با وضعیت فعلی، بررسی صلاحیت بیش از ۳۰ سرپرست دانشگاه به سال آینده موکول می‌شود؛ چرا که طی شش ماه اخیر برگزاری جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی ریتم کندی به خود گرفته است.

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.


********

*کیهان

رویتر: تحریم‌ها آسیب‌پذیری ایران را کاهش داده است
برخلاف برخی تحلیل‌ها در داخل، تحلیلگران غربی معتقدند تحریم‌ها و کاهش قیمت نفت از آسیب‌پذیری اقتصاد ایران کاسته است.
خبرگزاری رویتر در تحلیلی از مبدا واشنگتن نوشت: کارشناسان، دیپلمات‌ها و حتی قانونگذاران جمهوری‌خواه آمریکا، ادعای تن دادن ایران به دادن هرگونه امتیاز در مذاکرات هسته‌ای را به دلیل کاهش قیمت نفت غیرواقع‌گرایانه می‌دانند. آنها خاطرنشان می‌کنند که ایران پیش از این در مقابل نوسان‌های شدید قیمت نفت ایستادگی کرده و تحریم‌های اعمال شده تاثیر نفت بر اقتصاد این کشور را کم کرده است.
رویتر اضافه کرد: عده‌ای دیگر از تحلیلگران معتقدند ایران احتمالا هرگونه امتیاز بیشتر را برای خود تحقیرآمیز دانسته و آماده است در صورت فروپاشی مذاکرات جاری عطای هرگونه توافق را به لقایش ببخشد. اکثر این تحلیلگران بر این باورند که نفت به تنهایی نمی‌تواند در موضع چانه‌زنی تهران تغییری به وجود آورد.
رویتر می‌نویسد: تحریم‌های اعمال شده میزان صدور نفت ایران را به حدود نصف کاهش داد. میزان درآمد این کشور از محل صدور نفت و گاز طبیعی در سال مالی ۲۰۱۳-۱۴ بر اساس آمار صندوق بین‌المللی پول پنجاه و شش میلیارد دلار بود. به عبارت دیگر تحریم‌های فعلی از میزان آسیب‌پذیری ایران در مقابل سقوط قیمت نفت کاسته است چرا که درآمدهای حاصل از فروش نفت خام این کشور عمدتا در حساب‌های کشورهای خریدار گیر می‌کند.
جن ساکی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا معتقد است: تاثیر کوتاه‌مدت قیمت نفت بر ایران به دلیل تحریم‌هایی که پیش از این دسترسی دولت به درآمد نفتی نگهداری شده در خارج کشور را محدود کرده، کند شده است.
رویتر آنگاه از قول یک کارشناس آمریکایی نوشت: اگر در توافق با ایران تعلل نشان داده شود این آمریکا خواهد بود که بازنده خواهد شد چرا که ممکن است نتواند ائتلاف کنونی را در مذاکره حفظ کند و این ائتلاف از هم خواهد پاشید.

دهن کجی ۱۰۰ روزه دولت به شورای انقلاب فرهنگی
با وجود تأخیر ۱۰۰ روزه در تعیین تکلیف سرپرستی ۳۰ دانشگاه، این امر به سال آینده موکول شده است.
روزنامه شرق در این زمینه با اشاره به عدم طرح موضوع ریاست دانشگاه تهران در جمع اخیر شورای انقلاب فرهنگی نوشت: با وضعیت فعلی، بررسی صلاحیت بیش از ۳۰ سرپرست دانشگاه به سال آینده موکول می‌شود؛ چرا که طی شش ماه اخیر برگزاری جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی ریتم کندی به خود گرفته است.
بر اساس عرف موجود در این نهاد، جلسات هر دو هفته یک بار برگزار می‌شود و در صورتی که رئیس جمهور در سفر یا برنامه‌ای از پیش تعیین شده حضور داشته باشد، رئیس قوه مقننه ریاست شورا را برعهده می‌گیرد و جلسات برگزار می‌شود. اما اگر ریتم کند جلسات این شورا را در نظر نگیریم، سه‌شنبه ۲۶ اسفند این شورا می‌تواند تشکیل جلسه دهد و باز هم با توجه به عرف موجود در این نهاد، در بهترین حالت تنها صلاحیت هفت رئیس دانشگاه بررسی می‌شود. بر همین اساس می‌توان گفت تأیید صلاحیت ۳۰ سرپرست دانشگاه به سال آینده موکول شد. در این میان تأیید صلاحیت سرپرست دانشگاه تهران به عنوان رئیس دانشگاه مادر کشور از سایر رؤسای دانشگاه‌ها نیز مستثنی نیست.
این روزنامه حامی دولت می‌افزاید: نکته حایز اهمیت دیگر، دستور جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی طی پنج جلسه اخیر است. این شورا در آخرین مورد در پنج آذر ماه ۱۳۹۳ به بررسی صلاحیت سرپرستان دانشگاه‌ها پرداخت و از آن تاریخ تاکنون تأیید صلاحیت هیچ سرپرستی را در دستور کار خود قرار نداده است.
شرق با اشاره به عدم اعتماد مجلس به نیلی احمدآبادی برای تصدی وزارت علوم نوشت: سرانجام با معرفی فرهادی طلسم یک ساله شکسته شد اما حالا می‌توان عدم ثبات در مجموعه مدیریتی وزارت علوم را انتقال «عدم ثبات» از ستاد وزارت به متن دانشگاه‌ها خواند؛ چرا که هم اکنون بیش از ۳۳ دانشگاه کشور با سرپرست اداره می‌شوند. در حال حاضر با توجه به اقبال مخالفان دولت نسبت به «محمد فرهادی»، وزیر کنونی علوم که پس از دو سرپرست، یک وزیر و سه گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت علوم به مجلس، پا به این وزارتخانه گذاشته است، می‌توان این مرحله را گذار بی‌ثباتی از ستاد وزارت علوم به دانشگاهها خواند... اما حالا بازی‌های سیاسی در حوزه وزارت علوم از مجلس به شورایعالی انقلاب فرهنگی رسیده چرا که بیش از ۳۶ رئیس دانشگاه در صف تأیید شورایعالی انقلاب فرهنگی قرار گرفته‌اند و ترکیب این شورا نشان می‌دهد، منتقدان دولت در حوزه وزارت علوم و آموزش عالی حرف‌های بیشتری برای به کرسی نشاندن دارند.
شرق با زبان بی‌زبانی اذعان می‌کند رئیس جمهور و برخی اعضای دولتی شورای انقلاب فرهنگی به اعتبار آگاهی از نظر شورا نسبت به برخی فعالان فتنه ۸۸ -نظیر نیلی احمدآبادی- سعی در دور زدن این شورا و انجام اقدامات غیر قانونی دارند که نمونه آن ۹ ماه سرپرستی احمدآبادی بر دانشگاه تهران است حال آن که طبق قانون یک فرد نمی‌تواند بیش از ۳ ماه سرپرستی کند.
اخیراً سیدرضا اکرمی مشاور رئیس جمهور در مصاحبه با نامه نیوز گفته بود: بنده از نظر بینشی مشکلی با روحانی ندارم بلکه همراه او نیز هستم اما در برخی روش‌ها به او «ان قلت» دارم. به طور مثال وزارت علوم در دولت یازدهم کارنامه خوبی از خود نشان نداده است. این وزارتخانه ۹ ماه وزیر داشته، ۶ ماه سرپرست، سه نفر معرفی شده‌اند که مجلس رأی نداد که بالاخره به آقای فرهادی ختم به خیر شد. بنده به ایشان گفتم که آقای روحانی وزیر علوم باید قابل و لایق باشد. لایق باشد که وزارت‌خانه را اداره کند و قابل باشد تا مجلس به او رأی اعتماد بدهد. الان اداره شدن ۲۷ دانشگاه با سرپرست چه معنایی دارد؟

منشأ اخبار دروغ در فیگارو چه کسانی بودند؟
سه روز پس از انتشار مصاحبه جنجالی فائزه هاشمی با روزنامه فرانسوی فیگارو که در آن از بهاییان و منافقان به عنوان مردان و زنان بزرگ یاد کرده و به منافقین لقب «مجاهدین» داده بود، این نشریه اقدام به انتشار خبری دروغ درباره وضعیت سلامت رهبر معظم انقلاب کرد.
هفته گذشته روزنامه فرانسوی فیگارو با انتشار مصاحبه‌ای با فائزه هاشمی، به نقل از وی نوشت: «زمانی که زندانی بودم، کسانی را دیدم که از آنها به عنوان مردان و زنانی بزرگ یاد می‌کنم: بهایی‌ها، طرفداران مجاهدین، اصلاح‌طلبان؛ و در یک کلام تمامی کسانی که در ایران برای ایده‌های خود مبارزه می‌کنند.» وی شبیه این سخنان را در مصاحبه با روزنامه بهار تکرار کرده بود.
به گزارش رجانیوز سه روز پس از انتشار این مصاحبه، مجدداً اقدام به انتشار خبری دیگر در رابطه با ایران کرد. این خبر تلاش کرده بود تا اطلاعاتی دروغ را درباره سلامتی رهبر معظم انقلاب در قالب گزارشی خبری منتشر کند.
رجا نیوز می‌افزاید: این در حالی است که در سالیان گذشته نیز به صورت مکرر، برخی اخبار دروغ درباره رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های غربی به عنوان گزارش‌هایی سری و محرمانه منتشر شده است که درباره منشأ برخی از این اخبار، نیک‌آهنگ کوثر خبرنگار فراری روزنامه‌های زنجیره‌ای، افشاگری‌های قابل تأملی انجام داده بود. نیک‌آهنگ کوثر، در نامه‌نگاری‌ها و افشاگری‌هایی که درباره رفیق گرمابه و گلستان خود (مهدی هاشمی) انجام داده، درباره تلاش وی برای انتشار اخبار دروغ علیه ارکان نظام و رهبر انقلاب می‌نویسد: «مهدی هاشمی چند مورد درخواست هم از من داشت. یکی پیدا کردن یک روزنامه‌نگار که قابل اعتماد باشد و ایشان برایش مسائل را بازگو کند و روزنامه‌نگار هم بنویسد، من این روزنامه‌نگار را به مهدی هاشمی معرفی کردم و ماجرا را از سر خودم برداشتم. دیگر تلاش کرد سایتی بسیار پر بیننده را برایش بگیرم، که دیدم بهترین کار، دادن شماره تلفن‌های طرفین به هم بود تا هیچ کاری به مذاکرات‌شان نداشته باشم. از من خواست کمک کنم سایتی برای انتشار مطالب علیه آیت‌الله خامنه ای برایش درست کنم، که اتفاق نیفتاد. اطلاعاتی درباره [آیت‌الله] خامنه‌ای هم داده بود که منتشر نکردم و به شکل عجیبی! شبیه همان‌هایی بود که مخملباف منتشر کرد.»
کوثر در متن دیگری درباره سخنان مهدی هاشمی می‌گوید: «در اواخر مهرماه ۱۳۸۹، چند بار از... سؤال کردم که چگونه به دنبال چنین عملی است، به من تأکید کرد که وظایف در خانواده... تقسیم شده است و اگر پدرش وظیفه‌ای دارد، او وظیفه دیگری دارد و خواهرش وظیفه‌ای دیگر».
شاید با کنار هم گذاشتن این پازل به خوبی بتوان دریافت که منشأ اخبار دروغ اخیر در روزنامه فیگارو چه کسی بوده است.

ژنرال سلیمانی کابوس سیاستمداران آمریکایی
«به گفته دوستان و دشمنان ایران، نقش این کشور از دریای مدیترانه تا خلیج عدن گسترش یافته است».
روزنامه آمریکایی وال‌استریت ژورنال با اشاره به عملیات آزادسازی تکریت و استان صلاح‌الدین، نقش ژنرال قاسم سلیمانی را در بسیج نیروهای مردمی عراق و هماهنگی نیروها مورد تاکید قرار داد. این روزنامه نوشت: جمهوری اسلامی که از سال ۱۳۵۷ به دنبال صدور انقلاب خود بوده، به گفته دوست و دشمن، اکنون دامنه نفوذش از دریای مدیترانه تا خلیج عدن گسترش یافته است. پیشتر ایران با استفاده از نیروهای نیابتی حزب‌الله لبنان و حماس فلسطین عرض‌اندام می‌کرده، اما با ظهور داعش و همین‌طور بالا گرفتن درگیری‌های داخلی در یمن، و نیز جنگ داخلی سوریه، خود مستقیما وارد عمل شده است.
از سوی دیگر روزنامه لس‌آنجلس تایمز، در گزارشی خاطرنشان کرد: برخی به ژنرال قاسم سلیمانی لقب «سوپرمنی» داده‌اند که ماموریتش خنثی کردن مداوم اهداف واشنگتن و متحدان آن ضمن تقویت شکوه انقلابی جمهوری اسلامی ایران است.
این روزنامه خاطرنشان کرد: صرف‌نظر از این که ژنرال قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در کجا ظاهر ‌شود و چه تصاویری از او چه در کنار رهبران ارشد ایران و چه در میان جنگجویان مردمی منتشر شود، وی همچنان کابوسی برای سیاستگذاران آمریکایی است، یک چهره مبهم اما ظاهرا همه جا حاضر، با توجه به حضور وسیع و گاهی اسطوره‌ای‌اش در فضای مجازی و گزارش‌های بی‌وقفه مطبوعات بین‌المللی، می‌توان گفت که وی به طور همزمان در چند میدان جنگ حضور دارد.
لس‌آنجلس تایمز افزود: در فضای مجازی سلیمانی، با محاسن خاکستری، چهره با صلابت و شباهتی به «جالب‌ترین مرد در جهان» به یک چهره تاثیرگذار مهم، تبدیل شده است. حضور وی در میادین جنگ، طبق روایت‌های فزاینده به منزله پیروزی برای جنگجویانی است که شانس بهره‌مندی از حضور وی را دارند. سلیمانی به تازگی در کمک به حمله اخیر دولت عراق برای بازپس‌گیری شهر تکریت عراق از دست داعش نقش داشته است. وی که نزد مردم عراق بسیار محترم است، ظاهرا برای «مشورت» به فرماندهان عراقی به آنجا رفت.
روزنامه آمریکایی نوشت: ناظران حوادث خاورمیانه با حساسیت خاصی تحرکات سلیمانی را در سراسر سوریه و عراق و دیگر مناطق جنگی ردیابی می‌کنند و هر تصویر جدیدی از او به هنگام بازدید از نیروهای خط مقدم، گفت‌وگو با مقامات رده‌بالا و حتی دلجویی دادن به یک کودک کانون توجه قرار می‌گیرد.
کارل شارو طنزپرداز لبنانی اخیرا در وبلاگش نوشت: سلیمانی به نماد قابلیت‌های اطلاعاتی و اسطوره‌ای سری، مرموز و پشت‌پرده ایران تبدیل شده است. وی خاطرنشان کرد، با توجه به توانایی خاص این فرمانده گریزپا در حضور همزمان اما مخفی در دو جا، معمول‌ترین واژه‌ای که در توصیف او به کار گرفته می‌شود، واژه «مرموز» است. اما بر اساس تصاویر منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی، به نظر می‌رسد «سوپرمنی» ترفند دیگری نیز دارد که سفر در زمان است.

اطلاعات پردرآمدها پس از ۱۱ ماه همچنان در دسترس نیست!
۱۱ ماه پس از دعوت دولت به انصراف از دریافت یارانه، معاون اسبق وزارت اقتصاد می‌گوید دولت هیچ آماری برای حذف یارانه پردرآمدها ندارد.
سعید شیرکوند معاون وزیر اقتصاد در دولت اصلاحات در مصاحبه با اقتصادپرس و درباره مصوبه مجلس در مورد حذف یارانه پردرآمدها گفت: موضوع این نیست که دولت نخواهد افراد را حذف کند، موضوع نخواستن دولت نیست بلکه مسئله نتوانستن است.
وی گفت: نوع اداره اقتصاد به گونه‌ای بوده که در آن بسیاری از اطلاعات لازم به صورت دقیق جمع‌آوری نشده است. سازمان‌ها و نهادهایی که باید این اطلاعات را جمع می‌کردند این مسئولیت را به درستی انجام نداده‌اند.
وی تصریح کرد: مسئله این است که در کشور ما آمار و اطلاعات وجود ندارد، اگر هم دولتی یا سازمانی بخواهد وارد این حوزه شود و شفافیت آماری ایجاد کند باید قبل از آن بسیاری از سوالات را جواب دهد. سوالاتی مانند اینکه چرا باید حساب بانکی افراد چک شود؟ چرا نباید حساب بانکی افراد چک شود؟
وی تصریح کرد: حساب بانکی افراد جزو اسرار محرمانه کسی نیست. سازمان مالیاتی باید گردش حساب بانکی افراد را بداند، باید بتواند ترنور هزینه‌ای و درآمدی آن را محاسبه کند تا بتواند مالیات را که حقوق جامعه است از افراد بگیرد. پس دولت چگونه می‌خواهد بداند چه کسانی در چه دهکی قرار می‌گیرند و آن وقت دولت می‌تواند وارد تصمیم‌گیری شود که چه دهکی را باید حمایت مالی کند و چه دهکی را باید از دریافت یارانه‌ها حذف کند.
شیرکوند با تاکید بر اینکه دولت حقیقتا هیچ آماری از مردم ندارد، افزود: دولت نمی‌تواند به فرم‌های خوداظهاری هم تاکید کند، چون این فرم‌ها هم چیزی را تایید نکرده است.
در همین حال مصطفی شریف عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در پاسخ این سوال که «دولت معتقد است ما نمی‌توانیم به حریم خصوصی افراد و اطلاعات پولی و مالی آنها در بانک دست برده و اطلاعات آنان را استخراج کنیم و این عمل توسط برخی از کارشناسان دولت غیراخلاقی تلقی می‌شد. آیا دولت از نگاه شما چنین حقی را ندارد؟» به روزنامه آرمان گفت: این امر دخالت در امور خصوصی افراد نیست و در تعداد زیادی از کشورها در بحث مالیات‌گیری و سیاست‌های دیگر و حتی مسائل حساس ملی، این اطلاعات از بانک‌ها توسط دولت تخلیه می‌شود. ضمن اینکه دولت به راحتی می‌تواند به جای این کار بخش‌های کم‌بضاعت را جدا کند و به آنها یارانه بدهد. این افراد می‌توانند شامل افراد تحت پوشش کمیته امداد یا سازمان تامین اجتماعی و سازمان بهزیستی و بازنشستگان و... باشند. اینها اطلاعاتی است که خود به خود در اختیار دولت است. ضمن اینکه دولت در این زمینه نمی‌تواند تنها به حساب‌های بانکی افراد دست ببرد بلکه بخش زیادی از درآمدهای افراد به صورت ملک و زمین و سرمایه می‌تواند باشد. لذا با توجه به اختیار دولت، بهانه عدم توانایی دولت در شناسایی بخش‌های ثروتمند جامعه درست نیست.
وی تصریح کرد: دولت نباید از حذف یارانه ثروتمندان بترسد اتفاقا این کار باعث محبوبیت دولت در میان مردم می‌شود.


*وطن امروز

 جزئیات تکان‌دهنده‌ از طراحی کاخ سفید برای دورنمای توافق هسته‌ای با ایران

بن‌رودز، معاون مشاور امنیت ملی آمریکا پنجشنبه هفته گذشته (14 اسفند) در گفت‌وگو با جفری گلدبرگ، مجری شبکه تلویزیونی بلومبرگ اظهارات قابل تاملی در این باره مطرح کرد.

درباره توافق هسته‌ای با ایران گفت: ما باید با تهدید ایران مجهز به سلاح هسته‌ای مقابله کنیم و تلاش ما نیز همین است. توانمندی سلاح هسته‌ای، ایرانی‌ها را به مراتب بیشتر از امروز جسورتر خواهد کرد. روز بعد از دستیابی به توافق احتمالی، نگرانی ما درباره سایر فعالیت‌های ایران در منطقه دقیقاً مانند امروز خواهد بود و درست مانند امروز درباره حمایت آنها از تروریسم، حمایت ایرانی‌ها از حزب‌الله و اقدامات آنها در منطقه که بر هم زننده ثبات است، نگران خواهیم شد، اما واقعیت آن است که اگر بتوان با راستی‌آزمایی مطمئن شد که آنها به سلاح هسته‌ای نخواهند رسید، امنیت ما و همچنین امنیت منطقه بیشتر خواهد شد. نوع بازرسی‌های مدنظر ما در توافق، نه‌تنها تأسیسات هسته‌ای مانند نطنز، فردو و رآکتور اراک را شامل می‌شود، بلکه زنجیره تأمین اورانیوم از جمله کارخانه‌ها و معادن اورانیوم و همچنین مراکز تولیدی که در آنها سانتریفیوژ ساخته می‌شود را نیز پوشش می‌دهد.

ما کلیت برنامه هسته‌ای ایران را در نظر گرفته‌ایم، این بهترین شیوه بازدارنده در مقابل فعالیت‌های سری است، زیرا با این کار می‌توان به فعالیت‌های ایرانی‌ها پی برد و اینکه آنها به طور بالقوه تأسیسات نگران‌کننده را نخواهند داشت زیرا ناچار هستند زنجیره تأمین مخفیانه را برای فراهم کردن مواد اولیه چنین تأسیساتی به وجود آورند.

وی افزود: آنچه تفاوت می‌کند این است که ایران، بازرسی و شفاف‌سازی‌هایی را فراتر از (تعهدات) هر کشور دیگری در دنیا که برنامه مشابه (هسته‌ای) دارد، خواهد پذیرفت.  در اینجا اعتماد را مبنای کار قرار نمی‌دهیم، اصلاً هدف نظام بازرسی‌ها این است که بتوانیم برای بیش از یک دهه، فعالیت‌های ایرانی‌ها در زمینه برنامه هسته‌ای را راستی‌آزمایی کنیم.

بن‌رودز تصریح کرد: «ما بر سر توافقی با دوره زمانی مشخص مذاکره می‌کنیم، ما بر سر توافق دائمی مذاکره نمی‌کنیم و هرگز قصد ما این نبوده است. بنابراین همواره دوره زمانی ثابتی برای توافق وجود خواهد داشت. اقدامات مرتبط با شفاف‌سازی بعد از دوره محدودیت‌های تعیین شده برای برنامه (هسته‌ای ایران) نیز ادامه خواهد داشت تا ما بدانیم، ایرانی‌ها با برنامه هسته‌ای خود چه می‌کنند و آن زمان تصمیم بگیریم. گمان کنم مساله این است که چرا نباید به مدت 10 سال یا بیشتر، محدودیت‌هایی با قابلیت راستی‌آزمایی را در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران داشته باشیم که از دستیابی ایرانی‌ها به سلاح هسته‌ای جلوگیری کند، بعد از آن نیز نخست‌وزیر اسرائیل، رئیس‌جمهور آمریکا و جامعه بین‌المللی بعد از پایان دوره توافق می‌توانند درباره نحوه ادامه کار تصمیم بگیرند».

معاون مشاور امنیت ملی آمریکا در ادامه تلویحا به اظهارات نتانیاهو در کنگره آمریکا واکنش نشان داد و گفت: «ما براساس سیاست خود، مخالفت با دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را ادامه خواهیم داد بنابراین اینگونه نیست که ایران اجازه داشته باشد تا پایان دوره توافق صبر کند و بعداً به سلاح هسته‌ای برسد. محدودیت‌هایی وجود دارد که در مدت توافق اعمال خواهد شد؛ اقدامات مربوط به شفاف‌سازی دائمی‌تر خواهد بود. نهایتاً در پایان دوره توافق نیز می‌توانیم تصمیم بگیریم اوضاع چگونه است».

کنایه‌های نوبخت به نعمت‌زاده

گروه اقتصادی: سخنگوی دولت چند روز بعد از اینکه نعمت‌زاده، وزیر صنعت از ندادن یارانه تولید انتقاد کرد، پاسخ  وی را داد تا کنایه‌های اعضای دولت وارد فاز جدیدتری شود. اخیرا محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت با اشاره به پافشاری مسؤولان مالیاتی کشور بر ادامه روند فعلی در اخذ مالیات بر ارزش افزوده تصریح کرد: تا امروز سکانداران مالیات کشور روی حرف خود اصرار می‌ورزند و در اصول فعلی این قانون توافق نمی‌کنند. رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در واکنش به انتقادات اخیر وزیر صنعت از نظام مالیاتی گفت: این سازمان در چارچوب قانون مالیات دریافت کرده و فراتر از آن عمل نکرده است. علی عسکری در گفت‌وگو با تسنیم در واکنش به انتقادات اخیر وزیر صنعت از مالیات ارزش افزوده و سکانداران مالیاتی کشور، اظهار داشت: اگر کارهای آقای نعمت‌زاده ایراد ندارد کارهای ما هم ایراد ندارد. وی با تأکید بر اینکه «ما هم بلدیم انتقاد کنیم»، گفت: سازمان امور مالیاتی کشور در چارچوب قانون مالیات گرفته و فراتر از آن ریالی دریافت نکرده است. معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: اگر قانون درست اجرا می‌شود کسی نباید ناراحت شود؛ بسیاری از همان کسانی که در حوزه آقای نعمت‌زاده فعالیت می‌کنند مالیات نمی‌دهند. عسکری با اشاره به اینکه «قانون فشار حالی‌اش نمی‌شود» تصریح کرد: طی 11ماه سال جاری 52هزار میلیارد تومان از درآمدهای مالیاتی وصول شده و تا پایان سال پیش‌بینی می‌شود این رقم به 57هزار میلیارد تومان برسد.

* خراسان

اهداي 2 خودروي هيبريدي از ژاپن به دولت

بر اساس نامه يکي از مسئولان مهم اجرايي از مديران ارشد نهاد رياست جمهوري، درخواست شده است با توجه به اهداي 2 دستگاه خودروي هيبريدي از کشور ژاپن به يکي از دستگاه هاي دولتي کشورمان، نسبت به حذف يا تعيين تخفيف ويژه در حقوق ورودي و سود بازرگاني اين خودروهاي دو نيرويي توسط هيئت دولت اقدام شود که مقرر شده با استناد به قانون مستثني شدن ماشين آلات خودروهاي اهدايي مصوب سال 1376، در اين خصوص تصميم گيري شود.

شکايت از نهاد رياست جمهوري به خاطر عدم ثبت نام يارانه

بر اساس شکايتي که فردي به نام "ش.ع" به ديوان عدالت اداري تقديم کرده است، اعلام شده که با توجه به عدم موفقيت وي در ثبت نام يارانه طي مدت ۳ روز مقرر شده توسط دولت، بايد نسبت به رسيدگي قضايي به اين موضوع اقدام شود که دولت نيز در لايحه پاسخگويي خود اعلام کرده است با توجه به اينکه طبق بند «و» قانون بودجه سال ۱۳۹۳، افراد متقاضي دريافت يارانه نقدي بايد در موعد تعيين شده به مراکز ثبت نام مراجعه کنند ، مسئوليت عدم اقدام اين فرد در موعد مقرر، متوجه دولت نخواهد بود.

*آرمان

 تحقیقات ادامه دارد
شنیده شد که علیزاده‌طباطبایی گفت: ختم رسیدگی به پرونده مهدی هاشمی هنوز اعلام نشده است. فارس نوشت؛ محمود علیزاده‌طباطبایی با اعلام این خبر افزود: لزومی ندارد که قاضی حتماً ختم رسیدگی را به اصحاب دعوا اعلام کند. وی ابراز کرد: قاضی هروقت لازم بداند ختم رسیدگی را اعلام می‌کند اما من روز چهارشنبه که برای پیگیری پرونده به دادگاه رفتم، مشخص شد که همچنان مشغول تحقیقات هستند.
 
تکذیب اخراج ایرانیان از امارات
شنیده شد که سفارت جمهوری اسلامی ایران در ابوظبی در بیانیه‌ای خبر منتشره در برخی از رسانه‌ها درخصوص آغاز دور جدید اخراج ایرانیان مقیم امارات عربی متحده را رد و آن را غیرواقعی توصیف کرد. فرارو نوشت؛ در این بیانیه آمده است: وضعیت اقامت و زندگی ایرانیان مقیم امارات عادی است و خبر اخراج گروهی از ایرانیان از امارات دور از واقعیت است. در دو سال قبل تعدادی از ایرانیان از امارات اخراج شده‌اند که با تلاش‌های دیپلماتیک و رایزنی مقامات کشور این موضوع حل و فصل و اخراج‌ها خاتمه یافت.
 
محکومیت جاعل سربرگ‌های قوه قضائیه
شنیده شد که جاعل سربرگ‌های قوه قضائیه به دو فقره ده سال حبس محکوم شد. «الف.ش» در دفتر ترجمه غیرمجاز خود اقدام به جعل سربرگ‌های قوه قضائیه و مترجمان رسمی کرده بود که در پی کشف آنها توسط بازرسان اداره کل از وی به مراجع قضایی اعلام شکایت شد. درنهایت شعبه 1032 دادگاه عمومی جزایی مجتمع قضایی شهید قدوسی تهران وی را به خاطر ارتکاب جرائم مذکور به تحمل دو فقره ده سال حبس محکوم کرد.
 
تعلیق مجوز 102 دفتر خدمات مسافرت هوایی
شنیده شد که براساس بازرسی‌های به عمل آمده از 350 دفتر خدمات مسافرت هوایی از سوی بازرسان کمیته فنی این سازمان تعداد 57 فقره مجوز لغو و 102 مجوز به دلیل رعایت نکردن قوانین، مقررات و عدم تطبیق با آیین‌نامه دفاتر خدمات مسافرت هوایی تعلیق شده است. پارسینه نوشت؛ این گزارش افزود: دفاتر خدمات مسافرت هوایی که مجوز فروش بلیت هواپیما از این سازمان دریافت کرده‌اند، ضروری است به منظور جلوگیری از بروز مشکلات و رسیدگی به تخلفات احتمالی، مجوز خود را در معرض دید مشتریان قرار دهند. بازرسان سازمان هواپیمایی کشوری به شکل مشترک با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از دوازدهم اسفند ماه جاری در قالب تیم‌های بازرسی از دفاتر خدمات مسافرت هوایی به صورت محسوس و نامحسوس بازرسی به عمل می‌آورند.
 
حکم غرضی برای مخارج انتخاباتی
شنیده شد که وزیر اسبق وزارت ارتباطات در پاسخ به این سوال که بعد از مطرح شدن پرداخت پول و کمک انتخاباتی به تعدادی از نمایندگان مجلس‌های پیشین، اخیراً وزیر کشور نیز در سخنانی از ورود پول‌های کثیف به‌ویژه پول‌های قاچاق و فساد اقتصادی به رقابت‌های انتخاباتی و فضای سیاسی ابراز نگرانی کرده است. نظر شما در این‌باره چیست، گفت: ایشان جسارت و شجاعت زیادی برای گفتن حرف‌هایی به خرج داد که در زیر لایه این رقابت‌ها پنهان است. شخصاً سند یا مدرکی ندارم و ندیده‌ام، اما من هم مانند بسیاری، از هزینه‌های چهار میلیارد تومانی تا 400 میلیارد تومانی هم شنیده‌ام که برای انتخابات خرج شده است. محمد غرضی افزود:  این درحالی است که شخصاً برای انتخابات ریاست‌جمهوری درمجموع 59 میلیون تومان خرج کرده‌ام. ضرب‌المثلی هم هست که می‌گوید تا نباشد چیزکی مردم نگویند چیزها.
 
سرایدار امانتدار ۱۵ میلیارد را برگرداند
شنیده شد که سرایدار جوان مدرسه‌ای در نظرآباد البرز ۱۵ میلیارد ریال را به صاحبش بازگرداند. خبرگزاری صداوسیما نوشت؛ مدیر آموزش و پرورش این شهرستان گفت: مرتضی اخلاقی سرایدار مدرسه امام خمینی(ره) این شهرستان،  پس از یافتن کیف حاوی چک و وجه نقد به مبلغ 15میلیارد ریال، آن را به صاحبش بازگرداند.
 
سناتور ضدایرانی به فساد مالی متهم می‌شود
شنیده شد که وزارت دادگستری آمریکا سناتور «رابرت منندز» دموکرات را به فساد مالی متهم کرد. آنا به نقل از سایت «لس‌آنجلس تایمز» نوشت؛ سناتور «رابرت منندز» که به همراه سناتور «مارک کرک» جمهوریخواه طرح ضدایرانی موسوم به «منندز- کرک» مبنی بر اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران را معرفی کرده است، توسط وزارت دادگستری آمریکا به فساد مالی متهم شد. وی پس از انتشار گزارش‌هایی که علیه وی در وزارت دادگستری آمریکا تنظیم شده و در حال بررسی است مدعی شد این اتهامات درست نیست و او جایی نمی‌رود. به گزارش شبکه تلویزیونی «سی‌ان‌ان» آمریکا روز جمعه ششم مارس افراد مطلع از پرونده سناتور منندز به این شبکه گفته‌اند: اتهامات علیه رابرت منندز روی ارتباط او با «سالمون ملگن»، یکی از حامیان مالی این سناتور دموکرات، متمرکز است. پیش‌تر گزارش رسانه‌ها حاکی از آن بود که «سالمون ملگن» سفر‌های پرهزینه‌ای را برای رابرت منندز ترتیب داده و در عوض از حمایت این سناتور دموکرات برخوردار شده است.
 
تعطیلی مدارس نیویورک در اعیاد فطر و قربان
شنیده شد که بیل دی بلاسیو، شهردار نیویورک، از وارد شدن تعطیلی دو عید فطر و قربان به تقویم مدارس دولتی این شهر خبر داد. جمهوری اسلامی نوشت؛ مدارس دولتی شهر نیویورک از این پس به مناسبت دو عید بزرگ اسلامی تعطیل خواهند بود. «بیل دی بلاسیو»، شهردار نیویورک، در این باره گفت: تمامی مدارس دولتی شهر نیویورک از آغاز سال تحصیلی جدید در اعیاد فطر و قربان تعطیل خواهند بود. وی که در مدرسه‌ای در منطقه «بروکلین» در شهر نیویورک سخن می‌گفت، یادآور شد: تعطیلی اعیاد فطر و قربان در مدارس دولتی از جمله وعده‌های انتخاباتی من بوده است. شهردار نیویورک همچنین گفت: خانواده‌های مسلمان از این پس ناچار نیستند بین گرامیداشت عید خود یا حضور در مدرسه، یکی را انتخاب کنند.
 
ارسال نهال ارس برای ظریف
شنیده شد که رئیس آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: دوستداران طبیعت این استان اولین گلدان نهال ارس را به عنوان سمبل استقامت به وزیر امور خارجه ایران ارسال کردند.محمدرضا گل محمدی افزود: با توجه به اینکه درخت ارس در شرایط سخت رویشگاهی کاشته می شود این درخت نماد استقامت و پایداری شناخته شده است. وی دلیل اصلی انتخاب گونه ارس برای ارسال به وزیر امور خارجه ایران را توانمندی، استقامت و پایداری این وزیر در مذاکرات هسته‌ای در مقابل قدرت‌های بزرگ غربی ذکر کرد. رئیس آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: ارسال اولین نهال ارس به وزیر امور خارجه ایران تقدیری کوچک از خدمات وی در این بخش است. گل محمدی تاکید کرد: گونه ارس سمبل استقامت و پایداری است و این وزیر نیز نمونه ای از مردان مقاوم و با استقامت ایران است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۷
    0 0
    عالی بود خیلی عالی خیلی
  • ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۷
    0 0
    درود بر مشرق اصلاح طلب
  • ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۷
    0 0
    چرت و پرت محض

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس