کد خبر 461040
تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۴

سریال استاندارد جیرانی با دو قسمت پایانی ناامیدکننده، در مرز تبدیل به یک اتفاق مهم رسانه‌ای ایستاد.

به گزارش مشرق، دیشب آخرین قسمت سریال «تعبیر وارونه یک رویا» به پایان رسید و سریالی که تا یک قدمی تبدیل به یک اتفاق مهم در تلویزیون ایران پیش رفته بود، ناگهان با یک پایان سرهم‌بندی‌شده، تبدیل به یک سریال معمولی شد.

فریدون جیرانی، کارگردان پرکار سینما و تلویزیون ایران که پیش از این با تجربه سریال «مرگ تدریجی یک رویا»، تجربه جدیدی به فضای تلویزیونی اضافه کرد، این بار هم با یک چینش استاندارد و قابل‌قبول یکی از معدود سریال‌های جاسوسی و معمایی تاریخ تلویزیون ایران را روانه آنتن کرد.

داستان‌‌های فرعی جذاب، بازی‌های قوی، فیلمنامه دقیق و ساخت فضایی جدید و تجربه‌نشده در سینمای ایران برای تماشاگرانی که در تلویزیون ایران، تجربه‌ای از فضاهای هیجان‌‌زده و پر اضطراب نداشتند، تماشای سریال «تعبیر وارونه یک رویا» را تبدیل به یک تجربه لذت‌بخش کرده بود.

هر چند که برخی ایرادات امنیتی و اطلاعاتی در میانه سریال به آن وارد شده بود، اما هوشمندی جیرانی در ساخت سریالی با ریتم تند و بدون کش‌دادن‌های معمول تلویزیون ایران، بینندگان ثابت و پرتعدادی برای سریال دست و پا کرده بود.

اما همه این مقدمه‌چینی‌ها هوشمندانه، سرانجام با پایان کلیشه‌ای، به شدت معمولی و قابل‌پیش‌بینی و البته نامتناسب با روند سریال، «تعبیر وارونه یک رویا» را تبدیل به تجربه‌ای معمولی در تلویزیون کرد.

اگر چه  اصولا ساخت سریالی در موضوع هسته‌ای، خودش یک گام پیش روی بزرگ است. ساخت سریالی درباره پردامنه‌ترین مساله دهه اخیر جامعه ایران که با زندگی همه ایرانی‌ها گره خورده بود و در سینما و تلویزیون ایرانی اثری از آن نبود. و اگر چه پیش از دو قسمت آخر ما با سریالی استاندارد مواجه بودیم که از لحاظ کیفی بسیار بالاتر از سطح میانگین کیفی سینمای ایران ایستاده بود؛ اما مشخص نیست که به چه دلیلی، این پایان‌بندی نچسب، سبب شد تا «تعبیر وارونه یک رویا» تبدیل به اتفاق نشود.

شایعات درگوشی مبنی بر تغییر پایان سریال، بلافاصله بعد از موسیقی متن دلنشین سریال در شبکه‌های اجتماعی پخش شده است.اما اینکه تا چه میزان باید به این شایعات درگوشی که معمولا نادرست هستند اطمینان کنیم مشخص نیست.

«تعبیر وارونه یک رویا» اتفاق خوبی در تلویزیون ایران بود، اگرچه می‌توانست تبدیل به تجربه‌ای ناب و بی‌سابقه شود.

مسیر ساخت آثار نمایشی درباره مساله هسته‌ای آغاز شده است. «روباه» و «تعبیر وارونه یک  رویا» اولین اتفاقات این عرصه بودند. اتفاقاتی در مجموع قابل‌قبول. «بادیگارد» هم در راه است و حاتمی‌کیا احتمالا این مسیر را به بلوغ خواهد رساند. منتظر جشنواره فجر امسال می‌مانیم.


منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 15
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • sadeq ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۹
    0 0
    آخه مگر مجبور هستن فیلمی بسازند که این چنین تمام بشه . فکر کنم بچه های اطلاعات از اینکه به این صورت و اماتور معرفی شدن ناراحت هستن. کمی هم فکر این باشیم از پول بیت المال درست استفاده کنیم
  • ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۹
    0 0
    ما نمی دونیم واقعا این فیلم در بیان مهارت و تیز هوشی نیروهای اطلاعات ساخته شده بود یا خدای ناکرده مسخره و مزحکه این جان برکفان ! سربازان صفر کیلومتر نیروی انتظامی ما هم همچین ناشی گریهایی در نمیارن ! واقعا آقای جیرانی دستت درد نکنه ،خوب بود یه مقدار از سریال بسیار زیبای " هوش سیاه " یاد میگرفتید !
  • ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۹
    0 0
    کلا وزارت اطلاعات 4 نفر بود که دو نفرشون شهید شدن بقیه هم تنهایی همه تروریتا رو نابود کردن یاد فیلم هندی افتادم
  • ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۹
    0 0
    با تعطیل شدن تاسیسات هسته ای دیگه زمینه ای برای تولید آثار مشابه وجود نداره و باز هم باید برن سراغ سوژه های آب دوغ خیاری و ...
  • امیر ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۹
    0 0
    اره اصلا تعجب کردم نوشته بود قسمت اخر !؟!
  • ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۹
    0 0
    آقا روحش شاد ما که حسابی خندیدیم مخصوصا قسمت آخرش که پیاده رفت ارمنستان
  • تبریز ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۹
    0 0
    افتضاح بود
  • علی ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۹
    0 0
    میخای کل وزارت رو بیارن جلو دوربین تا شما راضی بشی!!!؟؟؟
  • رقیه مرادی بیسواد وبیکار ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۹
    0 0
    فیلمی به غایت اشمئزآور و سخیف بود مضافا اینکه شرب خمر هم ناهنجاری بود که در فیلم به کرات دیده شد مرسی رسانه ملی
  • ۱۵:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۹
    0 0
    اینقدر که توی این فیلم بارون بارید برای پر کردن سد کرج کفایت می کرد.
  • ۱۹:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۹
    0 0
    ریتم کند فیلمبرداری واقعا خسته کننده بود. توی خیابان و رستوران و حتی توی خونه دوربین با بازیگر همقدم شده بود. قسمت آخر هم که نصف راه رو پیاده رفت ارمنستان. البته با دوربین. این جیرانی رو بیارین برنامه هفت بگین آخه اینم کارگردانی بود؟!!! سوژه فیلم خیلی خوب بود و میتونست یکی از بهترین سریالهای تلویزیونی باشه
  • ۲۳:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۹
    0 0
    نویسنده محترم این مطلب در واقع با روش معروف فرار به جلو بیشتر قصد دفاع و تبرئه فریدون جیرانی را داشته تا نقد کارشناسانه سریال !! جناب نویسنده با مطرح کردن پخش شایعه در مورد فرمایشی بودن بخش پایانی سریال بسیار رندانه سعی در فرا فکنی داشته و تلاش کرده غیر مستقیم جیرانی را یه جورائی مجبور به تمام کردن سریال به این صورت مضحک و مسخره جلوه دهد !! در ضمن مشکل سریال فقط قسمتهای پایانی نبود بلکه سریال در کلیت هم از اشکالات بعضآ فاجعه آمیز سرشار بود و الخ ......!!
  • احمد ۱۷:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۰
    0 0
    علی آقا ، منظور این نیست که کل وزارت را جلوی دوربین بیارن ،اما توی این سریال طوری نشون داد که انگار وزارت اطلاعات خدای ناکرده با کمبود نیرو روبروست ،بهتر بود از هنرورهای بیشتری در نقش مامور استفاده شود تا مثلاً فقط یک نفرمامورحفاظت از دانشمند هسته ای ویا در مرحله بعد سیاوش مشرقی وهمسرش را بر عهده نگیرد ویک تیم حفاظتی مامور این کار شود که یک تروریست دست چندم مثل رویا آن یک مامور را به راحتی نکشد واگر آن مامور در دم جان سپرده بود ونمی توانست ردیاب را زیر ماشین بگذارد ،ماموران ماشین تروریستهارا چگونه پیدا می کردند ؟آیا نیروهایی که کار شنود را انجام می دهند کار عملیاتی هم می کنندیا وظایف از یکدیگر تفکیک می شود
  • احمد ۱۷:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۰
    0 0
    کدوم تاسیسات تعطیل شده؟ اسمشو نو بگو ... منظورت فردو ونطنز واراک که نیست چون اونا تعطیل نشدند بلکه محدود شدند ، البته کارکرد فردو تغییر کرده که به معنای تعطیلی نیست ، آب سنگین اراک هم که تعطیل نشده بلکه قراره وسل آن را با وسل جدید جایگزین کنندکه باز هم به معنای تعطیلی نیست
  • ۱۸:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۰
    0 0
    اين سريال قرار بوده ٣٠ قسمت باشه كه توى ٢٧ قسمت دستور رسيد جمعش كنن. توى اينستاگرام سريال عكسهايي هست كه اصلا پخش نشدن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس