سرپرست سازمان فضايي ايران (ايسا) با تاکيد بر اينکه در حال حاضر ايران توان پرتاب ماهواره «مصباح يک» را داشته و برنامه‌ريزي هم جهت پرتاب آن صورت گرفته است از پيگيري تحويل اين ماهواره از کشور ايتاليا خبر داد.

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از ايسنا، ماهواره مخابراتي «مصباح» که نخستين ماهواره ساخت ايران است، با سرمايه‌گذاري بالغ بر 10 ميليارد تومان با همکاري مرکز تحقيقات مخابرات و سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي ايران به نمايندگي از وزارتخانه‌هاي علوم، تحقيقات و فناوري و ارتباطات و فناوري اطلاعات ساخته شده است.

موافقتنامه ساخت ماهواره مصباح در سال 1376 ميان وزارتخانه‌هاي علوم و ارتباطات به امضاء رسيد و ساخت نمونه آزمايشگاهي اين ماهواره طي سال‌هاي 1378 تا 1380 با همکاري سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي ايران و مرکز تحقيقات مخابرات انجام شد.

ساخت مدل مهندسي و فضايي ماهواره مصباح نيز با همکاري يک شرکت ايتاليايي توسط نيروهاي متخصص داخلي انجام شده است.

مصباح کاربري مخابراتي داشته و مي‌تواند براي انتقال اطلاعات از نقطه‌اي به نقطه ديگر به کار رود.

اين ماهواره 75 کيلوگرم وزن دارد و ابعاد آن 50 در 50 در 70 سانتيمتر مکعب است.

عمر مفيد اين ماهواره سه سال بوده و پيش‌بيني مي‌شود که تا پنج سال قابل استفاده باشد.

ماهواره مصباح پس از استقرار در مدار 14 بار در شبانه روز دور زمين مي‌چرخد و سه تا چهار بار از طريق ايستگاه‌هاي زمين قابل مشاهده است.

بنابر اعلام مسوولان فضايي ايران و روسيه قرار بود اين ماهواره در اواخر سپتامبر (اوايل مهرماه 84) همراه با يک ميکروماهواره روسي و هفت ميکروماهواره‌ خارجي ديگر توسط موشک حامل روسي «Kosmos-3M» از پايگاه فضايي روسيه به فضا پرتاب شود، با اين حال با خلف وعده‌ها و کارشکني قدرت‌هاي فضايي ديگر اين ماهواره پس از شش سال هنوز در انتظار پرتاب است. اين در حالي است که متخصصان فضايي کشورمان حدود سه سال پيش موفق شدند ماهواره ملي «اميد» را بدون اتکا به نيروهاي خارجي با پرتابگر ساخت ايران به فضا پرتاب کنند.

دکتر حميد فاضلي، سرپرست سازمان فضايي ايران در خصوص وضعيت ماهواره مصباح يک و احتمال پرتاب آن در آينده گفت: در حال حاضر ماهواره‌برهاي موجود توان اين را دارد که ماهواره مصباح يک را به فضا پرتاب کنند اما متاسفانه به بهانه‌هاي مختلف از جمله تحريم‌ها و قطعنامه‌ها اين ماهواره در اختيار ايران نيست و کشور ايتاليا هم به همين بهانه مصباح را به ما برنمي‌گرداند البته ما رايزني‌هايي جهت پس گرفتن ماهواره آغاز کرده‌ايم.

به گفته وي، ماهواره مصباح 1 از جمله ماهواره‌هايي است که در مدار لئو قرار مي‌گيرد و به عنوان ماهواره ميکرو تلقي مي‌شوند.

فاضلي با تاکيد بر اينکه در حال حاضر ايران توان پرتاب ماهواره مصباح يک را داشته و برنامه‌ريزي هم جهت پرتاب آن صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: هم اکنون که سازمان فضايي ايران در موقعيتي جديد مستقر شده است اين احتمال وجود دارد که بازنگري در برنامه‌هاي پرتاب قبلي به وجود بيايد چرا که به نظر مي‌رسد که برخي دستاوردها مشابه است و بنا بر اين است که خيلي زود به ماهواره‌هاي عملياتي بپردازيم. از اين رو بايد به سمت ساختار و پرتاب ماهواره‌هاي سنجشي مجهز به دوربين‌هايي با قدرت تفکيک و تصويربرداري بالا که بتواند خدمات قابل بهره‌برداري بدهد، حرکت کنيم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس