کد خبر 365751
تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۲

این روزها بازار خریدوفروش عابربانک و رمزحساب، حسابی داغ است؛ این روزها کلاهبرداران دندان متقاضیان کار را شمرده‌اند و با وسوسه حقوق میلیونی، برای به دست آوردن حساب بانکی آن‌ها و سوءاستفاده از نام آن‌ها حسابی دندان تیز کرده‌اند.

 به گزارش گروه اجتماعی مشرق، «استخدام ویزیتور اینترنتی با حقوق بالای یک میلیون و پانصد هزار تومان و پورسانت عالی»، «ویزیتوری اینترنتی در خانه با حقوق ثابت بالای یک میلیون تومان + پورسانت» جمله‌ای که در شرایط فعلی، شنیدنش بسیاری از جوانان جویای کار را وسوسه می‌کند و پرنده خوش خیال تصوراتشان را به پرواز در‌می‌آورد؛ جمله‌ای که بسیاری از جوانان امروز با شنیدنش، به فکر فرو می‌روند و از تصویر شمردن هر ماهه حقوق و خرید کفش و لباس تا تصویر خود در قابِ لباسِ سفیدبختیشان را در ذهن مجسم می‌کنند و با این رویای شیرین، پاشنه کفش را می‌کشند و راهی  می‌شوند تا از هفت خان رستم به دست آوردن این شغل رویایی عبور کنند.

پرکردن رزومه کاری، تحویل عکس و مدارک هویتی و مصاحبه تخصصی، مراحلی هستند که گذشتن از هریک از آن‌ها تصویر محو رویای شیرین حقوق میلیونی و لباس سپید بختی را در نظر متقاضیان کار، دست‌یافتنی‌تر و واضح‌تر ترسیم می‌کند و تشنگی رسیدن به انتهای خط و استخدام را برایشان دو چندان؛ آنقدر تشنه‌اند که حتی تک نشانه‌های سوال برانگیز این مراحل نیز نمی‌تواند عطش این متقاضیان را کم کند. غافل از آنکه بسیاری از این تبلیغات فریبنده، یا دروغی شیرین است و یا دامی تلخ؛ اما شیرینی و تلخی این دروغ یا دام به اندازه‌ای نشئه‌آور است که خیالِ وارد شدن خدشه به آن نیز لرزه بر تن و اندام فریب‌خوردگان می‌اندازد و هرگونه مخالفت با این تصمیمشان و ترسِ از دست دادن این فرصت، بیش از پیش آن‌ها را به صرافت به دست آوردن این کار می‌اندازد.

متاسفانه طعم تلخ و گس این کابوس زمانی در کام این فریب‌خوردگان می‌نشیند و رویای شیرینشان را به کابوسی سهمگین بدل می‌کند که کار مدت‌ها است از کار گذشته و صف طویلی از شکات در پس پرونده‌ای که آن‌ها به عنوان متهم اصلی‌اش شناخته می‌شوند، به خط شده‌اند؛ رویایی که جبران تصور فریبنده‌اش، واقعیتی تلخ و طولانی را برای این فریب‌خوردگان به ارمغان آورده و دیگر دست پشت دست کوبیدن و لب به دندان گزیدن نیز چاره‌ای برای این گره کور نخواهد بود.

سرهنگ محمد مهدی کاکوان، با اشاره به چندین پرونده تشکیل شده در پلیس فتا و کلاهبرداری و سوءاستفاده از جوانان بی‌تجربه و در عین حال جویای کار در قالب «استخدام بازاریاب‌های اینترنتی» می‌گوید: متاسفانه در ماه‌های اخیر پرونده‌های متعدد و رو به افزایشی تشکیل شده است که در اغلب موارد کلاهبرداران با سوءاستفاده از ساده انگاری متقاضیان شغل، پای آن‌ها را به پرونده‌هایی باز می‌کنند که این افراد کاملاً از آن بی اطلاع بوده و قربانی ندانم کاری و اعتماد بی‌جا به این افراد می‌شوند.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ افزود: در این روش کلاهبرداران به بهانه اشتغال و ویزیتوری و بازاریابی در فضای اینترنتی، متفاضیان کار را به خود جذب می‌کنند و با طراحی مسیری نسبتاً پیچیده، عطش این متقاضیان را برای به دست آوردن این شغل رویایی بیشتر می‌کنند؛ این در حالی است که پس از انجام مصاحبه‌های تخصصی و اخذ رزومه کاری و مشخصات کامل، به این متقاضیان اعلام می‌کنند که از مراحل جذب سربلند بیرون آمده‌اند و تنها باید یک حساب بانکی باز کرده و شماره حساب و رمز اینترنتی آن را در اختیار مدیران این شرکت قرار دهند تا علاوه بر واریز حقوقشان به این حساب، از آن به عنوان حساب کاری برای واریز وجوه مشتریان و برداشت از این حساب توسط مدیریت شرکت و بخش مالی استفاده کنند.

وی گفت: مدیران کلاهبردار این شرکت‌ها پس از اخذ شماره حساب و رمز اینترنتی آن، اقدام به کلاهبرداری و فروش جنس با سوءاستفاده از این حساب می‌کنند و پس از مدتی صاحبان حساب که همان متقاضیان کار بودند، با انبوهی از شکات روبرو می‌شوند که مبالغی را به این حساب واریز کرده‌اند ولی مورد کلاهبرداری قرار گرفته‌اند.

کاکوان با اشاره به یکی از این پرونده‌ها افزود: چندی پیش دختر جوانی با مراجعه به ماموران پلیس فتای پایتخت عنوان کرد که در دام کلاهبرداری مشابهی افتاده و پس از مدتی بعد از استخدام، تعدادی از مردم با شماره تلفن وی تماس گرفته و مدعی شده‌اند که مبالغ هنگفتی را به حساب این دختر واریز کرده‌اند و خواهان دریافت اجناس خریداری شده خود بودند.

رئیس پلیس فتا گفت: پس از اظهارات این دختر جوان، رسیدگی به این پرونده در دستور کار قرار گرفت و کارشناسان پلیس فتا متوجه شدند که در 38 روزی که از افتتاح این حساب گذشته است، مبلغ 42 میلیون تومان به حساب این دختر جوان واریز و از آن خارج شده است. لذا با توجه به حجم شکات، پرونده به صورت ویژه در دست بررسی قرار گرفت و پس از تحقیقات گسترده، پلیس موفق به دستگیری 2 کلاهبردار اصلی در این پرونده شد.

وی درپایان با هشدار به مردم در خصوص توجه به چنین مواردی و با تاکید بر اینکه جهل به قانون رافع مسئولیت از افراد نیست، خاطرنشان کرد: متاسفانه مجرمان با استفاده از این روش و روش‌های مشابه، از حساب بانکی افراد مختلف سوءاستفاده کرده و از این حساب‌ها به عنوان حساب بانکی واسط، برای کلاهبرداری‌های خود بهره می‌برند. لذا باید تمامی شهروندان هشیار باشند تا به هیچ عنوان رمز کارتی و یا رمز اینترنتی حساب خود را در اختیار دیگران قرار ندهند.

متاسفانه این روش و بهره‌گیری از روش‌های دیگر برای مخفی ماندن نام کلاهبرداران در پس یک حساب بانکی ناشناس باعث شده است تا بازار خرید و فروش کارت بانکی در میان مجرمان حسابی داغ شود و حتی کار به بازار سیاه نیز کشیده شده است و این روزها شاهدیم که معتادان نیز با افتتاح حساب‌های بانکی متعدد به نام خود، اقدام به فروش کارت بانکی و رمز حساب به قیمت چندصد هزار تومان می‌کنند و از این راه هم عوایدی برای خود و فراهم کردن هزینه اعتیادشان دست و پا می‌کنند و هم راه برای مجرمانی که خواهان مخفی شدن در پس حساب‌های بانکی ناشناس هستند باز می‌کنند.


مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس