به گزارش مشرق، سرهنگ محمدرضا اکرمی ظهر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در بیرجند اظهار کرد: پلیس افتخاری بر اساس قانون استخدامی نیروی انتظامی در دستور کار قرار گرفته و یک پلیس مردمی است.
وی عنوان کرد:پلیس افتخاری شامل افرادی میشود که داوطلبانه حاضر به همکاری با نیروی انتظامی شدهاند و ناجا این افراد را سازماندهی و به آنان آموزش میدهد.
رئیس پلیس افتخاری ناجا با اشاره به اینکه پلیس افتخاری نقش مهمی در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی میتواند ایفا کند، گفت: در بحران های اجتماعی هرجا که مردم حضور داشته اند حضور مردم ضمن مسئولیت پذیری و خرد جمعی منجر به کاهش آسیب و پیامد مثبت اجتماعی شده است.
وی ادامه داد: در بحث پیشگیری اجتماعی چناچه آحاد مردم ارتقاء سطح دانش اجتماعی را داشته باشند این عامل باعث زندگی امنی برای مردم می شود.
پلیس های افتخاری در انجام ماموریت ها در تابعیت نیروی انتظامی فعالیت می کنند
اکرمی با بیان اینکه بسیاری از جرائم جامعه بر اساس ضعف آموزش است، گفت: این ضعف آموزش باعث تجارب سوء در جامعه شده است.
وی عنوان کرد: ۵۰ درصد جرائم فضای مجازی توسط کاربران این فضا انجام می شود که متاسفانه گاهی برخی از جرایم فضای مجازی به حدی دارای ضرر است که امکان جبران وجود ندارد.
رئیس پلیس افتخاری ناجا با بیان اینکه در ابتدا پلیس های افتخاری احراز صلاحیت می شوند، گفت: پلیس های افتخاری از میان افراد مورد اعتماد جامعه جذب می شوند که پس از آموزش تخصصی و عمومی در ماموریت های اجتماعی به کارگیری می شوند.
وی گفت: در حال حاضر ۱۷ هزار پلیس افتخاری در کشور با ناجا همکاری می کنند که در این میان ۳۰ درصد از این افراد را پلیس افتخاری زن تشکیل می دهد.
اکرمی با اشاره به اینکه افراد در دوسطح می توانند در طرح پلیس افتخاری مشارکت کنند، تصریح کرد: در سطح یک این طرح، افراد بین ۱۸ تا ۶۰ سال جذب می شوند و در این رابطه در هرجایگاه شغلی که هستند می توانند با پلیس همکاری کنند.
وی افزود: در سطح دو این طرح افراد زیر ۱۸ سال می توانند در انجام فعالیت های فرهنگی جامعه با پلیس همکاری کنند که نمونه آن همیار پلیس در کشور است و اثرات مثبتی در سطح جامعه داشته است.
رئیس پلیس افتخاری ناجا بیان کرد: پلیس های افتخاری از نظام حمایتی خاصی توسط نیروی انتظامی برخودار می شوند که بیمه، پاداش، اردو های سیاحتی و زیارتی از جمله این مزایا است.
وی با اشاره به نوع لباس پلیس های افتخاری نیز گفت: برای این افراد نوع لباس خاصی طراحی شده که در انجام ماموریت ها از این نوع لباس استفاده کنند.
اکرمی تاکید کرد: اعضای پلیس افتخاری حق اعمال قانون ندارند و در انجام ماموریت ها در تابعیت و حمایت کادر نیروی انتظامی فعالیت خود را انجام می دهند.
پیش بینی جذب ۱۰۰ هزار پلیس افتخاری تا پایان سال جاری
وی با اشاره به اینکه نیروهای پلیس افتخاری در ماموریت های ایام نوروز سال جاری در شهر تهران همکاری داشته اند، گفت:همچنین این افراد در ایام محرم با حضور در تکایا و هیئت های مذهبی باعث ارتقاء سطح معنویت عزاداران شده اند.
رئیس پلیس افتخاری ناجا در خصوص اثرات فعالیت های پلیس افتخاری در جامعه نیز گفت: فعالیت این افراد باعث کاهش جرم در جامعه و افزایش کشف سرقت در جامعه بوده ایم به طوریه که در برخی از استان ها ۳۴ درصد افزایش کشف سرقت خرد و ۲۴ درصد ارتقاء سطح امنیت را شاهد بوده ایم.
وی با بیان اینکه طرح پلیس افتخاری در همه استان های کشور عملیاتی شده است، بیان کرد: در ۱۷ استان کشور این طرح به صورت آزمایشی اجرا شده است.
اکرمی تصریح کرد: هم اکنون ۱۷ هزار نفر عضو پلیس افتخاری کشور هستند که پیش بینی می شود این افراد تا پایان سال جاری به بیش از ۱۰۰ هزار نفر برسند.
وی در خصوص وضعیت جذب این افراد در نیروی انتظامی نیز گفت: اگر این افراد توانایی و استعداد خوبی از خود نشان دهنده امکان جذب آنها در نیروی انتظامی وجود دارد.
قطع ارتباط نیروی انتظامی با پلیس های افتخاری در صورت عبور از خط قرمزها
رئیس پلیس افتخاری ناجا تاکید کرد: باید پلیس های افتخاری مقررات نیروی انتظامی را رعایت کنند و چناچه از خط قرمز های نیروی انتظامی پا فراتر گذاشته ارتباط به صورت یک طرفه با این افراد قطع می شود.
وی در خصوص اجرای این طرح در خراسان جنوبی نیز بیان کرد: در این طرح در خراسان جنوبی در حال جذب نیرو هستیم که تاکنون در قالب این طرح در این استان ۴۰ نفر جذب شده اند.
اکرمی عنوان کرد: در طرح پلیس افتخاری خانم ها نیز می تواند مشارکت کنند.
وی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه حمایت نیروی انتظامی از این افراد در صورت آسیب چگونه است، گفت: هزینه درمان پلیس های افتخاری توسط ناجا پرداخت و تا مرز شهادت از این افراد حمایت و بعد از شهادت نیز حقوق کادر به بازماندگان این افراد پرداخت می شود.
رییس پلیس افتخاری ناجا گفت: عرصه فعالیت پلیس افتخاری در پلیس های آگاهی، راهور، پیشگیری، اطلاعات، موادمخدر، فتا، یگان ویژه، مرزبانی و معاونت اجتماعی است.
وی در پایان یادآور شد: علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه می توانند به یگان های انتظامی مستقر در استان ها مراجعه کنند.