به گزارش مشرق، درگیریهای در جبهههای مختلف عملیاتی سوریه درحالی همچنان ادامه دارد که تحولات میدانی جبهه حلب همچنان نگاهها را جلب خود کرده و مهمترین تحولات در آنجا جریان دارد.
حلب: درگیریهای شدید در منطقه «البریج» در شمال شرقی حلب
از جبهه عملیاتی حلب گزارش شده که درگیریهای شدیدی بین ارتش سوریه و تروریستها در منطقه «البریج»، در ورودی شمالی شرقی حلب در جریان است. این گزارش تاکید میکند، درگیریهای مشابهی بین ارتش سوریه با گروه تروریستی «جبهه النصره» اطراف مزارع منطقه «الملاح» در ریف شمالی شهر حلب رخ داده که در جریان آن دهها تکفیری النصره از جمله «مالک التونسی»، یکی از فرماندهان نظامی این گروه کشته شدند.
همچنین در درگیریهای نیروهای ارتش با جبهه النصره اطراف روستای «دویر الزیتون»، در ریف شمالی حلب، یکی دیگر از سرکردگان النصره بنام «مصطفى الحجى» کشته شد که خواهرزاده «عبد القادر الصالح»، سرکرده گروه تروریستی موسوم به «گردان التوحید» شمرده میشد و پیشتر به هلاکت رسیده بود.
اما یگان توپخانه ارتش از محور «الخالدیه» و مانع نظامی «الملعب» در کوی «صلاح الدین» شهر حلب، تجمعات تروریستها در شهر «حریتان»، در ریف حلب را هدف قرار دادند.
عقبنشینی تاکتیکی ارتش در برخی محورهای عملیاتی
در حالیکه ارتش سوریه طی 3 روز گذشته موفق شده بود، 7 روستای واقع در ریف حلب و همجوار دو شهرک «نبل» و «الزهراء» را آزاد کند، امروز (شنبه) یکباره از آنها عقب نشینی تاکتیکی کرد.
دلیل این عقب نشینی تاکتیکی ارتش سوریه، حمله بسیار گسترده گروههای مسلح تروریستی تکفیری علیه مواضع ارتش سوریه در این مناطق ذکر شده که مورد حمایت ویژه نظامی و لجستیکی ترکیه هستند.
به این ترتیب پس از آنکه شهرک «جردتنین» واقع در شرق شهرک الزهراء تحت کنترل ارتش سوریه بود، این نیروها برای جلوگیری از محاصره شدن و دادن تلفات انسانی از این شهرک عقب نشینی کنند.
چنین تاکتیک مشابهی در منطقه «مزارع الملاح» که حدود 40 مزرعه آزاد شده را در برمیگرفت، اتخاذ شد، اما ارتش سوریه خود را برای باز پس گیری این مزارع آماده میکند.
یک منبع میدانی سوری درباره دلیل این عقب نشینیهای تاکتیکی ارتش سوریه توضح داد که عوامل متعددی در این امر دخیل هستند که سرمای شدید هوا و رسیدن کمکهای امدادی و نظامی و انسانی از ترکیه به گروههای مسلح، آن هم به اندازه بسیار زیاد، موجب تغییر تاکتیکهای ارتش سوریه در برخی از محورهای عملیاتی حلب شد که مهمترین دلیل آن جلوگیری از دادن تلفات انسانی توسط ارتش سوریه بود.
این منبع میدانی سوری تاکید کرد که آنکارا آشکارا از گروههای مسلح برای باز پسگیری نقاط و روستاها و شهرکهای از دست رفته حمایت میکند و گذرگاه السلامه را بطور کامل به روی گروههای تروریستی گشوده است.
منبع مذکور با بیان اینکه حملات گروههای مسلح تروریستی در قالب چند هزار نفری بوده، تاکید کرد که روستای «باشکوی» همچنان در کنترل ارتش سوریه است.
اما گروههای تروریستی شب گذشته مناطق مختلف شهر حلب، از جمله کویهای الحمدانیه و الخالدیه و دو شهرک نبل و الزهراء را گلوله باران کردند که موجب زخمی شدن چند شهروند سوری شد.
حضور گسترده تروریستهای ازبکستانی، چچنی و چینی در نبردهای حلب
از زمان آغاز عملیاتهای ارتش سوریه در جبهه عملیاتی حلب، رسانههای وابسته به گروههای مسلح تبلیغات گستردهای را آغاز کردند تا به مخاطبان خود اینگونه القا کنند که عملیاتهای اخیر جبهه حلب نه بواسطه ارتش سوریه، بلکه رزمندگان حزبالله و ایرانی و افغانستانی صورت گرفته و ارتش سوریه از انجام چنین عملیاتهایی عاجز و ناتوان است.
در حالیکه تمام تصاویر و فیلمهای منتشر شده از سوی گروههای مسلح مبنی بر اسارت گرفتن نیروهای دشمن نشان میدهد که حتی غیر سوری هم میان اسرا مشاهده نمیشود و اغلب از اهالی شهر و استان حلب هستند و بالعکس این گروههای تروریستی میباشند که اغلب عناصر آنها را افراد غیر بومی تشکیل میدهد.
براساس بررسیهای میدانی صورت گرفته، اغلب عناصر و حتی سرکردگان و فرماندهان میدانی دو گروه تروریستی تکفیری «جبهه النصره» و «ارتش مهاجرین و انصار» که وابسته به گروه تروریستی «القاعده» هستند، را عناصر غیر سوری تشکیل میدهند، به گونهای که اغلب عناصر النصره مصری و تونسی هستند که به آنها گروه موسوم به «کتیبه سیف الله چچنی» افزوده میشود که تمام عناصر آن چچنی تبار هستند.
همچنین ستون «ارتش مهاجرین و انصار» را گروه موسوم به «کتیبه امام بخاری» تشکیل میدهد که گروهی چچنی است، همچنین باید از گروه تروریستی موسوم به «جنبش آزادی ترکستان شرقی» یاد کرد که اغلب عناصر آن چینی تبار هستند، یا گروه تروریستی «سربازان شام» که اغلب عناصرش قفقازی و عرب غیر سوری و گروه تروریستی موسوم به «کتیبه توحید و جهاد» که عناصر آن دارای تابعیتهای ازبکستانی و قفقازی هستند.
به این ترتیب میتوان به ماهیت واقعی بحران و جنگ جاری در سوریه پی برد.
عین العرب: آزادسازی روستاهای جدید از سوی کُردها
در ادامه مبارزه کُردها با داعش، این نیروها روستاهای جدیدی را در شرق و غرب شهر «عین العرب» در ریف شمالی حلب آزاد کردند که از جمله آنها میتوان به روستاهای دادلی، آشمه، زیرک، کورکی و تپه استراتژیک «تبة خودی» در جنوب شرقی عین العرب اشاره کرد.
منطقه القلمون به رنگ سبز در نقشه مشخص شده
ریف دمشق: «داعش» و النصره خود را برای رویاروییهای جدید آماده میکنند
از ریف دمشق و منطقه «القلمون» خبر میرسد که حدود 3 هزار تروریست مسلح در حال موضعگیری در نقاط و مناطق استراتژیک و تقاطعهای مهم و حیاتی مرزی بین لبنان و سوریه در استان ریف دمشق و بطور مشخص منطقه القلمون» هستند.
کسانیکه روند امور در این منطقه را دنبال میکنند، میدانند که داعش از 2 روز پیش با وجود سرما صدها نفر از عناصر خود را به القلمون فراخوانده و درحال ایجاد راههای فرعی و خاکی جدید، مستقل از شبکه راههای قدیمی شده که مهمترین ویژگی آنها، ماهیت نظامی آنهاست، به گونهای که از یکسو تامین کننده ارتباط بین مواضع داعش در نقاط مختلف القلمون و از سوی دیگر تا جای ممکن از تیررس حملات هوایی ارتش سوریه در امان باشد.
به موازات این اقدامات داعش تصاویری منتشر کرد که نشان دهنده سیطره آن بر گذرگاه غیرقانونی «الزمرانی» در منطقه شهرک «القاره» بین سوریه و لبنان بود تا در مقابل «جبهه النصره» نیز به عنوان با نفوذترین گروه تروریستی منطقه به سرکردگی «ابو مالک التلی» ضمن تحرکاتی نشان دهد، این گروه نیز خود را برای رویاروییهای جدید آماده میکند.
از تحرکات داعش و النصره چنین برداشت میشود که این دو گروه تروریستی تکفیری خود را برای رویارویی با بازتابهای اظهارات اخیر «سعد الحریری» و «سید حسن نصرالله» در چارچوب استراتژی ملی لبنان برای مبارزه با تروریسم آماده میکنند و به نظر میرسد، بهار آینده این منطقه شاهد رویاروییهای مهم و سرنوشت سازی خواهد بود که یک طرف آن صرف نظر از ارتش لبنان و سوریه، حزب الله خواهد بود.