تحولات در خط دوجانبه بین تهران و مسکو پی در پی دنبال می‌شود، گویا که 2 کشور در چند هفته و چند ماه به دنبال جبران فرصت همکاری‌هایی هستند که در طول دهه‌های قبل از دست داده اند.

چه کسی پیشنهاد ائتلاف
گروه بین‌الملل مشرق - در سی و ششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی به سمت تحقق اهداف بزرگ ملی خود پیش می‌رود، ایران به عنوان یک قدرت اصلی منطقه‌ای که در جامعه جهانی به رسمیت شناخته می‌شود، موقعیت خود را بازیافته و دیر یا زود از طریق موقعیت استقلال خواهانه دیگران را به رسمیت شناختن خود به عنوان یک دولت هسته‌ای وادار خواهد کرد، این موضوع ضرورتا از طریق توافق با غرب حاصل نمی‌شود، چرا که آغاز جنگ سرد جدید فرصت تعمیق مناسبات راهبردی ایران با روسیه و چین را بیشتر کرده و به ایران اجازه خیزش در ابعاد توسعه و دفاع و تأثیرگذاری سیاسی و فرهنگی داده است. به نظر می‌رسد استفاده از این فرصت امروز در اولویت‌های ایران قرار گرفته است.

"من می‌خواهم این سؤال را از آقای جمال بن عمر (فرستاده سازمان ملل در یمن) بپرسم: نظر شهروندان یمن در مورد حوثی ها چیست؟ آیا به اعتقاد شما دشمن جامعه جهانی در یمن حوثی ها هستند یا القاعده؟" این موضع قطعی "ویتالی چورکین" نماینده دائم روسیه در شورای امنیت سازمان ملل به نفع جریان حوثی غافلگیر کننده نبود، این اولین مرحله از پذیرش پروژه انصارالله در ادامه مرحله انقلابی و انتقالی در یمن است که به دنبال ثبات و سازندگی و رهایی از نفوذ عربستان سعودی و تهدیدات تروریستی و مداخله‌های آمریکا است.

مسکو در درگیری جهانی بر ضد غرب و متحدان فاشیسم آن قرار گرفته است و می‌داند که پیروزی انقلاب حوثی ها در این کشور در راستای منافع آن است.
اما در این میان نباید از دیپلماسی ایران که پل محکمی بین روسیه و انقلابیون یمن ایجاد کرد، غافل شد. ایران که همچنان در رد بررسی پرونده‌های منطقه‌ای با غرب در حاشیه مذاکرات هسته‌ای اصرار دارد، به دنبال افزایش چارچوب تفاهم استراتژیک با ایران در مورد این پرونده‌ها است. تفاهم بین 2 کشور در زمینه سوریه نمونه‌ای است که بر عراق و یمن و بحرین و مصر و همچنین عربستان سعودی و آمریکا در منطقه و مبارزه با تروریسم نیز منطبق است.

چه کسی پیشنهاد ائتلاف

"ناهض حتر" نویسنده این مقاله در الاخبار تاکید می کند: روابط استراتژیک با روسیه امروزه بیشترین حضور را در موضوعات مورد طرح در تهران دارد، ایرانی‌ها معتقدند که مسکو یک و نیم دهه فرصت ائتلاف بین 2 کشور را از دست داده و الان باید اقدامات مشترک در این روند فشرده‌تر شود. در دهه اول انقلاب اسلامی در ایران درگیری ایدئولوژیک بر مناسبات دوجانبه حاکم بود، از سوی دیگر صدام حسین رئیس جمهور عراق هم‌پیمان سنتی روسیه به شمار می‌رفت و مسکو با اینکه با جنگ بین 2 کشور برادر مخالف بود، اما طبعاً به سمت عراق تمایل داشت. همچنین مسکو از روند سرکوب حزب مارکسیسم توده سرخورده شده بود.  

روس ها در دهه دوم بین سال‌های 1990 تا 2000 از ایدئولوژی مارکسیسم جدا شدند، آن‌ها به دنبال هم‌گرایی با غرب بودند و ایران در ابعاد مثبت و منفی برای آن‌ها اهمیتی نداشت. در اوایل دهه 90 ایرانی‌ها نیز عملاً با رویکردهای ایدئولوژیک در یوگسلاوی سابق در کنار غرب و بر ضد روس ها قرار گرفتند. آن‌ها به دنبال کمک به مسلمانان بوسنی در مقابله با ارتودکس های صرب بودند.

وقتی که ولادیمیر پوتین به کاخ کرملین راه پیدا کرد و طرح نجات روسیه و حفظ وحدت و استقلال و تقویت توانمندی‌های اقتصادی و دفاعی این کشور را آغاز کرد، مسکو همچنان به دنبال مشارکت برابر با غرب بود. این گفتمان تا همین اواخر رویکرد غالب دیپلماسی روسیه بود و آن‌ها از "شرکای غربی " خود سخن می‌گفتند. این سیاست دوگانه در رویکردهای روسیه در مورد ایران تأثیرگذار بود.

چه کسی پیشنهاد ائتلاف

از سویی مناسبات دوجانبه منافع روسیه را تقویت می‌کرد و از سوی دیگر مسکو به دنبال بی‌طرفی منفی در درگیری‌های ایران با غرب بود. مسکو در دوره پوتین در همین راستا به تحریم‌های سازمان ملل بر ضد تهران متحد می‌ماند و بهانه‌هایی در زمینه نگرانی از نظامی سازی برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌کرد.
در دوران پوتین تهران به دنبال ایجاد مناسبات استراتژیک با مسکو برآمد، اما همچنان کرملین واکنش‌های در قبال این ائتلاف را در نظر می گرفت.

روسیه و ایران انقلاب های عربی را با نگرانی آغاز کردند. البته مسکو اشتباه بزرگ خود را مرتکب شد و موافقت با حمله به لیبی به بهانه کمک به انقلابیون را اعلام کرد. تهران تحولات موجود در جهان عرب را بیداری اسلامی خواند. اما این دو وقتی روند تحولات به سمت حمله به متحد مشترکشان یعنی سوریه منجر شد هم‌گرایی ها و هماهنگی‌های سیاسی و اقدامات خود را برای جلوگیری از فروپاشی این کشور مرکزی در ابعاد ژئوپلیتیک آغاز کردند تا سوریه در دست غرب و گروه‌های تکفیری و شبه‌ نظامیان مزدور گرفتار نشود.

چه کسی پیشنهاد ائتلاف

علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی در مجلس شورای اسلامی در گفتگویی تصریح کرد که نقطه تحول بی‌سابقه در مناسبات روسیه با ایران در بحران اوکراین و هجمه گسترده آمریکا و غرب بر ضد روسیه بود. در این مرحله تهدیدات نظامی و تحریم‌های آزاردهنده و کاهش ساختگی قیمت نفت آغاز شد و حتی موضوع تحریک گروه‌های تروریستی در چچن و دیگر جمهوری‌های مسلمان روسیه نیز مطرح گردید. در این مرحله بود که مسکو متوجه شد که در همان جبهه ایران قرار دارد و با همان دشمنان مواجه است، به همین علت افق تحرک چرخ مناسبات استراتژیک بین 2 کشور با چین تحت عنوان نهضت شرقی آغاز شد.

محتوای سیاست ایران در قبال روسیه جدید نبود، چرا که امام خمینی مؤسس این دیدگاه استراتژیک بوده و معتقد بود که موازنه جهانی قدرت با "روسیه مقتدر" و "ایران مستقل" بهتر می‌شود. این شعار البته در ابعاد تاریخ و جغرافی و استراتژیک جمله ای پیچیده به شمار می‌رود.

روسیه تزاری پیشتر قدرتی مقتدر بود اما در شمال ایران نفوذ کرده بود، این در حالی بود که انگلیس در جنوب این کشور نفوذ داشت، روسیه در آن زمان مانع از جنبش‌های آزادیبخش ایرانی‌ها می‌شد و محور اصلی سرکوب انقلاب قانون اساسی دموکراتیک در سال 1906 معروف به انقلاب مشروطه بود. شوروی سابق نیز تا مدتی پس از جنگ جهانی دوم مقتدر بود و حضور نظامی و سیاسی خود را در ایران تحمیل کرده بود.

این کشور از ایجاد جمهوری مهاباد برای کردها حمایت می کرد و تا زمانی که آمریکایی‌ها بعد از سرنگونی مصدق حضور خود را بر ایران تحمیل کردند به عامل اصلی در سیاست ایران تبدیل شده بود. اما حضور آمریکایی‌ها که انقلاب اسلامی ایران آن را ریشه کن کرد، سطحی بود و نتوانست به فرهنگ بومی این کشور راه پیدا کند. این در حالی است که نخبگان تهران هنوز هم با روسیه هم‌گرایی دارند.

چه کسی پیشنهاد ائتلاف

خیابان جمهوری آنجایی که از خیابان فردوسی منشعب می‌شود 2 سفارتخانه دارد که قدمت آن‌ها به قرن 19 بازمی‌گردد، تاریخ همچنان در این خیابان وجود دارد. این 2 سفارتخانه با وسعت زیاد و ساختمان‌های بزرگ و کلاسیک و درختان و دیوارهای بلند از رقابت امپراتوری روسیه و انگلیس در گذشته ایران حکایت دارند، اما حافظه تاریخی واقعیت‌های ژئوپلتیک را نمی‌تواند از بین ببرد. روسیه، انگلیس یا آمریکا نیست که بتوان آن را از منطقه اخراج کرد. روسیه همسایه بزرگ ایران است و دیکتاتوری جغرافیا اشکال متنوعی از مناسبات دوجانبه را در تمامی ابعاد از اقتصادی گرفته تا دفاعی و ... به طرفین تحمیل می‌کند. 

در باب استراتژیک ائتلاف بین این 2 کشور قلعه ای محکم برای منافع آن‌ها و منافع متحدانشان است. البته چنین ائتلافی طبعاً نباید به استقلال ایران ضربه بزند. روسیه ضعیف می‌تواند گذرگاهی برای آزار دادن جمهوری اسلامی باشد، اما انقلاب اسلامی اساساً انقلابی برای استقلال است و در هیچ ائتلافی افراط نمی‌کند. رویکردهای محافظه‌کارانه در کشور از جمله حسین شریعتمداری رئیس مؤسسه مطبوعاتی کیهان استفاده از اصطلاح ائتلاف در مناسبات دوجانبه را رد کرده و به اصطلاح مناسبات استراتژیک اصرار دارد. تفاوت آشکار بین این 2 اصطلاح تأکید ایران در رویکردهای رویکرد‌های استقلال‌طلبانه خود را نشان می‌دهد. 

چه کسی پیشنهاد ائتلاف

این مشاجره البته اساسی نیست، چرا که موازنه های قدرت کنونی بین روسیه و ایران اجازه سیطره مسکو بر تهران را نمی‌دهد و آنچه از شادی سیاست‌مداران ایرانی در پیوستن روسیه به روش ایران در هم‌گرایی با پرونده‌های منطقه‌ای و بین‌المللی به چشم می‌خورد، به علت پیروزی استراتژی جمهوری اسلامی است.

تحولات در خط دوجانبه بین تهران و مسکو پی در پی دنبال می‌شود، گویا که 2 کشور در چند هفته و چند ماه به دنبال جبران فرصت همکاری‌هایی هستند که در طول دهه‌های قبل از دست داده اند. در بیستم ژانویه گذشته وزیر دفاع روسیه در سفری مهم به تهران رفت تا توافق نامه بی‌سابقه‌ای در زمینه دفاعی با این کشور امضا کند.

یک منبع عالی‌رتبه مرتبط با این پرونده توضیح داد که صنایع نظامی ایران پیشرفته و فعال است و نیازهای نیروهای مسلح شامل خودروهای زرهی و تانک‌ها و توپخانه‌ها و موشک‌ها را برآورده می‌کند، اما آنچه ایران در میان صنایع نظامی روسیه نیاز دارد، در 3 محور مطرح است: سامانه های ضدموشکی اس 300 و اس 400؛ شبکه‌های رادار پیشرفته و هواپیماهای جنگی استراتژیک.

چه کسی پیشنهاد ائتلاف

این منبع در مورد احتمال موافقت روسیه با این درخواست می‌گوید در ابعاد سیاسی مشکلی وجود ندارد و در ابعاد فنی ما به دنبال مقدمه سازی و اقدامات اجرایی در این زمینه هستیم. در ادامه این سوال مطرح است که آیا این هم‌گرایی به ارتباط صنایع نظامی 2 کشور منجر خواهد شد؟ در اینجا ملاحظه سنتی ایرانی‌ها در مورد حساسیت به استقلال کشور باز هم خود را نشان داد. روند واقعی مناسبات دفاعی بین روسیه و ایران روش‌هایی از همکاری را اعمال خواهد کرد که لزوما تا سطح مورد نظر نخبگان نخواهد رسید. 

در ابعاد اقتصادی روسیه و ایران دستاورد تاریخی را در توافقی به دست آوردند که گرچه حجمش اندک است ( با ارزش 20 میلیارد دلار) اما مهم این است که زمینه را برای خارج کردن دلار آمریکا از مناسبات اقتصادی و تجاری بین 2 کشور فراهم کرد و 2 طرف در مبادله‌های خود از واحد پول ملی خود استفاده می‌کنند. این روند به انفجار در مبادلات روسیه و ایران و تشویق پروژه‌ها و سرمایه‌گذاری‌های مشترک منجر خواهد شد. طبعاً ما در اول راه قرار داریم، اما این مسیر آماده و تا بی‌نهایت گسترده است.

چه کسی پیشنهاد ائتلاف

ایران خطوط راه‌آهن و شبکه لوله‌گذاری خود را در تصرف صادرات نفتی - و اخیراً غیرنفتی – روسیه قرار داده که به بندرهای این کشور در خلیج‌ فارس می‌رسد. این بندرها در آینده میزبان ناوگان دریایی روسیه خواهند بود که برای اولین بار می‌توانند در آن‌ها بارگیری و اقامت کنند.

در پرونده هسته‌ای روس‌ها صرف‌نظر از امضای توافق‌نامه با غرب و رفع تحریم‌های بین‌المللی یا عدم امضای توافق‌نامه به همکاری با تهران ادامه خواهند داد و نیروگاه اتمی برای ایران احداث خواهد کرد. رئیس جمهور این کشور که آمریکا را گرگ خوانده، باب معاهده دفاعی شانگهای را در برابر ایران گشوده است، چرا که "شیطان بزرگ " را دشمن مشترک 2 طرف می‌بیند. ما امروز در آستانه یک لحظه استراتژیک در تاریخ جهان هستیم، لحظه‌ای که ائتلاف روسیه مقتدر و ایران مستقل ایجاد شده و پیش بینی امام خمینی محقق خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 46
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • ببخشید البته ولی ۲۳:۴۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
    0 0
    تعامل با روسیه فقط و فقط در صورتی از این وضع اسفبار خارج میشه که همزمانش با اروپا و غرب هم تعامل داشته باشیم و الا تعامل الان فقط و فقط به درد پوتین خان میخوره و هیییییچ سودی برای ایران نداره
  • ۰۰:۱۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    1 0
    احسنت... با ایجاد ارتباط استراتژیک با روس ها و چینی ها(البته به لطف بحران اکراین!) تحریم ها عملا به کاغذ پاره تبدیل می شوند...چه برای ایران و چه برای روسیه....
  • یسنا خانم ۰۰:۱۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    ما باید برای دفع افسد به فاسد هم که شده روابط مون را با روسیه توسعه دهیم و تعامل ما با روسها میتواند ما را در شکست غرب و امریکا کمک شایانی کند
  • ۰۰:۲۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    روسيه و چين نامردن ضمناً همين روسيه و چين بودن كه هفته پيش به قطعنامه شوراى امنيت عليه انصارلله يمن راى دادن
  • نرگس ۰۰:۲۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    سلام.مشرق جان عالی بود،خدا قوت
  • محمد ۰۰:۵۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    عالی بود مشرق جان. بهترین مقاله ای بود که خوندم ولی اینم بگم گرچه شناخت درستی از امام(ره) ندارم ولی وقتی اسم این بزرگوار رو دیدم به خدا قسم مشرق یه آن حس کردم پدرم رو از دست داده ام! نمیدونم چرا شاید چون تنها مردی بوده که ما رو دوست داشته و از اول به فکر ما بوده و یادگاری با ارزش تر از اونچه که حتی بشه فکرشو کرد ، برای ما گذاشت ، یار وفادارش : سید علی خامنه ای(مد ظله العالی). واقعا ممنونم ازت مشرق.
  • ۰۱:۱۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    مقاله آنچنان نوشته شده که گویا منافع مشترک ما تا ابد مشترک خواهد ماند بدقولی روس ها در این سالها بارها و بارها دیده شده حالا در مقطعی دشمنان مشترک باعث نزدیک تر شدن اونها به ماشده اتفاقا درس بزرگی که باید بگیریم اینه که با منافع ملی مون جلو بریم نه تعصبات و تحزبات!
  • سید ۰۱:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    چی بگیم این خرس آسیایی کم ایران رو از پشت گاز نگرفته باید چار چشمی مراقبش باشیم
  • ۰۸:۱۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    چه کسی پیشنهاد ائتلاف "روسیه لاشخور و ایران مستقل" را مطرح کرد؟
  • عباس مطهری نیا زنجان ۰۹:۱۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    مشرق نوشته ی من رو سانسور می کنی؟ چرا؟؟؟ نکنه تو هم از روسهای نفوذی هستی؟
  • ناشناس ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    در شرایطی که امریکا و اروپا ما را تحریم کرده اند ما میتوانیم با تعامل با روسیه و چین و برقراری قراردادهای دوجانبه پولی و گسترش روابط اقتصادی تحریم ها را دور بزنیم .
  • ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    مشرق رییس جمهور روحانی چرا از عکس احمدی نژاد استفاده می کنی.در ضمن حرف امام این بود که شوروی از آمریکا و انگلیس بدتره نه اینکه روسیه مقتدر و ایران مستقل.پشت سر کسی که نیست اینطور دروغ نگید.
  • محمد ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    اول نکته مهم این مطلب این بود که این مقاله کاملا علمی و فرا جناحی بود به عنوانیه کارشناس علوم سیاسی میگم. دوم اینکه نکته مهم در روابط ایران با هر کشوری حفظ استقلال و اقتدار ایرانهو امروز میبینیم که روسیه و به زودی چین تلاش می کنند که با ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای که داره تبدیل به یک قدرت جهانی میشه ائتلاف کنند. سوم، چرا اونایی که تا اسم روسیه میاد چند تا فحش از جیبشون در میارن اینجوری جلوی امریکا، کشوری که در حال سقوطه دست و پاشون میلرزه؟ و عشق تمام وجودشونو گرفته؟ چهارم، چرا یه عده نمی خوان باور کنند ایران داره تبدیل به یه قدرت جهانی میشه؟ تنها ملاک اونا اینه که ببینن زندیگیشون تجملاتی و امکان شهوت رانی فراهم هست یا نه؟ شما یه سر حتی اینترنتی به کشور های پیشرفته دنیا بزنید و واقعیت ها رو ببینید هیچ جایی انقدر که شما فکر می کنید در رفه نیستند، اما ثروتمندند چون غنائت و خودباوری دارند. چیزی که ما نداریم.
  • ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    تعامل با غرب نیاز ما نیستش تعامل باید به سمت روسیه و شرق باشه
  • ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    اگر اینا نامردن نکنه امریکا و غرب مردن ؟!!!!!!! ببند اون دهنت رو
  • علیرضا ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    البته من با توجه به روابط تاریخی خیلی دل خوشی از روسها ندارم اما باید بدانیم که روسها یک قدرت بین المللی و عضو اصلی شورای امنیت صاحب علم و فناوریهای برتر وسعت سرزمینی گسترده وغنی و مهمتر از همه همسایه ماست پس بایستی به دنبال منافع مشترک باشیم و گذشته را هم فراموش نکنیم
  • محمد ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    تعامل با اروپا را ایران 50 سال زمان رضا خان وپسرش تجربه کرد ونتیجش شد ازدست دادن جزیره بحرین ووابستگی شدید به غرب.هرچند درتعامل یا روسیه هم باید استقلال کشوردرنظرگرفته شه وبیشتر باید به واردات تکنولوژی های پایه برای ساخت بدون وابستگی تجهیزات اساسی اقدام بشه
  • ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    روسیه تو این. سالها خیلی به ما زیان زده. تا تونسته ازمون باج. گرفته. و علیه ما رای مثبت داده. پول اس 300 خبری از ضد هوای نشد .چندین سال راه اندازی نیروگاه بوشهر به تاخیر انداخت تا باج بیشتری بگیره خدارو شکر الان خودش. گیر افتاد
  • محمد ۱۱:۰۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    نامرد که هستن ولی ماباید ازاین فرصت استفاده کنیم وبرای به زانودرآوردن امریکا واسرائیل ازاین ائتلاف استفاده کنیم .یادمان نره که موشک های کورنت روسیه که ازطریق همپیمان روسیه یعنی سوریه به دست حزب الله رسید روزگار تانک های مرکاوارا سیاه کرد.حالا حزب الله هم میگفت نه روسیه نامرده من موشکاش رانمیخرم این که به ضررش بود
  • ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    عجبا از این کامنتهای احساسی روسیه اگر به هر وضعی دربیاد باز رابطه اش با امریکا بهتر از رابطه اش با ایران خواهد بود روس وچین رابطه استراتژیک با کشورهای برقرار میکنند که نفع بیشتری برایشان داشته باشد نه با ایران که ...... آنها همیشه با دیدزیر دست به ایران نگاه کرده اند درسته که روس و چین با امریکا از لحاظ سیاسی و... مشکل دارند ولی با همین مشکلاتی هم که دارند رابطه شان باهم استراتژیک تر است تا با ایران روسیه و چین هیچگاه غرب یا آمریکا را رها نمیکنند و بیایند با ایران پیمان استراتژیک ببندند خیال باطل نکنید و با طناب دیگران در چاه نروید
  • رحمن ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    انشاءالله برای ایران خیر باشد باید در این اسقلال ایران عملی باشد و توسعه صنایع نظامی وخرید هواپیماهای استراتژیک همراه با یک پکیج کامل از انبارها و تعمیر و نگهداری تا رده تعمیرات ریز انعقاد یابد و بخصوص در همکاری های مشترک در اجرای پروژه های مشترک و پروژه های مورد نیاز دفاعی کشور اطمینان کامل بوجود بیاید .در این حرکت رفتارهای سیاسی دو طرف حایز اهمیت است .و قبولاندن حقوق سیاسی ایران در منطقه بحر خزر بسیار سخت می نماید چون توقعات روسیه را بنفع کشورهای مسقل شده قبلی خودش بر می انگیزاند و علتش هم اینست روسیه هنوز امید دارد که اتحاد جماهیر روسیه را از نو بر پا کند اما این دوران سپری شده است و باید به روسیه فرصت داد که این را برای همیشه بپزیرد یعنی غرب این کار را خواهد کرد.و کاری بگردن ما نیست و فقط کمی باید صبور بود.
  • الف ر ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    حالا که روس ها گرفتار شدن میخاهند از ما استفاده کنن تجاوزات 200 سال اخیر روس ها وهمچنین بهره برداری از وضع یحرانی ما در 30 سال اخیر اگه مسئولان یه ذره غیرت داشته باشند با این روس های ملحد هر گز ائتلاف نخواهند کرد بلکه بهترین زمان فشار بر روس ها برای احقاق حقوق ومان است اگه وابستگان کاگا ب ورسوبات توده ای بزارند
  • علی ۱۳:۳۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    بله اگه ازاین دید نگاه کنیم شاید بسیارکارآمد باشه. ولی یادمان باشه که روسیه درطول تاریخ هیچوقت پایبند حرفاش نبوده و هیچوقت به تعهداش عمل نکرده. پس اینبارو واقعا باید حساب شده عمل کنیم که دیگ ازما سواستفاده نشه.
  • ۱۳:۴۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    تاریخ گواهی می‌دهد که روس‌ها قابل اعتماد نیستند
  • ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    بر سر در وزارت خارجه چه نوشته شده ؟
  • ایرانی ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    باسمه تعالی جناب الف ر لطفا"گوش بفرمان رهبرباشیم هرچه تصمیم بگیرندعین صلاح ماست
  • ۱۷:۱۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    رابطه نزدیک و دوستانه روسیه و غرب رو تو گرجستان و اوکراین دیدیم
  • بوسجین ۱۷:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    تازه ایران در این رایطه به کندی حرکت می کند باید از شرایط بهینه استفاده کرد می ترسم با این روند غرب با روسیه به مصالحه ای برسد باز سر ایران بی کلاه باقی بماند چون هنوز در دولت کسانی هستند که باز چشم امید به غرب دارند غربی که هیچ گذشتی برای ایران نداشته است
  • ۱۸:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    من از همه ی این استعمارگران از انگلیس خبیث گرفته تا آمریکای جنایتکار و روسیه ی نامرد و فرانسه ی بی فرهنگ و آلمان نازی و چین بی دین و ... از همشون متنفرم و به هیچ کدوم اعتماد ندارم مرده شور همشونو ببره ما به خدا اتکا میکنیم و به رهنمود رهبرمون و به توان داخلیمون
  • سید اصولگرا ۱۸:۳۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    و با تشکر از مشرق که نظر من رو تأیید نکرد
  • ۱۹:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
    0 0
    دوستان فراموش کردن که همین روسیه و چین بودن که به تحریم ها رای مثبت دادن؟؟؟ لطفا سانسور نکنین منتشر کنین
  • ناشناس ۰۰:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۱
    0 0
    روسیه لاشخور......... هه هه هه.. خیلی با حال بود.
  • محسن ۰۰:۱۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۱
    0 0
    روسیه دوست ما نیست ولی الان از بی کسی الان خیلی بهتره
  • ۱۵:۴۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۱
    0 0
    مگر خدا را فراموش کرده اید؟
  • ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۱
    0 0
    خدا لعنت کند تو را و آنکه نظرت را تایید کرد. شیعه بی صاحب نیست. ما خدا را داریم. ما امام داریم. هیچ نیازی هم به آمریکا و روسیه و هیچ طاغوت دیگری نداریم. سکولار شده اید. سکولارهایی که ادعای مسلمانی دارید! والا این اراجیف شرک آمیز را نمی نوشتید.
  • ۲۳:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۱
    0 0
    اتفاقا پیش از آن یک قطعنامه شدید علیه انصارالله پیشنهاد شده بود که با وتوی روسیه مواجه شد و دومی را که تقریبا خنثی بود تصویب کردند...
  • ۲۳:۰۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۱
    0 0
    ولی دلیل نمیشه که از فرصت پیش امده استفاده نکنیم...
  • ۲۳:۱۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۱
    0 0
    روسیه هم مثل بقیه کشورها دنبال منافع خودشه ولی برخلاف آمریکا دشمن مانیست... ضمنا ما باید از فرصت پیش آمده به دلیل اوضاع اوکراین بیشترین بهره را ببریم...
  • ۲۳:۱۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۱
    0 0
    روسیه در 200 سال اخی ر سه چهارتا نظام عوض کرده و همونطور که عراق دوران صدام با عراق فعلی تفاوت داره روسیه فعلی هم با روسیه تزاری و کمونیستی زمین تا آسمون فرق داره. ضمنا نباید انتظار داشته باشیم روسیه برادر ما باشه بلکه همانطور که ما از روابط با اونا دنبال منافع خودمونیم اونا هم به دنبال منافع خودشونن..
  • ۲۳:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۱
    0 0
    اگه تاریخ دان خوبی بودی میفهمیدی که عراق صدام با عراق فعلی و ایران پهلوی با ایران فعلی 180 درجه فرق دارن. پس روسیه تاریخ (تزاری و کمونیستی) هم با روسیه فعلی خیلی متفاوتن... آره بی سواد...
  • ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۲
    0 0
    سوئدی همه فهمیدن ریاکاری بس کن دیگه !!!
  • شعبان ۱۳:۴۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۳
    0 0
    کدوم روسیه "مقتدر"؟ سقوط روبل با یک اخم غرب رو ندیدید؟ روسیه یه راهزن باج گیر سرگردنه بیشتر نیست ...
  • ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۴
    0 0
    یعنی میخواین دروغ بگین هم یه ذره فرض نمیکنین بقیه هم حافظه دارن پس کی بود قطعنامه شدید شورا علیه انصارالله رو وتو کرد؟ عمه جان اوباما خان؟
  • ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۴
    0 0
    روسیه لاشخوره انگلیس عالیه از فردا این شعارو با بقیه بر و بچه هاتون بدین ببینیم میتونین هر چی فرصت پیش روی کشور ایجاد میشه رو از بین ببرین یا نه.
  • ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۴
    0 0
    به نظرم وابستگان MI6 و اینتلیجنس سرویس باید بذارن. چون الان نه خبری از کا گ ب هست نه حزب توده. ولی انگلیسیا و اذتابشون تا دلت بخواد فعال هستن
  • ۱۹:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۸
    0 0
    شعبان بی مخ

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس