نکته قابل ملاحظه اینکه بدون توافق ترکیه و عربستان هم زیستی گروههای سلفی و اخوانی امکانپذیر نبود و یکی کردن این گروهها زیر چتر آنکارا و ریاض و به منظور آغاز نبرد در شمال سوریه و زمینهسازی برای ایجاد منطقه امن در ترکیه صورت گرفت.
جیشالفتح متشکل از اعضای القاعده و اخوانی است و انطاکیه و غازی عینتاب در ترکیه و در جوار ادلب پایگاه گروههای مسلح در ترکیه به شمار میآیند و اتاق عملیات ضدسوری نیز در یک پادگان ارتش در غازی عینتاب قرار دارد.
در این اتاق دهها گروه گرد هم آمده اما از تحقق هدف مورد نظر یا همان اتحاد و یکپارچه کردن عملیات خود ناکام ماندند.
علاوه بر این گروه موسوم به جبهه الشام نیز برای حمله به حلب تشکیل شد اما آن نیز نیز ناکام ماند.
تشکیل جیش الفتح
در ماه مارس جیش الفتح در آستانه حمله به ادلب تشکیل شد و ترکها و سعودیها با هم از در آشتی در آمدند و به این ترتیب ممنوعیتی که عربستان در قبال اخوانی یا همان بازوی ترکیه در سوریه در نظر داشت، از بین رفت.
ترکیه و عربستان و قطر جیش الفتح را تشکیل دادند و رهبری همه گروههای وابسته به القاعده شامل احرار الشام و جبهه النصره به اضافه جند الاقصی در کنار گروههای اخوانی شامل گروه موسوم به فیالق الشام و جیش السنه را سرویس اطلاعات ترکیه بر عهده دارد و عربستان نیز در چارچوب حملات تسلیحاتی موشک در اختیار آنان قرار می دهد.
در دور اول حمله جیش الفتح به جسر الشغور 700 موشک تاو به این شهر شلیک شد که تانک های سوری به مقابله با آن اقدام کردند و صدها موشک دیگر نیز به این شهر شلیک شد.
این موشکها حاصل معامله تسلیحاتی دو سال پیش بین عربستان و آمریکا است که به منظور حمایت تسلیحاتی از گروههای مسلح در سوریه صورت گرفت.
در این میان ترک ها پس از حمله به ادلب و جسر الشغور مدیریت حملات جیش الفتح در شمال سوریه را برعهده گرفتند.
ترکها ضمن استفاده از جبهه النصره طمع تشکیل امارت جولانی در ادلب را نیز مهار می کنند به این ترتیب که تعداد بیشتری از اعضای احرار الشام و چچنی ها و ترکستانی ها را در عملیات نظامی در شمال سوریه به کار می گیرند.
اما محمولهای که سرویس اطلاعاتی ترکیه با جرمی آشکار ضبط و مصادره کرد در روند عملیات ترکیه علیه سوریه تغییری نخواهد داد، زیرا این موضوع قطره ای از دریای عملیات اطلاعاتی ترکیه است؛ عملیاتی که بدون آن نه گروههای مسلح و نه جنگی علیه سوریه وجود ندارد.