کد خبر 597737
تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۳

گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل روز شنبه خواستار تحقیق در مورد حمله هفته گذشته به یکی از مساجد میانمار و همچنین پایان دادن به خشونت های مذهبی این کشور توسط دولت شد.

 به گزارش مشرق، در یکی از خشونت آمیزترین درگیری های بین مذهبی در ماه های گذشته، هفته گذشته گروهی از مردان روستایی در مرکز میانمار، یک مسجد را که در مورد ادامه ساخت آن مجادلاتی وجود داشت تخریب کردند و یک مرد مسلمان را نیز مورد ضرب و شتم قرار دادند.

شبکه خبر آسیا روز شنبه به نقل از پلیس میانمار اعلام کرد در حادثه دیگری نیز روز گذشته (جمعه)، بوداییان یک سالن عبادت مسلمانان در استان شمالی 'کاچین' را به آتش کشیدند.

این حملات 'آنگ سان سوچی' که دولت فعلی تحت رهبری وی قرار دارد را با تنش هایی مواجه می کند که میراث چندین دهه حاکمیت نظامیان بر این کشور و درگیری های نژادی و مذهبی در بین گروههای مختلف بوده است.

تنش های مذهبی در میانمار که در طول نیم قرن حاکمیت نظامیان افزایش یافته در سال 2012 با حمله بوداییان تندرو استان راخین به مسلمانان روهینگیا به اوج خود رسید. پس از وقوع این درگیری ها، تنش های جدی دیگری بین مسلمانان و بوداییان در سایر نقاط میانمار در سال های 2013 و 2014 شکل گرفت.

'یانگی لی' گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در میانمار این موضوع را که دولت خواستار انجام تحقیق در مورد حمله هفته گذشته به مسجد مسلمانان نیست، نگران کننده خوانده است.

وی در پایان بازدید 12 روزه خود از این کشور، گفت: این دقیقا یک علامت اشتباه است. دولت باید نشان دهد ارتکاب خشونت و تحریک علیه اقلیت های نژادی و مذهبی در میانمار جایی ندارد.

این مقام حقوق بشر سازمان ملل تاکید کرد که سخنرانی های نفرت انگیز، تبعیض، تنفر، خشونت و نبود تحمل مذهبی از جمله مسائل نگران کننده هستند.

وی همچنین از حمله اخیر به مسجد مسلمانان به عنوان حادثه ای یاد کرد که نشان می دهد حملات گذشته و حال وجود دارد و احتمال دارد در آینده نیز چنین رویدادهایی ادامه یابد. از اینرو ضرورت دارد دولت میانمار با انجام تحقیقات جامع، عاملان این حوادث را مورد بازجویی قرار دهد.

'تین سو' یکی از نمایندگان مجلس میانمار از منطقه ای که یک سالن عبادت مسلمانان تخریب شده است، گفت: ما تلاش کردیم برای پرهیز از افزایش این شرایط و درگیری های جدی بین گروه های مختلف مذاکره کنیم، اما هیچکس نمی تواند آنها را متوقف کند.

وی گفت: عاملان حملات اخیر به پلیس نیز که حفاظت از این اماکن را بر عهده داشته حمله کرده اند. اگرچه پلیس فردی را در ارتباط با این حملات دستگیر نکرده است.

برخی از فعالان حقوق بشر میانمار بر این باورند که این حملات زنگ بیدار باشی برای دولت است و دولت باید به طور آشکار مشخص کند که همه خشونت های مذهبی - محور افراطی طبق قانون با اشد مجازات روبرو می شوند.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس