به گزارش مشرق، ابوالفضل حسني در گفتگو با مهر درباره شيوه پذيرش دانشجوي پولي که در برنامه پنجم توسعه مصوب شده است، گفت: در حال تدوين دستورالعمل پذيرش دانشجوي پولي هستيم تا در اسرع وقت ابلاغ شود.
وي در پاسخ به اينکه آيا شيوه پذيرش دانشجوي پولي از کنکور سال 90 اعمال مي شود، گفت: فعلا در مرحله بحث بر روي پذيرش دانشجوي پولي در مقطع دکتري هستيم براي پذيرش دانشجوي پولي در مقاطع کارشناسي و کارشناسي ارشد هم بايد جلساتي برگزار و جزئيات آن را تعيين کنيم.
مديرکل دفتر گسترش آموزش عالي درباره نحوه اجرايي شدن پذيرش دانشجوي پولي در مقطع دکتري گفت: روند پذيرش دانشجوي پولي در مقطع دکتري به اين صورت است که به فرض يک گروه آموزشي در يک دانشگاه 10 نفر ظرفيت پذيرش دارد، وقتي از ميان قبول شدگان آزمون نيمه متمرکز دکتري به اندازه سه برابر اين ظرفيت براي مصاحبه معرفي مي شوند، پس از مصاحبه به اندازه ظرفيت اعلام شده پذيرش مي شوند.
وي اظهار داشت: اگر گروه تشخيص دهد نفر يازدهم و دوازدهم از نظر علمي اعتبار دارند و مصاحبه را جواب داده اند، مي توانند پيشنهاد دهند که آن دو نفر به صورت دانشجوي پولي ثبت نام کنند.
حسني افزود: از سال آينده تصميمي اتخاذ خواهيم کرد که وقتي دانشجويان براي ثبت نام در آزمون نيمه متمرکز دکتري اقدام مي کنند يک بخش در زمان ثبت نام پيش بيني شود که اگر ثبت نام کنندگان تمايل به تحصيل به شيوه دانشجوي پولي را داشتند در آن بخش آمادگي خود را اعلام کنند.
وي درباره پذيرش دانشجوي پولي در مقاطع کارشناسي و کارشناسي ارشد نيز گفت: فعلا برنامه اي براي پذيرش دانشجوي پولي در مقاطع کارشناسي و کارشناسي ارشد نداريم. براي پذيرش دانشجوي پولي در اين دو مقطع بايد جلساتي برگزار کنيم که اگر نياز باشد و نيازش را احساس کنيم به اين سمت مي رويم.
مديرکل دفتر گسترش آموزش عالي افزود: بحث پذيرش دانشجوي پولي در مقاطع کارشناسي و کارشناسي ارشد در شرايط فعلي ضروري نيست چرا بايد در مقطع کارشناسي پذيرش دانشجوي پولي داشته باشيم در حالي که 200 هزار صندلي خالي داريم اما برنامه پذيرش دانشجوي پولي را براي مقطع دکتري آغاز کرده ايم و به تدريج به سمت اجراي اين برنامه براي مقاطع ديگر مي رويم.
حسني مرجع تعيين شهريه دانشجوي پولي را هيئت هاي امناي دانشگاهها اعلام کرد و در پاسخ به اينکه شهريه دانشجوي پولي در قياس با شهريه اي که دانشجويان دوره هاي شبانه يا دانشجويان دانشگاههاي غيرانتفاعي پرداخت مي کنند چگونه است گفت: کم و زياد کردن شهريه افرادي که در قالب دانشجوي پولي ثبت نام مي کنند در اختيار هيئت امناي هر دانشگاه است.
"دانشجوي پولي" در دو مقطع به طور جدي وارد ادبيات آموزش عالي کشورمان شد؛ يکي در اوايل دهه 80 و ديگري در اوايل دهه 90 . مديرکل دفتر گسترش آموزش عالي در پاسخ به اينکه تفاوت ديدگاه برنامه ريزان در وارد کردن عنوان "دانشجوي پولي" در آموزش عالي کشورمان در اين دو مقطع زماني چيست، گفت: در برنامه چهارم توسعه دچار کمبود صندلي در آموزش عالي کشورمان بوديم. پيش بيني برنامه ها در آن مقطع چنين بود که با ايجاد شيوه پذيرشي جديد با عنوان دانشجوي پولي بتوان ظرفيتي جديد ايجاد کرد.
ابوالفضل حسني افزود: اما در برنامه پنجم توسعه برنامه مان اين است که آموزش کم هزينه تري نسبت به کشورهايي که استانداردهايشان نيز از ما کمتر است برگزار کنيم وزارت علوم اين هزينه را مي دهد تا افراد بتوانند در کشور خودشان ادامه تحصيل دهند.