به گزارش مشرق، «اگر ما بگوییم افتخارات سرزمین ما و فرهنگ اسلام ما و فرهنگ ایران ما در شاهکاری چون شاهنامه و در تحفهای چون بوستان و گلستان نهفته است و در اثر معنوی چون مثنوی معنوی و در یک اثر گرانبهایی چون دیوان حافظ جمع شده است درست گفتهایم»
این بخشی از سخنان رئیسجمهوری محترم در افتتاحیه نمایشگاه کتاب است البته فرقی نمیکند رئیس جمهور فعلی یا رئیس جمهورهای قبلی. اگر متن کامل سخنان روسای جمهور را در نمایشگاه کتاب مرور کنیم به همین جملهها و جملههایی مشابه بر میخوریم که تاکید بر اهمیت کتاب و کتابخوانی و فرهنگ کهن ایران زمین و شاعران و دانشمندان و حکیمان بزرگی که بخش عمدهای از فرهنگ ایرانی اسلامی ما را در طول قرنها شکل دادند.
ولی سخنرانها اگر واقعا میخواهند تاثیرگذار باشند باید راههای مفیدتر و مهمتری را برای تبلیغ کتاب انتخاب کنند.
براساس آماری که در ژاپن به عنوان کشوری با بیشترین سرانه مطالعه منتشر شده موثرترین روش تبلیغ کتاب از طریق رسانهها مطبوعات و حتی تلویزیون نیست. بلکه بهترین روش تبلیغ کتاب معرفی فردی و رو در رو است و حتی جاهایی مثل دولت، شهرداری و در سطح پایینتر وزرات ارشاد نه سازمانهای فرهنگی هنری بیشتر سیاست گذار باشند. کتاب خواندن یک امر شخصی است که بیشتر از هر چیزی به تبلیغ شخصی نیاز دارد. رئیس جمهور، وزیر و هزار مقام دولتی دیگر هم میتوانند به صورت فردی کتابی را تبلیغ کنند البته اگر خودشان اهل مطالعه باشند. کافی است آنها هم یک کتاب را معرفی کنند کتابی که خودشان خواندهاند یا برایش ارزش قائلند. تبلیغ کتاب مثل یک دوی امدادی است باید کتابها را یک نفر به نفر بعدی برساند. و کاش رئیس جمهور، وزیر ارشاد و بسیاری دیگر از مسئولان فرهنگی به جای ارائه سخنان کلی درباره کتاب، آخرین یا بهترین کتابی را که خواندند معرفی میکردند.
نویسنده این متن هم میتواند کتابهای پیشنهادی خود را برای نمایشگاه کتاب بنویسد، چهار کتاب از مجموعه «تاریخ شفاهی و تصویری ایران» از جمله خاطرات دکتر سیدحسین نصر با عنوان «حکمت و سیاست»، خاطرات داریوش همایون «آیندگان و روندگان»، خاطرات علینقی عالیخانی «اقتصاد و امنیت» و خاطرات سپهبد آذربرزین «فرماندهی و نافرماندهی» که با تلاش حسین دهباشی تهیه شده، «کمونیسم رفت ما ماندیم و حتی خندیدیم» از روزنامه نگار یوگسلاو اسلاونکا دراکولیچ، «دایره المعارف مصور تاریخ جنگ» از جعفر شیرعلی نیا، مجموعه شعر «به خودم نمیآیم» از راضیه بهرامی خشنود، کتاب عجیب «اینستالوژی» از سید مجید حسینی، «پنجشنبه فیروزهای» از سارا عرفانی و مجموعه داستان خواندنی «درختبه» از حسامالدین مطهری کتابهایی هستند که حتما از خواندنشان پشیمان نخواهید شد.
منبع: فردا
«اگر ما بگوییم افتخارات سرزمین ما و فرهنگ اسلام ما و فرهنگ ایران ما در شاهکاری چون شاهنامه و در تحفهای چون بوستان و گلستان نهفته است و در اثر معنوی چون مثنوی معنوی و در یک اثر گرانبهایی چون دیوان حافظ جمع شده است درست گفتهایم»