سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا طی سخنانی گفت که راه‌های زیادی برای داشتن موافقت بین‌المللی با ایران وجود دارد.

آمریکا: راه‌های زیادی برای داشتن موافقت بین‌المللی با ایران وجود داردبه گزارش مشرق، "جن ساکی" سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری خود و در پاسخ به سوالی درباره نقطه نظرات درباره توافقنامه غیر الزام آور با ایران گفت که راه‌های زیادی برای داشتن موافقت بین‌المللی با ایران وجود دارد.

وی همچنین واکنشی به اظهارات مقام معظم رهبری در پاسخ به نامه اخیر جمهوری‌خواهان کنگره به سران ایران درباره مذاکرات هسته‌ای نشان نداد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (پنج‌شنبه) در دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان نامه اخیر سناتورهای آمریکایی را حاوی نشانه های متعدد فروپاشی اخلاق سیاسی در نظام امریکا برشمردند و گفتند: همه کشورهای جهان طبق مقررات پذیرفته شده بین المللی، پس از تغییر دولت‌هایشان نیز به تعهدات خود پایبندند اما سناتورهای آمریکایی رسماً اعلام می کنند اگر این دولت برود تعهدات او کأن لم یکن تلقی می شود، آیا این نهایت فروپاشی اخلاق سیاسی و متلاشی شدن درونی نظام امریکا نیست؟

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: مقامات جمهوری اسلامی کار خود را بلدند و می دانند اگر هم به توافقی برسیم چگونه عمل کنیم که دولت آمریکا بعدها نتواند زیر آن بزند.

چند روز پیش 47 سناتور جمهوری‌خواه طی نامه‌ای سرگشاده به رهبران ایران اعلام کرده‌اند هرگونه توافق هسته‌ای با ایران پس از پایان دوره ریاست جمهوری باراک اوباما معتبر نخواهد بود.

این نامه نه تنها برای این است که حکومت ایران را از امضای توافق دلسرد کند بلکه برای اعمال فشار بر کاخ سفید است تا به کنگره در روند مذاکرات قدرت و اعتبار دهد.

در بخشی از این نامه خطاب به مقامات ایران آمده است: با مشاهده مذاکره هسته‌ای شما با دولت ما، احساس کردیم که شاید شما سازوکار قانونگذاری ما را کاملاً درک نکرده‌اید... هر چیزی که توسط کنگره تصویب نشود تنها یک توافق اجرایی است. رئیس جمهور بعدی می‌تواند چنین توافقی را با حرکت یک خودکار لغو کند و کنگره‌های بعدی می‌تواند مفاد توافق را در هر زمانی تغییر دهد.

این نامه آخرین حرکت قانونگذاران کنگره آمریکا برای تأثیر گذاشتن بر روند مذاکرات هسته‌ای است. هفته گذشته طرح بازبینی توافق با ایران توسط کنگره به تعویق افتاد.

رهبران جمهوری‌خواه سنای آمریکا که اکنون اکثریت این مجلس را در اختیار دارند رأی‌گیری درباره قانونی را که کاخ سفید را ملزم خواهد کرد هر نوع توافق درباره برنامه هسته‌ای ایران را برای تصویب شدن در اختیار کنگره بگذارد به زمان دیگری موکول کردند.

از سوی دیگر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به نامه اخیر 47 سناتور آمریکایی گفت: به‌اعتقاد ما این نامه هیچ ارزش حقوقی ندارد و صرفاً یک ترفند تبلیغاتی است. جالب‌تر اینکه در حالی که مذاکرات هنوز به نتیجه نرسیده و توافقی حاصل نشده، گروه‌های فشار در آمریکا آن‌چنان نگران شده‌اند که با توسل به شیوه‌های غیرمتعارف بیش از هر چیز نشان می‌دهند که همانند نتانیاهو با هر نوع توافقی مخالفند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • هما ۰۰:۵۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۲
    0 0
    رهبری و ملت ایران اگاهند که چه توافقی را چگونه امضا کنند که شیطان بزرگ نتواند از تعهدش شانه خالی کند . ما اظهار نظر زیادی نمی کنیم ان چه که رهبری فرماید همان است و بس.
  • ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۲
    0 0
    این نامه به دنیا ثابت کرد که «دی ان ای» دولتمردان امریکا از اساس دغلکاری است! ... در ضمن، ببینیم آقای آلین ایر فارسی زبان می تواند این جمله را برای سرکار خانم وندی شرمن شرح دهد؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس