اسرائیل در تلاش است تا با حمله از راه مواد مخدر به نسل جوان فلسطین، روحیه و مقاومت این کشور را از بین ببرد. 51 درصد از ساکنین غزه کمتر از 19 سال سن دارند.

گروه جنگ نرم مشرق- محاصره نوار غزه "طولانی‌ترین محاصره تاریخ" توصیف شده است. حدود 7 سال است که فلسطینیان این منطقه به دست اشغالگران اسرائیلی، تحت شدیدترین تحریم‌ها قرار دارند. اگرچه رژیم صهیونیستی سیاست‌های "تنبیه دسته‌جمعی" علیه ملت فلسطین اجرا می‌کند، اما مقاومت امروزه قوی‌تر از هر زمان دیگری به راه خود ادامه می‌دهد. مردم این منطقه نشان داده‌اند که ابداً محکوم به نابودی نیستند.

ورود مخدر به نوار غزه توسط صهیونیست‌ها
نوار غزه یکی از متراکم‌ترین نقاط دنیا از نظر جمعیتی است

نوار غزه مساحتی معادل 360 کیلومتر مربع دارد و یکی متراکم‌ترین نقاط جهان از نظر نسبت جمعیت به مساحت است. رژیم صهیونیستی سال 2005 از نوار غزه عقب‌نشینی کرد، اما کنترل زمین، آب و حتی حریم هوایی این منطقه همچنان به دست این رژیم است. غزه با 5 گذرگاه برای انتقال افراد و کالاهای مختلف به اسرائیل متصل است. تمام این گذرگاه‌ها از 8 سال پیش، زمانی که حماس در انتخابات این منطقه پیروز و محاصره نوار غزه آغاز شد، تا امروز مسدود شده‌اند. تنها گذرگاه مستقل به سوی غزه، گذرگاه "رفح" است که غزه را به مصر متصل می‌کند و فقط برای عبور و مرور مردم استفاده می‌شود. این گذرگاه نیز بخش عمده‌ای از سال بسته است. بنابراین، مردم غزه برای آوردن غذا و تجهیزات پزشکی مجبور شدند از تونل‌هایی استفاده کنند که بین غزه و مصر حفر شده است.

پس از حمله اسرائیل به نوار غزه که بخش عظیمی از نهادهای امنیتی فلسطینی‌ها، از جمله پلیس، را از بین برد، تجارت انواع مواد مخدر در این منطقه از طریق شبکه‌ها و افرادی که برخی از آن‌ها با اسرائیل در ارتباط بودند، به شکل بی‌سابقه‌ای افزایش یافت. قصد داشتند با انواع مواد مخدر و قرص‌های روان‌گردان، فلسطینیان نوار غزه، به ویژه جوانان را به سمت فساد اخلاقی سوق دهند و خانواده‌های فلسطینی را از هم بپاشند.

"سعدی الشیخ خلیل" مدیر دفتر روابط رسانه‌ای و عمومی غزه در این‌باره توضیح می‌دهد: "درگیری بین ما و اسرائیل فقط با سلاح و نیروی نظامی نیست. جنگ، علیه نسل کنونی فلسطینی‌هاست. می‌خواهند نسل فلسطینی‌ها را از بین ببرند. به دنبال این هستند که جوانان ما میهن، مقدسات، میراث و کرامت خود را فراموش کنند و از تلاش برای رسیدن به آزادی دست بردارند. به همین خاطر اسرائیل بیش‌ترین کمک را به قاچاق مواد مخدر در نوار غزه می‌کند تا نسل ما را نابود کند."

ورود مخدر به نوار غزه توسط صهیونیست‌ها
یکی از ساکنین نوار غزه وارد تونل زیرزمینی می‌شود

اسرائیل با تلاش‌های دولت غزه برای متوقف کردن این پدیده هم به شدت مقابله می‌کند. یکی از فروشندگان مواد مخدر در غزه می‌گوید: "من با یک قاچاقچی مواد مخدر معروف در "خط سبز" مرزی اسرائیل کار می‌کردم. می‌دانستم که مواد را از یک تاجر اسرائیلی یا یهودی می‌خرد که کارش پر کردن نوار غزه با یک محموله فوق‌العاده بزرگ مواد مخدر است."

اسرائیل در تلاش است تا با حمله از راه مواد مخدر به نسل جوان فلسطین، روحیه و مقاومت این کشور را از بین ببرد. 51 درصد از ساکنین غزه کمتر از 19 سال سن دارند. گذرگاه "کرم ابوسالم" یکی از گذرگاه‌های اصلی میان نوار غزه و سرزمین‌های اشغالی است که بسیاری از کالاها از طریق آن به نوار آمده می‌رسد. اسرائیل تلاش می‌کند از همین گذرگاه برای پر کردن نوار غزه از مواد مخدر استفاده کند و این مواد را همراه کالاهایی می‌فرستد که وارد نوار غزه می‌شوند.

اداره کل مبارزه با مواد مخدر غزه در این میان نقشی بسیار حیاتی دارد و با حضور در این گذرگاه تلاش می‌کند جلوی ورود مواد مخدر به منطقه را بگیرد. فروشنده مواد مخدری که در ابتدای گزارش به آن اشاره شد، می‌گوید: "ما با کمک افرادی که مرتباً به اسرائیل می‌رفتند، از گذرگاه کرم ابوسالم عبور می‌کردیم و قرص اکستازی و انواع دیگر قرص‌های روان‌گردان دیگر را به نوار غزه می‌بردیم."

ارتش مصر اخیراً تونل‌های بسیاری را میان مصر و غزه نابود کرد و بنابراین، قاچاق مواد مخدر تقریباً متوقف شد. اسرائیل این مواد را از طریق تونل ابتدا به صحرای سینا و سپس به غزه قاچاق می‌کرد. از زمانی که تونل‌ها از بین رفته، قاچاقچیان از قایق‌های ماهیگیری در آب‌های فلسطین برای ورود مواد مخدر به غزه استفاده می‌کنند.

ورود مخدر به نوار غزه توسط صهیونیست‌ها
جستجوی قایق‌های ماهی‌گیری که اخیراً به وسیله‌ای برای قاچاق مواد مخدر تبدیل شده‌اند

"الشیخ خلیل" تصریح می‌کند: "باید به یاد داشته باشید که ما در حال جنگ با خطرناک‌ترین افراد هستیم. قاچاقچیان مواد مخدر حاضر هستند بجنگند، دست به اسلحه ببرند و خشونت به خرج دهند. گاهی اوقات، حتی وقتی نیروهای پلیس در حال گشت‌زنی هستند، مورد حمله قاچاقچی‌ها قرار می‌گیرند."

سال‌هاست نهادهای امنیتی فلسطین، سازمان‌های اطلاعاتی اسرائیل را به استخدام جوانان بی‌تجربه فلسطینی متهم می‌کند، جوانانی که تبدیل به فروشنده و قاچاقچی مواد مخدر می‌شوند و معمولاً توسط مأمورین امنیتی در غزه گرفتار و راهی زندان می‌شوند. "ایوب ابوشعر" سخنگوی پلیس غزه می‌گوید: "ما از طریق بازجویی متوجه شده‌ایم که ارتباط مستقیمی میان برخی از افراد در نوار غزه و سازمان‌های اطلاعاتی اسرائیل وجود دارد که می‌خواهند مواد مخدر را در میان فلسطینیان غزه رواج دهند."

فروشنده مواد مخدر در غزه درباره این همکاری‌ها می‌گوید: "بسیاری از مواد مخدری که به نوار غزه منتقل می‌کردیم، در کیسه‌های پلاستیکی با نوشته‌هایی به زبان عبری پیچیده شده بودند. کسی که این مواد را به توزیع‌کننده‌ای می‌داد که من از او مواد می‌گرفتم، یک قاچاقچی معروف اسرائیلی بود."

یکی از معتادین به مواد مخدر در غزه درباره معتاد شدنش این‌گونه توضیح می‌دهد: "همسایه ما "قرص سبز" مصرف می‌کرد. وقتی از او سؤال می‌کردم، می‌گفت "ترامادول" و "محرک" است. من هم خواستم امتحان کنم. بلافاصله یک قرص به من داد، بدون آن‌که پولی از من بگیرد. با مصرف آن قرص احساس شادی، انرژی و آرامش کردم، و من که دچار بی‌خوابی بودم، توانستم راحت بخوابم. کم‌کم تعداد دیدارهایمان بیش‌تر شد. بعد از چند روز، به من گفت الآن قرص ندارم، اما بعداً برایت می‌آورم. به تدریج مصرفم افزایش پیدا کرد. هر چند روز یک بار یا حتی هر روز قرص مصرف می‌کردم. پس از 3 هفته، کاملاً به قرص‌ها معتاد شدم."

ورود مخدر به نوار غزه توسط صهیونیست‌ها
یکی از جوانان ساکن نوار غزه که به مواد مخدر معتاد شده است

فروشنده مواد مخدر نیز تشریح می‌کند که چگونه محموله‌ها را وارد غزه می‌کرده است: "مواد مخدر را در داخل دیگر کالاها به نوار غزه وارد می‌کردیم. قاچاقچی اسرائیلی خودش مواد را پنهان می‌کرد، چون هیچ‌کس جز او اجازه نداشت به کالاهایی دست بزند که قرار بود ما وارد نوار غزه کنیم. گاهی مواد مخدر را داخل لاستیک خودرو یا لباس‌هایی می‌گذاشت که به عنوان لباس دست دوم برای فروش با قیمتی پایین‌تر به غزه می‌بردیم. ما فقط در این حد اطلاع داشتیم که برخی از شرکت‌های اسرائیلی در پایان سال، لباس‌های خود را با تخفیف می‌فروشند و قاچاقچی‌های اسرائیلی هم مواد مخدر را در این لباس‌ها مخفی می‌کنند و به نوار غزه می‌فرستند."

فرد معتاد ساکن غزه می‌گوید: "به ما گفته می‌شد هزینه این قرص‌ها بسیار زیاد می‌شود، چیزی حدود 100 دلار. این در حالی بود که ما فقط 2 یا 3 "شکل" بابت آن هزینه می‌دادیم. این نشان می‌دهد که کار از قبل برنامه‌ریزی شده است، چرا که توزیع‌کننده‌ها با "موساد" کار می‌کنند و مواد مخدر را با قیمت پایین می‌فروشند. حتی حاضر هستند مواد را رایگان در اختیار خریداران بگذارند. جوان‌ها دیگر فکر نمی‌کردند. خود من، وقتی قرص مصرف می‌کردم، دیگر بمباران‌ها هم برایم مهم نبود. پیش از اعتیادم، وقتی می‌شنیدم یک فلسطینی شهید شده، یا اخبار بمباران‌ها را می‌خواندم، یا تصاویر کودکان کشته شده را می‌دیدم، خیلی ناراحت می‌شدم، اما از زمانی که مصرف قرص‌ها را شروع کردم، آن صحنه‌ها برایم کاملاً عادی شد."

"احمد شرقاوی" روانپزشک اهل غزه در این‌باره بیش‌تر توضیح می‌دهد: "هنگامی که فرد، معتاد می‌شود و انگیزه‌اش روی اعتیادش متمرکز می‌گردد، کنترل کردن این فرد بسیار آسان است. به عروسکی تبدیل می‌شود که کنترلش به دست هر کسی است که مواد مخدر او را تأمین کند. این فرد به سبب اعتیادش کاملاً "بی‌حس" می‌شود."

ورود مخدر به نوار غزه توسط صهیونیست‌ها
"احمد شرقاوی" روانپزشک ساکن غزه

شهروند ساکن غزه که به مواد مخدر اسرائیلی معتاد شده درباره دوران اعتیادش می‌گوید: "آن موقع‌ها می‌گفتم اگر اسرائیل تمام غزه را هم از بین ببرد اهمیتی ندارد، فقط من مواد مخدر برای مصرف داشته باشم. این دقیقاً تمام آن چیزی است که اسرائیلی‌ها به دنبالش هستند، به همین دلیل اجازه می‌دهند مواد مخدر به نوار غزه وارد شود. می‌خواهند ما را نسبت به هدفمان بی‌انگیزه کنند."

"ابوشعر" به تلاش‌های اشغالگران اسرائیلی برای گرفتار کردن جوانان فلسطینی ساکن غزه نیز اشاره می‌کند: "اشغالگران تلاش بسیار زیادی می‌کنند تا جوانان فلسطینی را با وارد کردن این مواد مخدر چه در نوار غزه و چه در نقاط دیگر فلسطین به استخدام خود در بیاورند."

فرد معتاد ساکن غزه در تأیید این توطئه اسرائیلی می‌گوید: "من فقط به این فکر می‌کردم که چگونه می‌توانم مواد مخدرم را تأمین کنم. هرگز به ازدواج و یا آینده خود فکر نمی‌کردم. جوانی که زندگی عادی داشته باشد، طبیعتاً باید به آینده خود فکر کند، به ازدواج و یا به دست آوردن شغل، اما من هر شب در این فکر بودم که فردا مواد مخدر مورد نیازم را چگونه تهیه کنم. بعد از استفاده از آن قرص‌های سبز، می‌خواستم مواد مخدر دیگر مانند حشیش را هم امتحان کنم."

"شرقاوی" زندگی یک فرد معتاد را این‌گونه توصیف می‌کند: "اعتیاد، خدا و بت فرد معتاد می‌شود. چنین فردی حاضر است پدر و مادر و یا خواهر و برادر خود را هم بکشد و یا دست به دزدی بزند که این‌ها معضلات اعتیاد یک فرد در سطح اجتماعی هستند. از نظر روانی، این افراد فقط زندگی و کار می‌کنند تا مواد مخدر مصرف کنند. اثرات فیزیکی اعتیاد هم که بدیهی است. مشکلات، اختلالات و سندرم‌های روانی و بیماری‌های مختلفی هم به سراغ یک فرد معتاد می‌آید."

ورود مخدر به نوار غزه توسط صهیونیست‌ها
مواد مخدر اسرائیلی کشف شده درون نوار غزه

فرد معتاد مذکور ادامه می‌دهد: "من می‌خواهم از شر این اعتیاد خلاص شوم، چون زندگی من را نابود کرده است. من از خانواده‌ام دزدی و یا آن‌ها بدرفتاری کرده‌ام. مواد مخدر شما را مجبور می‌کند پولی را که برای تهیه مواد خرج می‌کنید، از خانواده خودتان هم که شده بدزدید. شاید اگر فردی را ببینید که چند قرص روان‌گردان دارد، ممکن است خیلی راحت او را بکشید تا قرص‌هایش را بگیرید."

شرقاوی در مورد تأثیرات مواد مخدر توهم‌زا می‌گوید: "توهم‌زاها شامل حشیش و اکستازی می‌شود. این‌ها هوشیاری فرد را تا جایی تحت تأثیر قرار می‌دهند که ممکن است فرزند خود را به شکل گربه ببیند. خاطرم هست یک بار، مردی بعد از این مواد، پسرش را یک گربه دیده بود و آن را پرت کرده بود یک طرف. بچه به دلیل ضربه‌ای که به او وارد شد درگذشت. مشکل، پیچیده و خطرناک است. مواد مخدر یکی از قوی‌ترین سلاح‌هایی است که اکنون در این جنگ مورد استفاده رژیم صهیونیستی است."

"عماد فیومی" متخصص اعصاب ساکن غزه نیز معتقد است: "مواد مخدر اگر به درستی استفاده نشود و یا از آن‌ها سوءاستفاده گردد، باعث بسیاری از آسیب‌ها و بیماری‌ها مانند غش و از دست دادن حافظه می‌شود. این مواد ممکن است موجب گرفتگی رگ‌ها و حمله قلبی شود. مواد مخدر و اعتیاد به آن‌ها موجب اختلال "سختی شریان‌ها" و گرفتگی سرخرگ‌هایی می‌شود که خون قلب را تأمین می‌کنند. علاوه بر این، معتادان به مواد مخدر، خوب غذا نمی‌خورند و مایعات هم مصرف می‌کنند. این منجر به کم‌آبی بدن و در نتیجه، نارسایی و دیالیز کلیه می‌شود."

ورود مخدر به نوار غزه توسط صهیونیست‌ها
پلیس نوار غزه خودروهایی را که وارد این منطقه می‌شوند مورد بازرسی قرار می‌دهد

دولت فلسطینی در نوار غزه علاوه بر یورش به فروشندگان مواد مخدر و مبارزه با توزیع این مواد، آگاه‌سازی جوانان غزه را در دستور کار قرار داده‌اند. کمپین‌های اطلاع‌رسانی در مدارس، باشگاه‌ها، تجمعات و مساجد اجرا می‌شود. سازمان‌های غیردولتی نیز نقش مهمی در برگزاری دوره‌های نقاهت بعد از ترک اعتیاد بازی می‌کنند.

"غسان عواد" عضو "مؤسسه توان‌بخشی گراگ" توضیح می‌دهد که این دوره‌ها عمدتاً 30 تا 40 روز ادامه پیدا می‌کند. وی همچنین می‌گوید اغلب معتادانی که به این نوع مؤسسات مراجعه می‌کنند، مردان جوان بین 18 تا 30 سال هستند. اداره کل مبارزه با مواد مخدر نوار غزه پس از محاکمه مجرمین، مواد مخدر کشف و جمع‌آوری‌شده را با استفاده از کوره‌های خاص و با حضور نهادهای رسمی و رسانه‌های جمعی از بین می‌برد.

عماد حماتو از روحانیون غزه می‌گوید: "دو مانع باید بین ما و مواد مخدر وجود داشته باشد: اولین مانع مذهبی یعنی ترس از خدایی که استفاده از مواد مخدر را ممنوع کرده است و بعد مانع روانی که مبتنی بر مقابله با فرهنگی است که اشغالگران می‌خواهند با هدف از بین بردن ما میان جوانان رواج دهند. می‌خواهند ما را به ملتی تبدیل کنند که هیچ ارزش و اخلاقی ندارد و به مکان‌های مقدس و حقوق خود اهمیتی نمی‌دهد."

علاوه بر رویارویی رسمی و دولتی با خرید و فروش مواد مخدر در غزه، مقاومت فلسطین هم در کنار وظیفه خود در حفاظت از مرزهای نوار غزه، با احزاب مختلفی که دارد برای جلوگیری از ورود مواد مخدر و توقف قاچاقچیان تلاش می‌کند. یکی از نیروهای مقاومت توضیح می‌دهد: "اشغالگران صهیونیست به طور مداوم به دنبال راه‌های جدیدی برای تخریب جبهه داخلی فلسطینی‌ها هستند. تلاش‌های گذشته آن‌ها از طریق بمباران نوار غزه موفق نبود، چرا که با حملات شدیدی از سوی مقاومت فلسطین مواجه شدند که نمی‌توانستند آن‌ها را تحمل کنند. به همین دلیل تصمیم گرفته‌اند از راه تضعیف جوانان ما با قاچاق مواد مخدر، مقابل ما بایستند. مواد مخدر باعث می‌شود ذهن جوانان ما تحت تأثیر قرار برگیرد و از هدف اصلی خود دست بکشند. این‌جاست که ما باید وارد عمل شویم. باید از مرزهایمان محافظت کنیم تا هم جلوی تجاوزگری اشغالگران را بگیریم و هم از واردات مواد مخدر به نوار غزه جلوگیری کنیم."

در قلب محاصره: حمله مخدری - دانلود


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ایرانی ۰۷:۰۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
    1 0
    مرگ بر اسرائیل
  • ۰۹:۰۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
    0 0
    این همه درد دارند اینم اضافه شد . تازه هرکی معتاد بشه فقط خودش نیست 1 خانواده رو هم زمین گیر می کنه
  • سیستانی ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
    0 0
    این بدترین شکل تهاجم به یک سرزمین است وبایدخیلی سریع باپدیده شوم اعتیادمبارزه کرد!همیشه حمله دشمن باتوپ وتانک نیست!روشهای ارام وبی صدا،درست مثل ریختن سم درغذای مردم یک کشورعمل میکند!
  • صالح ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
    0 0
    همین اتفاق تو ایرانم داره میفته تنها چیزی که تو ایران گرون نشد بلکه ارزونترم شد مواد مخدر به خصوص شیشه بود.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس