سخنگوی وزارت امور خارجه ایران درباره حصول توافق جامع هسته‌ای تصریح کرد: تا جزییات کاملا روشن نشود هیچ گونه توافقی شکل نخواهد گرفت و ما در پایان دوره زمانی یک توافق خواهیم داشت.

 به گزارش مشرق، مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امروز (چهارشنبه) در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی در خصوص مذاکرات ایران و گروه 1+5 و دستیابی به توافق جامع هسته‌ای و فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری و تأکید بر توافق یک مرحله‌ای عنوان کرد: آخر نوامبر ایران و 1+5 توافق کردند که (برنامه اقدام مشترک) توافقنامه ژنو تا پایان ژوئن تمدید شود و این تمدید جدول مشخصی را پیش روی مذاکره کنندگان قرار داد تا در این دوران مذاکرات انجام شود. مذاکره کننده‌ها یک تفاهم داخلی بین خودشان داشتند که یک شیوه‌ای برای ادامه مذاکرات داشته باشند که هم جدول مذاکراتی و هم جدول موضوعی بحث‌ها را داشته باشند.

توافق دو مرحله‌ای نخواهیم داشت

وی ادامه داد: مذاکره کنندگان برای اینکه بتوانند روی جزییات بحث کنند، ابتدا نیازمند این هستند که یک تفاهم سیاسی را داشته باشند. این تفاهم سیاسی برای برخی داشت به منزله توافق سیاسی شکل می‌گرفت که یعنی توافق در یک مرحله و بند دوم توافق پایان ژوئن. ما تأکید کردیم اینها همه تفاهم هست و ما یک توافق را در مذاکرات خواهیم داشت. لذا اینکه تیم‌های مذاکره کننده چه توافقی کنند که روش مذاکره را تعیین کنند که براساس آن روش اول یک تفاهم و چارچوبی را داشته باشند بعد به جزییات برسند، در مذاکرات مشخص می‌شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: تا جزییات کاملا روشن نشود هیچ گونه توافقی شکل نخواهد گرفت. ما در پایان دوره زمانی یک توافق خواهیم داشت و آن تفاهم و چارچوب‌ها، همه تفاهم برای روش مذاکرات است.

وی در خصوص اعمال تحریم‌های بیشتر در کنگره آمریکا در صورت عدم حصول توافق عنوان کرد: در خصوص مسائل داخلی آمریکا، طرف آمریکایی خودش باید مدیریت کند.

افخم در پاسخ به این سؤال که آیا تا پایان مارس توافق جامع حاصل می‌شود؟ گفت: برنامه اقدام مشترک تا پایان ژوئن تمدید شده و زمانی که مذاکره کنندگان دارند تا پایان ژوئن است.برای اینکه به پایان ژوئن برسند و توافقی اعلام کنند باید مرحله به مرحله تفاهماتی صورت گیرد. یکی از بحث‌هایی که در وین در نوامبر مطرح شد این بود که تا پایان مارس یک تفاهم سیاسی شکل بگیرد که بتوانیم روی جزییات صحبت کنیم. برخی محافل در داخل آمریکا این تفاهم در ماه مارس را به منزله توافق سیاسی تلقی کردند.

وی تصریح کرد: همواره اعلام کرده‌ایم که فشار روی مذاکره نتیجه‌ای ندارد و مذاکرات را به بیراهه می‌کشاند. تا همه جزییات مشخص نشود توافق جامع شکل نمی‌گیرد. ممکن است برخ طرف‌های مذاکره کننده روی شیوه کار، اولویت بندی، چینش و ... نظراتی داشته باشند اما جمهوری اسلامی ایران به دنبال یک توافق است و ما توافق دو مرحله‌ای را مردود اعلام کردیم.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه چرا از واژه «سیاسی» در تفاهم استفاده می‌کنید؟ و اینکه قبلا از واژه توافق سیاسی استفاده می‌شد و چرا الان از تفاهم سیاسی سخن می‌گویید؟ عنوان کرد: نیاز است اراده سیاسی شکل بگیرد. برای اعلان هر توافقی، نیاز به تصمیم سیاسی است و این نه تنها در موضوع هسته‌ای، در اکثر موضوعات دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی نیز اینگونه است. در مذاکرات هسته‌ای باید طرف‌های ما اراده سیاسی را نشان دهند.

افخم اضافه کرد: از نظر حقوقی تفاوتی بین توافق و تفاهم است. توافق از لحاظ حقوقی این است که دو طرف متعهد می‌شوند که پس از آن براساس آنچه توافق شده عمل کنند. توافق یک ترم روشن حقوقی است. تفاهم دارای چنین شرایطی نیست و بین مذاکره کنندگان سیاسی، روشی برای مذاکره است که هیچ تعهد بین‌المللی براساس مقررات بین‌المللی ایجاد نمی‌کند. البته طرفین متعهد می‌شوند براساس آن تفاهم کار را ادامه دهند. باید از لحاظ حقوقی تفاوت تفاهم و توافق مورد توجه قرار گیرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد ما یک مرحله توافق خواهیم داشت که تمام جزییات در آن روشن باشد و ابهامی وجود نداشته باشد.

افخم در پاسخ به اینکه آیا تفاهم سیاسی صورت گیرد، اعلام نخواهد شد تا بعدا توافق جامع حاصل شود؟ اضافه کرد: در مورد این مذاکره کنندگان باید تصمیم بگیرند که در مذاکرات دو و چندجانبه و مجموعه 1+5 مورد توافق قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: تا زمانی که هیچ یک از موارد و ابعاد توافق روشن نشود، به توافق نمی‌رسیم. وقتی همه ابعاد توافق روشن شد از نظر ما زمان اعلام توافق است. تا زمانی همه موضوعات مورد توافق قرار نگیرد، توافق روی هیچ چیز شکل نخواهد گرفت.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره مطالب مطرح شده مبنی بر اینکه اختلاف نظرها با غربی‌ها در موضوع اوکراین بر موضع روسیه در مذاکرات هسته‌ای اثر گذاشته نیز گفت: روسیه و چین دو کشوری هستند که در مذاکرات هسته‌ای، مواضع کمک کننده و سازنده‌ای داشتند و تلاش کردند در همگرایی کلی که باید برای بحث‌ها شکل بگیرد، از ظرفیت خود استفاده کنند.

وی ادامه داد: با روسیه همچون چین گفت‌وگوهای مختلف داریم و تماس‌های مستمری در موضوع هسته‌ای در کنار مسائل منطقه‌ای صورت می‌گیرد. روسیه دارای ظرفیت بسیار خوبی در زمینه موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی است و ما با این ظرفیت آشنا هستیم و نسبت به جایگاه روسیه و توان آن آگاهی داریم و در طول دوره‌ای که مذاکرات انجام می‌شود، روسیه از نقش خود استفاده کرده که این نقش کمک کننده بوده است.

افخم اضافه کرد: امیدواریم در ماه‌های آینده و مسیری که پیش رو است، این نقش و تلاش روسیه به خوبی ادامه یابد و شاهد شکل‌گیری توافق باشیم. اینکه برخی دوستان و کشورهایی که همکاری‌های خوب و گسترده سیاسی، اقتصادی و تجاری داریم را در موضوعات مختلف به سمت و سویی می‌کشانند بخشی از تلاشی است که توسط مخالفان این روابط صورت می‌گیرد و جمهوری اسلامی ایران کاملا نسبت به این تلاش‌ها هوشمند است.

سفر خالد مشعل به تهران در زمانبندی مناسب خود انجام می‌شود

شرط و شروطی که ایران و خالد مشعل برای سفر خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس گذاشته‌اند سؤال دیگری بود که در این نشست مطرح شد و افخم در این باره عنوان کرد: روابط ایران با گروه‌های مقاومت و فلسطینی از جمله حماس، روابط خوبی است. این روابط و سطح آن در دوران خوب خود به سر می‌برد. گفت‌وگوها و تماس‌ها برقرار است و برنامه‌ریزی‌ها و گفت‌وگوها برای انجام سفر خالد مشعل به تهران صورت گرفته ولی هنوز زمانبندی نشده است.

وی مطالب عنوان شده در رسانه‌ها را گمانه‌زنی رسانه‌ای بیش ندانست و افزود:‌روابط ایران و حماس خوب است و تماس‌ها برقرار است و مشکل ویژه‌ای نیست. این سفر در زمانبندی مناسب خود انجام می‌شود.

به گفته سخنگوی وزارت خارجه هر زمان بحث این سفر مطرح می‌شود. این شرط و شروط‌ها و موضوعات مطرح می‌شود.

مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امروز (چهارشنبه) در ادامه نشست هفتگی خود با خبرنگاران از برگزاری همایشی در هفته آینده با حضور سفرای ایران در کشورهای منطقه و استانداران به میزبانی وزارت کشور خبر داد و گفت: در چارچوب سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی، یکشنبه و دوشنبه با هماهنگی وزارت خارجه و وزارت کشور، همایشی به میزبانی وزارت کشور برگزار می‌شود که روسای نمایندگی‌های ایران در کشورهای همسایه و استانداران به منظور بررسی راه‌های توسعه و گسترش روابط اقتصادی با همسایگان در این همایش حضور دارند.

وی اضافه کرد: وزارت خارجه تسهیل زمینه‌های لازم برای نهادینه کردن روابط اقتصادی و تجاری و تقویت پیوندهای اقتصادی با کشورهای همسایه را بر اساس اصل توسعه روابط اقتصادی مورد توجه قرار داده و بر این باوریم که تعامل با کشورهای همسایه را باید به سطح مطلوب‌تری برسانیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه همسایگان در روابط اقتصادی و تجاری ما دارای جایگاه ویژه‌ای هستند، خاطرنشان کرد: توسعه و تقویت این تعاملات از راهبردهای اساسی برای ارتقای سطح تعاملات و تبادلات اقتصادی است که در عین حال کاهش بحران‌های منطقه‌ای و همکاری‌های درازمدت را هم شکل می‌دهد.

وی ادامه داد: یکی از اهداف مهم این همایش، ایجاد همبستگی و وابستگی متقابل اقتصادی است تا بتوانیم ساختار‌های اقتصادی دوجانبه و چندجانبه را برای رشد اقتصادی محقق کنیم و طبعاً توسعه اقتصادی منطقه و رفاه ملت‌های منطقه را نیز در بر خواهد داشت. امیدواریم با به کارگیری ظرفیت‌های داخلی و ایجاد هماهنگی، زمینه‌های کار تقویت و موانع مرتفع شده و ساختارهای جدید برای همکاری‌های اقتصادی فراهم شود.

وی درباره وضعیت زندانیان ایرانی در ترکمنستان نیز با اشاره به یازدهمین نشست مشترک کنسولی، مرزی و گمرکی ایران و ترکمنستان در عشق‌آباد طی روزهای اخیر، عنوان کرد: همکاری‌های کنسولی مسائل مرزی و گمرکی از جمله موضوعات مطرح در این نشست بود و یکی از مسائلی که به طور مستمر درباره آن مقامات دو کشور صحبت می‌کنند وضعیت ایرانی‌ها در زندان‌های ترکمنستان است که در تلاشیم به طور تدریجی زندانی‌های ایرانی را به کشور بازگردانیم.

وی افزود: مقدمات تنظیم موافقتنامه‌ای برای تبادل مجرمان و زندانیان بین دو کشور شکل گرفته که امیدواریم هرچه سریع‌تر زمینه‌ امضای نهایی آن فراهم شود. یکی از دغدغه‌های وزارت خارجه رسیدگی به وضعیت ایرانیان در خارج از کشور و بخصوص ایرانیانی که به دلایل واهی و همچنین عدم آشنایی به مقررات در زندان‌ها در خارج از کشور به سر می‌برند، است.

افخم ادامه داد: امیدواریم در مسئله ترکمنستان که گام به گام پیش می‌رویم، شاهد آزادی آنها باشیم. طی چند روز گذشته 10 نفر آزاد شدند و برخی از آنها که بیمار هستند در اولویت قرار دارند و امیدواریم به تدریج تعدادی از زندانیان به کشور بازگردند.

اتحادیه اروپا از اقداماتی که باعث کاهش اعتماد متقابل می‌شود، بپرهیزد

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به تحریم دوباره شرکت ملی نفتکش ایران توسط اتحادیه اروپا و انگلیس، این اقدام را سیاسی و خلاف روند حسن نیت خواند و خاطرنشان کرد: این با روند مذاکرات جاری هسته‌ای ناسازگار است. مایه تأسف است که احکام دادگاه‌های اروپایی و مقررات بین‌المللی به طور جدی و اصولی از سوی این اتحادیه مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرد. انتظار داریم اتحادیه اروپا از این اقدامات که باعث کاهش اعتماد متقابل می‌شود، پرهیز کند و ضمن رفع این اقدام، خواهان آن هستیم که توجه جدی به فضای جاری مذاکرات داشته باشند.

افخم گفت: ما ناخرسندی و اعتراضمان را نسبت به مقامات اتحادیه اروپا اعلام کرده‌ایم.

سخنگوی وزارت خارجه درباره تحولات اخیر لیبی نیز اظهار داشت: از اینکه این موضوع را به سطح بین‌المللی و فراگیر برسانند، نگران هستیم. تجربه عملکرد در مقابل نیروهای تروریستی و تکفیری تجربه مثبتی نبوده و متأسفانه اشتباهات زیادی در این خصوص صورت گرفته است و این نگرانی به طور جدی وجود دارد که درباره لیبی هم چنین مسئله‌ای رخ دهد.

امیدواری به شکل‌گیری دولت ملی لیبی

وی اضافه کرد: امیدواریم همه طرف‌های ذیربط کمک کنند تا دولت ملی لیبی شکل بگیرد و با توان خود لیبی و گروه‌هایی که در داخل لیبی و خواهان حفظ تمامیت ارضی آن هستند، این دولت ملی بتواند مسیر آینده کشور را رقم بزند.

افخم ادامه داد: در مواجهه با گروه‌های تروریستی باید مصالح و منافع کشورهای منطقه‌ در نظر گرفته و از تکرار اشتباهات جلوگیری شود.

خبرنگاری درباره اخبار مطرح شده در خصوص توافق بر سر تعداد سانتریفیوژها سؤال کرد که افخم این گونه اخبار را گمانه زنی رسانه‌ای خواند و افزود: بارها اعلام کرده‌ایم که موضوعات مذاکراتی بر سر میز مذاکره مطرح می‌شود و همان‌طور که گمانه‌زنی‌های قبلی را تأیید نکرده‌ایم، این اخبار را نیز تأیید نمی‌کنیم. اخبار مطرح شده در برخی رسانه‌ها و اعداد و ارقامی که منتشر می‌شود گمانه‌زنی رسانه‌ای است.

افخم در خصوص درخواست وزارت خارجه آرژانتین مبنی بر طرح موضوع «آمیا» در مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 نیز گفت: چارچوب مذاکرات هسته‌ای کاملاً روشن و صرفاً پیرامون فعالیت‌های هسته‌ای ایران است و موضوعات دیگر مطرح نیست. بحث آمیا مسئله داخلی آرژانتین است و ما هرگونه دخالت و حضور برخی کشورها در این قضیه را رد می‌کنیم.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران موضوع آمیا را مسئله داخلی آرژانتین می‌داند و ما مواضعمان را نسبت به این پرونده قبلاً اعلام کرده و هرگونه اقدام تروریستی را محکوم و آمادگی خود را برای کمک به روشن شدن ابعاد این اقدام تروریستی اعلام کرده‌ایم.

یکی از خبرنگاران درباره درز جزئیات مذاکرات ایران و گروه 1+5 توسط آمریکایی‌ها به رژیم صهیونیستی خاطرنشان کرد: مذاکرات بین ایران و گروه 1+5 است و باید در همان محدوده باشد. سوء استفاده هر طرف دیگری که فراتر از 1+5 بوده، در طول این مدت نشان داده شده و هر میزان اطلاعاتی که در اختیار برخی قرار گرفته در جهت تخریب مذاکرات از آن استفاده شده است.

افخم ادامه داد: انتظار داریم موضوعات مذاکراتی در چارچوب میز مذاکرات باقی بماند و افکار عمومی به واسطه اطلاعات غیرواقعی، مبهم و هدفمند به انحراف کشیده نشود.

وی درباره مذاکرات ایران و 1+5 خاطرنشان کرد: گفت‌وگوها در جریان است که به زودی مذاکرات را در سطح دو جانبه، چندجانبه و در سطح 1+5 تا قبل از پایان سال جاری برگزار شود. امیدواریم به زودی مذاکرات دوجانبه برگزار شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره تحولات یمن و اقدام برخی کشورها در تعطیل کردن سفارتخانه‌هایشان در صنعا گفت: ما به طور اصولی از تمامیت ارضی، حاکمیت ملی و راه‌حل سیاسی در یمن حمایت می‌کنیم و معتقدیم راه‌حل سیاسی باید به سمت پر کردن خلأ سیاسی در یمن به کار گرفته شود و گفت‌وگوهای داخلی باید با مشارکت همه احزاب و گروه‌ها شکل بگیرد.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران از شکل‌گیری چنین گفت‌وگوهایی برای پر شدن خلاء سیاسی در یمن حمایت می‌کند و معتقد است همه باید کمک کنند این خلاء سیاسی رفع شود و آمادگی داریم به سهم خود کمک کنیم که این مشکل رفع شود و اوضاع یمن به سمت یک راه‌حل سیاسی فراگیر حرکت کند.

افخم با اشاره به تلاش‌هایی که در این راستا شکل می‌گیرد، ابراز امیدواری کرد که مجامع و محافل منطقه‌ای و بین‌المللی بدون فشار طرف‌های خاص که ممکن است انگیزه سیاسی خاص داشته باشند، به سمت پیدا کردن راه‌حل سیاسی حرکت کنند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص اقدامات وزارت خارجه برای مقابله با ریزگردها نیز عنوان کرد: وزارت امور خارجه در مسائل توسعه‌ای و محیط زیستی نقش ویژه‌ای دارد. ما با سازمان‌های منطقه‌ای و در حوزه دو و چند جانبه کارهایی را انجام می‌دهیم و در همین زمینه فعالیت و ارتباط با سازمان‌های بین‌المللی که به طور تخصصی موضوعات زیست محیطی را دنبال می‌کنند، ارتباط داشته و داریم و سعی می‌کنیم از امکانات فنی در حوزه منطقه‌ای و بین‌المللی و نیز دوجانبه و به کارگیری تجربیات دیگر کشورها برای مقابله با این پدیده زیست محیطی استفاده کنیم.

وی ادامه داد: در این رابطه وزارت امور خارجه گفت‌وگوها و مذاکرات را در دستور کار خود با کشورهای منطقه و همسایه قرار داده است. امیدواریم از طریق ارتباطات فزاینده‌ای که برقرار است، راه‌حل‌های میان مدت و درازمدتی را برای این پدیده زیست محیطی به کار گیریم.

افخم درباره تحولات اوکراین نیز گفت: توافق مینسک برای آتش‌بس حاصل شده و طرف‌های مختلف اروپایی، روسیه و اوکراین گفت‌وگوهایی را انجام و آتش بس اجرایی شده و تلاش دارند آتش‌بس حفظ شود. امیدواریم از طریق راهکار شکل گرفته، بحران پایان یافته و در جهت برقراری آرامش، مسیر کار به پیش برود. امیدواریم همه طرف‌ها به توافق پایبند باشند و زمینه را برای گام‌های بعدی فراهم کنند.

سخنگوی وزارت خارجه درباره روابط تهران و ریاض با بیان اینکه سفرای دو کشور فعال هستند و ارتباطات برقرار است، عنوان کرد: ایران خواستار بهترین مناسبات با کشورهای همسایه است و همواره از اینکه تحولی در این جهت باشد، استقبال می‌کنیم. گفت‌وگوها با عربستان در سطح رایزنی‌های روتین انجام می‌شود. امیدواریم از ظرفیت عربستان نه تنها در سطح دوجانبه بلکه برای کمک به تقویت آرامش در منطقه بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.

وی تصریح کرد: جز همکاری و گفت‌وگوی کشورهای منطقه راهی برای رسیدن به ثبات و امنیت پایدار نیست.

مرضیه افخم سخنگوی وزارت خارجه ایران در ادامه نشست هفتگی امروز (چهارشنبه) با خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره زمان سفر رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به ایران اعلام کرد که تاریخ دقیق آن هنوز مشخص نشده و به محض نزدیک شدن به زمانبندی انجام سفر، اطلاع رسانی انجام خواهد شد.
 
پیگیری وضعیت دیپلمات ایرانی ربوده شده در صنعا

وی درباره وضعیت نوراحمد نیکبخت دیپلمات ربوده شده ایرانی در صنعا که سؤال دیگر خبرنگاری بود نیز گفت: در گفت‌وگوها با مسئولان یمن، موضوع پیگیری می‌شود و امیدواریم هر چه سریع‌تر به اطلاعات بهتر و دقیق‌تری دست یابیم که ایشان سالم به کشور بازگردد.
 
افخم اضافه کرد: این موضوع یکی از دغدغه مسئولان وزارت خارجه است و در شرایط کنونی یمن این موضوع حتی با حساسیت بیشتری دنبال می‌شود و امیدواریم به اطلاعات بیشتری دست یابیم.
 
سخنگوی وزارت خارجه درباره آخرین پیگیری‌ها در خصوص شناسایی عاملان ترور شهید ابوالقاسم اسدی دیپلمات ایرانی در یمن و سرنخ‌هایی که در این زمینه به دست آمد که سؤال دیگر خبرنگاری بود نیز عنوان کرد: این از موضوعاتی است که با مقامات مختلف یمن درباره آن بحث می‌شود.
 
وی با اشاره به خلاء سیاسی کنونی در یمن اظهار داشت: شرایط سیاسی کنونی در یمن ممکن است یک مقدار روند منظم گفت‌وگو و پیگیری را تحت تأثیر قرار دهد، ولی این مورد خللی در کار وزارت خارجه ایجاد نمی‌کند و در سطوح مختلف با مقامات یمن این موضوعات را در دستور کار داریم و امیدواریم آقای نیکبخت به سلامت به کشور بازگردد و عوامل ترور شهید اسدی نیز شناسایی، دستگیر و مجازت شوند.
 
افخم اضافه کرد: خانواده وزارت خارجه از شهادت شهید اسدی بسیار متاثر است و در این زمینه پیگیری‌ها به طور خاصل انجام می‌شود.
 
یکی از خبرنگاران درباره حق آبه هامون و پیگیری‌ها در این زمینه سؤال کرد که افخم با اشاره به کمیته پیگیری که در این زمینه وجود دارد، اظهار داشت: نهادهای ذیربط در این زمینه جلساتی را به صورت دوره‌ای و منظم برگزار می‌کنند و این جلسات ادامه دارد و رایزنی‌ها با طرف افغان نیز در این زمینه انجام می‌شود.
 
وی در پاسخ به سؤال دیگری به سفر اوایل هفته وزیر خارجه چین به تهران اشاره کرد و این سفر را بسیار سازنده و پربار خواند و گفت: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین دو کشور دوست هستند که علاوه بر اشتراک نظر در موضوعات مختلف، دارای همکاری‌های خوب هستند. چین یکی از شرکای خوب تجاری ماست و در این سفر به طور خاص در خصوص به کارگیری ظرفیت‌ها در مناسبات اقتصادی پرداخته شد.
 
سخنگوی وزارت خارجه اضافه کرد: چین یکی از کشورهایی است که در مذاکرات با 1+5 نقش سازنده، مثبت و کمک کننده‌ای داشته و نظرات چین در مجموعه این کشورها در سطوح مختلف، کمک کننده بوده است.
 
وی با اشاره به آمادگی چین برای کمک به حصول توافق جامع هسته‌ای، عنوان کرد: در تهران بر این نقش و اراده و تمایل طرف چینی تأکید شد و امیدواریم این نقش سازنده ادامه یابد و به توافق خوب که در برگیرنده خواست جمهوری اسلامی باشد، در مدت زمان باقیمانده برسیم.
 
افخم در پاسخ به سؤال دیگری چین را کشور بزرگ و موثر در عرصه بین المللی خواند و افزود: ما مناسبات خوب و اشتراک نظر در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی با چین داریم و نگرانی‌ها و دغدغه‌های ما نزدیک به هم است.
 
سخنگوی وزارت خارجه درباره توافق یک مرحله‌ای بین ایران و 1+5 اظهار داشت: در مذاکرات نوامبر توافق شد که توافق ژنو تا پایان ژوئن ادامه یابد و این توافق به قوت خود باقی است. طرف‌های مذاکراتی توافقی داشتند که تفاهم سیاسی تا پایان مارس داشته باشیم.

هیچ توافقی بدون روشن شدن جزییات شکل نمی‌گیرد
 
وی تصریح کرد: هیچ توافقی بدون روشن شدن کلیه جزییات شکل نخواهد گرفت. ما توافق دو مرحله‌ای نداریم و ایران به دنبال یک توافق است و توافق دو مرحله‌ای نخواهیم داشت و قطعا توافق دو مرحله‌ای نخواهد بود.
 
وی در خصوص سفر ظریف به باکو و مینسک خاطرنشان کرد: ایران و جمهوری آذربایجان مصمم هستند که به سطح جدیدی از روابط برسند. وزارت خارجه برای کمک به بکارگیری همه ظرفیت‌های سیاسی، اقتصادی و پتانسیل‌ها در کشورهای همسایه توجه ویژه‌ای دارد و سفر آقای ظریف به باکو نیز در پاسخ به سفر همتای آذری صورت گرفت.
 
افخم با ذکر این نکته که در این سفر گفت‌وگوهای خوبی با مقامات آذربایجان صورت گرفت، اظهار داشت: دو کشور علاوه بر مباحث دوجانبه، در موضوعات منطقه‌ای و مبارزه با تروریسم و گروه‌های افراطی، دیدگاه‌های مشترکی دارند و دو کشور امیدوارند ظرفیت خود را برای حل بحران‌های منطقه به کار گیرند.
 
وی همچنین گفت که ظریف در سفر به بلاروس و دیدار با مقامات این کشور گفت‌وگوهای خوب و مفصلی را داشت.
 
وی در خصوص شناسایی ویروس جدید خطرناک‌تر از استاکس نت نیز گفت: این مورد یکی از دغدغه‌های جدید کشورهای مختلف است که تلاش دارند از طریق دوجانبه و همچنین از طریق سازوکارهای بین‌المللی مانع از چنین اقداماتی شوند. نهادهای ذیربط هم گفت‌وگوهایی را در این زمینه انجام می‌دهند. یکی از دغدغه‌های کشورها سوء استفاده از فضای سایبری است.
 
افخم با ذکر این نکته که موضوع جدیدی نبوده، خاطرنشان کرد: ولی به دلیل تشدید فعالیت‌ها، نگرانی‌ها در این زمینه رو به افزایش است و باید با کشورهای همسو گفت‌وگوها و همکاری‌های جدید شکل بگیرد که مانع سوء استفاده از فضای سایبری شود.
 
وی درباره اخبار مطرح شده مبنی بر تحریم دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در ماساچوست آمریکا نیز گفت: اخباری در این زمینه منتشر شد و وزارت خارجه آمریکا نیز در این باره اظهارنظری را داشت و اعلام کردند که تحول جدیدی رخ نداده و موضوع جدیدی نیست. باید مقداری تامل کنیم تا ابعاد این موضوع روشن‌تر شود.
 
سخنگوی وزارت خارجه ایجاد محدودیت برای دانشجویان را مسئله کم و کوچکی ندانست و افزود: در چند روز گذشته اخباری پیرامون این موضوع مطرح شد و در صورتی که به جمع بندی مشخصی برسیم حتما واکنش مناسب را خواهیم داشت.
 
افخم در خصوص بازگشایی سفارتخانه‌های ایران و انگلیس با بیان اینکه گفت‌وگوها در این زمینه ادامه دارد، گفت: برخی مسائل اداری در این زمینه وجود دارد که باید حل و فصل شود.
 
وی گفت که انتقال تجهیزات و همچنین صدور روادید برای ایرانیان از جمله موضوعاتی است که درباره آن گفت‌وگو می‌شود.
 
سخنگوی وزارت خارجه درباره تاسیس پایگاه نظامی آمریکا در اربیل که سؤال یکی از خبرنگاران بود نیز گفت: خبرهایی در این زمینه منتشر شده ولی مقامات مسئول هنوز اظهارنظری در این زمینه نداشته‌اند.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۶:۵۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
    0 0
    چه عجب
  • رضا ۱۷:۴۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
    0 0
    توافق دو مرحله ای نخواهیم داشت تفاهم دو مرحله ای!!! دولت ببینید چه جوری حرف صریح امام خامنه ای رو دور زد تافهم دو مرحله ای!!!!
  • حسین ۲۳:۱۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
    0 0
    بازی با کلمات
  • ۲۳:۲۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
    0 0
    خالد مشعلو راه ندین

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس