کد خبر 372637
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۰

مدیرکل پزشکی قانونی مازندران بیشترین نوع قصور پزشکی را بی احتیاطی و بی مبادلاتی دانست و افزود: شایع ترین بی احتیاطی، گرفتن شرح حال، معاینه و عدم توجه به علائم بالینی بیمار است.

 به گزارش مشرق، علی عباسی در سمینار قصور پزشکی از دیدگاه حقوقی در سالن کنفرانس بیمارستان بوعلی ساری با بیان اینکه روند رسیدگی پرونده ها در نظام پزشکی برای همکاران پزشکی قانونی روشن تر شود، اظهارداشت: هر نوع خطایی که در فرآیند ارائه سلامت ایجاد شود به عنوان خطای پزشکی محسوب می شود.

وی با اشاره به اینکه طبق اعلام انجمن پزشکی آمریکا مرگ سالیانه ۴۴ تا ۹۸ هزار بیمار در خطاهای پزشکی بیمارستان و ۷ هزار بیمار سالانه به علت دست خط بد پزشکان فوت می کنند، افزود: متاسفانه در ایران امار مدونی در دست نیست اما به نظر می رسد میزان خطای بد خطی پزشکان و  آمار شکایات بالا باشد.

مدیرکل پزشکی قانونی مازندران بیان کرد: در بررسی های پزشکی قانونی طی پنج ساله اخیر در جراحی زنان و زایمان یک هزار و ۳۴۳ مورد و ارتوپدی با یک هزار و ۳۳۵ مورد بوده که دارای ۵۵ درصد محکومیت بوده است.

عباسی تصریح کرد: ۱۵ درصد داروهای تجویز شده اشتباه و ۸ درصد با دز بالا و ۷ درصد با دز پایین بوده است.

وی با بیان اینکه در سیستم قضایی ایران خطاها شامل بی احتیاطی و عدم مهارت است، افزود: مشکلات دارویی، جراحی و عمدی از جمله خطاهای پزشکی درکشور  است.

وی به دلایل پیدایش خطاهای پزشکی اشاره کرد و گفت: در بسیاری از موارد علت بوجود امدن یک خطای پزشکی بیش از آنکه ناشی از بی توجهی پزشک باشد نتیجه اشکال در کل سیستم است که شاهد افزایش روز افزون شکایت در پزشکان به دلیل خطاهای انان هستیم.

عباسی، تاخیر در گزارش یک علامت، عدم گزارش مصرف داروها، عدم گزارش علائم، ترس از مسائل قانونی و اعمال فشار را از جمله خطای بیمار دانست که در قانون به ان توجه شده است.

وی وقایع و خطاهای جراحی را انجام جراحی بر روی قسمت اشتباهی بدن، با روش و رویه غلط بر روی بیمار، جا گذاشتن اشیاء خارجی در بدن بیمار عنوان کرد.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس