کد خبر 376105
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۶

معاون وزیر نفت با بیان اینکه ایران هیچگونه زیانی از کاهش قیمت نفت نمی‌بیند از افزایش 90 میلیارد دلاری دارایی‌های آمریکا با سقوط بهای نفت خبر داد و گفت: این درحالی است که روسیه 110میلیارد دلار ضرر کرد.

 به گزارش مشرق، منصور معظمی در جمع صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی درباره تبعات سقوط آزاد قیمت طلای سیاه در بازار جهانی، گفت: تداوم کاهش قیمت نفت دارایی های کشورهای مصرف کننده را نیز افزایش خواهد داد.

معاون برنامه ریزی وزیر نفت با اعلام اینکه بر اساس برآوردهای انجام گرفته در این کاهش قیمت آمریکا ٩٠ میلیارد دلار به دارایی‌های خود اضافه کرده است، تصریح کرد: این درحالی است که در بحران کاهش قیمت نفت روسیه حدود ١١٠ میلیارد دلار زیان اقتصادی داده است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه در دوره کاهش قیمت‌ها، کشورهای عضو اوپک همچون عربستان، امارات و کویت بیشترین تأثیر را به واسطه کاهش قیمت نفت داشته اند و این موضوع چندان تاثیری بر ایران نداشته است، اظهار داشت: نفت یک صنعت استراتزیک است، ادعای کاهش قیمت نفت قابل پیش بینی بوده، درست نیست و نمی توان آن را پیش بینی کرد.

وی بار دیگر با انتقاد نحوه اجرای اصل 44 قانون اساسی و خصوصی سازی در صنعت نفت، بیان کرد: اتفاقی را که در صنعت نفت رخ داده است، نمی توان واگذاری‌ نامید و باید آن را یك نوع رها سازی خواند، چون همه ساختارها از زمان بحث خصوصی‌سازی در صنعت نفت و پتروشیمی به هم خورده است.

معظمی با تاکید بر اینکه آنچه که امروزه در صنعت نفت در زمینه خصوصی سازی رخ داده است، خصوصی‌سازی نیست بلکه بنگاه اقتصادی از نهاد تخصصی به بخش غیر تخصصی انتقال یافته است، تبیین کرد: بعد از واگذاری ها، همه قراردادها به هم خورده است و وزارت نفت بخشنامه‌ای را به پالایشگاه ها و پتروشیمی ها ابلاغ کرده تا به تعهدات خود عمل کنند.

معاون وزیر نفت با یادآوری اینکه پروژه‌های اساسی صنعت نفت با این نوع واگذاری ها دچار اختلال شده متوقف شده و جایگاه عدالت اجتماعی مشخص نیست، تاکید کرد: تنها این موضوع فقرا را فقیرتر و اغنیا را غنی‌‌تر می‌کند.

این مقام مسئول با بیان اینکه در حال حاضر وزارت نفت حدود سه هزار و ٧٥٠ میلیارد تومان بابت هدفمندی یارانه‌ها پرداخت می‌کند که اگر به ارزش دلار امروز محاسبه شود رقمی نزدیک به ١,٢ میلیارد دلار است، گفت: وزارت نفت از سال آینده به طور جدی بحث صادرات گاز را در دستور کار خود دارد. هم‌ اکنون ترکیه خواهان افزایش واردات گاز از ایران است و از اوایل سال آینده گاز به کشورهای عمان و عراق صادر خواهد شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: وزارت نفت قول داده که در دولت یازدهم توان تولید گاز کشور را  ١٠٠ میلیون مترمکعب افزایش دهیم که این مهم هفت میلیارد دلار ارزش را به همراه دارد.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • ۱۵:۲۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۰
    0 0
    این امریکای بی شرف یا کاری نمیکنه یا اگه بکنه به دشمنش آسیب میزنه و خودش سود میکنه خیلی باحاله ها البته وای به روزی که سود و ضرر دیگه براش مهم نباشه مطمئنم هیچکس (البته بجز ایران) یارای مقابله باهاش رو نداره
  • ۱۶:۳۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۰
    0 0
    از این ادبیات هیچ یا همه خوشم نمیاد. هیچگونه ضرری نمیکنیم یعنی چی؟ بهتر نیست بگیم که ضرر رو میتونیم کنترل کنیم و بعد از مدتی به واسطه کم شدن سهم درامد نفتی از بودجه میتونیم این تهدید رو به فرصت تبدیل کنیم؟ اینکه هیچ ضرری نمیکنیم که حرف درستی نیست. نمیشه که همه چیز رو به مردم به شکل صفر و یک معرفی کنید.
  • ۱۷:۱۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۰
    0 0
    روی چه حساب آخه؟
  • ۰۰:۲۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۱
    0 0
    حساب و کتاب این سود امریکا و ضرر روسیه رو هم کاش مینوشتید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس