ایالت فقیر راخین در غرب میانمار به انبار باروت تنش میان اکثریت بودایی و روهینجاییها تبدیل شده است که بسیاری از آنها در کمپهای آوارگان زندگی میکنند. این اتفاق عمدتا پس از وقوع ناآرامیهای مرگبار در سال 2012 رخ داد.
سخنگوی طالبان در پیامی صوتی و با استفاده از نام قدیم میانمار گفت: من به جوانان "برمه" میگویم که شمشیر به دست بگیرید و در راه خدا قیام کنید. هیچ تردیدی نیست که خدا با ماست. مراکز آموزشی ما، منابع، مردم و هر چیز دیگری برای آسانتر کردن کار شما فراهم است.
حدود چهار درصد از جمعیت 51 میلیون نفری میانمار را مسلمانان تشکیل میدهند.
تحریک طالبان پاکستان عامل کشته شدن هزاران تن از مردم در جریان درگیریهای خونین علیه این کشور از سال 2007 هستند اما به ندرت برای فعالیت در خارج از مرزها تمایل نشان داده است. اما مساله مسلمانان روهینجا افکار عمومی را در پاکستان تحریک کرده است.
نواز شریف، نخست وزیر پاکستان کمیته ویژهای را با هدف تبیین این مساله که پاکستان چه کار میتواند برای روهینجاییها انجام دهد، تشکیل داده است. در جریان تظاهرات روز یکشنبه در مرکز شهر مولتان هم پرچم میانمار سوزانده شد. سخنگوی طالبان پاکستان گفت که "تظاهرات اعتراضی، راهپیمایی و محکوم کردن" تاثیر اندکی دارد و تنها "جهاد" منجر میشود تا حاکمان میانمار به این مساله توجه کنند.