*کیهان
افراطیون حزب منحله وزارت جهاد را شخم میزنند؟!
برخی انتصابات، جناحی، سیاسی و غیرفنی وزارت جهاد و کشاورزی موجب نارضایتی کشاورزان در استانهای مختلف شده است.
به گزارش جهان به نقل از پاس از ابتدای انتصاب محمود حجتی به عنوان وزیر جهاد کشاورزی، به دلیل سابقه سیاسی وی، برخی از دلسوزان از ابتدا نسبت بهجهتگیری و انتصابات غیرتخصصی و غیرکشاورزی، هشدارهایی داده بودند. به عنوان نمونه چندی پیش «حمید-ک» با حکم وزیر جهاد کشاورزی به عنوان رئیس مهمترین مرکز سرمسازی کشور (موسسه واکسن و سرمسازی رازی) منصوب شد. وی عضو حزب منحله مشارکت، نماینده مجلس ششم است که نامه موهن 127 نماینده (معروف به نامه جام زهر) را امضا کرد.
«اروجعلی- م» نیز که به عنوان رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل کشت و صنعت و دامپروری مغان منصوب شد، از اعضای سابق حزب مشارکت است. اخیرا نیز که حزب «اتحاد ملت ایران» به عنوان بدل حزب مشارکت درخواست تشکیل یک حزب جدید را داده است امضای «اروجعلی- م» نیز به عنوان هیئت موسس دیده میشود.
شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان عظیمترین مجموعه اقتصادی، تولیدی و کشاورزی کشور است که با داشتن بیش از دو هزار و 600 هکتار باغ میوه و اراضی وسیع کشاورزی و تنوع تولید محصولات مختلف و داشتن مجتمع بزرگ دامپروری، کارخانه قند، لبنیات یکی از بنگاههای اقتصادی عظیم است.
«محمدعلی-ج» دیگر انتصاب سیاسی آقای وزیر است. وی در حال حاضر علاوه بر معاونت توسعه مدیریت وزارت جهاد کشاورزی، عضو هیئتمدیره شرکت معظم «جهاد استقلال» نیز هست. وی از نیروهای فعال حزب مشارکت در استان اصفهان و شهردار اسبق این شهر در زمان حضور حزب مشارکت در شورای اول شهر اصفهان بود.
چندی پیش، «محسن حجتی» از بستگان آقای حجتی نیز با حکم وزیر به سمت بازرس ویژه وزیر جهاد کشاورزی منصوب شد.
چرا بسته اشتغالزایی دولت هرگز گشوده نشد؟
معاون وزیر کار میگوید بانک مرکزی و سازمان مدیریت اجازه عملی شدن بستر اشتغالزایی دولت را نمیدهند.
حسن طایی در مصاحبه با نسیم گفت: از آذرماه گذشته به معاونت اشتغالزایی دولت آمدم، برنامههای خود را در شورای عالی اشتغال و سپس کمیسیون تخصصی این شورا ارائه دادم. 3 ماه طول کشید تا این برنامهها در کمیسیون تخصصی شورای عالی اشتغال که شامل 20 دستگاه مختلف کشور است، به تصویب برسد و بعد از آن بسته اشتغالزایی تدوین شد.
معاون اشتغالزایی وزارت کار گفت: در کنار تلاش برای به تصویب رساندن برنامهها مدام به بانک مرکزی میرفتم و از آنها درخواست میکردم، تا سیاستهای اعتباری مناسبی به بحث اشتغال اختصاص دهند. در نهایت بسته در اسفندماه سال قبل تصویب شد و در فروردینماه در جلسه شورای عالی اشتغال با حضور آقای دکتر روحانی نهایی شد.
معاون وزیر کار با انتقاد از خلف وعده بانکها بیان کرد: مدیران بانکی ابتدا قول سه ماه اول امسال را به ما دادند، سپس این وعده به ششماه رسید، ولی تا به امروز که نه ماه از سال گذشته است، تنها بانک رفاه کارگران با پرداخت کمتر از 1000 میلیارد تومان به وعده خود عمل کرده و باقی بانکها خلف وعده کردهاند.
طایی با بیان این مطلب که «سیاستهای اتخاذ شده توسط بانک مرکزی ضدتولید است» ادامه داد: بارها به بانک مرکزی تذکر دادم که سیاستهای اعتباری شما با برنامه اشتغالزایی مدنظر رئیسجمهور همخوانی ندارد، اما توجهی به این مسئله نشد و حتی سیاستهای ضدتولیدی هم در بانک مرکزی اتخاذ شد.
وی با انتقاد از نرخ سود تسهیلات اعطایی توسط بانک مرکزی خاطرنشان کرد: نرخ سود تسهیلات اعطایی بانک مرکزی، 30 درصد است، که این رقم تولید و اشتغال را در کشور مخدوش کرده است، و در واقع بعد این تصمیم بانک مرکزی بنگاههای کوچک و متوسط لطمه جدی دیدند.
معاون وزیر کار از سازمان مدیریت و برنامهریزی هم گله کرد و گفت: بارها با مدیران این سازمان جلسه داشتم و قرار بود، آنها برای اجرای بسته اشتغالزایی دولت به ما بودجه اختصاص دهند، اما تا به امروز یک ریال هم بودجه به ما اختصاص داده نشده است.
تابوشکنی انتحاری یا گریستن بر تابوت بدون مرده
محافل حامی روحانی در داخل و خارج تحلیلهای جالبی درباره اظهارات هفته گذشته وی در همایش اقتصاد ایران منتشر کردند.
سایت نامهنیوز در تحلیلی با عنوان «تابوشکنی؛ میراث احمدینژاد برای روحانی»، مذاکره با آمریکا و طرح رفراندوم را از جمله تابوشکنیهای روحانی توصیف کرد و نوشت: رسیدن به قدرت بعد از احمدینژاد و تغییراتی که او در ساحت سیاست ایران بوجود آورده بود، روحانی را مجبور کرد دست به حرکات گاها انتحاری در سیاست خارجی و داخلی بزند.(!)
در همین حال صادق زیباکلام در مصاحبه با تابناک و درباره رفتارهای پوپولیستی روحانی گفت: من نمیخواهم توجیهگر اقدامات دولت روحانی باشم. معتقدم متاسفانه گاهی عملکرد و رفتار آقای روحانی خیلی با احمدینژاد تفاوت نداشته است. آقای روحانی در اولین سفر به خوزستان رفت. من اولین کسی بودم که به ایشان اعتراض کردم و گفتم این به چه معناست؟ شما بر روی ماشین سر باز حرکت کنید و مردم دنبالتان بدوند. اگر اینها خوب بود، این کار را که احمدینژاد بهتر انجام میداد. احمدینژاد این کارهای پوپولیستی را بهتر انجام میداد. حتی این کارها را آقای قالیباف یا جلیلی خیلی بهتر از ایشان انجام میدهند. ما تلاش میکنیم که رفتارهای پوپولیستی انجام نشود. منتها این هم یک واقعیتی است که بالاخره ما در ایران زندگی میکنیم و نمیتوانیم از شرایط سیاسی و اجتماعی ایران فرار کنیم. این یک واقعیت تلخی است که اگر فردا آقای احمدینژاد نامزد شود، بین 10 تا 15 میلیون رای میآورد. ایشان از آقای روحانی بیشتر رای خواهد آورد. شاید آقای روحانی به نحوی این موضوعات را احساس میکند و نمیخواهد بدنه اجتماعی را از دست بدهد.
از سوی دیگر علی افشاری در سایت خودنویس خاطرنشان کرد: با توجه به سیر قانونی، روحانی دنبال اجرایی کردن رفراندوم نیست اما میخواهد با راهانداختن کارزار روانی برنامه خود را جلو ببرد. ... از این رو اگر زاویه پیدا کردن روحانی با موضع حاکمیت در برنامه هستهای از حالت شعاری بیرون بیاید و جنبه عملی و کارکردی پیدا کند آنگاه سیاست هستهای دولت دوباره بر روی ریل درستی قرار گرفته و از مسیر بنبست آفرینی که در ابتدای مذاکرات مربوط به توافق جامع پی گرفته شد، بیرون میآید.(!)
خودنویس که توسط شماری از اصلاحطلبان فراری اداره میشود در مطلب دیگری نوشت: آقاجون مگر مجبوری؟ چرا چیزی را میگویی که نمیتوانی انجام بدهی؟ چرا لقمهای برمیداری که توی گلویت گیر کند. چرا حرفی میزنی که حسین شریعتمداری دست بگیرد و برایت طنز بنویسد؟ این مسیر به همان جایی میرسد که خاتمی رسید. حالا بیا جوابگوی حسین شریعتمداری باش. مشاورانت به اندازه او هم فرق رفراندومها را ندانستند و شما را در این مخمصه انداختند. شما جداً تصور کردی اجازه برگزاری همهپرسی داری؟!
اما بالاترین از سایتهای حامی فتنه 88 معتقد است: روحانی با نطقش در کنفرانس اقتصادی نشان داد که اصلاحطلبتر از خاتمی و هر اصلاحطلب دیگری است. روحانی قطعاً از اصلاحطلبان مذهبی عبور کرده و یک سر و گردن از آنها جلوتر است. زیرا کاملاً لیبرال است اما اصلاحطلبان نیرویی هنوز ایدئولوژیک هستند. روحانی اما علاوه بر همه بدشناسیها و خوش شانسیهایی که دارد که گاهی همپوشان هم هستند مثل اوضاع اقتصادی که از سویی بدشناسی است و اجازه مانور به روحانی نمیدهد. اما در عین حال همین اقتصاد خوش شانسی است. زیرا اگر اوضاع چنین نبود قطعاً روحانی فرصت این همه باز شدن در حوزههای اصلی و ایدئولوژیک را پیدا نمیکرد- با فرض اینکه اگر حتی خودش هم میخواست- گفتم که علاوه بر همه اینها روحانی یک گیر و یک گشایش مخصوص اجتماعی هم دارد. گیرش این است که چون لیبرال است و فلسفی سخن میگوید و به ریشهها میپردازد بار کافی هیجانهای ایدئولوژیک را ندارد حرفش و نمیتواند تودهها را جلب و جذب کند به راحتی. و همین جاست که خیلی مهم است که هم خاتمی و هم موسوی با تبلیغات باید بیایند پشت این سخنان روحانی و تودههای حامیشان را متوجه روحانی کنند.
از سوی دیگر داریوش سجادی از همکاران سابق نشریات اصلاحطلب مینویسد: آقای روحانی- هرچند تلاش و مساعی جمیله جنابعالی جهت تعامل با کدخدا و حصول به توافق برد-برد قابل تقدیر است. اما همه شواهد دال بر آن است که آنچه که شما از خلال مذاکرات با طرف غربی میکاویدید از همان فردای رد صلاحیت آقای هاشمیرفسنجانی در انتخابات 92 از جانب طرف آمریکایی به حالت تعلیق درآمد! از نگاه آنها شما کسی نیستید که توان یا گمان به چالش کشیدن نظام را داشته باشید!
وی مینویسد: جنابعالی واقعبینانه موظفید فرای فرجام مذاکرات هستهای، اقتصاد مقاومتی را جدیتر بگیرید! دخیل بستن به امامزاده 1+5 به مثابه گریستن بر تابوت خالی از متوفی است!
افراطیون کاری کردند جرئت نداشتیم اسم 2 خرداد را بیاوریم
رئیس شورای مرکزی حزب ندا میگوید اصلاحطلبی نمیتواند بیرون از نظام و در تقابل با آن باشد، کاری که به نام جنبش سبز در سال88 صورت گرفت.
صادق خرازی در مصاحبه با روزنامه شرق و درباره مرزبندی با تندروها میگوید: خطبندیها و مرزبندیها بعد از سال88 بیشتر شد. از سال 84 مرزبندیهای سیاسی و فکری در بین اصلاحطلبان موضوعیت جدی و بیشتری پیدا کرد، خصوصاً جبههبندیای که در سال 84 شد و شکست اصلاحطلبی را به معنی واقعی در سه صحنه انتخابات شوراها، مجلس و ریاستجمهوری به صورت پیدرپی داشتیم. در سال 82 تا 84 جریانهای اصلاحطلبی تعریف شدند. یک جریان بالاخره جریاناتی، تند بودند؛ جریاناتی که مسائل را سفید و سیاه میدیدند.
وی درباره حضور برخی اعضای شاخه جوانان حزب مشارکت در مرکزیت حزب ندا (مجید فراهانی عضو همین شاخه، دبیرکل ندا شده است) میگوید: اینها اکثریت نیستند. چند نفر از اعضای مشارکت از گذشته با این حزب زاویه داشتند و نگاه دیگری داشتند و یا همکاری فکری کردند.... خیلی از اینها چند سال است از مشارکت جدا شدهاند و اگر حتی دوباره این حزب فعال شود، ممکن است خیلی از این افراد به مشارکت باز نگردند. کنشها و واکنشهای مشارکت، یک واگرایی ایجاد کرده است.
صادق خرازی در ادامه این مصاحبه و درباره انتخابات 88 گفت: صبح روز قبل از انتخابات من یک نظرسنجی دیدم. 60درصد احمدینژاد بود 40 درصد موسوی. یک نظرسنجی دیگر، موسوی را 42 و احمدینژاد را 58 درصد اعلام کرد. خودم به 40 تا 50 روستا و شهر رفتم. من معتقدم تخلف شد اما تقلب 10 تا 12 میلیونی نه. قلب من نمیتواند قبول کند که احمدینژاد در این کشور 24 میلیون رأی آورده باشد. اما عقلم چیز دیگری میگوید. متأسفانه برخی دوستان فقط تهران، اصفهان و شهرهای بزرگ را دیدند. آقای جهانگیری به من گفت در منطقه ما (جیرفت) تخلف شده است. من به رهبری گفتم و آقای اژهای ما را خواست. رفتند تحقیق کردند دیدند که صندوقها درست است. نمیشود اینطور قضاوت کرد.
وی درباره نسبت اصلاحطلبان با نظام میگوید: ما میگوییم که دموکرات هستیم اما در تمرین با خود مشکل داریم. اگر مدعی هستیم باید نشان دهیم. اگر در سیاست پیاده، دموکرات هستیم در سیاست سواره هم باید دموکرات باشیم.
وی ادامه میدهد: رهبری در سال 76 گفتند که مردم در دوم خرداد حماسه آفریدند. اما برخی کار را در هشت سال ریاستجمهوری آقای خاتمی به جایی رساندند که پس از آن کسی جرأت نمیکرد در این مملکت اسم دوم خرداد را بیاورد. همان کسانی که آقای هاشمی را ترور شخصیت کردند الان مدعی ایشان هستند. عالیجناب سرخپوش را چه کسی نوشت؟ برخی از اینها خاتمی را هم قبول ندارند. مگر سال آخر ریاستجمهوری آقای خاتمی ندیدید در دانشگاه با ایشان چه کردند؟
خراسان
انتقاد از تعلل یک ساله برای تصویب یک بخشنامه مهم
بر اساس گزارش کارشناسان یک نهاد نظارتی اعلام شده است که اگرچه وزارت صنعت آذرماه سال گذشته طرح مکتوب خود را برای جریمه واحدهای صنعتی متخلفی که از میزان مصرف مجاز برق، گاز و فرآورده های نفتی تخطی می کنند، به هیئت دولت ارائه داده بود، اما این پیشنهاد که درآمد حاصل از آن نیز جهت بهینه سازی مصرف انرژی در بخش صنعت مورد استفاده قرار گیرد، با تعلل یک ساله دولت به تصویب رسیده است.
هشدار درباره حقوق بهمن ماه کارکنان دولت
بر اساس بخشنامه روزهای اخیر یک مسئول مهم اجرایی به تعدادی از دستگاههای دولتی، تاکید شده است که با توجه به اینکه پرداخت عیدی پایان سال کارکنان ارگان های دولتی بر اساس اطلاعات ارسالی حقوق بهمن ماه مستخدمان ادارات و سازمانهای ذی ربط می باشد، مسئولان امور اداری و مالی این دستگاهها باید نهایت دقت را در تنظیم فایل های این ماه به کار بگیرند چراکه به هیچ درخواستی پس از این تاریخ ترتیب اثر داده نخواهد شد*ایران
فروش سهام «پدیده شاندیز» در تهران
خبرگزاری فارس در گزارشی از پلمب نشدن دفاتر پدیده شاندیز در دو منطقه شمالی تهران انتقاد کرد. بنابراین گزارش با وجود اعلام صریح دادستان کل کشور مبنی بر غیرقانونی بودن فروش سهام از سوی این شرکت، برخی دفاتر فروش سهام این شرکت همچنان اقدام به فروش سهام میکنند.فارس تأکید کرد«بنا به گفته مقامات قضایی دفاتری که باز هستند تنها اجازه دارند تا کاغذهای فروخته شده را پس گرفته و وجوه مردم را به آنان برگردانند، اما دفاتر یاد شده در اقدامی عجیب و ناقض دستور صریح دادستان کل کشور، اقدام به فروش کاغذهای خود در قالب سهام میکند.»
سرمقاله نیویورک تایمز درباره روحانی
سخنان اخیر رئیس جمهوری درباره مذاکرات هستهای توجه رسانههای بینالمللی از جمله روزنامه نیویورک تایمز را به خود جلب کرد؛ چنان که این روزنامه روز گذشته در سرمقاله خود به این موضوع پرداخت. به گزارش عصر ایران این روزنامه امریکایی با اشاره به سخنان حسن روحانی در سه هفته اخیر نوشت: «آقای روحانی جدیت و عزم خود برای رسیدن به توافق هستهای را با به چالش کشیدن تندروهای مخالف توافق هستهای با کسب حمایت از روشنفکران، دانشگاهیان و تجار و بازرگانان و دیگر طبقات حامی توافق هستهای در ایران نشان داده است.» نیویورک تایمز با این مقدمه تأکید کرد: «رسیدن به یک توافق هستهای مرضی الطرفین با ایران هم به نفع ایران و هم به نفع ثبات و صلح منطقه است.
طرحی برای سقف زمانی برای نمایندگی
تعدادی از نمایندگان مجلس در حال تهیه طرحی هستند که بر اساس آن هر فرد بیش از دو دوره متوالی مجوز حضور در مجلس را نداشته باشد. باشگاه خبرنگاران جوان نوشت «حسین دهدشتی»، «عبدالکریم حسینزاده» و «جواد هروی» مبدع این طرح هستند.
اسنودن: ایران حمله استاکسنت را تلافی کرد
«ادوارد اسنودن» پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی امریکا در افشاگری جدید خود ادعا کرد ایران مقابل ویروس استاکسنت دست به تلافی زده و به همپیمانان امریکا از جمله شرکت سعودی آرامکو حمله سایبری کرده است. به گزارش تابناک وی گفت: ایران ویروس وایپر (برفپاک کن) را به شرکت سعودی آرامکو فرستاد- که البته در مقایسه با دیگر ویروسها در کارزارهای هک سایبری، یک اسباببازی کودکانه به شمار میرود- اما این ویروس به طور خودکار خودش را در سرتاسر شبکه ارتباطی داخلی تکثیر میکند و درنهایت همه دستگاهها را حذف میکند. درنتیجه، روز بعد وقتی که کارمندان به محل کارشان میروند، چیزی روشن نمیشود و کار نمیکند و مدتی بیکارند. سال ۲۰۱۰ گزارشهایی از «جاسوسی» یک کرم اینترنتی به نام استاکسنت منتشر شد که تجهیزات هستهای ایران را آلوده و مختل کرد.
سؤال هادی غفاری از حمید روحانی
هادی غفاری از «حمید روحانی» در خواست کرد بگوید: «کجای انقلاب بوده است؟» وی در گفتوگو با نامه نیوز در واکنش به انتقادات حمید روحانی از دولت گفت: اولاً ایشان آقای زیارتی است نه روحانی! اوایل انقلاب اسم خود را عوض کرد. ما میدانیم او کیست؟ من یک سؤال از ایشان که تاریخ انقلاب را مینویسد، دارم که شما کجای انقلاب بودید؟ من اکثر زندانهای ایران را به متر میشناسم اما آقای روحانی شما را آنجا ندیدم؟ شما کنار امام عکس زیاد دارید، اما صریح بگویید چقدر برای این انقلاب مبارزه کردید؟ در نجف درس خواندید، زندگی کردید و شهریه گرفتید حالا دم از انقلاب میزنید و انقلابی شدهاید.
*وطن امروز
صادق خرازی: در انتخابات سال 88 تقلب نشد
صادق خرازی، مشاور ارشد محمد خاتمی در دولت اصلاحات و سفیر ایران در فرانسه در همان دوران، در گفتوگویی با یک روزنامه حامی خاتمی، ضمن انتقاد صریح از راهی که موسوی و کروبی پس از انتخابات سال 88 طی کردند، گفت: در انتخابات سال 88 تقلب نشد و احمدینژاد 24 میلیون رأی آورد.
خرازی درباره ادعای جریان فتنه مبنی بر تقلب در انتخابات سال 88 گفت: صبح روز قبل از انتخابات من یک نظرسنجی دیدم. ٦٠درصد احمدینژاد بود و ٤٠درصد موسوی. یک نظرسنجی دیگر، موسوی را ٤٢ و احمدینژاد را ٥٨ درصد اعلام کرد. خودم به ٤٠ تا ٥٠ روستا و شهر رفتم. من معتقدم تخلف شد اما تقلب ١٠ تا ١٢میلیونی نه. قلب من نمیتواند قبول کند احمدینژاد در این کشور ٢٤میلیون رأی آورده باشد، اما عقلم چیز دیگری میگوید. متاسفانه برخی دوستان فقط تهران، اصفهان و شهرهای بزرگ را دیدند. آقای جهانگیری به من گفت در منطقه ما (جیرفت) تخلف شده است، من به رهبری گفتم و آقای اژهای ما را خواست. رفتند تحقیق کردند دیدند صندوقها درست است. نمیشود اینطور قضاوت کرد. خرازی اما به این موضوع بسنده نکرد و در ادامه بشدت از عملکرد موسوی و کروبی انتقاد کرد. وی گفت: تمام مشکل این بود که در سال ٨٨ خاتمی را حذف کردند و دوفاکتو (یعنی رهبری موقت موسوی و کروبی) عمل کردند. نگذاشتند موقع انتخابات نامزد شود و بعد هم به شکل دیگری حذفش کردند. اگر آقای خاتمی بود، اصلا فضا به اینسو نمیرفت. آقایخاتمی اهل گفتوگو و مذاکره بود. اگر دوستان مسیر ایشان را رفته بودند، الان وضع به شکلی دیگر بود یعنی اگر هم شخصیتهای سیاسی ما و هم بسیاری از گروههای سیاسی ما در آن مقطع، سیاست آقای خاتمی را بهعنوان شخصیت اصلی اصلاحطلب پذیرفته بودند، ماجرای سال٨٨ زودتر از اینها تمام شده بود و به اینجا نمیرسید. رئیس شورای مرکزی حزب ندا همچنین با تاکید بر اشتباهات جریان اصلاحطلب، گفت: نظام و حاکمیت به اصولگرایی و اصلاحطلبی با یک چشم نگاه میکند. اصلاحطلبان حاکمیتگریزی میکردند اما نباید اینکار را بکنند. ندا آمده بگوید ما به این نتیجه رسیدیم که در بستر جامعه امروز، کنشگران و بازیگران صحنه سیاسی هستیم. به گزارش تسنیم، وی در بیان چرایی این گفته خود که حاکمیت مخالف اصلاحطلبی نیست به انتخابات76 اشاره کرده و تصریح میکند: رهبری در سال76 گفتند مردم در دوم خرداد حماسه آفریدند اما برخی کار را در 8 سال ریاستجمهوری آقایخاتمی به جایی رساندند که پس از آن کسی جرأت نمیکرد در این مملکت اسم دومخرداد را بیاورد. این فعال سیاسی اصلاحطلب با انتقاد از رفتار افراطیون، ادامه داد: اگر کسی مخالف نقد اصلاحات باشد بزرگترین انحراف را انجام میدهد. مگر میشود کسی بگوید ما انحراف نداشتیم و نداریم، ولی نمیتوانیم اصلاحات را تخطئه کنیم. بلاهایی که سر اصلاحات آمد، کم نبود.
سوگواری فکاهی!
پاریس که روزگاری عروس اروپا و قبله آمال روشنفکران نامیده میشد، دیروز شبیه به حکومت نظامی،صحنه تجمع بینالمللی همبستگی علیه حملات تروریستی هفته گذشته بود به طوری که سانتیمانتالهای فرانسوی به جرأت چنین خفقان امنیتی را از زمان جنگ جهانی دوم و اشغال نازیها تجربه نکرده بودند تا جایی که روزنامه فیگارو نوشت حتی متروی مشهور پاریس که بخشی از هویت جهانی آن و در عین حال ضرورتی برای حل مشکل ترافیکهای نفسگیر پایتخت فرانسه است از ساعت 11 صبح یکشنبه (4 ساعت پیش از آغاز راهپیمایی) تا اطلاع ثانوی به دستور پلیس تعطیل شد. سرانجام راهپیمایی ضدتروریسم در فضایی آکنده از وحشت غرب از تروریسم، ساعت 3 بعد از ظهر از میدان جمهوریت پاریس آغاز شد. این تجمع با حضور بیش از یک میلیون نفر برای همدردی با 17 قربانی حملات مختلف تروریستهای شبهداعشی به دفتر هفتهنامه فکاهی شارلی ابدو در پاریس و همچنین درگیریهای خیابانی و گروگانگیریهای منجر به مرگ در 2 نقطه از حومه شمالی پاریس توسط مظنونان حادثه اولیه در میان شدیدترین تدابیر امنیتی برگزار شد. از نخستین ساعات بامداد یکشنبه صدای هلیکوپترها و آژیر ماشینهای پلیس یک لحظه در عروس اروپا قطع نمیشد و امکان تردد آزاد در بسیاری از خیابانها وجود نداشت و هر گوشهای پستهای بازرسی به چشم میخوردند.گفته میشود تنها 2200 افسر پلیس ضدتروریسم فرانسه به همراه بیش از 1500 کماندوی ویژه بخش محسوس تمهیدات بیسابقه امنیتی را در یکی از توریستیترین شهرهای جهان تشکیل میدادند در حالی که بسیاری از پشتبامهای پاریس در تسخیر تکتیراندازهای پلیس بود.
اما باید گفت دستگاه امنیتی فرانسه شکست سختی خورده چراکه حیات بومالدین زن 26 سالهای است که مظنون به همدستی با تروریست آفریقایی است که یک مامور پلیس زن و 4 نفر دیگر را روز جمعه در یک فروشگاه به قتل رسانده، از طریق ترکیه به سوریه رفته و به داعش پیوسته است. ضمنا هر 3 مظنون کشتهشده حوادث اخیر از مجرمان با سابقه فرانسوی بودهاند اما آزادانه به کارهای خود ادامه دادهاند. در همین حال القاعده یمن، یکی از نزدیکترین شاخههای القاعده به گروه داعش مسؤولیت حمله به هفتهنامه فرانسوی را به عهده گرفت و انگیزه این اقدام را انتقام اهانت به پیامبر اسلام(ص) دانست!
در این میان دولت فرانسه تبعیضی آشکار میان شهروندان یهودی با سایرین قائل شده و به رئیس شورای یهودیان پاریس قول افزایش سطح حفاظت از آنها و مراکزشان را داده است. موساد نیز اعلام کرده ماموران ویژهای برای این منظور به فرانسه اعزام میکند.
*جمهوری اسلامی
فروش سهام «پدیده شاندیز» در تهران
خبرگزاری فارس در گزارشی از پلمب نشدن دفاتر پدیده شاندیز در دو منطقه شمالی تهران انتقاد کرد. بنابراین گزارش با وجود اعلام صریح دادستان کل کشور مبنی بر غیرقانونی بودن فروش سهام از سوی این شرکت، برخی دفاتر فروش سهام این شرکت همچنان اقدام به فروش سهام میکنند.فارس تأکید کرد«بنا به گفته مقامات قضایی دفاتری که باز هستند تنها اجازه دارند تا کاغذهای فروخته شده را پس گرفته و وجوه مردم را به آنان برگردانند، اما دفاتر یاد شده در اقدامی عجیب و ناقض دستور صریح دادستان کل کشور، اقدام به فروش کاغذهای خود در قالب سهام میکند.»
سرمقاله نیویورک تایمز درباره روحانی
سخنان اخیر رئیس جمهوری درباره مذاکرات هستهای توجه رسانههای بینالمللی از جمله روزنامه نیویورک تایمز را به خود جلب کرد؛ چنان که این روزنامه روز گذشته در سرمقاله خود به این موضوع پرداخت. به گزارش عصر ایران این روزنامه امریکایی با اشاره به سخنان حسن روحانی در سه هفته اخیر نوشت: «آقای روحانی جدیت و عزم خود برای رسیدن به توافق هستهای را با به چالش کشیدن تندروهای مخالف توافق هستهای با کسب حمایت از روشنفکران، دانشگاهیان و تجار و بازرگانان و دیگر طبقات حامی توافق هستهای در ایران نشان داده است.» نیویورک تایمز با این مقدمه تأکید کرد: «رسیدن به یک توافق هستهای مرضی الطرفین با ایران هم به نفع ایران و هم به نفع ثبات و صلح منطقه است.
طرحی برای سقف زمانی برای نمایندگی
تعدادی از نمایندگان مجلس در حال تهیه طرحی هستند که بر اساس آن هر فرد بیش از دو دوره متوالی مجوز حضور در مجلس را نداشته باشد. باشگاه خبرنگاران جوان نوشت «حسین دهدشتی»، «عبدالکریم حسینزاده» و «جواد هروی» مبدع این طرح هستند.
اسنودن: ایران حمله استاکسنت را تلافی کرد
«ادوارد اسنودن» پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی امریکا در افشاگری جدید خود ادعا کرد ایران مقابل ویروس استاکسنت دست به تلافی زده و به همپیمانان امریکا از جمله شرکت سعودی آرامکو حمله سایبری کرده است. به گزارش تابناک وی گفت: ایران ویروس وایپر (برفپاک کن) را به شرکت سعودی آرامکو فرستاد- که البته در مقایسه با دیگر ویروسها در کارزارهای هک سایبری، یک اسباببازی کودکانه به شمار میرود- اما این ویروس به طور خودکار خودش را در سرتاسر شبکه ارتباطی داخلی تکثیر میکند و درنهایت همه دستگاهها را حذف میکند. درنتیجه، روز بعد وقتی که کارمندان به محل کارشان میروند، چیزی روشن نمیشود و کار نمیکند و مدتی بیکارند. سال ۲۰۱۰ گزارشهایی از «جاسوسی» یک کرم اینترنتی به نام استاکسنت منتشر شد که تجهیزات هستهای ایران را آلوده و مختل کرد.
سؤال هادی غفاری از حمید روحانی
هادی غفاری از «حمید روحانی» در خواست کرد بگوید: «کجای انقلاب بوده است؟» وی در گفتوگو با نامه نیوز در واکنش به انتقادات حمید روحانی از دولت گفت: اولاً ایشان آقای زیارتی است نه روحانی! اوایل انقلاب اسم خود را عوض کرد. ما میدانیم او کیست؟ من یک سؤال از ایشان که تاریخ انقلاب را مینویسد، دارم که شما کجای انقلاب بودید؟ من اکثر زندانهای ایران را به متر میشناسم اما آقای روحانی شما را آنجا ندیدم؟ شما کنار امام عکس زیاد دارید، اما صریح بگویید چقدر برای این انقلاب مبارزه کردید؟ در نجف درس خواندید، زندگی کردید و شهریه گرفتید حالا دم از انقلاب میزنید و انقلابی شدهاید.
*قدس
عضویت اسراییل در اتاق فرماندهی مشترک ترکیه
فارس: ترکیه شرط همکاری کامل خود برای عضویت در اتاق فرماندهی مشترک علیه سوریه و حمایت لجستیکی از گروههای تروریستی و مسلح سوری را مخفی بودن این همکاری، اعلام کرد. این در حالی است که وزیر جنگ صهیونیستی، جزییات شرکت اسراییل در اتاق عملیات معارضان مسلح سوری در پایگاه هوایی «اینجرلیک» ترکیه را فاش کرد.
خودکشی مأمور تحقیق پرونده «شارلی ابدو»
تسنیم: «هلریک فریدو» کمیسر پلیسی که مسؤول تحقیق حمله تروریستی به دفتر نشریه «شارلی ابدو» در پاریس بود، در دفتر کارش خودکشی کرد، وی از افسردگی شدیدی رنج می برده است.
لغو کنسرت به خاطر سفر روحانی
خبرگزاری دانشجو: کنسرت «سیروان خسروی» که قرار بود ۱۷ و ۱۸ دیماه در شهر بوشهر برگزار شود، لغو شد.
علت لغو این کنسرت سفر رئیس جمهور و هیأت دولت به شهر بوشهر است و مسؤولان تصمیم گرفتهاند بخاطر فراهم کردن شرایط امنیتی این کنسرت را در زمان دیگری در بوشهر برگزار کنند.
علیه پادشاه سعودی تظاهرات نکنید!
ایرنا: «عبدالعزیز آل شیخ» مفتی درباری عربستان سعودی مردم را از دعوت کنندگان به تظاهرات و تحصن و قیام علیه پادشاه عربستان، برحذر داشت.
امنترین خط هوایی جهان
مشرق: خط هوایی «کانتاس» استرالیا به عنوان امنترین خط هوایی جهان معرفی شد.
چشمان هیلاری سوژه شد
خبر آنلاین: با توجه به کهولت سن و با وجود اینکه نام هیلاری کلینتون به عنوان یکی از نامزدهای اصلی انتخابات ریاست جمهوری 2016 مطرح است؛ ضعف بینایی وی بیش از پیش مورد توجه قرارگرفته و سوژه رسانههای آمریکایی شده است.
پرونده «هزاردستان» باز شد
آفتاب: سریال «هزاردستان» 26 سال قبل، از تلویزیون ایران پخش شد؛ مجموعهای که مهمترین دستاوردش ساخت شهرک سینمایی غزالی بود؛ شهرکی که تلویزیون در این سالها چند بار تلاش کرد نمونه پیشرفتهتر آن را بسازد اما محقق نشد. «هزار دستان» از شبکه آیفیلم در حال پخش است.
ولخرجترین گردشگران جهان
فارس: بررسیها نشان میدهد، سعودیها در سال ۲۰۱۴، ولخرج ترین گردشگران جهان بودهاند.
تظاهرات سران عرب در کنار نتانیاهو در پاریس!
جهان: شماری از سران کشورهای عرب دیروز در تظاهرات ضد تروریستی در پاریس شرکت کردند؛ نتانیاهو نخست وزیر صهیونیستی نیز در این تظاهرات حضور داشت.
شهادت مهدی نوروزی
الف: مهدی نوروزی رزمنده دلاور و مداح اهل بیت (ع) در دفاع از حرمین شریفین سامرا و مردم مظلوم عراق شنبه شب به شهادت رسید.
داعش در ولایت هلمند
شفاف: مردم ولایت هلمند افغانستان اعلام کردند، افرادی كه پرچم، لباس و موتورهای سياه دارند از چندی پیش در اين ولایت حضور فعال دارند و شخصی به نام «ملا عبدالروف» رهبری اين گروه را بر عهده دارد.
از اشتباه برخی نمایندگان تا ادعای تجمع در مقابل منزل مطهری
تابناک: در حالی که دیروز در شبکههای اجتماعی ادعا شده بود که مخالفان محتوای نطق مطهری نماینده تهران قصد تجمع در برابر منزل وی را دارند، با بررسی موضوع از نزدیکان مطهری روشن شد هیچ تجمعی در اطراف منزل مطهری شکل نگرفته است. این منبع مطلع اظهارداشت اگرچه مأموران انتظامی در نزدیکی منزل نماینده تهران حضور دارند ولی هیچ نشانهای از یک تجمع وجود ندارد.
تکذیب پذیرش مسؤولیت اجرایی توسط ضرغامی
بولتن نیوز: رئیس دفتر مهندس ضرغامی گفت: خبر منتشر شده در برخی سایتها در مورد پذیرش هرگونه مسؤولیت اجرایی توسط مهندس ضرغامی صحت ندارد. در روزهای گذشته خبری در برخی از سایتها مبنی بر رفتن رئیس سابق رسانه ملی به ستاد اجرایی فرمان امام منتشر شده است.
ممنوعیت نمادهای ضداسلامی در ایتالیا
تسنیم: دولت ایتالیا در پی حوادث فرانسه و آلمان، با صدور بیانیه ای استفاده از هر نوع نماد یا نشانه ای که ضد مسلمانان و اسلام باشد را ممنوع دانست.