جام جهانی فوتبال زنان چرا و البته چگونه یک توهین به شخصیت زن محسوب می شود که هواداران جنبش مبارزه با نابرابری های جنسیتی را این‌چنین برانگیخته است؟!

گروه ورزشی مشرق - قرعه کشی جام جهانی فوتبال زنان در سال 2015 به میزبانی کانادا برگزار و طی آن تکلیف 6 گروه روشن شد. به هر حال کانادا بیش از 3 سال پیش به صورت رسمی به عنوان میزبان این رقابت‌ها انتخاب شده بود و مشخص بود طبق برنامه از قبل اعلام شده، این مراسم قرعه کشی برگزار خواهد شد.

در حاشیه این مراسم اما جمعیتی از زنان فمنیست در خیابان های اطراف محل برگزاری قرعه کشی دست به اعتراض شده بودند و برای مردم معمولی این سوال پیش آمد که این زنان دقیقا به چه چیزی معترضند؟

قرار بر این نیست که در این فرصت نگارشی آنهم در عرصه ورزش، نویسنده به سراغ معرفی مکتبی خاص یا طرز تفکری خاص برود که نه در حوصله می گنجد و نه در توان اما کوتاه سخن این که به استناد تعاریف بین المللی، فمنیسم مجموعه گسترده‌ای از نظریات اجتماعی، جنبش‌های سیاسی و بینش‌های فلسفی است که عمدتا به وسیلهٔ زنان برانگیخته شده یا از زنان الهام گرفته شده، مخصوصاً در زمینهٔ شرایط اجتماعی، سیاسی و اقتصادی آن‌ها. به عنوان یک جنبش اجتماعی، فمنیسم بیش‌ترین تمرکز خود را معطوف به تهدید نابرابری‌های جنسیتی و پیش‌برد حقوق، علایق و مسایل زنان کرده‌ است.

جام جهانی زنان و فرصت مناسبی برای فمنیسم

با چنین تعریفی، این سوال همچنان و با غلظت فراوان در ذهن به این در و آن در می زند که جام جهانی فوتبال زنان چرا و البته چگونه یک توهین به شخصیت زن محسوب می شود که هواداران جنبش مبارزه با نابرابری های جنسیتی را این‌چنین برانگیخته است؟

نظر اغلب این معترضان درباره برگزاری جام جهانی زنان این است که این جام کاملا یک ویترین بین المللی است و فیفا بیشترین سود اقتصادی را در این میان به جیب می زند و از جایگاه زنان بهره برداری غیرورزشی می کند. این زنان معترض به این موضوع بیشترین اعتراض را دارند که چرا از هر تیمی یک یا چند بازیکن ملی پوش در تبلیغات بازرگانی و شوهای برگزار شده در حاشیه جام جهانی شرکت دارند و هر لباسی را که فیفا برای آن مراسم در نظر گرفته بر تن می کنند؟ چرا در این مراسم حضور آقایان همیشه چند برابر خانم ها است؟!

کانادا لااقل در ویترین خود به عنوان یک کشور مدافع آزادی‌های زن و مرد و برابری‌های جنسیتی معروف است. برگزاری جام جهانی 2015 زنان برای این کشور راه رفتن بر لبه تیغ است چرا که به صورت همزمان می تواند یک فرصت اقتصادی و اجتماعی یا یک تهدید جدی فرهنگی و اجتماعی باشد.

به گزارش مشرق، سال آینده نخستین باری خواهد بود که این رویداد با حضور 24 کشور برگزار می‌شود. میزبانی این مسابقات در ماه خرداد سال آینده بر عهده کانادا خواهد بود.

جام جهانی زنان و فرصت مناسبی برای فمنیسم

در این مراسم قرعه‌کشی، پس از اجرای سرود ملی کانادا و معرفی کوتاهی از شهرهای میزبان که شامل ادمونتون، مونکتون، مونترال، اوتاوا، ونکوور و ونیپگ است، قرعه‌کشی 24 تیم راه‌یافته به مرحله نهایی آغاز شد.

در گروه A این مسابقات کانادای میزبان صدرنشین است و باید با کشورهای چین، زلاندنو و هلند مسابقه دهد. بازی افتتاحیه بین کانادا و چین برگزار خواهد شد.

گروه B به صدرنشینی آلمان، شامل تیم‌های ساحل‌عاج، نروژ و تایلند است.

در گروه C ژاپن صدرنشین است و باید با تیم‌های سوییس، کامرون و اکوادور رقابت کند.

در گروه D  آمریکا، استرالیا، سوئد و نیجریه قرارگرفته‌اند.

در گروه E برزیل صدرنشین است و کره جنوبی، اسپانیا و کاستاریکا رقابت می‌کنند. مسابقات گروه E در شهر مونترال برگزار خواهد شد که بیشترین تعداد فمینیست را طبق آمار سال 2012 در دل خود جای داده است.

در گروه F نیز فرانسه صدرنشین است و انگلستان، کلمبیا و مکزیک باید برای صعود به مرحله بعد رقابت کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • آشنای همیشه غریب ۲۳:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۱
    0 0
    سردبیر/ دبیر/ خبرنگار محترم ورزشی پایگاه خبری مشرق با سلام و احترام لطفا منبع خبری خود را در سوال اول مطرح شده در این خبر اعلام کنید تا مخاطبین نسبت به صحت و صدق آن مطمئن شوند. ضمناً این مطلب تا حدودی بیانگر آن است که گویی زنان حق ورزش ندارند و همچون دفعات گذشته ورزش را به سوی سیاست و مبانی بین المللی خارج از ورزش هدایت می کنید که بسی جای تعجب دارد... با آرزوی موفقیت روزافزون ..
  • حسین ۰۹:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۲
    0 0
    اینم یک روش ابراز وجوده اگه فمنیسم ها راس میگن در مورد سوءاستفاده ابزاری با دخترا تو فیلم‌های هالیوود وکاباره ها ومانکنها و ودیسکوها و و... غیره هم اظهار فضل بکنن
  • ۱۶:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۲
    0 0
    بیشترین جریان سازی و سرمایه گذاری برای رونق فمینسیم، به گواه تاریخ توسط کارخانه دارن و سرمایه داران بود تا با برانگیختن زنان به کار، نیروی ارزان و تو سری بخور و ابزار تبلیغات کسب کنند، و بیشترین آسیب در این بین به خود زنان فریب خورده وارد شد. نزدیک به ۶۰ سال است که نحله ی اصلی فمینسیت ها متوجه این موضوع شده اند و با تغییر رویه ی خود، موج دوم فمینیسم را پایان داده اند که در اعتراضات بالا کاملا مشهود است. اما متاسفانه کسایی مثل خانم میلانی هنوز عقاید پوسیده ی قرن پیش غرب را به خورد مردم ما می دهند.
  • شایان ۱۹:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۲
    0 0
    ده ها سازمان مردمی در اروپا و آمریکا و کانادا وجود داره که در طول یک ماه بارها علیه استفاده ابزاری از زنان دست به اعتراضات گسترده می زنند حتی یک خبر از آنها در رسانه های اروپایی منتشر نمیشه صدای این جمعیتها به گوش هیچ رسانه ای در غرب نمیرسه و حتی برای گرفتن مجوز یک تجمع ساده در کنار یک مراسم خاص از مدتها قبل باید با چندین و چند مرکز هماهنگ باشند در چنین شرایطی انتشار این اخبار واقعا قابل تقدیره ممنون

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس