کد خبر 413530
تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۶:۴۳

کارشناس مسئول بیماری‌های واگیر شبکه‌ی بهداشت ایوان گفت: با نزدیک شدن به فصل گرما و وجود حشرات در محل زندگی انسان‌ها، خطر گزش انواع حشرات وجود دارد که یکی از این حشرات پشه خاکی عامل بیماری سالک یا لیشمانیوزیس است.

به گزارش مشرق، این بیماری خاص مناطق گرمسیر بوده و شهرهای مهران و دهلران کانون این پشه ناقل بیماری است و در فاصله ماه‌های اردیبهشت تا آبان، امکان انتقال این بیماری وجود دارد و بیشتر در زمان غروب و اوایل شب این گزش و انتقال بیماری اتفاق می‌افتد.

کارشناس مسئول بیماری‌های واگیر شبکه‌ی بهداشت ایوان گفت: با نزدیک شدن به فصل گرما و وجود حشرات در محل زندگی انسان‌ها، خطر گزش انواع حشرات وجود دارد که یکی از این حشرات پشه خاکی عامل بیماری سالک یا لیشمانیوزیس است.

«علی‌اکبر یاسمی»، اظهار کرد: بیماری سالک یا لیشمانیوزیس یک بیماری پوستی مشترک بین انسان و حیوان از جمله جوندگان است که از طریق نیش یک پشه آلوده به انگل به نام پشه خاکی به هنگام تغذیه از خون بیمار به انسان سالم منتقل می‌شود.

وی با بیان این‌که اثر زخم سالک به مدت یکسال باقی‌مانده که این اثر، اسکار نامیده می‌شود، افزود: بیماری سالک دو نوع شهری و روستایی دارد که از نوع زخم، مخزن بیماری و نوع انگل تشخیص این دو امکان‌پذیر است.

راه‌های انتقال بیماری سالک

یاسمی درباره این دو بیماری خاطرنشان کرد: زخم سالک روستایی مرطوب و سیکل انتقال آن بین پشه، جونده و انسان است و طول درمان آن کوتاه‌تر از سالک شهری است اما زخم سالک شهری خشک و چرخه‌ی انتقال آن به‌صورت پشه، سگ و انسان بوده و دوره‌ی بیماری طولانی‌تر از نوع روستایی است.

این بیماری خاص مناطق گرمسیر بوده و شهرهای مهران و دهلران کانون این پشه ناقل بیماری است و در فاصله ماه‌های اردیبهشت تا آبان، امکان انتقال این بیماری وجود دارد و بیشتر در زمان غروب و اوایل شب این گزش و انتقال بیماری اتفاق می‌افتد.

پیشگیری از بیماری پوستی سالک

وی گفت: برای پیشگیری از این بیماری باید نسبت به بهسازی محیط و از میان بردن استراحت‌گاه و تکثیر پشه‌ها، پرهیز از انباشتن زباله‌ها و نخاله‌های ساختمانی در اطراف محل زندگی، پرهیز از رها کردن فاضلاب در معابر، اتلاف سگ‌های ولگرد، نصب توری فلزی بر روی پنجره‌ها، استفاده از پشه‌بند آغشته به حشره‌کش در زمان استراحت اقدام کرد.

یاسمی ادامه داد: قدرت پرواز پشه سالک حدود نیم‌متر است و برای استراحت می‌توان از تختخواب با ارتفاع بیشتر از نیم متر استفاده کرد.

تشخیص بیماری سالک

هرگونه زخم بدون درد در نقاط باز بدن که به مدت دو هفته بهبود پیدا نکند مشکوک به سالک است و برای تشخیص دقیق آن باید آزمایش انجام شود.

راه‌های درمان بیماری پوستی سالک

درمان این بیماری در بخش دولتی به‌صورت کاملاً رایگان بوده و با استفاده از آمپول گلوکانتیم و کرایوتراپی (سرما درمانی) انجام می‌شود که مرکز درمان این بیماری در شهرستان ایوان مجهز به این امکانات بوده و بیمار را به صورت صددرصد درمان می‌کند و تاکنون اقدام به درمان مراجعه کنندگانی از شهرهای ایلام، سرابله، دره‌شهر، مهران و حتی استان کرمانشاه پرداخته است.
منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس