل دیگر این مسئله است، چراکه پایبندی به یک متن بدون توجه به سایر متون فقهی و روایی نمیتواند باعث صدور حکم شود و این مسئله باعث شد تکفیریها به چند آیه متمسک شوند و به سایر آیات قرآنی توجه نمیکنند.
وی تاکید کرد: اینها بر اساس اطلاعات غیرصحیح، دیگران را کافر میدانند بدون اینکه دیدگاه سایر مذاهب را دقیقا بشناند. تکفیریها که سر مسلمانان را از گردن جدا میکنند روز به روز آبروی مومنان را خدشه دار میکنند.
آیتالله حسینی بوشهری تاکید کرد: تکفیریها ابزاری در دست دشمنان قرار گرفتهاند و برخی از آنها دانسته در خدمت دشمنان قرار گرفتهاند، در حالی که شاهد هستند مسجد الاقصی در معرض تخریب قرار میگیرد.
اسلام هراسی هدف تکفیریها
وی ترویج اسلام هراسی را هدف دیگر تکفیریها دانست و گفت: حضور آنها دامنه افراط گرایی را افزایش میدهد.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور تاکید کرد: تکفیریها زمینه فرقهگرایی را افزایش میدهد و راه نفوذ دشمنان را باز میکنند و مسلمانان را به امور داخلی سرگرم میکنند.
آیتالله حسینی بوشهری خطاب به مهمانان این کنگره گفت: برای برون رفت از این فضای تاریک اول باید کار فرهنگی انجام دهیم که این وظیفه علمای جهان اسلام است.
وی تاکید کرد: اگر اذهان مردم را نسبت به جنایات تکفیریها روشن نکنید دامنه تکفیریها گسترس مییابد و نسل جوان ما که سرمایه امت اسلامی هستند دچار این ویروس مهلک خواهد شد.
امام جمعه اهل سنت بیرجند:هدف تکفیریها خدشهدار کردن چهره اسلام است
مولوی سید احمد عبداللهی، شامگاه یکشنبه در
نشست کمیسیون تبارشناسی کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی از نگاه
علمای اسلام، در سخنانی اظهار داشت: اسلام دین محبت، مهرورزی و اعتدال است و
تا زمانی که مسلمین در مسیر اعتدال قرار داشته باشند سعادت دنیا و آخرت
نصیبشان خواهد شد.
وی عنوان کرد: اگر ما از مشی و مسیری که اسلام برای مسلمین تعیین کرده خارج شویم و تخطی کنیم نه تنها سعادت این دنیا و آخرت را نخواهیم دید بلکه موجب گسترش فساد و انحراف در جامعه میشود.
امام جمعه اهل سنت بیرجند افزود: دین اسلام ما را در رفتار و گفتارمان به اعتدال سفارش کرده و نباید در مسائل دینی اغراق داشته باشیم.
عبداللهی در بخش دیگری از سخنان خود هدف اقدامات گروههای تکفیری را خدشه دار کردن چهره اسلام دانست و افزود: وجود جریانهای افراطی و تکفیری به دلیل عدم توجه و پایبندی به موضوع اعتدال است.
وی عنوان کرد: عدم رعایت اعتدال در گروههای تکفیری موجب شده کسانی که با عقاید آنها سازگاری ندارند را کافر بخوانند و در صدد از بین بردن آنها برآیند.
امام جمعه اهل سنت بیرجند افزود: باید با استدلال منطقی و دینی، از گسترش اعتقادات تکفیری در جهان به خصوص در کشورهای اسلامی جلوگیری کنیم که در این راستا عالمان دین نقش بسزایی در این مسیر دارند.
حضور ولایتی در کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی
علی اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و مشاور مقام معظم رهبری صبح دوشنبه در سالن اجلاسیه کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی از نگاه علمای جهان اسلام حضور یافت.
این کنگره که از روز یکشنبه در موسسه امام کاظم(ع) با حضور علمای بیش از ۸۰ کشور جهان آغاز شد، عصر دوشنبه پایان می یابد.
روز گذشته علاوه بر شخصیتهای کشوری و حوزوی در این کنگره، حجتالاسلام محمدیگلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری نیز در این کنگره شرکت کرد.
کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی از نگاه علمای جهان اسلام به ریاست آیتالله العظمی مکارم شیرازی و دبیری علمی آیتالله العظمی سبحانی در حال برگزاری است.
هنوز مشخص نشده علی اکبر ولایتی در کدام یک از کمیسیونهای چهارگانه این کنگره سخنرانی می کند.
شیخ عبدالمجید عمار: وحدت اسلامی لازمه مقابله با جریانهای تکفیری است/ صرف شعاردادن علیه تکفیریها کافی نیست
شیخ عبدالمجید عمار شامگاه یکشنبه در کمیسیون ریشهیابی افکار تکفیری
کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی از نگاه علمای اسلام، با تشریح
ریشههای فکر تکفیری اظهار کرد: خوارج اولین کسانی بودند که در زمان تحکیم،
این آتش را برافروختند و به اختلافات دامن زدند.
وی گفت: در آن زمان دالانهایی وجود داشت که خلافت را غصب کردند، به همین دلیل حکام میخواستند به حکومتهای خودشان مشروعیت بخشند، مسلمانان را به اختلاف افکنی مشغول کردند و طوری القا میکردند که حکومت خودشان مشروعیت دارد.
شیخ عمار تاکید کرد: سیاستهای حکومتهایی که بعد از دوران خلافت ایجاد شده بسیار ظالمانه بود و هر گونه تلاشهایی برای تقریب بین مذاهب و تودههای اسلامی با مخالفت و موانع آنها مواجه میشد. این حکام سعی میکردند خودشان را به عنوان حاکمان شرعی و قانونی بین مردم جا بزنند.
این عالم لبنانی با بیان اینکه امروز باید با پدیده تکفیری به منظور حفظ جایگاه واقعی مسلمانان مقابله کرد، گفت: لازمه مقابله با جریانهای تکفیری، وحدت اسلامی است.
وی تاکید کرد: گروههای تکفیری و افراطی سعی میکنند مناطق نفوذ برای خودشان ایجاد کنند.
وی اضافه کرد: برخیها بستر ایجاد و گسترش تکفیریها را مهیا کردند و ما در تونس، الجزایر و سوریه شاهد تاخت و تاز این گروههای تکفیری هستیم.
این عالم لبنانی با طرح این سئوال که آیا ما باید فقط به شعاردادن علیه تکفیریها اکتفا کنیم؟ تصریح کرد: صرف شعاردادن علیه تکفیریها کافی نیست.
شیخ عمار تصریح کرد: ما از طریق این کنفرانس اعلام میکنیم که نباید فقط به شعاردادن اکتفا کنیم بلکه باید اقدامات عملی برای مبارزه با تکفیریها انجام دهیم.
الله شکور پاشازاده مفتی اعظم آذربایجان:تقریب مذاهب با سیاست صحیح رهبر ایران ترویج میشود
الله شکور پاشازاده صبح دوشنبه در دومین روز از کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی از نگاه علمای جهان اسلام که در موسسه امام کاظم در حال برگزاری است به جنایات تکفیریها اشاره کرد و گفت: داعش با اصلاح دولت اسلامی عراق و شام مرتکب جنایات گستردهای میشود و ما مسلمانان نمیتوانیم در مقابل وقوع این درگیریهای نظامی در برخی کشورها بیتفاوت بمانیم.
وی تاکید کرد: تکفیریها و داعشیها ابزار دست دشمنان اسلام هستند و دشمنان میخواهند با تقویت این گروهها به ثروتهای طبیعی و نفت و گاز مسلمانان دست پیدا کنند.
مفتی اعظم آذربایجان با انتقاد از عملکرد منفی فتنهگران داخلی که پشت پرده این بازیها قرار دارند. تصریح کرد: متاسفانه این فتنهگران عامل مواجه شدن جهان اسلام با این چنین فاجعههایی شدند.
الله شکور پاشازاده با تشریح جنایات گروههای تروریستی اظهار کرد: با فتنه نیروهای ضداسلامی، قبور پیامبران و اصحاب آنها با خاک یکسان میشود، شعار الله اکبر سر داده میشود در حالی که به کودکان و زنان و مردان رحم نمیکنند.
وی ادامه داد: این خیلی خطرناک است که دشمنان اسلام با هم متحد شدند تا ارزشهای اسلامی را از بین ببرند.
وی با بیان اینکه نمیتوانیم در برابر جنایتهای نظامی و ترور در سوریه، عراق و قدس بیتفاوت باشیم تصریح کرد: همبستگی جوامع اسلامی یکی از مهمترین عوامل مبارزه با تکفیری ها است.
مفتی اعظم آذربایجان تاکید کرد: تظاهر واقعی این مسئله در وحدت و همبستگی در کشورهای اسلامی است که بنیانگذار انقلاب اسلامی احیاگر آن هستند.
به گفته این عالم آذربایجانی، امام خمینی(ره) توانسته مدل وحدت جهان اسلام را در جهان معرفی کنند و در نتیجه سیاست صحیح رهبران ایران از جمله آیتالله خامنهای تقریب مذاهب توسط این کشور ترویج میشود.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی با وجود فشارهایی که با آن مواجه است توانسته سد محکمی در برابر داعش و تکفیریها ایجاد کند.
مولوی ابوبکر خوجملی:تکفیرکردن حرام است/ ریشه افکار تکفیری همان خوارج است
مولوی ابوبکر خوجملی شامگاه یکشنبه در کمیسیون ریشهیابی افکار تکفیری کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی از نگاه علمای اسلام، اظهار کرد: تکفیر یعنی شخص از ایمان خارج شده، کسی که مسلمانان را متهم به کفر میکند خودش کافر است.
وی اضافه کرد: پیامبر اسلام(ص) میفرمایند هر کسی که به برادر خود کافر بگوید خودش کافر است.
مولوی خوجملی با بیان اینکه کافر دانستن دیگر اتباع مذاهب از نگاه اهل سنت مردود است، تاکید کرد: از شرایط اهل سنت این است که کسی نباید دیگری را که اهل قبله است کافر بداند.
وی ادامه داد: کسی که اسلامش ثابت شود نمیشود در مسلمان بودن وی شک کرد، بنابراین بدون دلیل و برهان نباید کسی را به کافر بودن متهم کرد.
مولوی خوجملی با بیان اینکه کافر دانستن دیگران نزد حنفیها حرام است، تاکید کرد: واضح است پدیده تکفیری که امت اسلامی با آن مواجه است مصیبت بزرگی است، ریشه افکار تکفیری همان خوارج هستند.
وی تاکید کرد: نباید دیگران را به کفر متهم کنیم و نباید شخصی را مرتد از اسلام بدانیم مگر اینکه این مسئله به اثبات برسد.
محمد ولد فال از موریتانی مطرح کرد: قدردانی از تلاشهای وحدتآمیز مقام معظم رهبری/ نابودی مسلمانان هدف اصلی تکفیریها
محمد ولد فال شامگاه یکشنبه در کمیسیون ریشهیابی افکار تکفیری کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی از نگاه علمای اسلام، اظهار کرد: تکفیریها به نام اسلام، جنایتهای زیادی صورت می دهند این امر بر همه مسلمانان واجب میکند که پیام دینی و سیاسی خود را برای مقابله با این پدیده شوم بازنگری کنند.
وی با بیان اینکه مرتد دانستن مسلمانان جایز نیست تصریح کرد: در کتاب لسان العرب در خصوص کفر آمده که کفر برعکس ایمان و سرپیچی از دستور خدا و رسول است و تکفیر ناشی از فهم نادرست از دین و ارزشهای اسلامی است.
به گفته این عالم موریتانیایی، پدیده تکفیری به دلیل بروز اختلافات سیاسی میان مسلمانان ایجاد شده است.
ولد فال تاکید کرد: به دلیل اینکه مسلمانان به مسائل فرعی و غیراساسی مشغول هستند، مسائل اصلی را مورد توجه قرار نمیدهند.
وی ادامه داد: در گذشته کسانی که زکات نمیدادند و به برخی از اصول اسلامی پایبند نبودند به عنوان مرتد شناخته میشدند ولی در حال حاضر کسانی که به خدا و رسول اعتقاد دارند و شهادتین را بر زبان میآورند تکفیر میشوند.
وی با ذکر گروههایی که هدفی جز اختلاف افکنی بین شیعه و سنی ندارند، اظهار کرد: پیامبر اسلام(ص) میفرماید هر کسی که به برادر مسلمانش اتهام کفر میزند خودش کافر است.
این پژوهشگر دینی تصریح کرد: اسلام و پیغمبر هشدار میدهند که نباید مسلمانان همدیگر را کافر خطاب کنند.
نابودکردن مسلمانان هدف اصلی تکفیریها
ولد فال معتقد است برخی مکاتب فکری از سلاح تکفیری برای مقابله با مخالفان خود استفاده میکنند به طوری که مسئله تکفیر به عنوان یک چالش جدی مطرح است و حرکتهای تکفیری در جوامع اسلامی گسترش یافته است.
وی داعش، النصره و القاعده را از جنبشهایی دانست که افکار مسلمانان را از مسئله اصلی منحرف و آنها را سرگرم اختلافات داخلی کردهاند.
وی اضافه کرد: آنها سعی میکنند مسلمانان را در کشورهای اسلامی به قتل برسانند تا بتوانند امت اسلامی را سرگرم کرده و آنها نتوانند به مسئله فلسطین و دفع سلطه غرب بپردازند.
به گفته وی، جهان اسلام با مشکلات و چالشهای بزرگی روبرو است و جنبشهای تکفیری بسیاری از کشورها را در آستانه نابودی قرار دادهاند. در رأس اولویتهای تکفیریها، نابودی مسلمانان و ایجاد تفرقه و اختلاف بین آنها و تخریب بناهای تاریخی مسلمانان است که اینها کمک بزرگی به اسرائیل است.
ولد فال گفت: جنبشهای تکفیری این روزها سعی میکنند بنزین روی آتش بریزند و به اختلافات دامن بزنند در حالی که جهان اسلام امروز با خطرهای بزرگی از سوی صهیونیستها مواجه است.
وی ادامه داد: کارهایی که تکفیریها انجام میدهند باعث میشود امت اسلامی سرگرم مشکلات خودشان شوند و نتوانند با دشمنان واقعی مقابله کنند.
وی از مقام معظم رهبری به دلیل تلاشهای وحدت گرانه و ارزشمندی که در زمینه برگزاری چنین اجلاسیههایی دارند قدردانی کرد و گفت: امیدوارم این کنگره بتواند به اهدافش دست یابد.
محمدشریف سواف:تلاشهای ایران در تقریب مذاهب ستودنی است
محمد شریف سواف شامگاه یکشنبه در کمیسیون ریشهیابی افکار تکفیری کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی از نگاه علمای اسلام، اظهار کرد: تکفیریها به نام اسلام، جنایتهای زیادی مرتکب میشوند بنابراین باید فکر تکفیری را ریشهکن کرد.
وی بر لزوم همزیستی مشترک بین مذاهب اسلامی تاکید کرد و افزود: زمانی که جمهوری اسلامی ایران گامهای بلندی برای تقریب مذاهب بر میداشت مسئله تکفیری به وجود آمد.
محمدشریف سواف با ابراز نگرانی از وابسته بودن برخی علما به کتابهای تاریخی اظهار کرد: این کتابها بر اساس تمایلات شخصی نوشته شده که نویسنده آنها در یک دوره سیاسی مشخصی زندگی میکرده و این کتاب تاریخ را نوشته است، بنابراین باید با احتیاط بسیار به کتابهای تاریخی نگاه کنیم.
وی با بیان اینکه باید فرهنگ علما و طلاب را توسعه دهیم تا با فکر تکفیری مبارزه کنند، تاکید کرد: متاسفانه فکر علما برای ایستادگی در برابر تکفیریها آماده نبود.
این عالم اهل سوریه آموزش به مبلغان برای مقابله با فکر تکفیری از طریق منطق را مهم دانست و افزود: در این زمینه نیاز به دورههای آموزشی داریم.
رئیس هیئت علمای اعزامی از سوریه تصریح کرد: علمای ما نیاز به دورههای آموزشی دارند تا از نظر علمی و منطقی بتوانند با فکر تکفیری مبارزه کنند.
آیتالله تسخیری:برخی مدعیان اهل علم عامل شکلگیری جریانهای تکفیری شدند
آیتالله محمدعلی تسخیری صبح دوشنبه در دومین روز از کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی از نگاه علمای جهان اسلام که در موسسه امام کاظم(ع) در حال برگزاری است از آیتالله العظمی مکارم شیرازی و آیتالله العظمی سبحانی برای برگزاری این کنگره قدردانی کرد.
وی در ادامه هدف از برگزاری این کنگره جهانی را بررسی مشکل عظیمی دانست که در پدیده تکفیر مجسم شده است.
آیتالله تسخیری تأکید کرد: این پدیده از یک عامل داخلی با کمک عوامل خارجی نشأت گرفته و برخی کسانی که خودشان را منتسب به اهل علم میدانند عامل ایجاد این پدیده شدند.
مشاور مقام معظم رهبری هدف این گروه را جداکردن ملتهای مسلمان از یکدیگر دانست.
ملاقادر قادری:اهل سنت در ایران زندگی مسالمتآمیزی دارند
ملاقادر قادری صبح دوشنبه در دومین روز از کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی از نگاه علمای جهان اسلام که در موسسه امام کاظم در حال برگزاری است، اظهار کرد: ما در این کنگره جمع شدهایم که به دنیای اسلام و جهان اعلام کنیم دین ما دین رحمت و محبت و پیامبر ما رئوف است و در دین ما غل و تعصب و افراط مردود است و روزانه ۱۷ بار اهدنا الصراط المستقیم را تکرار میکنیم.
وی گفت: نقش این همایش خیر و صلاح است و امیدواریم همه ما بعد از برگشت، به مصداق حدیث نبوی عمل کنیم و با تحریفاتی که در دین ایجاد شده و شاهد توجیهات غلطی از دین هستیم و جاهلانی که پرچم دفاع از دین و خلافت را به دست گرفتند بتوانیم جوانان اهل سنت را آگاه کنیم.
وی با ذکر این نکته که آمریکا و اسرائیل عامل تکفیریگری هستند گفت: کسانی که به عنوان داعش در سوریه و عراق میجنگند از جوانان اهل سنت هستند که در مساجد و جمع ما تربیت شدند.
قادری تاکید کرد: داعش با خوف و ارعاب و تهدید وارد عراق و سوریه شده و این کنگره و خطبههای نماز جمعه ما می تواند در روشنگری جوانان اهل سنت تاثیر داشته باشد.
امام جمعه اهل سنت پاوه به زمینههای شکلگیری داعش اشاره کرد و گفت: بعد از حجاز، عراق مقدسترین دولت از نظر ما است. زمانی که آمریکا به عراق حمله کرد نگران بودیم و امروز شاهد این جنایات و نتیجه حضور آمریکا در عراق هستیم.
وی با بیان اینکه داعش تمام شدنی است، اظهار کرد: عمر گروههای تندرو کوتاه است ولی فکر داعش میماند و چه بسا آمریکا و صهیونیستها برای ما داعش دیگری درست کنند.
قادری تاکید کرد: باید هوشیار بوده و به فکر تکایا و حسینیهها باشیم که فکر داعش دوباره ظهور نکند.
وی اسلام هراسی را هدف اصلی داعش ذکر کرد و گفت: آمریکا میخواهد جلوی رشد اسلام را بگیرد ولی کور خوانده است.
امام جمعه اهل سنت پاوه با اشاره به زندگی مسالمت آمیز اهل سنت در ایران گفت: با وجود مشکلاتی که وجود دارد کشور ما آرام ترین کشور جهان است.
قادری رهبری مقام معظم رهبری، همفکری روحانیت اهل تسنن و شیعه و حضور مردم در همه صحنهها را از عوامل آرامش در کشور جمهوری اسلامی ایران ذکر کرد.
نذیر احمد حنفی: شیعیان و اهل سنت افغانستان در صلح زندگی میکنند
قاضی نذیر احمد حنفی عضو شورای علمای
افغانستان در دومین روز کنگره جهانی جریانهای افراطی و تکفیری از دیدگاه
علمای اسلام که در مجتمع فرهنگی و مدرسه علمیه امام موسی کاظم(ع) قم برگزار
شد با اشاره به لزوم وحدت اسلامی اظهار کرد: مسلمانان عقیده یکسانی را
دارند و اختلاف در مسائل فرعی است، امروزه جریان تکفیری مسلمانان را کافر
میخوانند، این در حالی است که در سنت پیامبر(ص) تکفیر مسلمانان بدون دلیل
منع شده است. احادیث در خصوص منع تکفیر واضح است و بزرگان اهل سنت به صراحت
تکفیر را منع کردند.
وی تصریح کرد: اهل سنت به این معتقد هستند که به هیچ عنوان نباید اجازه تکفیر را بدهیم. کشتن مسلمانان براساس نص قرآن از گناهان بزرگ است. در افغانستان بین شیعیان و اهل سنت اختلافی وجود ندارند و آنها در صلح زندگی میکنند.
قاضی نذیر احمد حنفی با اشاره به لزوم وحدت گفت: در اروپا مرزها برداشته شد و یک پول واحد در آنجا حاکم شده است، اما در کشورهای اسلامی میبینیم که جنگ در کشورهای مختلف وجود دارد، باید سیاستمداران اسلامی دست از جنگ بردارند و اتحاد براساس مبانی اسلامی بین مسلمانان اتفاق بیفتد.
کنگره جهانی جریانهای افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام که کار خود را روز گذشته با حضور جمع کثیری از علما و اندیشمندان جهان اسلام در سالن همایشهای بین المللی رسول اکرم(ص) در مجتمع فرهنگی و مدرسه علمیه امام کاظم(ع) قم آغاز کرده امشب با تجلیل از ارائه دهندگان مقالات برتر و با سخنرانی آیت الله العظمی از مراجع تقلید به کار خود در سالن همایش رسول اعظم (عج) قم خاتمه میدهد.
الازهر کنفرانس بین المللی مبارزه با تروریسم و افراطیگری برگزار میکند
پایگاه خبری الیوم السابع نوشت: الازهر کنفرانس بین المللی تحت عنوان «کنفرانس الازهر شریف برای مقابله با افراطی گری و تروریسم» را طی روزهای 12 و 13 آذر ماه تحت نظارت شیخ احمد الطیب شیخ الازهر برگزار می کند.
هدف از برگزاری این کنفرانس تصحیح مفاهیمی از قبیل مفهوم دولت اسلامی، خلافت، حاکمیت، جهاد، جاهلیت و تکفیر است که افراطی ها آن را تحریف کرده اند و علاوه بر آن در این کنفرانس به بررسی افراطی گری و عوامل گسترش آن پرداخته خواهد شد.
شرکت کنندگان در این کنفرانس همچنین علل گسترش تروریسم و خطرات آن بر صلح و امنیت جهانی، نهادینه کردن مفهوم شهروندی و همزیستی مسالمت آمیز به منظور اشاعه فرهنگ اختلاف نظر و تنوع و همزیستی جمعی را بررسی خواهند کرد.
قرار است در این کنفرانس نخبگانی از علما و شخصیت های الازهر و علمای دین اسلام از سراسر جهان و نیز رهبران کلیساهای شرقی و غربی و نمایندگان مذاهب و طوایف مختلف شرکت کنند.
آیت الله جوادی آملی: صهیونیسم و آمریکا اتاق فکر تکفیری ها هستند
آیت الله جوادی آملی در این دیدار که در تاریخ 22 / 10/ 1392 در محل بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسرا برگزار شد، خواستار توجه جدی نظام و دولت به بحث مقابله با جریان های تکفیری شدند و اظهار داشتند: مسوولان نظام و دولت به خصوص وزارت خارجه باید در کنار علمای حوزه، دارالتقریب و مجمع جهانی اهل بیت(ع) به صورت جدی به رایزنی و گفت وگو با مسوولان دیگر کشورها و سران مذاهب اسلامی بپردازند تا بتوانند جلوی کشتار هر روزه مسلمانان را بگیرند.
وی با اشاره به همزیستی مسالمت آمیز اهل سنت و شیعه در کشور، تصریح کردند: با وجود همه تلاش هایی که از زمان مرحوم بروجردی تاکنون در جهت تقریب صورت گرفته است، برخی کم کاری ها باعث شد که امروز شاهد برخی اختلافات بین مذاهب اسلامی باشیم.
ایشان با بیان اینکه همواره در هر عصر و سرزمینی در مقابل هر حق یک باطل وجود دارد، خاطرنشان کردند: مادامی که در این عالم زندگی می کنیم با پنج جناح مهاجم رو به رو هستیم که هر کدام مصداق یک جهنم هستند و حوزه های علمیه باید به علومی مسلح باشند تا پاسخگوی خطرات ناشی از این جناح های پنج گانه باشند.
این مرجع تقلید با برشمردن این خطرات پنج گانه، افزودند: نخستین جناح منحرف و خطرساز عده ای هستند که در مقابل خداوند ادعای خدایی می کنند، مانند فرعون، همچنین در مقابل هر پیامبری یک پیامبر جعلی وجود داشته است و نیز در مقابل هر غدیری یک سقیفه وجود دارد.
آیت الله جوادی آملی ادامه دادند: از دیگر جناح های منحرف این است که در برابر علمای راستین و اصیل که حافظ کتاب و سنت بودند، علمای درباری نیز داشتیم که فتوای مطابق نظر حکومت وقت می دادند و نیز در مقابل مومنان حقیقی منافقان مومن نما نیز وجود دارد.
ایشان با اشاره به پیامدهای مثبت و روشنگرانه اینگونه همایش ها و کنگره ها، اذعان داشت: این همایش ها با روشنگری خود به طور قطع خواهد توانست جلوی انحراف اذهان را به سمت جریان های تکفیری بگیرد؛ لیکن همایش های علمی و کلامی نمی تواند به تنهایی مانع عمل تکفیری ها شود، بلکه باید از همه ابزارها از جمله رایزنی های سیاسی و دیپلماتیک نیز برای جلوگیری از کشتار هر روزه مسلمانان بهره برد.
در ابتدای این دیدار دبیر اجرایی کنگره بین المللی خطر جریان های تکفیری با اشاره به انتشار منشور علمی کنگره، گفت: تبارشناسی جریان های تکفیری، ریشه یابی افکار و اندیشه های جریان های تکفیری و پیامدهای سیاسی آن و نیز بررسی راهکارهای جهان اسلام برای برون رفت از بحران تکفیر جزء عناوین علمی کنگره خواهد بود.
حجت الاسلام سید مهدی علیزاده موسوی افزود: منهج شناسی جریان های تکفیری، مبانی اعتقادی آنها و شبهه شناسی تکفیری ها در راستای مقابله صحیح با آنها در منشور کنگره خطر جریان های تکفیری برای اسلام، مسلمانان و بشریت گنجانده شده است.
مفتی شافعیهای یمن: مسلمانان از تکفیر یکدیگر خودداری کنند
شیخ سهل ابراهیم مفتی اعظم شافعیهای یمن در دومین روز کنگره جهانی جریانهای افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام که در مجتمع فرهنگی و مدرسه علمیه امام موسی کاظم(ع) قم برگزار شد گفت: آیات قرآن مسلمانان را به زندگی مسالمت آمیز با پیروان ادیان دیگر دعوت کرده است، پس باید مسلمانان به دنبال زندگی صلح آمیز میان خودشان و وحدت باشند و از تکفیر یکدیگر خودداری کنند.
وی با بیان اینکه کشورهای اسلامی باید از کمک به جریانهای تکفیری خودداری کنند افزود: باید ثروت این کشورها در خدمت مردم باشند، نه اینکه به تکفیر تزریق شود.
شیخ سهل گفت: باید جلوی رسانههای تفرقه انگیز را در کشورهای اسلامی بگیریم و همچنین باید جنایتهای تکفیریها را به اطلاع مردم کشورهای اسلامی برسانیم.
کنگره جهانی جریانهای افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام که کار خود را روز گذشته با حضور جمع کثیری از علما و اندیشمندان جهان اسلام در سالن همایشهای بین المللی رسول اکرم(ص) در مجتمع فرهنگی و مدرسه علمیه امام کاظم(ع) قم آغاز کرده امشب با تجلیل از ارائه دهندگان مقالات برتر و با سخنرانی آیت الله العظمی از مراجع تقلید به کار خود در سالن همایش رسول اعظم (عج) قم خاتمه میدهد.
رئیس هئیت علمای اعزامی از سوریه:علما و مردم سوریه قدردان مواضع جمهوری اسلامی ایران هستند
محمدشریف سواف روز دوشنبه در کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی که در موسسه امام کاظم در حال برگزاری است اظهار کرد: اسلام مسئله آزادی اندیشه را حفظ کرده و برای آزادی اندیشه مردم تلاش کرده است.
رئیس هیئت علمای اعزامی از سوریه تاکید کرد: سوریه به دنبال اعتدال و میانه روی است و همواره در حال فداکاری است.
وی از مواضع جمهوری اسلامی ایران به دلیل جانبداری از سوریه قدردانی کرد و افزود: زمانی که به این کنگره میآمدم مردم سوریه به من گفتند که سلام ما را به رهبری و ملت ایران برسانید و از رهبری و ملت ایران به دلیل مواضع مثبت و قدرتمندی که این کشور اتخاذ کرد قدردانی کنید.
محمدشریف سواف
خطاب به علمای کشورهای اسلامی تاکید کرد: من از طرف مردم و علمای سوریه
میخواهم فشار معنوی واقعی بر کشورهای متبوع خود وارد کنید تا مردم شما
آگاه شوند هدف دشمن فقط سوریه نیست بلکه هدفشان نابودی کل امت مسلمان است.
ابراهیم جعفری:کفر یک اصطلاح اسلامی و شرعی است
ابراهیم جعفری روز دوشنبه در کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی که
در موسسه امام کاظم در حال برگزاری است اظهار کرد: جلسات کنگره جریانهای
تکفیری به وحدت نظر مسلمانان عطرآگین است و امیدوارم این مسئله تا پایان
کنگره ادامه داشته باشد.
وی در مورد شبههای که پیرامون اصطلاح کفر بیان شده تصریح کرد: اسلام اصطلاح کفر را مشخص کرده و دو آیه در قرآن کریم بر این مسئله توجه دارد.
به گفته نخست وزیر سابق عراق، کفر یک اصطلاح اسلامی و شرعی است و تغییرپذیر نیست.
ابراهیم جعفری تاکید کرد: در چندین جای قرآن در مورد عواقب کفر به خدا، پیامبر و شریعت و کفر به حکم شرعی واحد اشاره شده است.
محمد علی اوغلو عنوان کرد:5 میلیون نفر متأثر از اقدامات تکفیریها
محمد علی اوغلو، صبح دوشنبه در کنگره جهانی جریانهای افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای جهان اسلام اظهار داشت: کشورهای اروپایی برای جلوگیری از بیداری اسلامی در بین کشورهای اسلامی تلاش کردند تا اختلافاتی ایجاد کنند.
وی با اشاره به دخالت غربیها در ایجاد جنگ سوریه افزود: آنها تلاش کردند در ساختار سیاسی کشور سوریه تغییراتی ایجاد کنند که خوشبختانه با نقش آفرینی کشور ایران و حزب الله لبنان و همچنین نیروهای مقاومت نتوانستند به اهداف خود دست یابند.
محمد علی اوغلو افزود: غربیها تلاش میکنند در بین کشورهایی که دارای اشتراکهای دینی و فرهنگی بسیاری هستند نیز اختلاف و تفرقه ایجاد کنند و در این میان سعی میکنند بین ایران و ترکیه نیز تفرقه بیاندازند.
عضو مجلس نمایندگان ترکیه، با اشاره به جنایات تکفیریها در کشورهای اسلامی همانند سوریه و عراق ابراز داشت: اقدامات گروههای تکفیری و تروریستی موجب کشته شدن بیش از ۳۰۰ هزار نفر در سوریه شده است و در منطقه خاورمیانه نیز ۵ میلیون نفر متأثر از اقدامات ضدبشری تکفیریها قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه علمای جهان اسلام باید تحولاتی که در کشورهای اسلامی رخ میدهد را با دقت رصد کنند افزود: برخی کشورهای مرتجع منطقه همانند عربستان نیز با دشمنان اسلام همراهی میکنند و در ایجاد جنگ و تفرقه در بین کشورهای اسلامی همچون سوریه و عراق دست دارند.
محمد علی اوغلو با بیان اینکه گروههای تکفیری امروز توسط غربیها تقویت میشوند افزود: متاسفانه در سالهای اخیر جنگهای داخلی در کشورهای اسلامی افزایش یافته و تکفیریها در واقع در راستای تقویت منافع غربیها تلاش میکنند.
عبدالجمید الحوثی:برخی تکفیریها فریب خورده اند/ اسلام ناب برای جوانان تبیین شود
عبدالجمید الحوثی قبل از ظهر دوشنبه در کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی که در موسسه امام کاظم(ع) در حال برگزاری است، به زمینههای پیدایش تکفیریها اشاره و اظهار کرد: برخی افراد از شرایط کشورهای اسلامی سوء استفاده کرده و جریانهای تکفیری را به وجود آوردهاند.
وی جریانهای تکفیری و افراطی را خطری مهم برای جهان اسلام و مسلمانان دانست، به گونهای که سختترین شرایط را برای برخی مسلمانان ایجاد کردهاند.
عضو کمیته فتوای یمن معتقد است که جریانهای تکفیری را نمیتوان صد درصد ساخته و پرداخته رژیم صهیونیستی دانست، چون این گروهها قبل از به وجود آمدن صهیونیستها وجود داشتهاند.
عبدالجمید الحوثی بر لزوم بررسی دقیق ریشهها و فعالیتهای جریانهای تکفیری تاکید کرد و افزود: برای مقابله با جریانهای تکفیری، ابتدا باید اندیشه و فکر آنها را مورد توجه قرار داد و اینکه این گروهها از چه کسانی تاثیر میپذیرند.
وی تاکید کرد: بعضی اعضای جریانهای تکفیری و افراطی، فاقد علم لازم هستند به همین دلیل دچار سوء فهم شدهاند و دشمنان هم از آنها سوء استفاده میکنند.
وی سطحینگری را یکی از مشکلات گروههای تکفیری ذکر کرد و افزود: کشورهای غربی با مطالعه گسترده بر روی فرقههای اسلامی، سطحینگران را انتخاب و از آنها سوء استفاده میکنند.
عبدالمجید الحوثی اضافه کرد: تکفیریها و افراطیها مسیری که جمهوری اسلامی ایران ترسیم کرده - یعنی مقاومت - را آماج حملات خود قرار داده و در حقیقت دنیای اسلام را به سمت قتلگاه میبرند.
عضو کمیته فتوای یمن تأکید کرد: برخی تکفیریها به دلیل اینکه اسلام را از دیدگاه غربی برداشت کردهاند فریب خوردهاند، بنابراین روحانیون مسلمان وظیفه دارند اسلام ناب را برای جوانان تبیین کنند.
مولوی غلام نقی:گروههای تکفیری مسلمان نیستند
مولوی غلام نقی صبح دوشنبه در کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی از نگاه علمای جهان اسلام که در موسسه امام کاظم(ع) در حال برگزاری است، با اشاره به تغییر ماهیت تکفیر در شرایط کنونی اظهار کرد: این پدیده که بلای جان جهان اسلام شده یکی از حوادث محیرالعقول است.
وی تاکید کرد: کشورهای غربی از جمله آمریکا و لابیهای صهیونیستی در گذشته به کشورهای اسلامی لشکرکشی میکردند اما امروز با درگیرکردن مسلمانان به خود، نیازی به لشکرکشی ندارند.
به گفته امام جمعه اهل سنت تایباد، دشمنان اسلام تکفیریها و افراطیها را به نام اسلام ایجاد کرده و به جان خود مسلمانان انداختهاند.
مولوی غلام نقی با بیان اینکه گروههای تکفیری و افراطی مسلمان نیستند اظهار کرد: هیچ مسلمانی هم کیش خود را کافر نمیخواند و به نام اسلام و زیر پرچم لا اله الا الله سر مسلمانان را نمیبرد.
وی معتقد است که حقیقت استکبار جهانی پشت پرده جریانهای تکفیری و افراطی قرار دارد، چراکه گروههای تروریستی هیچ گاه از مسجدالاقصی حمایت نمیکنند.
وی ادامه داد: در حالی که رژیم صهیونیستی مسجد الاقصی را محاصره کرده و یهودیان به مقدسات ما اهانت میکنند ولی تکفیریها که خود را مسلمان میدانند تا کنون اعتراضی به این هتک حرمت نکردهاند و حتی به کشتار مسلمانان به دست صهیونیستها هم بیاعتنا هستند.
وی به پشت پرده حمایت آمریکا و کشورهای غربی از داعش اشاره کرد و افزود: آمریکا در مناطقی مانند کوبانی و جرف الصخر به بهانه مبارزه با تروریسیم، اسلحههای خود را برای داعش فرو میریزد.
مولوی غلام نقی تاکید کرد: اوباما با شعار تغییر در سیاستهای آمریکا بر سر کار آمد ولی ضربه سختی به اسلام وارد کرد. او بود که گروههای تروریستی را پرورش داد و امروز مسلمانان به جان هم افتادند و گروههای تکفیری به کشتار مسلمانان میپردازند.
مولوی قاضی نذیر احمد:مسلمانان با وحدت انسجام خود را به رخ جهانیان بکشند
مولوی قاضی نذیر احمد، صبح دوشنبه در کنگره جهانی جریانهای افراطی و
تکفیری از دیدگاه علمای جهان اسلام اظهار داشت: ایمان و عقل باید مدار و
میزان صحت اعمال باشد و انسان باید در گام ابتدایی ایمان خود را محکم کند و
در مراحل بعدی فروعات دین را فرا گیرد.
وی افزود: تمام ادیان الهی دارای اشتراکهایی هستند و دین اسلام که دارای فرقههای مختلفی است نیز اشتراکهای بسیاری با هم دارند اما فقه آنها متفاوت است.
وی با بیان اینکه اقدامات تکفیریها موجب تفرقه در بین مسلمین شده است، افزود: متاسفانه اقداماتی که از سوی گروههای تکفیری شاهد هستیم، موجب وهن دین اسلام شده است.
مولوی قاضی نذیر احمد بیان داشت: اهل سنت اجازه تکفیر دیگران را نمیدهد و کشتن مسلمین را گناهی نابخشودنی میداند که از گناهان کبیره است.
وی ابراز داشت: افراط در دین اختلافات زیادی را در بین مسلمین ایجاد میکند و در کشور افغانستان افتخار میکنیم در شورای قضایی و کابینه هیچ اختلافی نداریم.
نماینده پارلمان افغانستان با بیان اینکه دنیای استکبار و غرب تلاش میکند تا در کشورهای اسلامی آتش جنگ را برافروزد ابراز داشت: آنها برای ایجاد جنگ در کشورهای اسلامی هزینههای سنگینی انجام میدهند و این در حالی است که ما را در ایجاد جنگ مقصر میدانند که در این راستا باید کشورهای اسلامی موضع واحد و وحدت داشته باشند و از همدیگر حمایت کنند و آب به آسیاب دشمنان نریزند.
نذیر احمد تاکید کرد: امت اسلام باید با وحدت انسجام خود را به رخ دنیا بکشد که این وحدت با روشنگری علمای دین در کشورهای اسلامی امکان پذیر خواهد بود.
شرف الدین شمس الدین:دین اسلام از هرگونه تندروی دور است/ جنایات داعش به جهان نشان داده شود
شرف
الدین شمس الدین، صبح دوشنبه در کنگره جهانی جریانهای افراطی و تکفیری از
دیدگاه علمای جهان اسلام، اظهار داشت: علمای جهان اسلام باید از خود شجاعت
نشان دهند و اگر امروز شاهدیم که در دنیای اسلام گروههای تکفیری قد علم
کردهاند این امر به دلیل ضعف علما است چرا که نتوانستهاند آنگونه که باید
به رسالت خود عمل کنند.
وی گفت: دین اسلام به دور از هر گونه تکفیر و تندرویها است و ما امروز باید به تبیین ماهیت جریانهای افراطی و تکفیری در کشورهای اسلامی بپردازیم.
شرف الدین شمس الدین، با تاکید بر اهمیت نقش وحدت در میان امت اسلامی با بیان اینکه یکی از راههای برون رفت از چالش تکفیریها حفظ و گسترش وحدت در بین جوامع اسلامی است افزود: توجه و تبیین مسائل تقریبی در بین امت اسلام یکی از راهکارهای تقویت وحدت است و مسلمین باید به اشتراکات خود بیشتر از اختلافات توجه کنند.
وی ابراز داشت: علمای اسلام باید در راستای حفظ وحدت اقدامات علمی انجام دهند و خود را برای وحدت حول محور توحید و دین آماده کنند.
این عالم برجسته یمنی عنوان کرد: خداوند در قرآن کریم فرموده که با یهود و نصارا با آرامش زندگی کنید و این در حالی است که برخی گروهها به نام اسلام در حال کشتار و از بین بردن مسلمین هستند.
وی ادامه داد: اسلام اجازه نداده همدینان و هم کیشان خود را تکفیر کنیم و در این راستا باید احادیث جعلی که در این زمینهها میسازند و هدف دیگری را دنبال میکنند را برای مردم تبیین و روشنگری کنیم.
شرف الدین شمس الدین، با بیان اینکه امروز در برخی کشورهای عربی و غیر عربی فقر وجود دارد و همین عامل موجب گرایش جوانان به گروههای تکفیری و تروریستی برای کسب درآمد میشود، افزود: امروز گروههای تکفیری با دادن پول به جوانان آنها را به سمت خود جذب میکنند که باید برای ریشه کن کردن فقر در جوامع اسلامی هم فکری کرد.
عالم برجسته یمنی با بیان اینکه باید برخی افراد افراطی و تندرو را سانسور کرد ادامه داد: متاسفانه شاهدیم که افراد افراطی در فرقههای مختلف اسلامی دارای شبکههای تلویزیونی و تریبون هستند و عقاید افراطی خود را در جهان نشر میدهند و همین امر موجب ایجاد و تشدید تفرقه در میان امت اسلامی میشود.
وی تاکید کرد: باید جنایاتی که از سوی داعش صورت میگیرد ضبط کرد و آن را به مردم جهان نشان داد و گفت که اسلام از این گونه اقدامات بیزار و رویگردان است. باید برائت خود را از این گروهها به صورت علنی بازگو کنیم.
ولایتی:اندیشه تکفیری ارتباطی با اسلام ندارددکتر علی اکبر ولایتی پیش از ظهر دوشنبه در کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی در گفتگو با خبرنگاران به ابعاد گسترده جنایات تکفیریها در جهان اسلام اشاره کرد و گفت: اقدامات گروههای تکفیری و افراطی چهره اسلام را در دنیا مشوش کرده است.
وی گفت: اندیشه تکفیریها و افراطیها ریشه در خارج از جهان اسلام دارد و توطئهای است از سوی بیگانگان برای تفرقه بین مسلمانان و کشورهای اسلامی برنامهریزی شده است.
ولایتی تفرقه افکنی بین مسلمانان را هدف اصلی گروههای تکفیری ذکر کرد و افزود: بیگانگان به دنبال این جریان در پی زشت نشان دادن چهره اسلام هستند و این کار را از طریق انتشار تصاویر وحشیگری گروههای تکفیری که در طول تاریخ بیسابقه است دنبال میکنند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنانش به حضور علمای جهان اسلام به ویژه علمای اهل سنت در کنگره جریانهای تکفیری اشاره کرد و افزود: خوشبختانه علمای جهان اسلام که در این کنگره شرکت کردهاند اقدامات تکفیریها و افراطیها را خارج از مبانی اسلامی و مضر برای مسلمانان میدانند و معتقد هستند همه مسلمانان باید به وحدت برسند تا این مشکل ریشهکن شود.
به اعتقاد مشاور مقام معظم رهبری، کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی نقش مهمی در تنویر افکار عمومی مسلمانان بیدار دارد.
ولایتی تاکید کرد: غیر مسلمانان بدانند بر اساس دیدگاه علمای برجسته جهان اسلام اقدامات گروههای تکفیری و افراطی ارتباطی با اسلام ندارد.
آیتالله مقتدایی:علما بر مغایرت اقدامات داعش با اسلام اتفاق نظر دارند
آیتالله مرتضی مقتدایی بعدازظهر دوشنبه در کنگره جهانی جریانهای
تکفیری و افراطی از دیدگاه علمای جهان اسلام که در موسسه امام کاظم(ع) در
حال برگزاری است اظهار کرد: مردم مسلمان بدانند گروههای تکفیری از اسلام
نیستند.
وی تصریح کرد: اسلام غیر آن چیزی است که اینها میگویند و اعمال غیرانسانی ربطی به اسلام ندارد.
این عضو جامعه مدرسین با بیان اینکه اجماع علمای مسلمین بر این معنا متفق هستند، بر لزوم فرهنگسازی علمای جهان اسلام برای مقابله با گروه تروریستی داعش تأکید کرد.
آیتالله مقتدایی با قدردانی از آیتالله العظمی مکارم شیرازی که با ابتکار خودشان این کنگره را تشکیل داد و تشکر از آیتالله العظمی سبحانی که دبیری علمی این کنگره را عهدهدار است، اظهار کرد: امیدواریم علمای جهان اسلام که هر کدام در منطقه خود محور مسلمانان هستند و نفوذی در بین مسلمانان دارند اهداف و ثمرات این اجلاس را برای مردم بیان کنند که اگر در بین مسلمانان کسانی هستند که زمینه انحراف در آنها وجود دارد متوجه باشند و از غفلت بیرون بیایند و فریب مطالبی که تکفیریها و داعشیها مطرح میکنند نخورند.
مولوی عبدالحمید: مسلمانان در این شرایط متحد باشندمولوی عبدالحمید بعدازظهر دوشنبه در کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی از دیدگاه علمای جهان اسلام که در موسسه امام کاظم(ع) در حال برگزاری است اظهار کرد: به جای اینکه ما غیبت یکدیگر را بکنیم و خدای ناکرده بغضی در دلمان باشد در این کنگره دور هم جمع شدیم که این محفل مایه نگرانی دشمنان است و این فضل، فضل رب العالمین است.
وی با قدردانی از آیات عظام مکارم شیرازی و سبحانی در برگزاری این کنگره گفت: کنگره جهانی جریانهای تکفیری در این شرایط حائز اهمیت است چون جهان اسلام از دودستگی و تکفیر و افراط گرایی رنج میبرد و تکفیر و تفرقه به اوج خود رسیده است.
مولوی عبدالحمید برگزاری این کنگره در قم را مورد توجه قرار داد و گفت: قم مرکز ثقل جهان تشیع و یکی از شهرهای علمی است و امروز جمع قابل ملاحظهای از علمای جهان اسلام در این کنگره حضور دارند.
تکفیر فتنه خطرناکی است
امام جمعه اهل سنت زاهدان با اشاره به گسترده بودن جمعیت مسلمانان در جهان تاکید کرد: برخیها میخواهند این دین را در جمعی که خودشان اعتقاد دارند محدود کنند و فتنه تکفیر خطرناک است.
مولوی عبدالحمید با اشاره به آیاتی از قرآن کریم و احادیثی از بزرگان، اظهار کرد: کسی نمیتواند خون مسلمانان را مباح بداند و آنها را تکفیر کند.
وی افزود: متاسفانه فتنه تکفیر از صدر اسلام بوده و در آن زمان خوارج به وجود آمدند و یاران والای پیامبر اسلام(ص) را تکفیر کردند.
وی تاکید کرد: امروز شیعه و سنی و سایر گرایشهای اسلامی نیاز به وحدت اسلامی دارند. وحدت ما مقطعی نیست بلکه وحدت ما وحدت اسلامی است.
وی با ذکر مشترکاتی که بین ادیان اسلامی وجود دارد، تاکید کرد: کتاب خدا و پیامبر اسلام و اهل بیت حضرت رسول از مشترکات مسلمانان است و همه ما به اهل بیت عشق میورزیم.
مولوی عبدالحمید تاکید کرد: گاهی میگوییم که دور هم بنشینیم و ببینیم چه کسی بهتر درباره حضرت زهرا(س) و حضرت علی(ع) و اهل بیت صحبت میکند.
دشمن شناسی داشته باشیم
امام جمعه اهل سنت زاهدان اضافه کرد: ما با هم یکی هستیم و البته اختلافات در یک خانواده وجود دارد ولی لازم است در هر شرایطی مسلمانان نیاز به وحدت دارند.
وی با بیان اینکه ما باید دشمن شناسی داشته باشیم گفت: باید اهداف و ترفندهای دشمن را بشناسیم و ببینیم دشمنان ما چه کسانی هستند تا بتوانیم پدیده تکفیری را ریشهیابی و برای آنها تدبیر کنیم.
مولوی عبدالحمید با اشاره به نقش علمای اسلام در جهان تاکید کرد: دولت ما دولت اسلامی است و در رأس نظام جمهوری اسلامی رهبر معظم انقلاب است و ایشان رهبری میکنند و مراجع قم و علمای اسلام می توانند از دایره خود بیرون بیایند و نقش علمایی ایفا کنند.
وی اضافه کرد: جهان امروز برای علما حرمت قائل هستند و میشود بسیاری از تکفیریها را با حجت خارج کرد.
یکدیگر را در آغوش بگیریم
امام جمعه اهل سنت زاهدان احیای تمدن غربی را هدف تکفیریها و دشمنان دانست و گفت: در چنین شرایطی باید متحد باشیم و از هرگونه اهانتهای مذهبی پرهیز کنیم.
وی اضافه کرد: رسانهها از اهانت به مقدسات یکدیگر پرهیز کنند. حرمت مسلمانان باید حفظ شود و ما باید حق و حدود یکدیگر را بشناسیم و به آنها احترام بگذاریم.
مولوی عبدالحمید در پایان تاکید کرد: ما باید یکدیگر را آغوش بگیریم و بتوانیم در مقابل دشمنان ید واحد باشیم.
شیخ حسن المصری نماینده نبیهبری:باید با افراطگرایی در برداشتهای دینی مقابله کرد/ ایران مشعل آزادی و مقاومت را در دست گرفته است
شیخ حسن المصری بعدازظهر دوشنبه در کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی از دیدگاه علمای جهان اسلام که در موسسه امام کاظم(ع) در حال برگزاری است اظهار کرد: با وجود شرایط محاصره و فشارهایی که جمهوری اسلامی ایران متحمل میشود ایران مشعل آزادی و مقاومت را در دست گرفته است و به دنبال اجرای فرامین امام خمینی(ره) از بدو پیروزی انقلاب تاکنون همین مسیر را توسط رهبر معظم انقلاب ادامه میدهد.
این عالم لبنانی گفت: این کنفرانس در شرایط بسیار دشوار برگزار میشود و جوامع ما در معرض توطئههای داخلی و خارجی قرار دارند.
نماینده نبیه بری اظهار کرد: ما اگر با خطرات غربیها مقابله و از تمدن اسلامی محافظت میکنیم به دلیل اتحاد مسلمانان است ولی برخی جریانها میخواهند جوامع ما را از بین ببرند.
وی با بیان اینکه این جریان از بدترین شیوههای موجود برای پیشبرد اهداف خود استفاده میکند تصریح کرد: این گروه ها از متون اسلامی سوء استفاده میکنند و میخواهند چهره اسلام را لکه دار کنند.
تروریستها میخواهند همه مذاهب اسلامی را از بین ببرند
وی اظهار کرد: باید توافق کنیم این تروریستها به دنبال یک گروه و مذهب نمیباشد بلکه میخواهد همه کسانی که شهادتین را جاری کردند هدف قرار دهد، همان طوری که با همه اهل سنت و طایفههای شیعه دشمنی دارد.
وی دلیل سخنانش را جنگ داعشیها در کشورهای مختلف دانست و تاکید کرد: باید اتحاد امنیتی و نظامی بین کشورهایی که مورد هدف داعش قرار دارند صورت گیرد.
شیخ حسن المصری گفت: نهادهای دینی و مراکز فرهنگی در دنیای اسلام نباید از ایفای نقشی که بر دوش آنها است بترسند و باید بر مفاهیم ناب اسلام تاکید کنند وهمین مفاهیم شفاف و ناب را ترویج بدهند.
وی بر لزوم مبارزه با غلو و افراط گرایی در برداشتهای دینی و همچنین توجه به مفاهیم تسامل در اسلام و فصل مشترکات موجود در اسلام تاکید کرد.
نماینده نبیهبری خواستار تربیت نسل مسلمانان بر اساس پذیرش گفتمان سازند و تنوع مذاهب و تکثر گرایی شد و گفت: این مسئله باعث میشود به مغزهای دیگران هم اهتمام بگذاریم.
وی گفت: دوره استعمارگری مستقیم رخت بر بست و الان شاهد دوره استعمارگری از راه دور هستیم و میخواهند تناقض گویی ها را در درون جامعه ما مطرح کنند.
وی اضافه کرد: همه مسائلی که رخ میدهند به خاطر ننگی است که دامنگیر یک میلیارد و نیم مسلمان است و منشا آن غصب کردن سرزمین فلسطین است.
شیخ حسن المصری خطاب به علمای جهان اسلام گفت: آیا میتوانیم به نوعی از بیداری برسیم که پایان بخش آن در یک صف واحد قرار بگیریم و یکپارچه در مقابل دشمن بایستیم. باید با عزم راسخ و اراده پولادین و بدون وابستگی به بیگانگان این مسیر را بپیماییم و امام راحل و رهبر معظم انقلاب همین راه را پیمودند.
ولایتی:ایران پرچمدار مقابله با جریانهای تکفیری است
ولایتی عنوان کرد: برای اولین بار در جهان اسلام و تاریخ معاصر است که کنگره ای چنین باعظمت علیه فکر انحرافی تکفیری تشکیل شده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: جمهوری اسلامی ایران به زعامت مرجعیت و رهبر معظم انقلاب در عرصه مبارزه با افراطی ها و تکفیری ها پرچم دار بوده است.
وی عنوان کرد: ایران نه تنها در عرصه مبارزه، رزمندگان و جهادگران را در برابر صهیونیست ها یاری میرساند بلکه در عرصه فکری نیز در این عرصه پیشتاز است.
عالم مغربی:حضرت علی(ع) رهبر مقابله با فتنه بود
ادریس هانی غروب دوشنبه در مراسم اختتامیه کنگره جریانهای تکفیری و
افراطی با بیان اینکه باید مسئله مثبت فتنه را لحاظ کنیم اظهار کرد: فتنه
میتواند دلهای مسلمانان را بیازماید. سلف صالح هم با فتنه روبرو شدند و
با آنها مقابله کردند.
وی حضرت علی ) را رهبر مقابله با فتنه دانست و گفت: در زمان ایشان جنگ های داخلی زیادی رخ داد، بنابراین از بین بردن فتنه میتواند یکی از فتوحات تلقی شود.
این عالم مغربی گفت: این رویه حضرت علی بود که راه را بر خوارج بست و ایشان چشمان فتنه را از حدقه در آورد.
ادریس هانی اضافه کرد: در زمان گذشته پیشینیان ما با فتنه برخورد کردند و ما هم باید از شیوه و رفتار پیشینیان یاد بگیریم. اینها مسیر صحیح را پیمودند و ما میتوانیم با فتنه کنونی با روشهای سابق و جدید مقابله کنیم.
آغاز اختتامیه کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی/سخنرانی آیتالله سبحانی و ولایتی
در ابتدای این مراسم در ابتدای این کنگره علی اکبر ولایتی از برگزارکنندگان این کنگره قدردانی کرد و گفت: این اولین بار است که چنین کنگرهای علیه فکر تکفیری در جهان برگزار میشود.
در این بخش از مراسم ۱۴ نفر از شخصیتها و علمای جهان اسلام سخنرانی می کنند و روسای کمیسیونهای چهارگانه این کنگره به ارائه بیانیه پایانی کمیسیون متبوع خود میپردازند. سپس از صاحبان مقالات برتر تجلیل میشود.
بیانیه پایانی کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی نیز توسط شیخ عبدالناصر جبری قرائت میشود.
سخنرانی آیتالله العظمی جعفر سبحانی دبیر علمی کنگره جهانی جریان های تکفیری و افراطی آخرین برنامه این کنگره است.
این کنگره از صبح یکشنبه به ریاست آیتالله العظمی مکارم شیرازی با حضور شخصیتها و علمای برجسته بیش از ۸۰ کشور جهان آغاز به کار کرد.
علمای جهان اسلام در این کنگره ضمن محکوم کردن جنایات تکفیریها و افراطیها خواستار تقویت وحدت اسلامی میان همه پیروان و علمای مذاهب مختلف اسلامی شدند.
مولا: علما خطر گروههای تکفیری را به گوش جهان برسانند
شیخ محمد تقی مولا عصر امروز در کنگره جریانهای تکفیری و افراطی از دیدگاه علمای اسلام، با اشاره مصائب ناشی از حضور داعش در عراق، اظهار کرد: متاسفانه وضعیت عراق بسیار دشوار است، 1. 5 میلیون مهاجر در این کشور زندگی میکنند و در سوریه نیز بیش از 5 میلیون مهاجر وجود دارد که همه اینها به دلیل حضور گروههای تکفیری است.
عالم کشور عراق با اشاره به عملکرد مغایر با دین و مذهب گروههای تکفیری، افزود: این رفتار تکفیریها ربطی به اسلام ندارند، زیرا اسلام با تجاوز، خرابی، کشتار به شدت مخالف میکند و رفتار این افراد همواره در تضاد با اسلام است.
وی با اشاره به خطر گروههای تکفیری برای اسلام و مسلمانان، تصریح کرد: معلوم است که این رفتار خشونت بار کار دشمنان است که به دنبال تضعیف مسلمانان هستند، بنابراین وظیفه علما است که به جامعه جهانی بگویند که چه مشکلاتی دنیای اسلام را تهدید میکند و اینها چه آسیبهایی را وارد کردهاند.
شیخ محمد تقی با تاکید به تعرض گروههای تکفیری به دختران عراقی خاطرنشان کرد: علمای اسلام بدانید که داعش دختران را در عراق دستگیر کرده و آنها را میفروشد.
دبیر کل جنبش توحید اسلامی لبنان: جریانهای افراطی و تندرو معضل اصلی پیشروی جهان عرب هستند
ختتامیه کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی در حال برگزاری است و علمای برجسته جهان اسلام مواضع خود را بر علیه جریان تکفیری بیان میکنند.
شیخ بلال سعید شعبان با اشاره به اینکه افراط و پیشیگرفتن از آنچه پیامبر (ص) فرموده نوعی تندروی است اظهار کرد: این طرز تفکر از همان آغاز دعوت پیامبر (ص) موجود بوده است.
دبیرکل جنبش التوحید الاسلامی لبنان بابیان اینکه دینداران واقعی وظیفه دارند بر دین و مبانی خود ثبات داشته باشند خاطر نشان کرد: قرن 21 قرن بیداری اسلام است و قرنی است که رژیم صهیونیستی نابود میشود.
وی افزود: هم اکنون شاهد موجی از بیداری در جهان اسلام هستیم که نشانه پیروزی اسلام در جهان است.
شیخ بلال سعید شعبان با اشاره به انقلابهایی که چند سال اخیر در کشورهای عربی رخ داده افزود: زمانی که ملتهای عرب در مقابله با استعمار قیام کردند عده ای به دنبال انحراف این انقلابها بودند.
دبیر کل جنبش التوحید الاسلامی با اشاره به اینکه عده ای به دنبال این بودند که بهار عربی را به خزانی خونبار تبدیل کنند اظهار کرد: این افراد به دنبال این بودند که هیچ مسلمانی نتواند در مقابل رژیم صهیونیستی بایستد.
وی با عنوان اینکه عدهای به دنبال این هستند تا بیداری اسلامی را تبدیل به یک جنگ داخلی کنند خاطرنشان کرد: مشکل اصلی ملتهای جهان عرب هماکنون افراطیها و تندروهایی هستند که به دنبال ایجاد انحراف در مسیر بیداری اسلامی هستند.
شیخ بلال سعید شعبان افزود: تفکر تکفیریها و افراطیها تفکری است که بر امت اسلامی عارض شده است و تفکر اصیلی نیست.