کد خبر 373577
تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۹

معاون رییس‌جمهور کشورمان در مصاحبه‌ای در حاشیه سفرش به ترکیه مسائل مختلفی از جمله روابط ایران و آمریکا و فضای سیاسی حاکم بر ایران تشریح کرد.

به گزارش مشرق، معصومه ابتکار، معاون رییس‌جمهور ایران که به ترکیه سفر کرده است، در گفت‌و‌گو با خبرنگار روزنامه حریت و در پاسخ به سوالی درباره این که در دوران ریاست جمهوری احمدی‌نژاد نوعی خفقان در کشور حاکم بود اما به نظر می‌رسد در دوران جدید جامعه مدنی و فعالیت‌هایش افزایش یافته است و نوعی نرمش در برابر گروه‌های مدنی مشاهده می‌شود گفت: این تفسیر شما کاملا درست است.

او در پاسخ به سوالی درباره روابط ایران و ترکیه اظهار کرد:‌ من معتقدم که باید حوزه‌های جدیدی را برای گسترش هر چه بیش‌تر روابط کشف کنیم. اکنون از پتانسیل موجود در روابط دو کشور به طور کامل استفاده نمی‌کنیم. هر دو کشور دارای روابط فرهنگی عمیق و تاریخی هستند. به خصوص در حوزه اقتصادی و تجاری می‌توان اقدامات بسیاری انجام داد.

ابتکار با اشاره به همکاری دو کشور در مسائل منطقه‌یی از جمله سوریه گفت:‌ من فکر می‌کنم که مسائل منطقه‌یی نباید تا به این حد بر روابط دو کشور سایه بیاندازد. ایران و ترکیه باید بر روی حوزه‌هایی که دارای پتانسیل مشترک است متمرکز شود. آن گونه که شما می‌گویید در برخی مسائل تفاوت دیدگاه‌ها وجود دارد. نباید همکاری ایران و ترکیه را بر سطح منطقه‌یی در نظر گرفت بلکه دو کشور می‌توانند در سطح بین‌المللی نیز با یکدیگر همکاری کنند.

معاون رییس‌جمهور ایران در پاسخ به سوالی درباره عمیق شدن شکاف میان گروه‌های سنی و شیعی در منطقه گفت :در این باره می ‌واهم با یادآوری خط مش آقای روحانی، رییس‌جمهور کشورمان صحبت کنم. وی در هر فرصتی اعلام می‌کند که در برابر هر گونه رفتارهای رادیکالی و افراط‌گرایی از سوی هر گروه منطقه‌یی باید یک رفتار یکسان نشان داد. در تبعیض سنی و شیعی باید چنین رویکردی داشته باشیم و برای تامین امنیت و صلح دست در دست هم تلاش کنیم. بر همین اساس باید از هرگونه درگیری مذهبی ممانعت کنیم.

وی ادامه داد:‌ تهدیدی که اکنون در منطقه شاهد هستیم ربطی به سنی وشیعی ندارد. این گروه (داعش) دارای اهداف دیگری برای ایجاد نفاق میان مسلمانان دارد و می خواهد یک چهره مخرب از اسلام نشان دهد. تلاش می‌کنند که این تهدید را به شکل دیگری جلوه دهند. بر همین اساس باید تلاش کنیم که تمام تفاوت‌های موجود را کنار گذاشته و به عنوان کشورهای اسلامی به صورت مشترک به مقابله با این تهدید مشترک بپردازیم. آن چه که امروز باید انجام دهیم این است.

ابتکار در پاسخ به سوالی درباره فساد مالی و دستگیری تقریبا هم زمان رضا ضراب تاجر ایرانی الاصل در ترکیه در عملیات مبارزه با پول شویی و رشوه و دستگیری بابک زنجانی در ایران گفت:‌ متاسفانه همانند ترکیه در ایران نیز برخی فسادهای اقتصادی اتفاق می‌افتد. زمانی که دولت ما بر سر کار آمد از همان ابتدا خواستار پاکسازی سازمان‌های مختلف از فساد اقتصادی بود برهمین اساس یک استراتژی جدیدی را مطرح کرد.

او ادامه داد:‌ در همین راستا در جهت اعمال قوانین جدید برای مبارزه با فساد اقتصادی در سازمان مختلف ماه گذشته همایشی با این عنوان برگزار شد. یکی از شرایط اصلی برای نظارت دولت برای مبارزه با فساد اقتصادی حضور جامعه مدنی،‌ آزادی مطبوعات و فضای باز انتقاد است. اگر فضای تاریکی در جامعه ایجاد بشود هر اتفاقی ممکن است اتفاق بیافتد اما اگر فضای روشنی حاکم باشد انسان‌ها نمی‌توانند به راحتی خارج از محدوده قانون رفتار کنند. زمانی فضای تاریک ایجاد می‌شود که آزادی مطبوعات و آزادی جامعه مدنی وجود نداشته باشد. دولت ما برای این که فضای تاریکی ایجاد نشود تلاش می‌کند. امیدواریم در این باره همکاری لازم انجام گیرد.

ابتکار در پاسخ به سوالی درباره دستگیری جمعی از خبرنگاران و روزنامه‌نگاران در ترکیه گفت: به نظر من دولت‌ها باید برخلاف گذشته با انتقاد،‌ با گشاده‌رویی برخورد کنند. البته ممکن است نسبت به این روزنامه‌نگاران شکایت‌های خصوصی انجام گیرد. در این باره دادگاه می‌تواند تصمیم بگیرد. وجود آزادی مطبوعات و جامعه مدنی، دولت پاسخگو و شفاف و رویکرد موثر می‌تواند مثمر ثمر باشد.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره روابط ایران و آمریکا و تسخیر لانه جاسوسی در دوران انقلاب گفت: آمریکا پیشینه طولانی در مداخله در امور داخلی کشورها دارد. شاید یکی از دلایل مهم تسخیر سفارت آمریکا در سال 1979 توسط دانشجویان اقدام این کشور و نقش آمریکا در واقعه 1953 باشد. مردم ایران سال‌های طولانی شاهد مداخله آمریکا در امور کشورشان بودند. سپس انواع تحریم‌ها، فشارها و تهدیدها علیه ایران اعمال شد. این‌گونه رفتار آمریکا را در قبال کشورهای دیگر دیده‌ایم. اما اکنون ایران در دو بعد با آمریکا روبه‌رو است یکی در بعد مساله هسته‌ای ایران و دیگری ایجاد روابط با این کشور به صورت عادلانه،‌ متعادل و منطقی است. ما می‌خواهیم با حل صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران تمامی تحریم‌ها برداشته شود. در این صورت با این اقدام می‌توانیم در روابط ایران و آمریکا گام مثبتی برداریم. برای بهبود روابط منتظر حل مساله هسته‌ای ایران هستیم.

ابتکار در پاسخ به این که آیا نسبت به حل مساله هسته‌ای ایران امیدوار هستید گفت: من بسیار امیدوارم.
منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • مهدی ۱۷:۲۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۲
    0 0
    کاملا معلومه که خفقان برداشته و به منتقدین دولت اجازه صحبت داده میشه!!!!!!! شما که تو آلودگی هوا هم احمدی نژادو مقصر میدونستید و خیلی چیرای دیگه البته منکر اشتباهات احمدی نژاد هم نیستم رابطه با آمریکا رو می خواهیم چه کار.امام ره

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس