به گزارش مشرق، اسفندماه گذشته رخشان بنیاعتماد در اکران خیریه فیلم «کاغذ بی خط» کار ناصر تقوایی اعلام کرد جایزه آسیا پاسیفیک فیلم «قصهها» را به نفع مردم بیخانمان اهدا میکند و همین سرآغاز حرکتی شد که بعدا به پیشنهاد رضا کیانیان،« سین هشتم؛ سرپناه» نام گرفت.
به فاصله چند روز بعد از اهدای جایزه بنی اعتماد، رضا کیانیان نیز دو جایزه بازیاش در فیلم «خانه روی آب» را به نفع مردم بیخانمان اهدا و از دیگر هنرمندان نیز دعوت کرد به این حرکت بپیوندند.
به فاصله بسیار اندکی پرویز پرستویی، حسین پاکدل، فاطمه معتمدآریا، بهمن فرمانآرا، عاطفه رضوی و نیکی کریمی به این جریان پیوستند.
بهرام رادان، مهناز افشار و رضا یزدانی نیز به عنوان هنرمندانی از نسل جوانتر با این حرکت همراه شدند.
بعد از انتشار اخبار مربوط به اهدای جوایز هنرمندان، برخی دیگر نیز علاقهمند شدند با این حرکت همراه شوند اما موضوع این بود که آنها جایزهای نداشتند تا به «سین هشتم» اهدا کنند و این چنین بود که بلافاصله اعلام شد «سین هشتم» فقط به جوایز محدود نمیشود، بلکه هر یک از هنرمندان میتوانند یک یا چند اثر هنریشان را به این جریان اختصاص بدهند.
آنها در واقع از اعتبار هنریشان بهره میبرند تا بتوانند به هموطنان بیخانمانشان کمکی کنند. آنها معتقدند انجام همه امور بر عهده دولت نیست بلکه مردم و شهروندان نیز میتوانند پارهای از امور را به انجام برسانند و دولت هم میتواند در این راه به آنان کمک کند.
اسفند ماه با تمام شلوغیها و هیاوهایش به پایان رسید، تعطیلات عید نوروز آغاز شد اما «سین هشتم» به رغم تعطیلی کشور تعطیل نشد، بلکه همچنان دعوت هنرمندان از یکدیگر برای پیوستن به این جریان ادامه داشت و این چنین بود که در نخستین روزهای سال نو، هنرمندانی مانند حبیب رضایی، حمید جبلی، حافظ احمدی، پریوش نظریه، ایوب آقاخانی و البته شمس لنگرودی به این جریان پیوستند.
حبیب رضایی و حمید جبلی که درگیر ضبط برنامه نوروزی «کلاه قرمزی» بودند، به فاصله اندکی آمادگی خود را اعلام کردند. رضایی بخشی از جوایزش را اهدا کرد و حمید جبلی نیز با نگارش یادداشتی کوتاه اما صمیمانه از اهدای دو اثر از مجموعه شخصیاش خبر داد.
شمس لنگرودی دستنوشته یکی از کتابهایش را به این جریان بخشید، حافظ احمدی عکاس باسابقه سینما هم اولین دوربین حرفهاش را اهدا کرد. ضمن اینکه به عنوان رییس انجمن عکاسان سینما اعلام کرد این انجمن که بهار امسال اولین جشن خود را برپا میکند، با «سین هشتم» همراه میشود و نمایشگاه خود را به این جریان اختصاص میدهد تا تمام عواید آن به نفع «سین هشتم» اهدا شود.
پریوش نظریه که مدتی است بنیاد خیریه «یاران برکت مهر» را برای حمایت از زنان سرپرست خانوار راهاندازی کرده، نیز در همان تعطیلات نوروز اعلام کرد هم به طور شخصی و هم از سوی این بنیاد با «سین هشتم» همراه میشود.
نظریه گفت: هم جوایزش را به این جریان اهدا میکند و هم از سوی بنیاد «یاران برکت مهر» هر کاری بتواند برای «سین هشتم» انجام خواهد داد.
ایوب آقاخانی نمایشنامهنویس و کارگردان تئاتر هم جایزهای را که از خانه تئاتر دریافت کرده به «سین هشتم» اهدا کرد.
در حال حاضر نیز هنرمندان دیگری در حال پیوستن به این حرکت انسان دوستانه هستند. قرار است جوایز و آثار این هنرمندان جمع آوری شود و در یک حراجی که بهار امسال برگزار میشود، به طور یکجا به فروش برسد اما برای اینکه شأن همه هنرمندان شرکتکننده حفظ شود، این آثار به طور مجزا قیمتگذاری نخواهد شد، بلکه همه با هم و به شکل مجموعه به حامیان مالی فروخته میشود و با درآمد حاصل از آن، سرپناههای امن برای مردم بیخانمان ساخته خواهد شد.
عید نوروز به پایان رسید، اما «سین هشتم» یا همان سرپناه تازه اول راه است. جریانی که هنرمندان امیدوارند فقط به یک حرکت منحصر نشود، بلکه به طور مستمر ادامه داشته باشد.
هنرمندانی که در این خیریه مشارکت دارند، از آن به عنوان حرکتی ملی یاد میکنند که قرار است ابعاد گستردهتری پیدا کند. آنها امید دارند سال آینده دیگر هیچ هموطنی بی خانمان نباشد بلکه همه بی خانمانهای امروز، سقفی و سرپناهی امن داشته باشند و بتوانند نوروز آینده برای خود هفت سینی هرچند کوچک و ساده بچینند.