کد خبر 390450
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۷

نخل 400 ساله‌ی یزد چند روز قبل به چرخ‌ وفلک نوجوانان و جوانان یزدی تبدیل شد؛ اثری تاریخی که از 400 سال پیش مردم یزد در ظهر عاشورا با سیاه‌پوش کردن آن، به عزاداری امام حسین (ع) می‌پرداختند.

 به گزارش گروه اجتماعی مشرق، عکس منتشر شده در خبرگزاری جمهوری اسلامی از روز 22 بهمن، نخل 400 ساله‌ی یزد که همیشه در میدان امیرچخماق یزد قرار دارد را نشان می‌دهد که نوجوانان و جوانان یزدی بر بالای آن به بازی و تماشا مشغول‌اند، نخلی که در واقع تاریخ و آئین مردم مذهبی یزد را نشان می‌دهد.

به نظر می‌رسد طرح ساماندهی میدان امیرچخماق که پس از مدت‌ها دراین میدان آغاز شده، نخست باید به مواردی مانند بهتر شدن وضعیت حفاظت آثار تاریخی موجود در مجموعه‌ی امیر چخماق توجه کند، نه این که راه برای بالا رفتن نوجوانان و جوانان از اثری تاریخی و ارزشمند که در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده است، باز کند.

نخل 400 ساله‌ را با چرخ‌ و فلک اشتباه گرفتند+عکس

یک فعال میراث فرهنگی یزد درباره‌ی طرح ساماندهی میدان امیرچخماق به خبرنگار ایسنا گفت: امیر چخماق به عنوان نماد شاخص فرهنگی استان یزد، در معرض خطر قرار دارد، رفت‌و‌آمدهای زیاد در مجموعه، عبور و مرور ماشین‌ها،‌ ترک‌هایی که در طول چند سال گذشته به این بنای تاریخی وارد شده است، حضور جگرکی‌ها و مشکلات دیگری که هرروز به این میدان اضافه می‌شود، باعث واردشدن آسیب‌های ریز و درشتی است که می‌تواند این مجموعه‌ی تاریخی را با مشکلات زیادی مواجه کند.

امیر ترقی‌نژاد با بیان این نکته که میدان امیرچخماق به عنوان مرکزثقل شهر یزد، حتی به مکانی برای سخنرانی‌ها تبدیل شده است و برگزاری مراسم‌های مختلف در این مجموعه انجام می‌شود، حتی مردم در این مکان به صورت فشرده تجمع می‌کنند، که این یک تعرض به مجموعه‌ی تاریخی امیرچخماق تبدیل شده است.

او ادامه داد: نمی توان در این زمینه از مردم گله کرد. مردم نسبت به میراث فرهنگی جهل دارند، اما مسئولان می‌توانند با مطرح کردن تعریف‌های بصری در این زمینه، حتی مرکز تجمعات مردم را به جای دیگری منتقل کنند.

وی با تاکید بر این‌که به عملکرد مسئولان دیدگاه‌های انتقادی ندارد، افزود: از آن‌جائی که طرح ساماندهی این میدان تاریخی آغاز شده است،‌ نباید هنوز این وضعیت‌ها در میدان امیرچخماق مشاهده شود، میدان امیرچخماق تا میدان بعثت در حال حاضر بسته و محدوده‌ی آن در حال سنگفرش شدن است، حتی پیشنهاد تبدیل بازارچه‌ی امیرچخماق به یک بازارچه با کاربری فرهنگی و هنری مطرح شده است.

او با اشاره به این‌که یزد از سوی وزارت ارشاد به عنوان پایتخت کتاب پیشنهاد شده است، ادامه داد: قرار است این شهر با پیشنهاد سازمان همکاری‌های اسلامی (OIC) شهر نمونه‌ی گردشگری شود، همچنین بحث ثبت جهانی یزد در چند سال آینده مطرح شده، بنابراین وضعیت کنونی این میدان و مغازه‌های جگرکی در محدوده‌ی آن شرایط نامناسبی را برای میدان امیرچخماق رقم زده است.

به اعتقاد وی مسئولان فرهنگی یزد باید با یک برنامه‌ریزی معین و مشخص در این زمینه به بهتر شدن وضعیت فرهنگی میدان امیرچخماق کمک و دستگاه‌های اجرائی نیز در این زمینه همکاری و همفکری کنند.

نخل قدیمی و 400 ساله‌ی یزد که در طول سال در محدوده ی میدان امیرچخماق یزد نگه‌داری می‌شود، سازه‌ای چوبی است که هر تکه از آن، نماد و مضمونی از واقعه‌ی کربلا و در واقع نماد تابوت امام حسین (ع) است که با پایان یافتن نماز ظهر عاشورا، مردم آن را بر دوش گرفته و عزاداری می‌کنند.


مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس