کد خبر 379981
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۲

یک فعال کارگری با بیان اینکه اگر به دنبال ایجاد اشتغال هستیم نباید امنیت شغلی کارگران به مخاطره بیفتد، افزود: تا زمانی که موضوع اخراج کارگران به قوت خود باقی بماند، بیمه بیکاری و اشتغالزایی در کشور به نتیجه نمی‌رسد.

 به گزارش مشرق، علی اصلانی با اشاره به اصلاح موادی از قانون کار در لایحه رفع موانع تولید رقابت پذیر، اظهار کرد: دو درصد قانون کار هم مانع تولید نیست وقتی که کارفرما می‌تواند با نیروی کار قرارداد پنج روزه و دو ماهه ببندند چگونه مانع تولید است؟

دبیر کانون شوراهای اسلامی کار استان البرز عدم اطمینان از بازار فروش، نبود نقدینگی در دست کارفرمایان و عدم حمایت سیستم بانکی را مهمترین موانع پیش روی تولید دانست و افزود: مانع تولید گسترش قاچاق و واردات بی رویه کالاهای خارجی است که متاسفانه تولید کشور را زمین‌گیر کرده است.

اصلانی با اشاره با ماده 16 الحاقی لایحه رفع موانع تولید اظهار کرد: برخی تلاش می‌کنند تا قانون کار را در قالب اصلاحیه به مجلس ارائه نکنند برای همین نامش را تغییر داده و به اسم موانع تولید مطرح کرده‌اند تا بتوانند برخی مواد آن را تصویب کنند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 10 تا 15 درصد نیروهای کار رسمی هستند، افزود: 90 درصد نیروی کار کارخانه‌ها قراردادی و تنها 10 درصد رسمی هستند.

دبیر کانون شوراهای اسلامی کار استان البرز تاکید کرد: جامعه کارگری معتقد است که اگر برخی نیت خیر در سر دارند و می خواهند قانون کار را اصلاح کنند، چرا از 202 ماده قانون کار تنها سه ماده آن را مانع تولید می‌دانند؟ چرا آن موادی که امنیت شغلی کارگر، حقوق و دستمزد و برخورداری او از حداقل‌های تامین اجتماعی را نشانه رفته اصلاح نمی‌کنند؟

اصلانی با بیان اینکه اولین ماده قانون کار که باید در مجلس اصلاح شود ماده 27 قانون کار است، ابراز عقیده کرد: شوراهای اسلامی کار توان ایستادگی در برابر کارفرما را ندارند در حالی که در گذشته حمایتگر کارگران و کارگاهها بودند به همین دلیل امروز کارفرمایان به راحتی نیروی کار با تجربه خود را اخراج می‌کنند در حالی که وزارت کار تاکید دارد که شوراهای حل اختلاف باید حق بازگشت کارگران را تایید کنند.

وی با طرح این پرسش که آیا اگر ماده 16 الحاقی لایحه رفع موانع تولید تصویب و نیروهای با سابقه و با تجربه اخراج شوند به تولید کشور کمک می‌شود؟گفت: متاسفانه برخی می‌خواهند با اصلاح قانون کار بنا را بر این بگذارند که در کارگاهها قراردادها یکماهه و کمتر از آن بسته شود تا کارگر در صورتی که تمایل نداشت تسویه کند و برود و در صورت شکایت ناچار باشد سنوات خود را بگیرد و خانه‌نشین شود.

به اعتقاد این فعال کارگری یکماهه شدن قراردادهای کار موج نگرانی از نبود امنیت شغلی را به دنبال خواهد داشت.
منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • کارگر ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۴
    0 0
    باید کارگران بعد از چند سال زحمت رسمی شن تا امنیت شغلی داشته باشن تا هر کس که دلش خواست نتونه کارگر بدبختو اخراج کنه اونای که اون بالا نشستین از دل ما بیچارها خبر ندارین بداد دل ما برسین اه مظلوم زمین نمیمونه
  • hasan ۱۵:۰۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۴
    0 0
    خدایا خودت به این جماعت بدبخت کارگر رحم کن که هیچ دستاویزی برای دفاع از حقوق بر باد رفته چند ساله شان نداشتند و ندارند وهر روز نسخه جدیدی برای نابودیشان پیچیده میشود هر چند سالهاست که در زیر فشار تورم وگرانی نابود شده اند .این از وضعیت حقوق 608000 تومانی یا به عبارتی بهتر 173 دلار که هر ساله در لوای دروغین افزایش حقوق به ریال در همین محدوده 173 دلار توسط شورای عالی کار تصویب وابلاغ میشود وآنگاه هر ساله با عنوان افزایش حقوق کارگری در بوق میکنند.طبیعی است فقر که وارد زندگی شود ایمان از آن خانه دور میشود وانواع پلشتی ها وناهنجاری ها در جامعه اسلامی افزایش میابد .چه کسی مسول سر وسامان دادن به این وضعیت است؟پاسخگوی به حق مطالبات وحقوق به یغما رفته چندین ساله کارگران کیست؟ آیا فریاد رسی هست؟معیار خط فقر جهانی 1000 دلار است این تفاوت 827 دلاری (در اصل قدرت خرید )چگونه توسط یک کارگر بایستی جبران شود؟ آیا تصویب این اعداد وارقام در شورای عالی کار عملا صدور مجوز دزدی های شرعی برای کارگران نیست .چرا واقعیتها را کتمان میکنید؟ با وضعیت تبدیل استخدام به قراردادی در سال 1374 آخرین میخ بر تابوت کارگر بودو آقایان بعد از این چه چیزی از جان کارگر مانده که میخواهید انجام دهید؟از خدا شرم کنید و بترسید از عذاب الهی.از طرفی تشویق به ازدواج وتشکیل زندگی واز طرفی وضعیت امنیت شغلی و قراردادهای چند روزه وخدا به جوانان مظلوم این مرز وبوم رحم کند.
  • ۱۸:۳۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۴
    0 0
    من هم طرفدار طبقه کارگر هستم اما اگر کارگران هم پس از رسمی شدن مثل کارمندانی که پوست ما را در ادارات میکنن بی خیال کار و ارباب رجوع شدن چی؟؟؟؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس