هدف اول شامل تسلط مجدد بر منطقه راهبردی تل الحارة است که در بخش‌های جغرافیایی وسیعی از جنوب سوریه اشراف دارد.

اهمیت منطقه استراتژیک
گروه بین‌الملل مشرق - عملیات گسترده ارتش سوریه در جنوب این کشور همچنان از سوی بسیاری از تحلیلگران دنبال می‌شود، اهمیت استراتژیک بالای عملیات باعث شده ‌از سوی طرف‌های منطقه‌ای متعددی مورد توجه واقع شود. آنچه تاکنون محقق شده پاتک ارتش سوریه به مواضع گروه‌های مخالف دولت است. آنچه در این میان برای ارتش سوریه مهم است، اهمیت استراتژیک منطقه تل الحارة است که ارتش به دنبال تسلط بر آن است.

بلندی های تل الحارة بلندترین تپه در درعا و جنوب سوریه به شمار می‌رود که بالغ بر 1075 متر ارتفاع دارد ، این منطقه بر بخش‌های وسیعی از جنوب و غرب سوریه و حومه دمشق و همچنین مناطق شمالی حومه درعا و القنیطره تسلط دارد.
گفته می‌شود سقوط آسان بلندی‌های مذکور به دست عناصر مسلح که در 12 کیلومتری نوار مرزی جولان اشغالی قرار دارد، در نتیجه سستی برخی یگان‌های مستقر در این منطقه در دفاع جدی از این بلندی‌ها صورت گرفت.

ابعاد پیشروی ارتش سوریه در جنوب
نتایج اولیه مهم‌ترین حملات ارتش سوریه در جنوب این کشور که در روزهای اخیر با استفاده از تانک‌های تی 72 و با پشتیبانی یگان‌هایی از حزب‌الله لبنان اتفاق افتاده، دستاوردهای متعددی بوده که به ویژه در به شکست کشاندن تلاش‌های مخالفان برای قطع مسیر راهبردی درعا به دمشق صورت گرفته است.

تروریست‌ها همچنین از پیشروی در مثلث نامر- قرفه –خربه غزاله نیز منع شده و مجبور به عقب‌نشینی شدند. این عقب‌نشینی هنگامی صورت گرفت که یگان‌های مسلح مصاحبه سپاه اول در آستانه قطع مسیر استراتژیک درعا به دمشق بودند که مسیر ارسال آذوقه برای یگان‌های ارتش به شمار می رود. این پیشروی باعث شده بود گردان‌های دوم و 80 ارتش سوریه مجبور به عقب ‌نشینی از اطراف منطقه شیخ مسکین شوند.

اهمیت منطقه استراتژیک

حمله پیش دستانه ارتش سوریه باعث شد یگان‌های ارتش در درعا به ویژه تیپ 12 توپخانه‌ای که در شمال درعا مستقر است، مورد حمله گاز انبری قرار نگیرد و گروه‌های مخالف نیز در چندین موقعیت محاصره شوند. همچنین لشکر نهم ارتش سوریه که تحرک خود را از مناطق الصنمین آغاز کرده، مسیر‌های ارتباط لوجستیک بین مواضع جبهه النصره در غرب درعا با جنوب القنیطره را قطع کرده است.

ارتش سوریه و یگان‌‌های پشتیبان آن همچنین تسلط بر مناطق الهبارية ، الدناحي ، الطيحة ، دير ماكر ، دير العدس ، و تل مرعي ، تل البزاق  و بلندی های تلال فاطمه را در اختیار گرفته است. این دستاوردها از لحاظ میدانی مهم هستند، اما جز با تحقق 2 هدف اساسی از این حمله کامل نمی‌شوند.

اهمیت منطقه استراتژیک

هدف اول شامل تسلط مجدد بر منطقه راهبردی تل الحارة است که در بخش‌های جغرافیایی وسیعی از جنوب سوریه اشراف دارد و کسی که در این منطقه مسلط باشد می‌تواند آتش خود را برای ده‌ها روستا و شهرهای اطراف آن سرازیر کند و مسیر به سمت غوطه غربی در حومه دمشق را ببندد. البته تسلط بر منطقه تل الحارة که در حال حاضر هدف حملات گسترده جنگنده‌های سوریه قرار دارد، می‌طلبد که ارتش این کشور در ابتدا شهر شیخ مسکین را در اختیار گرفته و بر منطقه کفر شمس و بلندی های اطراف آن موسوم به بلندی های الحمراء مسلط شود؛ این بدان معناست که ارتش کار ساده ای در پیش نخواهد داشت.

هدف دوم تسلط بر گذرگاه مرزی القنیطره در جولان اشغالی است
. منطقه‌ای که در آگوست سال گذشته به دست گروه‌های مسلح ضد سوریه افتاده است. این اقدام مخالفان دولت برای ایجاد محور بازدارنده جهت جلوگیری از باز شدن جبهه عریض و طویل ارتش سوریه با رژیم صهیونیستی صورت گرفت.

شکی نیست که درگیری‌های ارتش سوریه در جنوب این کشور اهمیت بسیار زیاد و ابعاد راهبردی گسترده‌ای دارد، ابعادی که در آینده نزدیک بیش از پیش خود را نشان خواهد داد. بار دیگر باید تأکید کرد که تعیین قطعی سرنوشت این درگیری‌ها با آزادسازی تپه راهبردی تل الحارة امکان‌ پذیر خواهد بود، در غیر این صورت تمامی گزینه‌ها برای عملیات حمله و فرار از سوی دشمن باز خواهد بود.

اهمیت منطقه استراتژیک

نگرانی مراکز مطالعاتی غربی-صهیونیستی از قدرت ارتش سوریه و مقاومت
در همین راستا ناصر قندیل تحلیلگر مسائل منطقه‌ای در مقاله‌ای در روزنامه البناء لبنان نوشت: دیگر جای بحث وجود ندارد که ارتش سوریه به صورت حرفه‌ای و براساس محاسبات و برنامه‌ریزی‌ها و اولویت‌های اساسی خود  وارد درگیری‌ها می‌شود و می‌داند در هر درگیری بدون انفعال و اقدام احساسی تا چه حد از حجم تلاش‌های لازم را به کار گیرد که با کمترین تعداد نیرو بیشترین دستاوردهای استراتژیک مورد نظر را به دست آورد.

بعد از ورود عناصر حزب‌الله لبنان در جنگ و اختلاط در برنامه‌ریزی‌ها و تجربه‌های تاکتیکی و استراتژیک بین خلاصه تجربه‌های ارتش‌های نظامی و نیروهای مقاومت و راهبردهای جنگ چریکی باعث شد دو طرف تجربه‌های زیاد و متنوعی را برای درگیری‌ها به دست آورند، که از  زمان جنگ القصیر تا یبرود و غوطه شرقی و غربی و حمص به اجرا گذاشته شده است. در همین راستا مراکز مطالعات نظامی آمریکایی و اسرائیلی با نگرانی از توانمندی‌ها و تجربه ارتش سوریه و محور مقاومت یاد می‌کنند که در نتیجه این تجربه‌های متنوع و متعدد حتی به صورت جدا برای غرب نگران کننده است. موضوعی که نگرانی آن‌ها را بیشتر می‌کند این است که این توانمندی‌ها و تجربه‌ها به صورت یکجا در کنار یکدیگر مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

اهمیت منطقه استراتژیک

سطح بالای حرفه ای گری در ارتش سوریه
-شاید درست باشد که بگوییم در ماه‌های اولیه جنگ در زمینه نحوه تعامل با اطلاعات جنگی و روش‌ها و مناطق جغرافیایی تردیدهایی وجود داشت و تمامی نقشه‌های انتشار نیروهای ارتش بر اساس بحران و ماهیت توزیع انبارهای تسلیحات و ارتباط این بحران با محاسبه احتمال جنگ خارجی به ویژه با اسرائیل متناسب نبود.  علت این اختلال نیز مشکل بودن ایجاد تناسب بین نیازمندی‌های جنگ جدید و نیاز به آماده بودن برای هر تجاوز خارجی است ، تجاوزی که به ویژه در شرایط ایجاد جنگ فرسایشی داخلی احتمال بروز آن بیشتر می‌شود.

بنابراین در آن مرحله فرماندهی ارتش سوریه موفقیت‌هایی کمتر از حد تلفات خود در ترسیم مجدد نقشه استقرار نیروها و انجام مأموریت برای ارتشی داشت که نزدیک به نیم میلیون سرباز دارد که در بخش‌های مختلف نیروی زمینی و توپخانه‌ای و موشکی و مهندسی و اطلاعات و زرهی و یگان‌های ویژه و هلی برن و همچنین نیروی دریایی و هوایی و فرودگاه و موشک‌های سنگین زمین به زمین و موشک‌های دوربرد و شبکه‌های دفاع هوایی در اختیار دارد.

اهمیت منطقه استراتژیک

تمامی این عناصر نیازمند تغییر بر اساس شرایط جدید بود، به‌عنوان مثال یکی از یگان های دفاع هوایی که در بلندی‌های نزدیک یکی از روستاها مستقر بود به صورت ناگهانی به موقعیتی تبدیل می‌شود که 20 نظامی و افسر در آن حضور داشتند که محاصره شده بودند، آن‌ها به عنوان نیروی زمینی پیاده چنین تجربه‌ای را قبلاً نداشتند. علاوه بر این فرماندهان می‌بایست از هدر رفت و تخریب موشک‌ها نیز جلوگیری می‌کردند. به این ترتیب در طول کمتر از یک سال عملیاتی با حجم گسترده انجام شد که کسی که تجربه‌های واقعی نظامی نداشته باشد سختی‌ها و پیامدهای اجرای آن را درک نمی‌کند. به این ترتیب باید شهادت داد که ارتش سوریه بالاترین سطح حرفه‌ای‌گری را در اختیار دارد، به ویژه اینکه عملیات موضع‌گیری و انتشار و همزیستی با شرایط جنگ جدید در قلب آتش و در اوج جنگ دنبال شد.

-این جنگ با حمل و نقل گسترده نیروها بیگانه نیست، مهم‌ترین این انتقال‌ها حمله‌ای بود که ارتش سوریه برای ایجاد ارتباط بین حماه و حلب از طریق صحرای السلمیه انجام داد، به ‌گونه‌ای که مساحتی نزدیک به 200 کیلومتر راه برای رفع محاصره حلب طی کرد و این شهر را بار دیگر با دمشق و ساحل و انبارهای مرکزی ارتش در شهر حماه و همچنین فرودگاه حلب مرتبط کرد.

اهمیت منطقه استراتژیک

اهمیت منطقه استراتژیک

این جنگ همچنین عملیات گسترده‌ای به سبک جنگ قلمون و آزاد سازی یبرود دارد که یگان‌های زرهی و موشکی و هواپیماهای جنگی و خانه‌ها و یگان‌های عمود پرواز و نیروهای چترباز با مشارکت یگان‌های ویژه حزب‌الله لبنان که مأموریت‌های خاص در این عملیات بر عهده داشتند، در طی چند ساعت مرکزی را فتح کردند که انتظار می‌رفت دژ مستحکمی از نیروهای دشمن باشد که هزاران نفر از عناصر مسلح و حرفه‌ای وابسته به نیروهای ویژه القاعده در آن مستقر شده اند. موارد بسیاری از این جنگ‌ها وجود دارد که بعد از پایان جنگ یک به یک به‌عنوان واحدهای درسی در دانشکده‌های ستاد جنگ به ثبت خواهد رسید و مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

سه عملیات استراتژیک ارتش سوریه در آغاز سال جدید میلادی  
-با آغاز سال و مطرح شدن بررسی موازنه‌های مشترک با مقاومت به عنوان یک ارزیابی استراتژیک که مورد توجه نیروهای نظامی در ترسیم نقشه‌های جنگی قرار می‌گیرد، به نظر می‌رسد ارتش سوریه نقل و انتقالات استراتژیک بزرگی انجام می‌دهد. اولین این روند در مسیر  غوطه دمشق به سمت دوما بود که مهم‌ترین مرکز گروه‌های مسلح به شمار می‌رفت. نتیجه این عملیات باعث شد بیش از 2000 فرد مسلح این شهر را ترک کنند و خود را به همراه 5000 شهروند دیگر به ارتش سوریه تسلیم کنند.

اهمیت منطقه استراتژیک

اهمیت منطقه استراتژیک

روند دوم به سمت جنوب سوریه بود که در راستای توازن جدید ناشی از درگیری بین مقاومت و رژیم صهیونیستی در جبهه جولان و شمول چتر بازدارندگی نیروهای مقاومت در این جبهه صورت گرفت. اوج این عملیات در دیر العدس بود که ارتباط بین دو استان قنیطره و درعا قطع شد و به  این ترتیب گروه‌هایی که در مرزهای اردن در درعا مستقر شده بودند از دیگر گروه‌های موجود در منطقه جولان و قنیطره که از سوی اسرائیل حمایت می‌شدند، جدا شدند. این عملیات نیز همچنان ادامه دارد اما مشخص است که موج اولیه آن متوقف شده است.

عملیات سوم در شمال سوریه اتفاق افتاده تا شهر حلب را به صورت کامل از حومه آن جدا کند و ارتباط مراکز استقرار گروه‌های مسلح را با خطوط امدادی ترکیه قطع نماید. ارتش سوریه در این راستا از لحظه استراتژیک تلاش‌های استفان دی مستورا فرستاده سازمان ملل به بهترین نحو استفاده کرد تا تحولاتی را ایجاد کند که اجرای  این مأموریت را ممکن نماید و امیدهای عناصر افراطی و گروه‌های مسلح در این شهر برای تحقق وعده‌های خارجی که قرار بود طرح دی مستورا را برای آن ها بر اساس بهترین شرایط پیش ببرند، ناامید کند.

اهمیت منطقه استراتژیک

- این 3 عملیات اهداف استراتژیک خود را محقق کرد و توان گروه‌های مخالف در غوطه شرقی و غربی را از هم پاشید و سرخوردگی و فرسایش در میان گروه‌های مسلح نمودار شد. البته دستاورد بیشتر آزادسازی بخشی از توان ارتش برای انجام مأموریت‌های جدید با ایجاد شکاف بین تروریست‌های  «جيش الأمة» با «جيش الإسلام» و آغاز جنگ شدید بین آن ها و کشتار یکدیگر بین این دو گروه بود، به ‌گونه‌ای که در جریان این جنگ جیش الامة از ارتش سوریه کمک خواست تا حمایت از عناصر آن و خانواده‌های آن‌ها را بر عهده بگیرد و در عوض آن‌ها آمادگی خود را برای مبارزه در کنار ارتش در برابر جیش الاسلام به رهبری زهران علوش اعلام کردند.

در عملیات دوم دستاورد بیشتر، ارتباط مجدد یگان‌های متفرق ارتش سوریه در جغرافیای استان‌های القنیطره و درعا و السویدا بود، به ویژه اینکه بین آن ها نیروها و یگان‌های متخصص و ویژه وجود داشت. به این ترتیب نیروها بار دیگر قابل استفاده بر اساس مأموریت‌ها و تخصص‌های خود شدند و به ارتش پیوستند. مهم‌ترین دستاورد عملیات سوم که بیشتر از اهداف نظامی این عملیات شامل قطع ارتباط بین حلب و ترکیه و مرکز شهر با حومه آن محقق شد، هم‌گرایی بود که برای اولین بار با ذخیره انسانی نیروهای دفاع شهری مستقر در نبل و الزهرا به وجود آمد که از سه سال پیش در محاصره قرار دارند.

اهمیت منطقه استراتژیک

اهمیت منطقه استراتژیک
به ‌این ‌ترتیب بیش‌ از 10 هزار نیرو وارد درگیری‌های حلب خواهند شد و می‌توانند نیروهای پشتیبانی گسترده‌ای را ایجاد کنند که نتیجه‌ این جنگ را قطعی نمایند و به ‌این ‌ترتیب تسلط و حفاظت از  این مناطق را برعهده یگان‌های ارتش قرار دهند.

ارتش سوریه با فرماندهی و افسران و نظامیان خود و روحیه معنوی و جانفشانی و ثبات و اراده اش، ارتشی شکست‌ناپذیر است. سطح بالای حرفه ای گری از آن یک ارتش اسطوره‌ای ساخته و تحولات القامشلی و الحسکه و دیروز الزور در آینده مسائل زیادی از این دست را روشن خواهد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 42
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    رهبر شیعیان جهان خواهش می کنیم که، یک فتوا صادر فرمایید و همه شیعیان جهان را جهت کمک به سوریه و عراق بسیج نمایید. این بهترین پاسخ به وهابیت تکفیری است.
  • علی رحمانی ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    از خداند متعال برای تمامی شهدای ارتش و ملت سوریه و حزب الله و سپاه پاسداران و نیروهای مردمی علو درجات را مسئلت داریم
  • Ali ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    خدا خيرتون بده كه خبر هاي سوريه و عراق رو اطلاع رساني مي كنيد ان شا الله خدا توفيق بده بريد كربلا
  • smm ۱۴:۳۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    دستت طلا مشرق خیلی منتظر این گزارش بودیم
  • ۱۴:۴۲ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    در آخر خبر کمی اغراق کرده اید به نظر من چون بر فرض حل شدن مسئله ی حلب یعنی مصالحه کردن با معارضین هنوز مشکل داعش در حلب ، رقه و دیرالزور موجود است و جنگ تا از بین بردن آنها یکسره نخواهد شد
  • عاشق علی ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    به حول و قوه الهی ذالفقار امام علی بر گردن دشمنان فرود خواهد آمد
  • ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    حزب الله باید نیرو های بیشتری وارد کنه
  • محمدرضا ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    الیس الصبح بقریب . ایشالاه صبح پیروزی از راه میرسد.
  • Ali ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    خدا خيرتون بده كه خبر هاي سوريه و عراق رو اطلاع رساني مي كنيد ان شا الله خدا توفيق بده بريد كربلا
  • ۱۵:۱۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    زنده باد رزمندگان اسلام.امیدوارم بعد از این تکفیری های سعودی نوبت اسرائیل باشه.بگو ان شاء الله
  • محب ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    بابا این سوریا بدون ایران توانایی هیچ کارو ندارن بازم دم خودمون گرم!!
  • امیر ۱۵:۲۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    از صمیم قلب از مشرق و پرسنلش تشکر می کنم من در روز چند بار سایت مشرق رو چک می کنم ، تا اخبار جامع سوریه رو ببینم ، واقعا تشکر.......
  • امیر ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    عالی بود.خدا یار و یاور ارتش سوریه و ارتش عراق و مقاومتهای لبنان و فلسطینو یمن و عراق باشه.
  • ۱۶:۱۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    با سلام لطفا به شکل منظم ترین اخبار سوریه را منتشر کنید
  • ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    محب خان اگر پشتيباني مردم از دولت و ارتش سوريه نبود، مطمئن باش تا به حال نظام سوريه سقوط كرده بود. پشتيباني كه ايران از دولت بشار اسد مي كند را به مراتب بيشتر و شايد هم ده ها و صدها برابر سعودي ها و آمريكايي ها از حسني مبارك داشتند. آيا مبارك توانست حكومت خود را حفظ كند؟
  • میثم ۱۶:۱۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    چها ساله که از همین اخبار مینویسی کو پس ,,سوریه که بیشترش دست تروریستهاست,,
  • ۱۶:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    خدا ریشه ترکیه و عربستان شیخکها را خشک کند انشاالله . این شیخکهای الاغ چند سال دیگه نفت دارند زیاد خوردند هار شدند.
  • محمد محسن ۱۷:۴۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    خداوند نگهدار تمامی رزمندگان اسلام خصوصاً حاج قاسم سلیمانی قهرمان نبردهای سوریه و عراق باشد. میلاد حضرت زینب را به تمامی مدافعان آن حرم تبریک می گویم.
  • پیروز ۱۷:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    یا منصور اقتل
  • محمدرضا ۱۷:۵۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    به نظرمن سخت ترین کارتو دنیاجمع آوری جنازه ی گندیده ی این تکفیریهای نجس ازسطح شهرهاست.واقعاخدابهشون صبربده که بوی جهنم روازدنیااستشمام میکنندالبته زدن ماسک فراموش نشه
  • مجید ۱۸:۰۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    تو برو خودم هر هفته واست ساندیس میفرستم خخخخ
  • ۱۸:۲۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    من تحولات سوریه رو دائما بررسی می کنم . النصره و به خصوص داعش هر کجا که شکست می خورند و شکستشان حتی به حدی است که ده ها کشته می دهند و سازمان رزمشان می پاشد بلافاصله نیروهای ذخیره و آموزش دیده به همراه مهمات و تسلیحات فراوان از نزدیک ترین کشور (ترکیه ، اردن ، فلسطین اشغالی ) برایشان ارسال می شود و به همین دلیل موضع از دست رفته را یا پس می گیرند یا پیشروی ارتش سوریه را متوقف می کنند یا همزمان چند جبهه جدید باز می کنند . 3 مثال می زنم . داعشی ها در عین العرب چنان فروپاشیدند که ساعتی روستاها را از دست می دادند اما سریعا بازسازی شدند چنانکه روزهاست نگذاشته اند که مقاومت فاصله 7 8 کیلومتری تا گذرگاه جرابلس را بپیماید و این گذرگاه را در اختیار بگیرد . در شرق هم پیشروی مقاومت به سمت گذرگاه تل ابیض به بن بست خورده . داعش در عین اینکه به نحوی پیشروی مقاومت در عین العرب را خنثی کرده ، فعالیت های خطرناکی را هم در حسکه شروع کرده به نحوی که تل تمر در خطر سقوط قرار گرفته که در این صورت گذرگاه راس العین که در اختیار مقاومت هست هم در خطر جدی قرار می گیرد . یعنی داعش در عرض چند روز خود را کاملا بازسازی کرده . در جنوب هم النصره با بازسازی خود پیشروی ارتش را در کفر شمس ، تل عنتر ، تل الاقیاه ، کفر ناسج ، سب سبا و تل سلطانیه را کند کرده و حتی به مواضع ارتش در مناطقی مثل مشارا حمله می کند . در شمال حلب هم که ارتش به شدت موفق عمل می کرد صدها نیرو حرامی به همراه تجهیزات از مرز ترکیه به کمکشان رسیدند و ارتش را در رتیان زمین گیر کردند . اگر حرامیان میانگین روزی 100 کشته داده باشند تا به حال بیش از 140 هزار نفرشان هلاک شده . یعنی این ها دائما از نظر نیروی انسانی و تجهیزاتی پشتیبانی گسترده می شوند . باید دنبال راهکاری باشیم که با کمترین درگیری ممکن در میانه راه ، مرز و شهرهای مرزی را بازپس بگیریم و تثبیت کنیم و پشتیبانی دائم ترکیه ، صهیونیست ها و مرتجعین عرب رو قطع کنیم . کار سختی است اما وقتی این نکته را در ذهن داریم که تعدادی از عملیات های نظامی درجه یک و باورنکردنی دنیا توسط ایران انجام و ثبت شده (مثل عملیات حمله به پایگاه های الولید در زمان جنگ تحمیلی) ، یعنی کار نشد ندارد . باید راه حلی پیدا کنیم که مرز ها را بازپس گرفته و کنترل کنیم .
  • کریم ۱۹:۳۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    از ارتش سوریه تشکر میشود دمشان گرم
  • ایمان ۱۹:۳۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    این همون اشتباهیه که تکفیری ها با شیوخ شون انجام دادند به نظرت ما هم باید همون کار رو انجام بدیم سرنوشت سوریه باید به دست خود مردم سوریه تعیین بشه والا با مشکل مواجه مبشه
  • محسن ۱۹:۴۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    لاحول ولاقوه الی بالله العلی العظیم خدایا خودت مقاومت اسلامی در سوریه لبنان عراق بحرین یمن عربستان رو کمک کن به حق صاحب العصر و الزمان (صلوات الله علیه) انشاالله انشاالله انشاالله
  • احسان ۱۹:۴۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    این حرفا دیگه خریدار نداره همون اوایل که داعش داشت تو عراق و سوریه جولان می داد آیت الله مکارم فتوای جهاد داد اگر می خواهی کاری بکنی برو سپاه استاند درخواست اعزام بده اسلحه بگیر برو بجنگ دوران شعار خیلی وقته گذشته
  • ۱۹:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    اسرائیل مسلما از احیای سوریه و سر بیرون آوردن مجدد آن از زر این آتش بشدت وحشت خواهد داشت، کشوری که بتواند چنین ضرباتی مهلکی را تحمل کند و زنده بماند، تبدیل به یک موجود روئین تن خواهد شد که کسی دیگر جرئت فکر کردن به تعرض به آن نخواهد داشت و آنوقت اگر کسی نسبت به آن چشمداشت بد داشته، حتما در موقعیت بدی قرار خواهد گرفت. اسرائیل از زنده ماندن سوریه وحشت دارد زیرا درسی برای شکست مداخله آن در سایر کشورهای عربی خواهد بود و کل پروژه ایجاد آشوب در جهان اسلام را زیر سوال می برد و موجب می شود آن رژیم مجبور به بازبینی راهبردهای حیاتی خود گردد.
  • کاظم ۲۰:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    لطفا دلایل شکست عملیات محاصره حلب و شکستن نبل و الزهرا را که موجب تلفات بسیار شد را که حتی ارتش مواضع قبی را هم از دست داد را بنویسید
  • محمد ۲۱:۱۲ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    یک راه دیگر هم وجود داره کشور ما میتونه هر 3ماه یک بار 3000نیروی ویژه از ارتش و سپاه راهیه سوریه کنه البته فعلا فقط نیروهای ویژه سپاه حضور دارن وای کاش ارتش بی نصیب نمونه از این همه تجربه وخصوصا در شرایط نبرد امروزی وتربیت نسل جدید فرماندهان در کل میشه برای انجام عملیات شبانه از نیروهای ویژه نوحد استفاده کرد یا حتی نیروهای مارینز ارتش جمهوری اسلامی ایران در کل با این کار هم میتونیم حضور قویتری در جقرافیای مقومت داشته باشیم وهم تجربه کثب کنیم
  • حسن ۲۱:۲۲ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    انشاالله داداش انشاالله نبرد نهایی حق و باطل دور نیست آهای مردم، خبری در راه است
  • ۲۱:۵۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    ما که نفهمیدیم چی گفتی ! خودت فهمیدی؟!!!!
  • ۲۲:۱۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    ناصر قندیل فردی بسیار چاخان است و من احتمال می دهم یک رگش ایرانی باشد هر وقت این آدم حرف می زند خنده ام می گیرد.
  • ۲۲:۳۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    لطفا شما تعیین تکلیف نکنید...
  • ۲۲:۳۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    مشرق از میون همه سایتها بهترین گزارشها رو درمورد سوریه منتشر میکنه...
  • حسین ۲۲:۴۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۵
    0 0
    گزارش خوبی بود با ارزوی موفقیت برای ارتش سوریه
  • محمد ۰۰:۰۲ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۶
    0 0
    منم همینطور
  • ابوذر ۰۱:۱۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۶
    0 0
    لحنش کمتر حرفه‌ای و بیشتر احساساتی بود نسبت به همیشه ! ارتش سوریه الان خیلی کمتر از این تعداد که میگی نیرو داره ... البته نیروهایی که مونده‌ن کیفی و حرفه‌ای اند ... وگرنه یه ارتش منظم نیم میلیون نفری چرا انقدر باید محتاج حزب‌‌الله و الباقی مؤتلفینش بشه !!؟ حکایت عراق دراینجا هم البته به فرم خودش صادقه .. عناصر نفوذی ...فرقه‌گرایی ..( که البته در سوریه کمتر از عراقه ) و دخالت خارجی ...
  • ۰۱:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۶
    0 0
    ممنون مشرق افسادیون از زمانیکه از حمله امریکا و سقوط اسد ناامید شدند در برابر پیروزیهای ارتش سوریه خود را به خماری زده اند درحالیکه وقایع به این مهمی سانسور دارد؟!!!!!!!!!!!
  • behnam ۰۲:۰۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۶
    0 0
    بنام خدا از تهیه کنندگان خبر وهیئت تحریریه توقع کارحرفه ای ومسئولانه میرود. آقایان محترم این چه تیتری است انتخاب کرده اید! ترفندارتش مگرارتشی که ازقتل وجنایت جلوگیری میکند ترفند میزند بایدبگوئیدراهکار اصلاحی ارتش ویاهرچیز دیگر بفرما-بنشین وبتمرگ(باپوزش فراوان)یک معنا دارد ولی هرکدام درمحل متفاوتی استفاده میشود اگربه درستی راه محورمقاومت اعتقادداریم باید درتمام گفتارورفتارخوددقت کنیم تا راه رزمندگان تقویت شود وگرنه همانند آیت الله جنتی بایک حرف نسنجیده ولودرست آب به آسیاب دشمن بریزیم(اظهارشادی ازبه درک واصل شدن ملک عبدالله درنمازجمعه)لطفاٌتوجه بیشتر به انتخاب کلمات صورت پذیرد. باآرزوی توفیق
  • ۰۶:۲۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۶
    0 0
    الان نیروهای حزب الله تیپهای فاطمیونو زینبیون و ارتش سوریه رزمندگان اسلام هستند خدا رزمندگان اسلام را در پناه خودت حفظ کن و مویدشون بدار و دشمنانشان را نابود و خار کن
  • محمد ۱۰:۳۲ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۶
    0 0
    این عملیات کامل شکست نخورد باشکوی و دیرالزیتون دست ارتشه و تثبیت شده عمده ترین مشکل که باعث شد همه اهداف عملیات محقق نشه شرایط بد جوی بود که مانع پشتیبانی هوایی از رزمندگان شد تعداد تروریستا چند برابر رزمندگان مقاومت هست و پشتیبانی هوایی ضروریه
  • صلواتی ۱۷:۳۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۶
    0 0
    اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم نهضت جهانی صلوات

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس