کد خبر 432425
تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۴ - ۰۴:۲۶

ناتوانی عربستان در یمن، نظام سیاسی محافظه‌کار آن کشور را به اتخاذ تصمیمات نابخردانه ای برای انتقال فشار افکار عمومی به نقاط دیگر وادار کرده است.

به گزارش مشرق، ناتوانی عربستان در یمن، نظام سیاسی محافظه‌کار آن کشور را به اتخاذ تصمیمات نابخردانه ای برای انتقال فشار افکار عمومی به نقاط دیگر وادار کرده است. اعمال فشار به شیعیان مظلوم عربستان از طریق ایجاد فضای لازم برای  عملیات انتحاری عناصر جاهل تحریک شده علیه مساجد شیعیان جهت گستردن فضای رعب و وحشت و نیز تشدید اتهامات و اقدامات علیه جمهوری اسلامی ایران در این راستا صورت می‌گیرد.

اخیراً نیز وزیر خارجه عربستان که کشورش از ورود تروریست‌ها به سوریه، عراق و یمن تا تأمین نیازهای مالی آنان، نقش مستقیم و آشکاری دارد، جمهوری اسلامی ایران را به آنچه حمایت از تروریسم خواند، متهم کرد. عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان در نشست خبری مشترک همراه با سامح شکری، وزیر خارجه مصر در قاهره، مدعی شد ایران در یمن، سوریه، عراق و لبنان دخالت می‌کند و این برای کشورهای عربی پذیرفتنی نیست. الجبیر در این نشست خبری هم چنین گفت هدف عربستان سرنگونی بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه و بررسی شرایط پس از دوران اسد است. فقط همین جمله «هدف عربستان، سرنگونی اسد است»، مصداقی روشن از حمایت رژیم آل سعود از تروریست‌ها در سوریه است.

عربستان با همکاری قطر، ترکیه، اسرائیل و آمریکا، از مارس 2011، توطئه‌چینی و تلاش برای سرنگونی دولت قانونی بشار اسد را در سوریه آغاز کرده است. آل سعود برای دستیابی به این هدف، هزاران تروریست اجاره ای را از ده‌ها کشور جهان به کار گرفته است. تروریست های تحت امر عربستان، با دلارهای نفتی سعودی، مردم بی گناه سوریه و دیگر کشورهای منطقه را قتل عام می‌کنند و جنایات ضد بشری بی سابقه در تاریخ را مرتکب می‌شوند. تروریست های اجاره ای عربستان در سوریه، در بیش از چهار سال اخیر، زنان و کودکان را با وحشیانه‌ترین روش‌ها اعدام می‌کنند و حتی قلب سرباز کشته شده سوری را از بدنش خارج می‌کنند و به دندان می‌کشند. عربستان، هموارکننده راه این آدمکشان است و نقش اصلی را در سازماندهی و تأمین تسلیحات  تروریست‌ها در سوریه به عهده دارد. بندر بن سلطان، رئیس پیشین سازمان اطلاعات عربستان با سفر به کشورهای  مختلف، نقش مستقیمی در حمایت از تروریست‌ها در سوریه ایفا کرد. وی در این زمینه، چند بار هم به اسرائیل رفت و با مسئولان سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) برای سرنگونی دولت مردمی بشار اسد رایزنی کرد.

علاوه بر این، دولت سعودی در همکاری با آمریکا و ترکیه، شورشیان به اصطلاح میانه رو سوری را آموزش می‌دهد. با این حال سیاست خصمانه عربستان در قبال سوریه با شکست رو به رو شده و جایگاه اسد همچنان مستحکم و باثبات است.

عربستان، به جز سوریه، در بحران عراق و یمن هم از تروریست‌ها حمایت می‌کند. آل سعود در فتنه سقوط موصل مرکز استان نینوا، شمال عراق، با داعشی ها و حزب منحل شده بعث عراق همکاری کرد. عربستان اکنون در بحران یمن نیز زمینه حضور داعشی ها در این کشور را هموار کرده است و با القاعده در یمن هم همکاری دارد. دولت سعودی به نام حمایت از ملت یمن، ابتدا عملیات «توفان قاطعیت» را انجام داد و اکنون با نام فریبنده عملیات «بازگشت امید»، بر سر مردم بی گناه یمن بمب می‌ریزد و برای عناصر القاعده محموله سلاح پرتاب می‌کند.

مجموعه رفتارهای عربستان در برابر سوریه تا یمن نشان می‌دهد که آل سعود در کشورهای  منطقه، دخالت می‌کند و از تروریست‌ها برای پیشبرد اهداف خود بهره می‌گیرد. تردیدی وجود ندارد آن کس که باد می‌کارد توفان درو خواهد کرد. دیری نخواهد گذشت که عربستان نتایج اقدامات خود را مشاهده خواهد کرد.

*  عراق
پس از آن که فتنه گری های عربستان و آمریکا علیه مشاورت های نظامیان ایرانی در عراق در عمل به شکست های پی در پی نیروهای عراقی در برابر نیروهای مزدور داعش انجامید، نهایتاً دولت عراق برای بازگرداندن مناطق از دست رفته به نیروهای مردمی رجوع کرده و نتیجه آن، توقف پیشروی های داعش و نیز در پی آن عقب نشینی داعش از مناطق تصرف شده بود. در همین راستا، نیروهای ارتش و مردمی عراق مرحله دیگری از عملیات آزادسازی شهر الرمادی در استان الانبار در غرب عراق را آغاز کردند.

وزارت دفاع عراق در بیانیه ای از حمله گسترده جنگنده های این کشور به مواضع داعش در استانهای الانبار و صلاح الدین در غرب و شمال عراق خبر داد و اعلام کرد این حملات به کشته شدن شمار زیادی از افراد داعش و وارد آمدن خسارات سنگین به مقرها و تجهیزات نظامی آن‌ها منجر شده است. نیروهای مردمی (الحشد الشعبی) عراق، در ادامه عملیات پاکسازی استان های  صلاح الدین و الانبار، بزرگ‌ترین کارگاه ساخت بمب و تله های انفجاری داعش را در منطقه الفرحاتیه در جنوب سامرا به کنترل خود در آوردند.

در عملیات پاکسازی این منطقه، درگیری های سنگینی روی داد که در نتیجه آن تعدادی  از عناصر داعش کشته و زخمی شدند. نیروهای الحشد الشعبی طی چند روز گذشته توانستند منطقه بزرگی از جنوب غرب سامرا به ویژه منطقه النباعی را از عناصر داعش پاکسازی کنند. با آغاز مرحله دیگری از عملیات آزادسازی شهر الرمادی و پیشروی های نیروهای ارتش و داوطلب مردمی عراق و موفقیت آن‌ها در آزادسازی مناطقی  از این شهر، ابو بکر البغدادی، سرکرده داعش دستور عقب نشینی  تروریست‌ها را از الانبار صادر کرد. در این حال گزارش های میدانی از هلاکت 250 تروریست داعشی در درگیری با ارتش و نیروهای مردمی در مناطق غربی عراق و خروج ده‌ها دستگاه خودرو حامل  تروریست‌ها از این مناطق به سمت شمال این کشور حکایت دارد.

رییس جمهوری، نخست وزیر و رییس پارلمان عراق، از ائتلاف بین المللی مقابله با داعش خواستند برای مقابله با تروریست های  داعش، جدی تر و کارآمدتر عمل کنند. براساس بیانیه ریاست جمهوری عراق، فؤاد معصوم رییس جمهوری، حیدر العبادی نخست وزیر و سلیم الجبوری رییس پارلمان عراق، بر ضرورت اقدام فوری  ائتلاف بین المللی ضد داعش برای تجهیز عراق به سلاح های پیشرفته و تجهیزات جنگی ضروری در جنگ با تروریسم تأکید شد.

گروهک تکفیری - تروریستی داعش پس از شکست های نظامی اخیر، از نظر مالی به شدت در تنگنا قرار گرفته و اهالی موصل در شمال عراق را تهدید کرده است که اگر به داعش کمک مالی و غذایی نکنند، اعدام خواهند شد.

با تشدید درگیری و جنگ در عراق، وزارت مهاجرت و آوارگان عراق هم اعلام کرد، شمار آوارگان ثبت شده در این مرکز طی روزهای اخیر به سه میلیون نفر رسیده است. صندوق کودکان سازمان ملل متحد یونیسف (UNICEF) نیز از بحران ایجادشده از سوی داعش در عراق ابراز نگرانی و اعلام کرد که اوضاع انسانی در عراق، نزدیک به فاجعه است. شواهد روشن در عراق حاکی از آن ست که داعش در عراق و سوریه جنگی نیابتی را بر عهده دارد و تا منابع حمایت گر مالی و سیاسی این جریان فاسد تحت کنترل نیاید، ادعای غربیان مبنی بر مبارزه با داعش صرفاً دروغی آشکار خواهد بود و بس.
منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس