کد خبر 393229
تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۱

محققان ایرانی در تلاش هستند نوعی پوشش سپر حرارتی برای موشک ها بسازند تا بدنه موشک ها پس از برگشت از جو سرخ نشوند و با سرعت بیشتری حرکت کنند.

به گزارش مشرق، پروفسور فرهاد گلستانی فرد، مجری طرح پوشش های سپر حرارتی عنوان کرد: از آنجایی فضاپیماها، موشک ها و هواپیماهای جدید که از جو خارج می شوند، پس از برگشت بدنه آنها سرخ و داغ می شود، به فکر ساخت پوشش هایی شدیم که مشکل سرخ شدن و داغی بدنه این فضاپیماها را برطرف کند.

وی عنوان کرد: بدنه موشک ها بر اثر سرعت زیاد (سرعتی در حدود ۷ برابر سرعت صوت) و اصطکاک شدید با هوا بعد از برگشت از جو، سرخ می شود که باید بدنه آنها پوششی داشته باشد تا داغ و سرخ نشوند.

پروفسورگلستانی فرد با بیان اینکه این پوشش های سپر حرارتی نمونه داخلی و خارجی ندارد، اظهار داشت: این پوشش ها می توانند از بدنه موشک ها محافظت کنند تا داغ و سرخ نشود. البته ساخت این سپرها می تواند در افزایش سرعت موشک ها نیز تاثیر بسزایی داشته باشد.

به گفته وی فلز پایه این پوشش های سپرحرارتی، آلومینیوم است و از ماده دیگری به عنوان پوشش حرارتی استفاده می شود تا مقاومت حرارتی خوبی داشته باشند و استحکام فلز یا بدنه از بین نرود.

 وی گفت: در حال حاضر درحال انجام این طرح هستیم و امیدواریم در مدت زمان یک ساله به نتیجه برسد.

به گزارش مهر، سپر حرارتی نوعی محافظ و پوشش بر لایه های بیرونی فضاپیما هستند. این سپرهای پوششی باید طوری طراحی شوند تا از فضاپیما در مقابل حرارت آتشین جو زمین به هنگام بازگشت، محافظت به عمل می آورند. سپرهای حرارتی اولیه مانند سپر حرارتی ماهواره طوری طراحی شده اند که به هنگام پایین آمدن باعث فرسایش و از بین رفتن آن می شوند.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • علیا ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
    0 0
    به امید اینکه در این طرح موفق باشید و کمتر از یک سال دیگه به نتیجه ی قطعی برسید.
  • محسن ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
    0 0
    پوشش سرامیکی نانویی و ...... امروز در دنیا استفاده میشن !!!! چرا میگن سابقه نداره ؟؟؟ حتی در طرح های صنعتی مثل پره های تروبین ها ز پوشش های سرامیکی به صورت گسترده استفاده میشه !!!
  • ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
    0 0
    سرامیک - همان کاری که امریکایی ها کرده اند
  • علیا ۱۶:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
    0 0
    نگفته تاحالا کسی سپر حرارتی نساخته. بلکه فته روش و تکنیکی که اینها قراره بهش دست پیدا کنند نمونه داخلی و خارجی نداره. حتی منظورش این نیست که تکنولوژی ما بهتر خواهد بود. بلکه تفاوت در این تکنولوژِ ها و نوع محصول مد نظر بوده. مثلا هم روسیه و هم آمریکا به عنوان دو قطب تکنولوژی نظامی دنیا هرکدوم یک محصول برای یک هدف خاص طراحی میکنند اما با دو تکنولوژی مختلف و متفاوت. منظورش رو درست متوجه نشدید آقا محسن
  • افشین تهران ۱۹:۳۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
    0 0
    محسن جان خوب بخون .ببین همچین چیزی گفته؟؟یعنی این بابا با این سطح معلومات نمیدونه که سپر حرارتی خیلی وقت هست که در خیلی از دستاوردها داره استفاده میشه؟روش و تکنیک رسیدن به اون منظور اصلی پرفسور هست عزیز دل.
  • افشین تهران ۱۹:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
    0 0
    خوب هست که نامی از این دانشمندان نبرید تا در ارامش بیشتری باشند این گوهرهای کم یاب.خدا قوت به همه شما که تلاش میکنید ما میتوانیم را برای همه مستند کنید حتی انانیکه من میتوانم را بلد نیستند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس