به گزارش مشرق، پرس تيوي به نقل از راشا تودي نوشت: با وجود اينکه ائتلاف غرب استفاده از مهمات حاوي اورانيوم ضعيف شده را در عمليات ليبي رد ميکند، کارشناسان با بررسي تصاوير حملات ناتو به تجهيزات نظامي نيروهاي قذافي به اين نتيجه رسيدهاند که به احتمال بسيار زياد، در حملات ناتو از اين تسليحات که براي سلامت مردم منطقه بسيار خطرناک است، استفاده ميشود.
اورانيوم ضعيف شده، مادهاي با تشعشعات هستهاي است که وارد هوا، خاک و آب و در نهايت بدن ساکنان منطقه ميشود. اين ماده بسيار خطرناک بوده و سرطان زاست که با تغيير ژنتيک افراد، منجر به بروز ناهنجاريهاي ژنتيکي در افراد و انتقال آن از نسلي به نسل ديگر ميشود.
نيروهاي امريکايي در جنگ اول خليج فارس نيز، کويت و عراق را با بيش از سيصد و پنجاه تن اورانيوم ضعيف شده بمباران کردند. تصاوير بمباران ليبي نيز شبيه تسليحات حاوي اورانيومي است که امريکا در عراق استفاده ميکرد.
بسياري از پزشکان عراقي و خارجي گزارش دادهاند که بمباران شهر فلوجه در عراق توسط اين بمبها موجب بدنيا آمدن کودکاني با ناهنجاريهاي فيزيکي شده است.
با وجود اينکه کميسيون حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستار ممنوعيت استفاده از اين تسليحات شده است، امريکا، انگليس، فرانسه و اسرائيل با اين درخواست موافقت نکردهاند.