کد خبر 414719
تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۰

۲۸ دانشگاه کشور در حال حاضر بدون رئیس اداره می‌شوند و این مساله در حالی است که وزیر علوم نام رؤسای پیشنهادی دانشگاه‌ها را به شورایعالی انقلاب فرهنگی ارائه کرده و بررسی پرونده این افراد در شورایعالی معطل مانده است.

 به گزارش مشرق، وزارت علوم در دولت یازدهم دستخوش تغییرات و چالش‌های بسیاری بوده است که استیضاح وزیر علوم و حضور چندین سرپرست در این وزارتخانه و تغییرات در سطح روسای دانشگاه‌ها از مهم‌ترین چالش‌های این وزارتخانه محسوب می‌شود، پس از روی کار آمدن فرهادی همگان در انتظار روزهای ثبات در وزارت علوم بودند ولی هنوز 28 دانشگاه کشور با سرپرست و بدون رئیس اداره می‌شوند.

تراژدی آموزش عالی در دولت یازدهم به اندازه‌ای تکرار شده است که همه با ریز مسائل آن آشنا هستند ولی هنوز شرایط دانشگاه‌ها به گونه‌ای است که پس از گذشت حدود دو سال از دولت یازدهم 28 دانشگاه کشور در انتظار تعیین رئیس هستند و این مساله در حالی است که وزیر علوم اسامی روسای دانشگاه را به شورایعالی انقلاب فرهنگی ارائه کرده است ولی تائید پرونده روسا در شورای عالی انقلاب فرهنگی معطل مانده است.

می‌دانیم که مراحل تعیین یک رئیس دانشگاه به این صورت است که وزیر علوم ابتدا یک سرپرست برای دانشگاه انتخاب می‌کند و پس از آن باید نام و مشخصات سرپرست را به شورایعالی انقلاب فرهنگی ارائه کند تا در صورت تائید شورا حکم ریاست فرد برای دانشگاه صادر شود.

با توجه به اینکه اداره نهاد فرهنگی و آموزشی مانند دانشگاه با سرپرست به صلاح کشور و جامعه نیست به طور معمول مراحل صدور حکم ریاست سریع‌تر انجام می‌شود تا دانشگاه به سرعت به شرایط ثبات رسیده و در مسیر تعالی قرار گیرد و بر اساس قانون نیز یک سرپرست تا 6 ماه می‌تواند در یک دانشگاه امور مربوط به ریاست را انجام دهد.

ولی در دولت یازدهم می‌بینیم که 28 رئیس دانشگاه به مدت زیاد با سرپرست اداره می‌شوند و مراحل صدور حکم رئیس دانشگاه در شورایعالی انقلاب فرهنگی که ریاست آن را رئیس جمهور بر عهده دارد، معطل مانده است.

حتی حکم سرپرستی چند دانشگاه که دانشگاه‌های مهم کشور هم هستند از 6 ماه گذشته و شاید حدود دو سال باشد ولی خبری از صدور حکم ریاست نیست.

البته ناگفته نماند که برخی از این سرپرست‌ها یک بار و بلکه بیشتر از دو بار به شورایعالی انقلاب فرهنگی معرفی شدند و نتوانستند از اعضای شورا رای اعتماد بگیرند ولی باز هم از سوی وزارت علوم بر حضور این افراد در پست ریاست دانشگاه اصرار وجود دارد و پس از عدم رای اعتماد شورا باز هم همین افراد به شورا معرفی می‌شوند و شاید دلیل معطل ماندن احکام ریاست هم همین امر باشد.

به هر حال هر دلیلی که باشد تعیین رئیس یک دانشگاه نباید بیشتر از 6 ماه طول بکشد و این امر دانشگاه‌ها را با مشکل مواجه می‌کند.

با توجه به اینکه مدت حکم یک سرپرست 3 تا 6 ماه است و باید در این مدت حکم آن‌ها به شورایعالی انقلاب فرهنگی ارائه و ریاستشان تائید شود این موضوع اهالی آموزش عالی را درگیر کرده است که چرا برخی دانشگاه‌ها و حتی مهم‌ترین دانشگاه‌های کشور حدود یک سال با سرپرست اداره می‌شوند و اقدامی برای رفع این مشکل نمی‌شود؟

لیست دانشگاه‌هایی که در حال حاضر با سرپرست اداره می‌شوند به شرح ذیل است:

دانشگاه خوارزمی؛ به سرپرستی محمدعلی سبحان الهی از 29 دی 1392

دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان؛ به سرپرستی محمدی خالصی‌فرد از 13 بهمن 1392

دانشگاه صنعتی شهدای هویزه به سرپرستی سعید بحرینان از 24 بهمن 1392

دانشگاه مراغه به سرپرستی صالح شهابی وند از 28 بهمن 1392

دانشگاه تهران به سرپرستی محمود نیلی احمد آبادی از 19 خرداد 1393

دانشگاه بجنورد به سرپرستی احمد محقر از 24 اسفند 1392

دانشگاه چمران اهواز به سرپرستی محمد رعایایی اردکانی از 28 اسفند 1392

دانشگاه صنعتی قم به سرپرستی محمد صادق آخوندی از 13 تیر 1393

دانشگاه شهرکرد به سرپرستی شایان شاه محمدی از 13 تیر 1393

دانشگاه تکمیلی کرمان به سرپرستی محمد میرزایی بادیزی از 9 شهریور 1393

دانشگاه آموزش عالی لامرد به سرپرستی علی تیزرو از 9 شهریور 1393

دانشگاه صنعتی همدان به سرپرستی محمود نیلی از 18 شهریور 1393

دانشگاه قوچان به سرپرستی علی اصغر بهشتی از 7 مهر 1393

دانشگاه پیام نور به سرپرستی محمدعلی سرلک از 8 دی 1393

دانشگاه اصفهان به سرپرستی هوشنگ طالبی 20 آذر 1392

دانشگاه جامع علمی کاربردی به سرپرستی محمد اخباری از 10 دی 1393

دانشگاه یاسوج به سرپرستی شاپور رمضانی از 22 مهر 1392 و به تازگی محمودرضا رحیمی به جای سرپرست قبلی منصوب شد

دانشگاه اراک به سرپرستی سعید حمیدی از 23 دی 1392

دانشگاه تربیت مدرس به سرپرستی محمدتقی احمدی از 3 تیر 1393

دانشگاه ایلام به سرپرستی محمدعلی اکبری از 4 بهمن 1393

دانشگاه جهرم به سرپرستی مسعود نادریان از 6 بهمن 1393

دانشگاه سیستان و بلوچستان به سرپرستی علیرضا بندانی از 30 دی‌ماه سال 1393

دانشگاه کردستان به سرپرستی فردین اخلاق‌طلب از 4 مرداد 1393

دانشگاه خلیج فارس به سرپرستی عبدالمجید مصلح از 14 آبان 1393

دانشگاه فرزانگان قدس سمنان به سرپرستی فتح‌الله قدس از 27 دی 1393

دانشگاه صنعتی سهند به سرپرستی رسول آذری خسروشاهی از 25 خرداد 1393

دانشگاه سیدجمال‌الدین اسدآبادی به سرپرستی فرامرز میرزایی از 25 بهمن 1393

دانشگاه فرهنگیان به سرپرستی محمود مهرمحمدی از 24 شهریور 1392

دانشگاه علوم اقتصادی هم که شرایط خاص خود را دارد و وضعیت این دانشگاه که شاید دیگر نتوان به آن گفت دانشگاه از دیگر دانشگاه‌ها حادتر است چرا که این دانشگاه از 23 مهرماه سال 92محمدرضا منجذب را در سرپرستی خود داشت که این امر نیز به نوعی برای دانشگاه مشکل ساز بود زیرا مدت زیادی با سرپرست اداره می‌شد ولی مشکل زمانی حادتر شد که پس از تعطیلات نوروز 94 دانشجویان دانشگاه علوم اقتصادی سردر دانشگاه خوارزمی را بر دانشگاه خود دیدند و از همان زمان اعتراضات گسترده دانشجویان این دانشگاه در سطح مجلس، ریاست جمهوری و وزارت علوم صورت گرفته است.

در مورد سرپرستی این دانشگاه هم وضعیت وخیم است زیرا در حال حاضر سرپرست دانشگاه خوارزمی که خود چند بار از شورایعالی انقلاب فرهنگی رای عدم اعتماد گرفته است به عنوان سرپرست دانشگاه علوم اقتصادی نیز محسوب می‌شود.

با توجه به اینکه بررسی پرونده روسای دانشگاه در چند جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی با حاشیه همراه بود این مساله در جلسات اخیر در دستور جلسه شورا قرار نگرفته است و دانشگاهیان همچنان در انتظار هستند تا دانشگاه‌ها از بلاتکلیفی خارج شوند.

تاریخ خواهد نوشت دولتی حدود دو سال نتوانست برای دانشگاه‌های خود رئیس تعیین کند.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
    0 0
    ادعای قانونمندی بعضیا گوش فلک را کر کرده بود!!! دانشگاهها کی از بازیچه جناحی شدن خلاص می شوند؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس