کد خبر 450572
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۵

در حالی که شورای پول و اعتبار تصمیم گرفته بود هر سه ماه یکباره سیاست‌های پولی را بازنگری کند، این وعده جامعه عمل نپوشید.

به گزارش مشرق، براساس تصمیم شورای پول و اعتبار هر سه ماه یکبار سیاست‌های پولی باید مجددا ارزیابی و متناسب با شرایط جدید اصلاحاتی در آن اعمال شود.

اما با وجود گذشت سه ماه و 9 روز از مصوبه 11 ماده‌ای شورای پول و اعتبار، تصمیمی برای بازنگری در نرخ‌های سود و یا سایر مولفه‌های سیاست پولی، اتخاذ نشده است.

یکی از مواردی را که کارشناسان بانکی و مدیران عامل بانک برای علت بالا بودن نرخ‌های سود عنوان می‌کردند، تقاضای بالای تسهیلات و کمبود عرضه بود.

با توجه به رسیدن نرخ تورم به 15.6 درصد و احتمال کاهش بیشتر آن در ماه‌های آینده با توجه به نزولی بودن تورم تولید‌ کننده، و همچنین به وجود آمدن زمینه رفع تحریم‌های بانکی و برقراری مجدد روابط کارگزاری بین بانکی، هم هزینه تامین مالی کاهش خواهد یافت و هم عرضه تسهیلات بیشتر خواهد شد.

در شرایطی که به گفته فعالان اقتصادی بسیاری از صنایع با مشکل تامین سرمایه در گردش و فروش کالا مواجه هستند، سیاست‌های تقویت وام‌دهی بانک‌ها و افزایش عرضه تسهیلات در راستای افزایش تقاضا و به تبع آن افزایش تولید ضروری است.

به گفته مسئولان بانک مرکزی، کاهش نرخ سپرده قانونی، تعدیل نرخ سود سپرده و تسهیلات و احتمالا تزریق اعتبار به بانک‌ها از محورهای برنامه بانک مرکزی است که به شورای پول و اعتبار ارائه خواهد کرد.

این هفته هم با توجه به تعطیلی روز سه شنبه، جلسه شورای پول و اعتبار تشکیل نخواهد شد و هر تصمیمی برای سیاست‌های پولی به هفته آینده موکول خواهد شد.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس