توافق وین و اسناد پیرامونی آن- قطعنامه 2231 و نقشه‌راه آژانس- شامل «بندها» و «موادی» است که برای اصول و مبانی انقلاب فاجعه‌آفرین است و همین بندها و مواد است که دغدغه رهبر معظم انقلاب و همه دلسوزان را در پی داشته است.

به گزارش مشرق، حسین شریعتمداری در یادداشتی نسبت به بندها و موادی از توافق وین مجددا هشدار داد و نوشت:1- متن زیر، بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در خطبه دوم نماز عید فطر امسال است که به «توافق وین» اختصاص داشته است. این متن را به دقت بخوانید، چه برداشتی از آن دارید؟ نگارنده بر این باور است که حضرت آقا در این فرازها از دغدغه خویش نسبت به برخی از آنچه در «توافق وین» آمده است خبر داده‌اند این دغدغه به وضوح درباره اصول و مبانی انقلاب و نظام است که نباید از نگاه مسئولان بررسی‌کننده برجام دور بماند. اما، راه‌کار موثر برای رفع دغدغه ایشان که مانند همیشه از نگاه ملکوتی و پدرانه حضرتش نسبت به آینده نظام برخاسته است، چیست؟ ابتدا متن را بخوانید!
«رئیس‌جمهور محترم و بالخصوص تیم مذاکره‌کننده که حقیقتا زحمت کشیدند و تلاش کردند؛ چه این متنی که تهیه شده است در مجاری قانونی پیش‌بینی شده خود تصویب بشود و چه نشود، اجر آنها محفوظ است... چه این متن تصویب بشود و چه نشود، به حول و قوه الهی، اجازه هیچگونه سوءاستفاده‌ای از آن داده نخواهد شد، اجازه خدشه در اصول اساسی نظام اسلامی به کسی داده نخواهد شد... چه این متن تصویب بشود و چه نشود، ما از حمایت دوستانمان در منطقه دست نخواهیم کشید، از ملت مظلوم فلسطین، از ملت مظلوم یمن، از ملت و دولت سوریه، از ملت و دولت عراق، از مردم مظلوم بحرین، از مجاهدان صادق مقاومت در لبنان و فلسطین... اینها همواره مورد حمایت ما خواهند بود... با این مذاکرات و با متنی که تهیه شده است، در هر صورت سیاست ما در مقابل دولت مستکبر آمریکا هیچ تغییری نخواهد کرد... جمهوری اسلامی در زمینه حفظ قابلیت‌های دفاعی و امنیتی خود، هرگز تسلیم زیاده‌خواهی دشمن نخواهد شد... (دشمنان) تسلیم ایران را مگر به خواب ببینند و...»
2-رهبر معظم انقلاب در سخنان مورد اشاره نیز مانند همیشه بر حفظ و تداوم اصول و مبانی انقلاب تأکید ورزیده‌اند اما، آنچه در بیانات اخیر ایشان تازگی داشت این که، قبل از تاکید بر هر یک از اصول و مبانی انقلاب، از قید و پیشوند «این متن تهیه شده - برجام- تصویب بشود یا نشود» بهره گرفته و این عبارت را به صورت یک «ترجیع‌بند» تکرار فرموده‌اند و سؤال این است که حضرت ایشان در تکرار این پیشوند، چه ضرورتی دیده‌اند؟ آیا از این نکته نمی‌توان نتیجه گرفت که؛
الف: حضرت آقا در متن توافق وین، مواردی را مشاهده کرده‌اند که در صورت تصویب برجام می‌تواند آینده جمهوری اسلامی ایران را با خطر جدی روبرو کند. اگر اینگونه نبود، تأکید ایشان بر حفظ اصول و مبانی انقلاب با این قید که برجام «تصویب بشود یا نشود» ضرورتی نداشت.
ب: رهبر معظم انقلاب حجت را تمام کرده و اولتیماتوم می‌دهند که چنانچه «توافق وین» با اصول و مبانی انقلاب در تعارض و تضاد باشد، حتی اگر از سوی مسئولان نظام نیز تصویب بشود، ایشان اجازه اجرای آن را نخواهند داد.
ج: برخی از نظرات ارائه شده این روزها که رهبر معظم انقلاب درباره متن توافق وین نظر مثبت و موافقی دارند، نمی‌تواند پایه و اساس قابل قبولی داشته باشد، چرا که بهره‌گیری از ترجیع بند «این متن تصویب بشود یا نشود» نشانه عدم اعتماد ایشان به متن برجام است و از دیگر سو، اگر توافق یاد شده با نگاه مثبت حضرت آقا روبرو شده بود، بر ضرورت بررسی متن در مجاری قانون - خطبه عیدفطر و پاسخ به نامه رئیس‌جمهور- تاکید نمی‌ورزیدند.
3- ایشان در آغاز سخن با تقدیر از زحمات تیم مذاکره‌کننده می‌فرمایند «چه این متن که تهیه شده است در مجاری قانونی تصویب بشود یا نشود، اجر آنها محفوظ است». حضرت آقا از این طریق راه خُرده‌گیری‌ و اعتراض به عملکرد تیم مذاکره‌کننده- و نه انتقاد منصفانه- را مسدود می‌کنند و متن تهیه شده را نهایت تلاش آنها می‌دانند. بنابراین اگر متن تصویب نشود به معنای نادیده گرفتن تلاش آنان نیست، نتیجه این نگاه حکیمانه، آن که اولا؛ نباید اعتراض به دشمن بیرونی - که وحدت‌آفرین است- با اعتراض به تیم مذاکره‌کننده- که تفرقه‌آور است- جابه‌جا شود. ثانیا: تیم‌ مذاکره‌کننده اطمینان داشته باشد که اگر توافق به تصویب نرسد، علت آن وجود فاکتورهای ناسازگار با منافع و مصالح ملی است و نه کوتاهی آنان، بنابراین به جای آن که انتقاد به متن را متوجه خود بدانند، بایستی این انتقادها را ناشی از زیاده‌خواهی حریف تلقی کنند و از آنجا که نسبت به متن اشراف بیشتری دارند در کشف نقاط خسارت‌آفرین و فاجعه‌بار آن به بررسی‌کنندگان متن مشورت داده و کمک‌رسانی کنند و نه آن که خود را در نقطه مقابل آنان تصور نمایند.
4- حضرت آقا تاکید می‌فرمایند که متن تهیه شده تصویب بشود یا نشود، سیاست ما در مقابل دولت مستکبر آمریکا هیچ تغییری نخواهد کرد، از حمایت دوستانمان در منطقه دست نخواهیم کشید، دشمنانمان مگر آرزوی تسلیم ایران را در خواب ببینند و...
اکنون نوبت پاسخ به این پرسش است که مخاطب این بخش از بیانات قاطع و پُرصلابت رهبرمعظم انقلاب چه کسانی هستند؟ به یقین اگر کسانی- دشمنان بیرونی و یا برخی از دنباله‌های داخلی آنها- در پی آن نبوده و نباشند که از پذیرش توافق به عنوان مقدمه‌ای برای تغییر رفتار و ساختار اسلامی و انقلابی نظام بهره بگیرند و در نهایت نسخه تسلیم ایران در برابر آمریکا را بپیچند، حضرت آقا نیازی به این خطاب پرعتاب احساس نمی‌کردند. مخاطبان این بخش از بیانات رهبر معظم انقلاب را می‌توان در سه طیف تعریف کرد.
اول: آمریکا و متحدانش که این روزها با اشاره -متاسفانه بخوانید با استناد- به بخش‌هایی از توافق وین، قطعنامه 2231 و نقشه راه که میان ایران و آژانس به امضاء رسیده است، با اطمینان از پیروزی خود در مقابله سی‌وچند ساله با موجودیت جمهوری اسلامی ایران سخن می‌گویند و از توافق وین در صورت اجراء با عنوان یک گام بلند برای تغییر ساختار نظام یاد می‌کنند، گام بلندی که به زعم آنان هرگز از طریق حمله نظامی به دست نمی‌آمد! و با تأسف باید اذعان کرد این «ظرفیت‌ منفی» در جای جای توافق وین به وضوح دیده می‌شود و کیهان، به موارد فراوانی از آن با استناد به متن برجام و قطعنامه 2231 اشاره کرده است و البته تاکنون غیر از هیاهو و جنجال کمترین پاسخ مستندی دریافت نکرده است.
اما نکته مهم و در خور توجه آن که رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند توافق وین تصویب بشود یا نشود، اجازه چنین سوءاستفاده‌ای را به دشمن نخواهند داد. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت حضرت آقا، این ظرفیت منفی و فاجعه‌آفرین را در متن توافق دیده‌اند که نهیب زده‌اند. آیا غیر از این است؟!
دوم: توده‌های عظیم مردم پاکباخته این مرز و بوم را می‌توان طیف دیگری از مخاطبان رهبر معظم انقلاب تلقی کرد. این طیف که در عبور از همه عقبه‌های سخت و نفس‌گیر در صحنه حاضر و پای در رکاب بوده‌اند، به خود حق می‌دهند که این روزها با نگاه به برخی از موارد باج‌خواهانه توافق وین و اظهارنظر شماری از مسئولان که متأسفانه رنگ و بو و سمت و سوی تسلیم‌پذیری دارد نگران آینده باشند. حضرت آقا در خطاب پرصلابت خود به این طیف که به قول حضرت امام(ره) صاحبان اصلی انقلاب هستند، اطمینان می‌دهند هرگز توافقی را نمی‌پذیرند که در آن اصول و مبانی انقلاب نادیده گرفته شده باشد.
سوم: طیف سوم که باید آنان را اصلی‌ترین مخاطبان بخش یاد شده از بیانات رهبر معظم انقلاب تلقی کرد، مسئولان محترم نظام هستند که وظیفه مشترک بررسی دقیق  متن توافق وین، قطعنامه 2231 و نقشه راه را برعهده دارند و در این‌باره گفتنی است؛
5- مروری -هرچند گذرا- بر متن برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل به وضوح نشان می‌دهد که در جای جای آن از مکانیسم ماشه -TRIGGER-  استفاده شده است و بسیاری از «بندها» و «مفاد» آن به سوی استقلال، امنیت و در یک کلمه، موجودیت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نشانه رفته است.
بیانات مورد اشاره رهبر معظم انقلاب در خطبه‌های نماز عید فطر امسال کمترین تردیدی باقی نمی‌گذارد که حضرت آقا از نارسایی و عواقب فاجعه‌آفرین توافق یاد شده اطلاع‌ کامل دارند و با جرأت می‌توان گفت که ایشان به هیچوجه از متن تهیه شده راضی نیستند و اگر غیر از این بود با توجه به اطلاع دقیق از توافق وین، تأکید حضرت  ایشان بر «متن تهیه شده تصویب بشود یا نشود از اصول انقلاب دست نخواهیم کشید» و تکرار چندباره آن ضرورتی نداشت. از این روی وظیفه غیرقابل تغییر مسئولان بررسی‌کننده متن توافق وین آن است که هیچیک از «بندها»، «فصل‌ها» و «مفاد» برجام را که با اصول و مبانی اسلام و انقلاب و موجودیت نظام در تعارض است، نپذیرند تا به قول حضرت آقا، امروز در مقابل مردم و فردا در پیشگاه خداوند تبارک و تعالی شرمسار و سرافکنده نباشند. اما چگونه؟!... بخوانید!
6- تمامی مسئولان محترم و کارشناسان و دست‌اندرکاران- بدون استثناء- در این نقطه اتفاق‌نظر دارند که برخی از مفاد توافق وین، قطعنامه 2231 و نقشه راه با اصول و مبانی انقلاب و نظام نه فقط همخوانی ندارند بلکه این اصول و مبانی را نشانه رفته‌اند‌ و در صورت اجرا می‌توانند فاجعه‌آفرین باشند. اگر این باور در میان مسئولان محترم وجود دارد- که‌دارد و آن را انکار نمی‌کنند- بدیهی است که تن دادن به اجرای توافق وین - برجام- با وجود این بندها و مفاد، جز تن دادن به فاجعه، مفهوم و نتیجه دیگری نخواهد داشت. اما، آیا می‌توان تصور کرد که موافقان «توافق وین» با تأکید بر پذیرش آن - خدای‌نخواسته- در پی مقابله با اصول و مبانی انقلاب و نظام هستند؟! پاسخ این پرسش به یقین منفی است و این وصله ناجور به مسئولان محترم، بی‌تردید ناچسبیدنی است. بنابراین چرا برخی از آنان بر پذیرش برجام اصرار می‌ورزند. پاسخ را در ادامه بخوانید.
7- برخی از مسئولان و دست‌اندرکاران محترم ضمن آن که وجود «بندها» و «پیوست»های مغایر با اصول و مبانی نظام را در برجام و ملحقات آن انکار نمی‌کنند و این بخش‌ها را خطرآفرین می‌دانند ولی از «اعلام تحفظ» یا «حق شرط» -RESERVATION- به عنوان چاره‌کار و راه مقابله با بخش‌های مورد اشاره یاد می‌کنند که ‌ باید گفت، ارائه این پیشنهاد از سوی برخی مسئولان که انتظار می‌رود از حقوق معاهدات با خبر باشند، تعجب‌آور است. توضیح آن که؛ حق شرط یا تحفظ به مفهوم خودداری از پذیرش یک یا چند بخش یک معاهده است (کنوانسیون 1969- حقوق معاهدات). اما، مطابق همان کنوانسیون، حق تحفظ فقط در معاهدات چندجانبه بین‌المللی قابل پذیرش است که در آن یکی از امضاءکنندگان معاهده می‌تواند نسبت به بخشی از آن اعلام تحفظ کرده و خود را ملزم به اجرای آن نداند، ولی حق شرط یا تحفظ در معاهدات دو جانبه ممنوع و غیرقابل پذیرش است و برجام یک معاهده دوجانبه است که یک طرف آن جمهوری اسلامی ایران و طرف دیگر آن مجموعه کشورهای 5+1 هستند و دقیقا به همین علت اعلام شده است که در مواجهه با توافق وین فقط دو راه وجود دارد، پذیرش کامل آن (آری) و یا رد کامل آن (نه) و هیچ راه دیگری قابل تصور نیست.
8- و بالاخره، اگر باور داریم که توافق وین و اسناد پیرامونی آن- قطعنامه 2231 و نقشه‌راه آژانس- شامل «بندها» و «موادی» است که برای اصول و مبانی انقلاب فاجعه‌آفرین است و همین بندها و مواد است که دغدغه رهبر معظم انقلاب و همه دلسوزان را در پی داشته است، تنها راه عبور از آن، پاسخ «نه» به کلیت برجام و رد کامل آن است. آیا‌راه‌دیگری هست؟!

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 85
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 79
  • ۲۳:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۳
    0 0
    وقتی اوباما می گوید با کنار کشیدن ایران از برجام به این کشور حمله نظامی می کنیم . پس چاره ای جز تسلیم شدن نیست .
  • مجید ۲۳:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۳
    0 0
    بعدا شما اقتصاد رو سامان میدی؟؟؟
  • ۲۳:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۳
    0 0
    حواب که نمیدن فقط میگن اینان کاسبان تحریم هستن.
  • ۲۳:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۳
    0 0
    اجسنت به هوش سیاسی ات حاج حسین
  • علي ۲۳:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۳
    0 0
    بسه بس كن
  • فرهاد ۰۰:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    درسته کشور امریکا قدرته جهانیه درسته میتونه با لابیهاش کشوری رو تحریم کنه ولی خدا نیست که شاید سرنوشتی همچون صحرای طبس در انتظارش باشد
  • ۰۰:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    مگه تو این دوسال و بعد توافق تونستن بدن؟؟ در ضمن ایشون تحلیلگر مسایل سیاسی و روزنامه نویس است نه وزیر و ریس جمهور!!
  • محمد ۰۰:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    والله حقیقت گفته
  • محمدی ۰۰:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    فقط حرف حرف اقا و بس هرکی هرچی میگه برا خودشه سایت مشرق به نفعش نیست این نظرات بذاره چون آتیش بیار معرکه معمولا
  • ایرانی ۰۰:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    شما دوغتو بنوش
  • ۰۰:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    ﺟﺎﻱ ﺩﺯﺩﻳﻬﺎﻱ اﻣﺜﺎﻝ ﺯﻧﺠﺎﻧﻲ و ﻣﻬﺪﻱ ﻫﺎﺷﻤﻲ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺑﺸﻪ و ﻣﺴﻴﻮﻟﻴﻦ ﺑﻲ ﻛﻔﺎﻳﺖ ﺟﺎﻱ ﺧﻮﺩﺷﻮﻥ ﺭﻭ ﺑﻪ ﺑﺎﻛﻔﺎﻳﺘﻬﺎ ﺑﺪﻥ اﻗﺘﺼﺎﺩ ﺑﻬﺒﻮﺩ ﭘﻴﺪا ﻣﻴﻜﻨﻪ.
  • ۰۰:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    حسین دست بردار
  • مجید ۰۰:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    یه سوال دارم اینکه اگه حق شرط در توفق اومده حالا که خلاف معاده 1969 است آیا قابلیت اجرا دارد یا نه؟یکی جواب بده
  • ۰۰:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    امریکا 30 ساله همین را می گوید نکته: چرا اوضاع باید طوری شود که همه کارها را باید رهبری انجام دهند؟ ایشان شفاف مواضع خود را اعلام کرده اند بقیه کار را باید مسئولان یه جو عقل داشته باشند
  • ابوالفضل ۰۰:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    اگه متونستن حمله کنن چند سال پیش این کار را می کردن
  • ahl_latifi11@yahoo.com ۰۱:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    عمو جون الان سی ساله میگن حمله میکنیم چ غلطی کردند نترس جونم که میترسن حمله کنن اگ میتونستند مطمئن باش حمله میکردند
  • دانشجوی اقتصاد ۰۱:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    لازمه سامان دادن اقتصاد، تقویت ظرفیت داخلیه! داداش مجید! اینکه وضع اقتصاد این طوریه بر می گرده به بی عرضگی بعضی ها!!!!! نه تحریم!!!!!
  • ۰۱:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    اون موقعی که می گفتی کاغذ پاره هست باید بفکرش رو می کردی
  • ۰۱:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    تو برو تسلیم شو به ما کاری نداشته باش ما میدونیم اگه اونا غلط زیادی بکنن چجوری از خجالتشون دربیایم
  • ۰۱:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    بعد اون وقت نقش دولت چی میشه؟ نمیشه که تا ابد فقط شعار داد. دولت راه حل داره اما متاسفانه نگاه دولت به جای توان داخلی و راه حل های بین المللی روی سیاست خارجی متمرکزه.
  • ۰۱:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    آقا علی من فقط به شما توصیه می کنم بحث کانال خرید در قطعنامه سازمان ملل را مطالعه بفرمایید تا از اصل ماجرا با خبر بشید. گفته شده تا ایمیل خریدار و چرایی خرید و خریدار ابزار با کاربرد دو گانه را باید گزارش کنیم. این یک گوششه.
  • حمزه ۰۱:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    اين اقا موقعي كه ايران را داشتند تحريم ميكردن كجا بودن كه تشخيص بدادن داره اقتصاد مملكت رو از پا در مياوردن ايشون اينهمه مسلطه و اون موقع كه احمدي نژاد همه اينارو كاغذ پاره ميخوند كجا بودن ؟
  • بصیرت ۰۲:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    آقا دقیقا از صحبتهای نماز عید فطر می خواستند همین پیغام را به خواص برسانند اما متاسفانه خواص در خواب تشریف دارند !
  • علی حقجو ۰۲:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    کاملا حق با شماست . درود بر شرفت جناب آقای شریعتمداری
  • حمید ۰۲:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    یه دلیل دروست و حسابی نیاورده که فنی و مورد بحث باشه فقط سخنانه رهبرو به عقیده خودش تفسیر کرده... هم رهبر و هم مسئولان میدونن اگر این تحریما برداشته نشه اقتصاد ایران کاملا ورشکسته میشه وفقط مردم عادی بیچاره میشن نه اینا بعدشم مذاکراه امتیاز دادن و گرفتن نمیدونم چرا نمیفهمن نمیشه همه امتیازارو گرفت و امتیاز نداد...
  • ۰۲:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    اگه بعد از توافق اوضاع اقتصاد درست نشد شما جواب میدی؟
  • ۰۲:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    لطفا به نظرات مخالف در همین خبر سر مقاله توجه کنید آیا چیزی جز هیاهو و جنجال میبینید؟! آیا مخالفان استدلالی آورده اند؟! تنها کار مخالفان شده هیاهو و هوچی گری و دریغ از اندکی منطق. و استدلال و نگرانی از منافع ملی
  • ۰۳:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    چشم که نباشد ابرو به چکار آید؟ وقتی ایران مستقل و مقتدر نباشد با اقتصاد قوی تازه میشویم ژاپن ذلیل.
  • ۰۴:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    نه تنها راه دیگر بلکه راههای بسیار دیگر هم هست . یکی از هزاران راه این است که اگر مشاهده شد که امریکا و کشورهای دیگر به توافق پایبند نیستند ایران نیز پایبند نباشد و ان را اعلام کند .
  • ۰۴:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    پس چاره ای جز تسلیم شدن نیست ?! دوست عزیز غیرت نداشته ات را به رخ ما نکش
  • مصطفی ۰۴:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    با سلام اخر من متوجه نشدم اقای شریعتمداری از چی ناراحت توی این متن چیزی نبود که سندیت داشته باشه یا من متوجه خطر بشم
  • ۰۶:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    اولا ما نفهمیدیم این بندهای مغایر با اصول انقلاب کدومند بالاخره،ثانیا ادامه تحریم ها باعث میشه وضعیت اقتصادی تغییر نکنه و این خطرش از حمله نظامی هم بیشتره.
  • ۰۶:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    من تعجب میکنم از این که مجالس کشور های ۵+۱ چرا به کنگره اعتراض و تهدید نمی کنند تا مقداری آنها حساب دستشون بیاد!؟ جامعه جهانی گنگره آمریکا نیست ولی با این سکوت خفت بار کشور های مثلا قدرت مند ذلیل هستند مقابل کنکره...
  • احسان ۰۷:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    حسین جوون بازهم مثل همیشه خوب و بادقت و کامل گفتی ممنونم مرگ بر آمریکا آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند
  • ۰۷:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    کاملا حرفاشون درسته
  • ۰۷:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    اگر میتونست تا حالا کرده بود ... اما میدونه الان ایران از لحاظ نظامی به قدری قوی شده که دیگه نمیتونه با گزینه نظامی به اهدافش برسه و این را دارند بعد از توافق بارها تکرار میکنند که گزینه نظامی شدنی نیست و امنیت اسرائیل به خطر می افته
  • ۰۷:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    چرا بس کنه حرف منطق جواب نداره درسته ؟
  • ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    همان بهتر که نفهمی
  • ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    و ای کاش چیزی تغییر کرده بود با این توافق ملت می خواست دلار ارزان شود مسکن بهتر شود آذوقه روزمره شون راحت تر تهیه کنند الان همه چیز بدتر شده
  • ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    فاجعه است حسین اقا بس کنید
  • ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    در واقع ما گندم دادیم و جو تحویل گرفتیم!
  • ۰۸:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    خدارا شکر این توافق نامه اونقدر پیچیدگی داره که امثال حاج حسین فقط بتونن از فونتش یا تعداد صفحاتش ایراد بگیرن
  • ۰۹:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    داداش الان هم این دولت میگه قطعنامه شورای امنیت کاغذ پاره هست
  • ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    داشتند فتنه گرانی را که آدرس تحریم به دشمن میدادند رسوا میکردند ... الان هم اگر صحبتهای تیم ایرانی را شنیده باشی دارند همین رو میگن که قطعنامه شورای امنیت کاغد پاره است و بار حقوقی و اجرائی نداره
  • ۰۹:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    البته آدمهای غرب زده و کشته مرده آمریکا !!!!!!!!!!!!! مشکلات جامعه تو و امثال شماهاست که درکتون اونقدر پائینه که برای واکس زدن کفش غربیها لحظه شماری میکنید
  • مهاجر ۰۹:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    حرف آقا بايد عمل ما رو در پي داشته باشه،كميسيون بررسي برجام كه توسط مجلس تعيين شده ، مثل مجلس تو تعطيلاته يا نظاره گر عملكرد كنگره استكبار جهانيه... هركي ادعا داره حرف حرف آقاست.. گزارش عملكرد بده نه شعار تو پذيرش 598 هم حضرت امام از طفره روندگان از جهاد في سبيل الله به زبان مذمت ياد كرده اند..
  • ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    امتیازی که استقلال کشور را به خطر بندازه که دیگه امتیاز نیست آنهم در مقابل اما و اگرهایی که در توافق برای ما ردیف میشه !!!
  • ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    شما تسلیم شو راه باز جاده دراز ولی ما تسلیم نمیشیم. مگه از روی جنازه ما رد شوند
  • محمدي ۰۹:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    حالا جناب عراقچي هم ميگن 2231 غير قابل اعتناست و ..
  • ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    بهتره چند بار بخونی تا متوجه بشی
  • ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    ادامه تحریمها فقط در اراده اقتصادی دولت خلل ایجاد کرده که نشان از بی تدبیری است نه چیز دیگر
  • ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    فاجعه این است که آدم نفهمه و اجازه نده کسی که میفهمه حرفش را بزنه!!!
  • محمدي ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    اونوقت شوراي امنيت استكبار بياد يه دونه از اون قطعنامه هاي ضد يمن و مردم پا برهنه اش به نفع اذناب شيطان بزرگ صادر كنه.. قربون پرچمت بري اما با مطالعه
  • مهدی ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    بشین تا تحریم‌ها برداشته بشه، ببخشید تعلیق بشه، ببخشید اونم بعد از تایید نظر آژانس، ببخشید اونهم بعد از حل کردن PMD، ببخشید اونهم در طول مدت 8 سال، ببخشید اونهم نه همش، بعضی‌هاش، ببخشید اونهم اگه به انواع ادعاهاشون جواب مثبت بدیم برای بازرسی از همه جا، ببخشید اونهم اگه روند ادامه تعلیق‌ها رو وتو نکنند، ببخشید .... تو خواب تحریم‌ها برداشته میشه!!!
  • ۰۹:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    حاجی دیگه قرار داد را بستیم و در دفتر خانه شورای امنیت ثبت کردیم امکان نه گفتن به برجام وجود ندارد!
  • ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    آقای شریعتمداری مرد نیستی اگر از تقکر انقلابی فاصله بگیری .... همین طوری ادامه بگه .
  • ۱۰:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    همونجور كه تو 100 روز اقتصاد را سامان داديد!!
  • ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    دايي جان ! اگر كدخدا زورش ميرسيد زودتر ازينها حمله مي كردو نيازي به اين همه بازي توافق نبود
  • ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    خود مدعيان توافق در زمان دولت قبل ريشه مشكلات را مديريت داخلي كشور مي دانستند . لطفا نعل وارونه نزنيد . مبارزه با فساد اداري و اقتصادي ربطي به امريكا و تحريم ها نداره
  • ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    كوفي ترسو! شما بس كن
  • ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    سخن صريح رهبري رو هم انكار مي كني ؟ لطفا به نام محمد و علي و حسين و... نظر ننويس
  • ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    افرين ! جلوي فساد گرفته بشه
  • ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    انسانهاي شبه روشنفكر و ترسو اعصابشون از بيان واقعيت خرد ميشه
  • ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    تو چندين مقاله قبلي مستدل اشاره كرده ولي جوابي نبوده ميتوني بخوني
  • ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    باريكلا يا ميگن تو خيلي باسوادي تو برو مذاكره كن ،‌يا ميگن خيلي بي سوادي همش انتقاد بيخود ميكني يا ميگن تو مشكل فقر و بيكاري مردم رو نميفهمي
  • ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    جو رو برا تو گرفتیم
  • ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    من خیلی طرفدار تحلیلهای آقای شریعتمداری هستم اما فکر میکنم این تحلیلشون یک مقدار نادرست بود. اینکه رهبر میفرمایند چه تصویب بشود چه تصویب نشود ... معنایش لزوما این نیست که تصویب آن باعث خطر است و ... بلکه معنایش این است که اولا حتما باید مراحل تصویب یا عدم تصویب را بگذارند ثانیاً اگر تصویب هم بشود نباید تفسیر غلطی از آن بشود. حالا شاید عوارضی هم داشته باشد که جلوی آن گرفته خواهد شد اما لزوما به معنای آن نیست که تصویب آن مستلزم عواقب فاجعه آفرین است. (منظور این نیست که رهبری نظری در این رابطه ندارند بلکه از بندهای مورد اشاره نمیتوان برداشت کرد که ایشون معتقد به فاجعه بار بودن تصویب هستند)
  • یار غریب ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    ناشناس 11:06 خوب جوابشو بده چرا طفره میری ؟
  • ناشناس ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    شما پوشک ایزی لایف احتیاج داری دوست عزیز !
  • ناشناس ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    کاغذ پاره خواندن تحریمها بهتر از گره زدن آب خوردن مردم به تحریمهاست !
  • ناشناس ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    درود بر حاج حسین شریعتمداری سردار قلم .
  • ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    شماها اگر متوجه میشدید وضعمان اینقدر اشفته نبود
  • ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    چند نکته را به اختصار عرض می کنم: 1- با تمام احترام ولی ایشان در جایگاهی نیستند که بخواهند از طرف شخص اول کشور حرفی بزنند و تصمیمی بگیرند و حرف های ایشان را تعمیم بدهند. 2- صحبت های جناب حاج حسین آقای شریعتمداری بر مبنای یه فرض خودساخته می باشد برای مثال ایشان در این نوشتار تصریح کردند که: "تمامی مسئولان محترم و کارشناسان و دست‌اندرکاران- بدون استثناء- در این نقطه اتفاق‌نظر دارند که برخی از مفاد توافق وین، قطعنامه 2231 و نقشه راه با اصول و مبانی انقلاب و نظام نه فقط همخوانی ندارند بلکه این اصول و مبانی را نشانه رفته‌اند‌ و در صورت اجرا می‌توانند فاجعه‌آفرین باشند" ایکاش ایشان می گفتند که آیا نمایندگان یا مسئولین مخالف این توافق همه مسئولان قلمداد می شوند یا از دید ایشان همه تلقی می شوند؟ و بر مبنای این فرض خودساخته نتیجه گیری هم می کنند و به قول معروف خودشان هم میبرند و هم می دوزند. 3- ولی این نکته مثبت در این نوشتار برخلاف سایر صحبت ها و نوشتارهای جناب شریعتمداری و دوستان و همفکران ایشان این است که پذیرفته اند که برجام یا کلا باید تصویب شود یا کلا رد و امکان اصلاح ندارد. 4- اصلا برفرض درستی و صحت تمامی این نوشتار و نقد های وارد شده به توافق باید گفت که آیا این توافقنامه هیچ نکته مثبتی ندارد که ایشان از روز اعلام توافق کلمه ای درباره نکات مثبت ننوشته اند ( تا جایی که من سرمقاله های ایشان را می خوانم ) 5- رهبری گفته اند که من هنوز زبانم باز است و خودم حرف خودم را میزنم و کسی از طرف من موضع گیری نکند ( نقل به مضمون) پس ایشان لطفا با تمام مهارتی که دارند اینگونه از طرف ایشان حکم صادر نکنند ببخشید که طولانی شد
  • شناس ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    =)))
  • ۱۵:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    خیلی خوب بود حاج حسین... خدا خیرت بده که حق رو میگی و از چیزی نمیترسی...
  • محمد علی پاکدل ۱۶:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    کسانی که به قالیباف و دیگران در انتخابات تشر می زدتد که ما حقوق دان هستیم، متاسفانه امروز بر مبنای همان حقوق کذایی، برجامی را تصویب کرده اند که مجلس محترم ما نه می تواند آن را رد کند و نه می تواند آن را بپذیرد؟ تکلیف چیست؟ هرچند مملکت ما صاحب دارد.
  • ۱۸:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
    0 0
    یکی نیست بگه حالا چرا برای ۲۵سال و تا ابد کشور تعهد دادین...چرا باید پروتکل الحاقی تا ابد اجرا بشه...مگه با غنی سازی ما مشکل ندارن؟پس چرا تا ۲۵سال باید از معادن ما هم بازدید کنین؟
  • گمنام ۰۷:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۵
    0 0
    بزرگوار تنهایی فکر کردید به این نتیجه رسیدید؟
  • ۰۸:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۵
    0 0
    یعنی بی شرافتی تا چه حد که این همه اشکال فنی و حقوقی جدی رو کسی نبینه و بگه به فونتش ایراد گرفتن. پستی و وقاحت شما بی پایانه
  • ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۵
    0 0
    داداش دم خروس زد بيرون ، موقعي كه در دولت گدشته توافق داشت شكل ميگرفت ، آقايون سبز و اصلاح طلب گرا دادند كه جلو توافق گرفته بشه ، يه نگاه به گفته هاي لدين درباره شومر در هفته قبل بنداز تا بفهمي قطعنامه هاي شوراي امنيت به چه دليل بوده !!! به دليل خيانت فتنه گران سبز ! البته شما باز هم ميتوني خودت رو به خواب بزني !
  • محسن ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۵
    0 0
    آقای شریعتمداری نوشته اند: « تمامی مسئولان محترم و کارشناسان و دست‌اندرکاران- بدون استثناء- در این نقطه اتفاق‌نظر دارند که برخی از مفاد توافق وین، قطعنامه 2231 و نقشه راه با اصول و مبانی انقلاب و نظام نه فقط همخوانی ندارند بلکه این اصول و مبانی را نشانه رفته‌اند‌ و در صورت اجرا می‌توانند فاجعه‌آفرین باشند. » " گمان می کنم هر بچۀ کوچکی هم که این افاضۀ ایشان را بخواند یا بشنود، برایش این سوال پیش بیاید که ایشان چگونه و از چه طریقی نظرِ « تمامی مسئولان و کارشناسان و دست اندرکاران » را کسب کرده اند و مطمئن هستند که حتی یک مورد استثنا هم وجود ندارد؟!
  • معلم بازنشسته ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۵
    0 0
    خوب بگید نه اینکه سخت نیست . شتر سواری دولا دولا نمیشه البته اگر جراتش دارید
  • ۰۰:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
    0 0
    موقع فتنه کثیف 88 باید فکرش را می کردین
  • علی ۱۸:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۷
    0 0
    مشرق ممنون از اینکه نیمی از پیامها رو نذاشتی. هر چی با ایده تو شباهت داره رو فقط میذاری!!!!!
  • سلام ۰۹:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۸
    0 0
    گل گفتی و اینو علاوه کنید که به جای حذف یارانه که حق عمومی ایرانیان است.، جلوی ویزای برخی از فک و فامیلای دولتمردان با پول بیت المال و مهمانی های مبذرانه ی اونا و گشت و گذارهای بیهوده به نام مذاکرات گرفته بشه هم اقتصاد خیلی بهتر میشه.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس