وزیر صنعت با اشاره به این که امروز نفت و گاز ۹۰ درصد جی دی پی کشور را به خود اختصاص داده گفت: در صددیم با توسعه بخش صنعت سهم این حوزه را در جی دی پی به ۲۵ درصد برسانیم.

 به گزارش مشرق، محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز در چهارمین نشست وزرای صنعت کشورهای D8 با اشاره به اینکه این نشست فرصت مناسبی برای شناخت ظرفیت‌های کشورهای عضو برای همکاری بیشتر در حوزه اقتصادی به شمار می‌آید اظهار داشت: با برگزاری این نشست‌ها می‌توانیم بسترسازی مناسبی را در نزدیکی فرهنگ میان کشورهای عضو داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه در آینده باید سطح همکاری اقتصادی و فرهنگی کشورهای عضو D8 ارتقاء پیدا کند گفت: ایده تاسیس سازمان D8 در اکتبر 1996 از سوی اردکان وزیر وقت ترکیه مطرح و در نهایت اولین اجلاس این سازمان در ژوئن 1997 برگزار شد.

نعمت‌زاده اضافه کرد: کشورهای عضو با تاسیس این سازمان درصددند توسعه پایدار میان کشورهای عضو بوجود آورند و در راستای آن کشورهای منطقه بتوانند ضمن استفاده از پتانسیل‌های یکدیگر مشکلات خود را برطرف کنند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه رسیدن به رشد اقتصادی پایدار کشورهای D8 یک پدیده چند وجهی است اظهار داشت: تنها با افزایش تولیدات صنعتی نمی‌توانیم به توسعه پایدار اقتصادی دست یابیم بلکه باید به عوامل دیگری نیز توجه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه سازمان‌های دیگر بین‌المللی در کنار سازمان D8 می‌توانند نقش موثری در ارتقاء اقتصادی کشورهای منطقه و کشورهای عضو داشته باشند اظهار داشت: ما گرد هم آمده‌ایم تا از اطلاعات یکدیگر استفاده و ضمن استفاده از ظرفیت‌های کشورهای عضو به اهداف مشترک دست پیدا کنیم.

نعمت‌زاده در ادامه سخنانش به اعمال تحریم‌های بین‌المللی بر ضد ایران اشاره کرد و گفت: کشور ایران هنوز نیز با تحریم‌های بین‌المللی روبروست اما خوشبختانه به مدد خداوند و کوشش مهندسین و سرمایه‌گذاران توانسته‌ایم در بخش‌های مختلف صنعتی از جمله پتروشیمی، مواد غذایی، ماشین‌آلات به توسعه و پیشرفت دست پیدا کنیم.

وزیر صنعت اضافه کرد: امروز نفت و گاز 90 درصد جی دی پی کشور را به خود اختصاص داده که در صددیم با توسعه بخش صنعت سهم این حوزه را در جی دی پی به 25 درصد برسانیم.

وی لازمه رشد توسعه صنعتی کشورهای D8 را توجه به پتانسیل‌های بخش خصوصی کشورها دانست و افزود: برخی از همکاران D8 از جمله ترکیه و مالزی توانسته‌اند با تمرکز بر توسعه صادرات به پیشرفت‌های قابل توجهی دست یابند که توصیه می‌کنم که این دو کشور را به عنوان الگو در دستور کار خود قرار دهیم.

نعمت‌زاده با اشاره به اینکه هم اکنون رقابت تجاری و صنعتی میان کشورهای دی 8 ضعیف است گفت: باید مزایای صنعتی یکدیگر را شناسایی و با سرمایه‌گذاری‌های مشترک بستر لازم را برای همکاری‌های بیشتر کشورهای D8 ایجاد کنیم البته نباید همکاری‌ها در کوتاه مدت صورت گیرد بلکه باید چشم‌اندازهای بلندمدت را مد نظر قرار داده و اقدام به همکاری‌های مشترک کنیم.

وی خطاب به اعضای شرکت کننده در نشست D8 اعلام کرد: صنعت خودروسازی و نساجی و پروژه‌های نانو فرصت مناسبی را برای همکاری بیشتر کشورهای عضو D8 فراهم می‌کند. در این زمینه ایران آمادگی دارد تا سرمایه‌گذاری‌های لازم را در این حوزه‌ها در کشور خود پذیرا باشد.

وی با تاکید بر اینکه همکاری سازمان‌های منطقه‌ای نیز می‌تواند به رشد و توسعه کشورهای D8 کمک کند گفت: سازمان‌هایی از جمله D8 می‌توانند نقش موثری را برای رفع مشکلات کشورها در سطح منطقه ایفا کنند.

وی به تفاهمنامه سازمان اکو و سازمان D8 در سال 2011 برای افزایش همکاری‌ها اشاره کرد و گفت: علاقه‌مند هستیم با توجه به چالش‌های فعلی در عرصه جهانی توجه زیادی را نیز به بخش محیط زیست داشته باشیم به نحوی که همه اعضا در کنار توجه به رشد اقتصادی پایدار باید تلاش‌های لازم را برای ارتقاء اقتصاد سبز نیز انجام دهند.
منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس