محققان دارویی کشور در قالب طرح کلان ملی فناوری و نوآوری حوزه داروهای وارداتی و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری موفق به تولید داروی استراتژیک فاکتور ۷ شدند.

 به گزارش مشرق، معاونت علمی ریاست جمهوری اعلام کرد: آریوسون، فاکتور ۷ انعقادی فعال شده نوترکیب است و یک ماکرو مولکول پروتئینی (گلیکوپروتئینی) است که با تکنولوژی DNA نوترکیب و با استفاده از سلولهای کلیه نوزاد همستر (BHK ) تولید می‌شود و از نظر ساختار مولکولی و فعالیت بیولوژیکی کاملا مشابه فاکتور ۷ انعقادی فعال استخراج شده از پلاسمای انسانی است، این دارو پس از سال‌ها تلاش و با حمایت‌های معاونت علمی تولید شد و در حال حاضر بیماران نیازمند می‌توانند به صورت رایگان این دارو را تهیه کنند.

به گفته دکتر فریدون مهبودی - این دارو باعث فعال شدن مسیر خارجی آبشار انعقادی در جریان خون می‌شود، در بیماران مبتلا به هموفیلی مادرزادی آ و ب که مبتلا به کمبود فاکتورهای انعقادی ۸ و ۹ هستند به طور معمول درهنگام بروز اپیزود خونریزی یا جهت پیشگیری از خونریزی حین عمل جراحی، فاکتورهای انعقادی ۸ و ۹ تزریق می‌شود که تعدادی از این بیماران در طول زمان و در اثر دریافت مکرر این فاکتورها شروع به ساختن آنتی بادی‌های مهارکننده نسبت به آنها می‌کنند.

مدیر پروژه تولید فاکتور ۷ بیان کرد: این مهارکننده‌ها به تدریج به سطحی می‌رسند که تمام فاکتور انعقادی ۸ و ۹ تزریق شده به بیماررا مهار کرده و مانع از تاثیر انعقادی آنها می‌شود، در این حالت مصرف فاکتور ۷ انعقادی فعال شده در دوزهای نسبتا" بالا( ۹۰-۱۲۰ µg/kg ) در این بیماران با دورزدن (بای پس کردن) فاکتورهای انعقادی ۸ و ۹ در مسیر آبشار انعقادی باعث فعال شدن فرآیند انعقاد خون ونهایتا" قطع خونریزی فعال دراین بیماران می‌شود که این موضوع اهمیت حیاتی برای زندگی این بیماران دارد.

فاکتور ۷ داروی بیماران هموفیلی

وی تصریح کرد: این دارو برای بیماران مبتلا به هموفیلی اکتسابی، بیماران دچار کمبود مادرزادی فاکتور ۷، بیماران مبتلا به ترمبوآستنی گلانزمن و به صورت آف لیبل برای بیمارانی که دچار خونریزیهای حاد ناشی از تروما شده‌اند کاربرد دارد.

مهبودی در خصوص نحوه مصرف این دارو، گفت: آریوسون به صورت تزریق داخل وریدی مصرف می‌شود و دوز توصیه شده آریوسون جهت قطع اپیزود فعال خونریزی در بیماران هموفیلی مادرزادی دارای مهارکننده ضد فاکتورهای ۸ و۹ به میزان g/kgµ ۹۰ در تزریق اول وg/kgµ ۱۲۰ در تزریق دوم و سوم بوده و فواصل بین این تزریق‌ها ۲ساعت است.

ایران انحصار شرکت دانمارکی را شکست

مدیر عامل شرکت آریوژن زیست‌دارو با اشاره به اینکه ایران توانست با تولید این دارو، انحصار را از دست کشور دانمارک بیرون بیاورد، خاطرنشان کرد: پیش از اینکه ایران به تولید این دارو اقدام کند، تنها یک شرکت دانمارکی این دارو را تولید می‌کرد؛ اما در حال حاضر ایران دومین تولیدکننده این دارو است.

وی بیان کرد: داروی فاکتور ۷ تولید داخل آماده صادرات به کشورهای ترکیه و روسیه است و استانداردها و مجوزهای لازم در این زمینه را نیز دریافت کرده‌ایم و در حال دریافت مجوز برای صادرات به اتحادیه اروپا هستیم.

مجری این طرح کلان ملی فناوری در خصوص قیمت این محصول در بازار که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تولید شده است، اظهار کرد: شرکت دانمارکی این دارو را در اتحادیه اروپا یک هزار دلار و در ایران به قیمت ۳۵۰ دلار به فروش می‌رساند که این کاهش قیمت در ایران به دلیل سیاست‌های شرکت دانمارکی است تا با محصول ایرانی رقابت کند.

وی بیان کرد: محصول ایرانی فاکتور ۷، به قیمت۹۸۰ هزار تومان به سازمان غذا و دارو می‌فروشیم و این سازمان نیز به صورت رایگان در اختیار بیماران نیازمند قرار می‌دهد؛ البته عرضه این دارو محدود است.

این فناور همچنین گفت: تبدیل پتنت این دارو به محصول کار بسیار سخت و پیچیده‌ای است و شرکت‌های زیادی در دنیا تلاش کرده‌اند تا این دارو را تولید کنند و به محصول برسانند؛ اما نتوانستند و این در حالی‌ست که ایران توانست دومین کشور تولیدکننده فاکتور ۷ در دنیا باشد.
منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۲
    0 0
    دمشون گرم ، خداقوت ، فقط مثل اون داروی ایدز نباشه که اومدن در رسانه ها گفتند ما واکسن ایدز رو کشف کردیم و بعد بی اثر از آب درآمد!
  • یاسین ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۲
    0 0
    این دارو که زمان دولت قبل ساخته و رونمایی شده بود؟!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس