به گزارش مشرق به نقل از ايرنا، علي اکبر صالحي ظهر امروز شنبه در کنفرانس مشترک خبري با همتاي اروگوئه اي خود اين مطلب را در پاسخ به سوال ايرنا مبني بر اينکه آيا خبر شرکت روس اتم درباره آغاز سوخت گذاري مجدد در نيروگاه اتمي بوشهر را تاييد مي کنيد؟، بيان کرد.
وي ضمن تاييد اين خبر اظهار داشت: انشاءالله بين روزهاي 15 تا 20 ارديبهشت شاهد بحراني شدن راکتور خواهيم بود.
صالحي تاکيد کرد: هيچ گام و اقدامي را انجام نخواهيم داد جز اينکه قبل از آن متخصصان ايمني از ايران، روسيه و آژانس بين المللي انرژي اتمي اطمينان لازم را در رابطه با ايمني نيروگاه اتمي بوشهر به ما بدهند.
وي مشکل به وجود آمده در نيروگاه هسته اي بوشهر را فني خواند و تاکيد کرد: بارها و بارها اعلام کرده ايم که نيروگاه هاي هسته اي به اعتبار طبيعت خود و به اعتبار اينکه اهميت بسزايي دارند و بدليل اينکه نيروگاه بوشهر با اطمينان کامل راه اندازي شود، جمهوري اسلامي ايران تصميم گرفت تا سوخت از قلب رآکتور خارج شود ولو اينکه راه اندازي شدن آن 2 ماه به تاخير بيفتد.
صالحي با بيان اينکه براي اطمينان از آسيب نديدن سوخت رآکتور بوشهر، اين سوخت از قلب رآکتور خارج، شستشو و چک شد، اظهار داشت: خوشبختانه در اين زمينه مشکلي وجود نداشت و از روز گذشته سوختگذاري مجدد در نيروگاه بوشهر آغاز شده است.
** رفتارهاي عربستان غيرعقلاني و غيرحساب شده است
وزير امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاري در رابطه با سفر رابرت گيتس وزير دفاع آمريکا به منطقه گفت: وي پيش از ورود نيروهاي عربستاني به بحرين نيز به منطقه سفر کرده بود.
صالحي با بيان اينکه عربستان و امارات علت ورود نيروهاي خود به بحرين را طرح سپر جزيره در شوراي همکاري خليج فارس مطرح مي کنند، اظهار داشت: حتي اگر اين مساله را مبنا قرار دهيم طبق داده هاي ما نيروهاي خارجي وارد بحرين نشده اند.
وي با طرح اين سوال که آيا قيام مردم بحرين مانند يک تجاوز خارجي قلمداد شده است که نيروهاي نظامي خارج به آن وارد شده اند، افزود: موضع گيريهاي جمهوري اسلامي ايران در رابطه با تحولات اخير در منطقه کاملا روشن است و ما به اصل عدم مداخله در امور ساير کشورها کاملا پايبند هستيم.
وزير خارجه تصريح کرد: جمهوري اسلامي ايران معتقد است تنها در رابطه با محکوميت خشونت ها و اينکه خواسته هاي مردم اين کشورها که تنها براي مطالبات خود دست به خيزش زده اند، بايد مد نظر قرار بگيرد.
رييس دستگاه ديپلماسي کشور با اشاره به رويکرد ساير کشورها در قبال تحولات بحرين خاطرنشان کرد: موضع گيري ها و اقدامات ديگران در اين برهه مانند ادعاهاي واهي جاسوسي در کويت را شاهد هستيم.
صالحي با بيان اينکه دولت کويت 1.5 سال پيش به صورت رسمي ادعاي جاسوسي ايران از اين کشور را نفي کرده بود، تاکيد کرد: در گفت و گوي تلفني که با وزير امور خارجه اين کشور داشتم همين مطلب را گفتم ولي بازهم مدعي بودند که اقدامات ايران به ما آسيب مي رساند و ما در امور داخلي آنها دخالت مي کنيم.
وزير امور خارجه گفت: اگر هدف ما آسيب رساندن به مردم و دولت کويت بود زماني که کشور آنها از سوي صدام اشغال شده بود، از مردم آنها حمايت نمي کرديم و بزرگوارانه دولتمردان آنها را در ايران پناه نمي داديم.
علي اکبر صالحي اظهار داشت: چگونه است که دولت کويت نسبت به همکاري با رژيم صدام در زمان حمله رژيم بعث به ايران از آنها حمايت مي کرد و بعد هم رحمت و شفقت ما را در زمان اشغال کشورشان اين گونه پاسخ مي دهد؟
وزير امور خارجه گفت: ادعاي جاسوسي ايران در کويت موضوعي تصنعي و بي روح است که زنده کردن مجدد آن نوعي فرار روبه جلو و فرافکني در رابطه با مسائل منطقه است.
رييس دستگاه ديپلماسي کشور با بيان اينکه زماني که نمي توانند پاسخگوي قيام مردمي در بحرين باشند، به عبث مسائل طايفه اي را مطرح مي کنند، تصريح کرد: سعودي ها با ورود نيروهاي خود به بحرين راه درستي را در پيش نگرفتند و اين مساله آثاري را در آينده بر جاي خواهد گذاشت.
وي ورود نيروهاي خارجي به بحرين را امري باطل توصيف کرد و گفت: من در زماني که سمت وزارت خارجه را عهده دار شدم يکي از اولويت هاي اصلي ام را گسترش روابط با عربستان سعودي قرار دادم اما متاسفانه پاسخي غيرعقلاني و غيرحساب شده دادند و رفتاري را از آنها ديديم که نويد بخش آينده روشني نيست.
وزير امور خارجه با بيان اينکه اميدوار است نيروهاي سعودي هرچه سريعتر خاک بحرين را ترک کنند، تاکيد کرد: کشورهاي منطقه با رايزني و استفاده از ابزار ديپلماسي سوء تفاهمات و عدم اعتمادها را حل و فصل کنند.
** مکاتبه ميان جليلي و اشتون
وزير امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري در رابطه با مذاکرات ايران و گروه 1+5 اظهار داشت: اخيرا خانم اشتون نامه اي را براي آقاي جليلي ارسال کرده بود که آقاي جليلي نيز در حال آماده کردن پاسخ آن است.
صالحي تصريح کرد: ما همواره علاقمند به مذاکره هستيم.