کد خبر 457980
تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۳

مدیرکل بهداشت و بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد امام خمینی (ره) ضمن انتقاد از اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده توسط دولت یازدهم در دو استان فارس و مازندران، گفت: هم‌اکنون دولت ۶۰ میلیارد تومان در بخش درمان به مجموعه امداد بدهکار است.

 به گزارش مشرق، جعفر رحیمی مدیرکل بهداشت و بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد امام خمینی (ره)، در نشست خبری خود با اشاره به اینکه فعالیت‌های کمیته امداد در 3 بخش بهداشتی، بیمه درمان پایه و بیمه مکمل درمان ارائه می‌شود، اظهارداشت: هرکدام از این فعالیت‌ها توسط یک اداره در مجموعه امداد انجام می‌شود.

وی در خصوص فعالیت‌های بهداشتی کمیته امداد امام خمینی (ره) خاطرنشان کرد: با توجه به خصوصیت‌های جامعه هدف امداد که اکثریت آنها افراد مسن و نیازمند هستند بالطبع نیازهای سلامت و بهداشتی آنها تشدید می‌شود که در مجموعه امداد این نیازها اولویت‌بندی شده است.

رحیمی خاطرنشان کرد: نیازهای جامعه هدف سازمان بهزیستی در حوزه سلامت با عموم جامعه متفاوت است و حتی در استان‌ها خدمات بهداشتی براساس نیاز مددجویان اولویت‌بندی می‌شود.

مدیرکل بهداشت و بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد امام خمینی (ره)، بیان داشت: سرفصل‌های فعالیت‌های بهداشتی کمیته امداد عبارتند از آموزش سلامت، اهدای اقلام بهداشتی، احداث و بهسازی سرویس‌های بهداشتی، ارائه خدمات بهداشتی در اردوگاه‌ها، رفع سوء تغذیه کودکان زیر 6 سال، معاینات دوره‌ای از مجری طرح‌های خودکفایی و اشتغال، بهداشت دهان و دندان و ارزیابی سلامت زنان سرپرست خانوار تحت پوشش.

رحیمی گفت: در سال 93، 230 هزار نفر در کلاس‌های آموزشی و بهداشت کمیته امداد شرکت کردند ضمن اینکه در امر بهسازی و احداث سرویس‌های بهداشتی، 70 هزار سرویس در مناطق روستایی و شهری ساخته شده است.

وی با بیان اینکه مجموعه امداد برای دانش‌آموزان تحت پوشش خود خوابگاه‌ها و اردوگاه‌هایی احداث کرده است که در این اماکن خدمات بهداشتی و سلامت به دانش‌آموزان ارائه می‌شود، افزود: برای این افراد پرونده سلامت تهیه و معاینات دوره‌ای انجام می‌گیرد.

مدیرکل بهداشت و بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد امام خمینی (ره)، افزود: رفع سوء تغذیه کودکان زیر 6 سال یکی دیگر از اقدامات در حوزه بهداشتی است که این طرح با همکاری وزارت بهداشت و مجموعه امداد صورت می‌گیرد که سال گذشته 85 هزار نفر از کودکان دچار سوء تغذیه توسط وزارت بهداشت شناسایی و به امداد معرفی شدند.

رحیمی تصریح کرد: طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته ماهیانه 70 هزار تومان توسط کمیته امداد به کودکان دچار سوء تغذیه بن‌هایی داده می‌شود که این افراد با مراجعه به فروشگاه‌های طرف قرارداد اقلام پروتئینی تهیه می‌کنند.

مدیرکل بهداشت و بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد امام خمینی (ره) در ادامه نشست خبری با اشاره به اینکه در حال حاضر بالغ بر 100 هزار نفر از کودکان دچار سوء تغذیه پشت نوبت جهت ورود به طرح اشاره شده هستند، گفت: در فاصله‌های زمانی 3 ماهه و 6 ماهه، پایشی از کودکان دچار سوء تغذیه انجام می‌گیرد که در صورت بهبود یافتن این کودکان از طرح خارج و افراد جدیدی وارد طرح می‌شوند.

وی تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات کمیته امداد در حوزه بهداشتی، توزیع سبد غذایی به بیماران مسلول است که حدود 2 هزار و 67 نفر در کشور شناسایی شدند و از خدمات مجموعه امداد استفاده می‌کنند به طوریکه در سال 93، 350 میلیون تومان در این بخش برای این افراد هزینه شده است.

رحیمی بیان داشت: معاینات دوره‌ای مجریان طرح‌های خودکفایی و اشتغال نیز به صورت مستمر انجام می‌پذیرد که در حال حاضر 5 هزار نفر از مددجویان در این طرح حضور دارند.

مدیرکل بهداشت و بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد امام خمینی (ره) به خدمات بهداشت دهان و دندان کودکان زیر 6 سال اشاره کرد و گفت: در این طرح بالغ بر 7 هزار نفر در سال گذشته مشارکت داشتند که حدود 650 میلیون تومان نیز در این بخش توسط کمیته امداد هزینه شده است.

وی در ادامه به آمار زنان سرپرست خانوار تحت پوشش امداد اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون یک میلیون و 50 هزار نفر از زنان سرپرست خانوار تحت حمایت مجموعه امداد قرار دارند و از خدمات مختلف این نهاد استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به بیماری‌های مختص زنان، گفت: به همین جهت در طول سال غربالگری و شناسایی در خصوص بیماری‌های مختص زنان انجام می‌گیرد به طوریکه در سال گذشته تمامی زنان سرپرست خانوار استان تهران در طرح غربالگری بیماری‌های زنان حضور داشتند.

رحیمی تصریح کرد: مجموعه امداد فعالیت‌های بهداشتی گسترده‌ای را از لحاظ بهداشت فردی، محیطی، کاری، اجتماعی و پزشک اجتماعی در تمام سطوح در دستور کار خود قرار داده است.

مدیرکل بهداشت و بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد امام خمینی (ره) بیان داشت: مجموعه امداد در حوزه بیمه خدمات درمانی پایه نیز اقدامات گسترده‌ای را انجام داده است و یکی از ارکان سازمان‌های بیمه‌گر همراه با سایر سازمان‌های بیمه‌ای از جمله تامین اجتماعی، سازمان بیمه سلامت و نیروهای مسلح محسوب می‌شود.

رحیمی با اشاره به عضویت کمیته امداد در شورای عالی بیمه کشور، خاطرنشان کرد: در بیمه پایه مددجویان جدا از سایر بیمه‌های درمان، اقدامات گسترده‌ای از سوی مجموعه امداد صورت گرفته است ضمن اینکه از سال 76 طرح نظام ارجاع و پزشک خانواده از سوی امداد به مناطق روستایی آغاز شده است.

وی تاکید کرد: مجموعه امداد تلاش می‌کند که افراد نیازمند و بیمار را به هر طریقی تحت پوشش بیمه درمان پایه قرار دهد و در این زمینه در حال حاضر یک میلیون و 500 هزار نفر تحت پوشش بیمه درمان پایه کمیته امداد قرار دارند.

رحیمی خاطرنشان کرد: در حال حاضر، کمیته امداد با 11 هزار مرکز درمانی طرف قرارداد است که این مراکز شامل 1300 پزشک خانواده، 622 بیمارستان دولتی و خصوصی، 2 هزار و 150 داروخانه و 2 هزار و 770 متخصص طرف قرارداد دارد ضمن اینکه نظارت مستمری بر روی مراکز طرف قرارداد انجام می‌پذیرد.

رحیمی تصریح کرد: ما با تمام مراکز دولتی در کشور قرارداد داریم و بسته‌های خدماتی امداد عبارتند از خدمات دارویی، دندان‌پزشکی، آزمایشگاه، خدمات بستری و تجهیزات و ... .

وی در ادامه به بیمه مکمل کمیته امداد اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون 4 میلیون نفر تحت پوشش بیمه مکمل مجموعه امداد قرار دارند و از خدمات این مجموعه استفاده می‌کنند.

مدیرکل بهداشت و بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد امام خمینی (ره) اضافه کرد: بیمه مکمل کمیته امداد با توجه به وضعیت جامعه هدف است، خدمات مختلفی را از جمله پرداخت هزینه ویزیت، فرانشیز و ... بر عهده دارد.

وی همچنین از تأمین هزینه پرستاری سالمندان و بیماران در منازل توسط خانواده‌ها خبر داد و گفت: مجموعه امداد ماهیانه 100 هزار تومان به خانواده‌هایی که سالمندان و یا بیمارانشان را نگهداری می‌کنند به عنوان هزینه پرستاری پرداخت می‌کنند که بالغ بر 50 هزار نفر از مددجویان تحت پوشش این نهاد از خدمات هزینه پرستاری استفاده می‌کنند.

رحیمی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون 20 هزار بیمار صعب‌العلاج توسط مجموعه امداد شناسایی و تحت پوشش قرار گرفته است که هزینه بیماری این افراد به طور کامل توسط این نهاد پرداخت می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر کمیته امداد محدودیتی برای پذیرش بیماران صعب‌العلاج ندارد، گفت: در صورتی که نیازمندی این گونه بیماران احراز شود به سرعت تحت پوشش مجموعه امداد قرار می‌گیرند.

مدیرکل بهداشت و بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد امام خمینی (ره) از امادگی کمیته امداد جهت پذیرش بیماران مستمند و نیازمند و صعب العلاج خبر داد و گفت: در صورتی که دولت سرانه این بیماران را در اختیار امداد قرار دهد در کمترین زمان ممکن این افراد تحت پوشش خدمات درمانی و بیمه‌ای امداد قرار می‌گیرند.

رحیمی گفت: در حال حاضر 2 بیمارستان بازرگانان در تهران و آیت‌الله علامه کرمی در اهواز وابسته به کمیته امداد هستند که خدمات مختلفی را به مددجویان و همچنین سایر بیماران ارائه می‌کنند.

رحیمی خاطرنشان کرد: در سال گذشته بالغ بر 300 میلیارد تومان در بخش سلامت مددجویان تحت پوشش امداد هزینه شده است که از این رقم دولت 240 میلیارد تومان پرداخت کرده است و ما همچنان منتظر مساعدت دولت در این زمینه هستیم.

وی افزود: مجموعه امداد در حال حاضر 60 الی 70 میلیارد تومان به مراکز درمانی طرف قرارداد بدهکار است که در صورت پرداخت سهم دولت در بخش درمان ما می‌توانیم این بدهکاری را صفر کنیم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه طرح پزشک خانواده‌ای که از دولت قبل کلید خورد و هم‌اکنون توسط دولت یازدهم در دو استان فارس و مازندران اجرا می‌شود، تفاوت‌های زیادی را با طرح نظام ارجاع و پزشک خانواده حقیقی دارد، بیان داشت: ما انتقاداتی را نسبت به این طرح داشته‌ایم و امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس