در مورد تجاوز عربستانسعودی به خاک یمن موارد زیر قابل ملاحظه است:
1- عربستان و کشورهای همسو با آن نخستین بار است که بدون واسطه وارد یک معرکه بزرگ و جدی شده اند.
2- بعد از مرگ ملک عبدالله و ضعف مفرط حاکمان جدید و شکست های اخیر منطقهای آنها، ورود در معرکه ای با این وسعت و شدت، از دیدگاه راهبردی توجیه پذیر نیست و بنظر می رسد این اقدام در مقابل شبه نظامیان انصارالله که کاملاً اعتقادی و با تجهیزات لازم می جنگند، کاملاً شتابزه شروع شده است.
3- «همگرایی با شیعیان عربستانی»، «سلطه کامل بر تنگه استراتژیک باب المندب» و «احتمال بخطر افتادن منابع نفتی عربستان» می تواند از دلایل حمله شتابزده عربستان به یمن ارزیابی شود.
4- همگرایی اولیه منطقه ای با عربستان با سابقه ای که در گذشته در این موارد وجود داشته است، از بنیان قوی برخوردار نیست.
5- چراغ سبز اولیه آمریکا با پشتوانه اطلاعاتی ارائه شده از طرفی و از سوی دیگر رغبت ایالات متحده به تضعیف عربستان و احتمال حضور این کشور به مناقشه در صورت شکست عربستان سناریوهای مختلفی حضور ایالات متحده در این درگیری است.
6- انصارالله و دیگر مبارزان و مردم یمن نفرت انباشته ای از عربستان و شرکای منطقهای اش دارند و چنین اتفاقی به مشروعیت مردمی مبارزه و مقاومت را افزایش داده و مسیر مبارزه را تسهیل خواهد کرد.
7- انصارالله و دیگر مبارزان یمنی مطمئناً از قبل پیشبینی چنین شرایطی را داشته اند و با توجه به پشتیبانی لجستیک ارتش یمن از شبه نظامیان انصارالله وضعیت آنچنان به سود عربستان نخواهد بود.
8- طبیعت قبایلی و اعتقادی مردم یمن، تمدن ریشه دار آن، جغرافیای عریض و کوهستانی آن هر گونه راه حل بیرونی را ناممکن می کند و شرایط را برای بازتولید نقاط تشنج جدید همانند افغانستان و این بار در کنار گوش عربستان، علاوه بر محیط متشنج ایجاد شده در شمال آن را فراهم خواهد کرد.
باید اعتراف کرد که سیاست های شتابزده عربستان، منجلاب و باتلاق ایجاد شده برای آنها را گریز ناپذیر کرده است.
در زیر مناطق تحت سلطه انصارالله را مشاهده کنید:
منبع: مسیرآنلاین