به گزارش مشرق، سودابه پاکنژاد کارشناس ارشد دفتر مدیریت مصرف شرکت توانیر در همایش نقش خانواده در مصرف بهینه برق در ساوه افزود: در انتخاب هر یک از وسایل برقی و نحوه استفاده از آنها باید دقت کرد زیرا استفاده از کولر گازی غیراستاندارد موجب مصرف بیشتر برق میشود و در بسیاری از مناطق کشور کولر گازی ابزاری بهینه نیست.
وی بیان کرد: میتوان با بکارگیری روشهای بسیار ساده و ابتدایی به میزان قابل ملاحظهای مصرف برق منزل را کاهش داد تا مشکلی در تامین برق بوجود نیاید.
پاکنژاد با اشاره به سهم بیشتر بخش خانگی در ساعات پیک بار عنوان کرد: با اعمال راهکارهای ساده مدیریت مصرف برق در منزل، میتوان ضمن کمک به اقتصاد خانواده، در حفظ محیط زیست و حتی به سلامت نسلهای آینده کشورمان کوشا بود.
به گفته وی اینکه چگونه مصرف کنیم، چه اندازه مصرف کنیم و چه وقت مصرف کنیم سه موضوع مهمی است که باید بدان توجه کرد.
پاکنژاد تصریح کرد: همانطور که بانوان در مصرف محصولی نظیر زعفران دقت دارند باید این را بدانیم که برق از زعفران هم با ارزشتر است و لذا لازم است در مصرف آن مدیریت کرده و قدر آن را بدانیم.
کارشناس ارشد دفتر مدیریت مصرف شرکت توانیر با بیان اینکه جمعیت ایران از سال 57 تا 93 نزدیک به دو برابر شده است، بیان کرد: مصرف برق در همین مدت هفت برابر شده و وزارت نیرو برای تولید هر کیلووات ساعت برق و توزیع آن باید هزار دلار سرمایهگذاری جدید انجام دهد.
وی افزود: در کشور ما روند مصرف انرژی رو به افزایش است و این امر باعث میشود تا سالهای دیگر ذخایر انرژی ما به پایان برسد.
پاکنژاد با تاکید بر نقش زنان در مدیریت مصرف انرژی تصریح کرد: مدیریت در مصرف توسط بانوان یک نقش کلیدی است چرا که این زنان هستند که میتوانند نقطه شروع اصلاح الگوی مصرف باشند و با طرح الگوی مناسب برای مصارف خانگی، الگویی فراگیر را در جامعه مطرح کنند.
کارشناس ارشد مطالعات مدیریت مصرف گفت: هنگام خرید وسایل برقی باید به برچسب انرژی آن دقت کنید که روی آن علامت A درج شده باشد.
به گفته وی بانوان در منزل باید همواره به این اصل توجه کنند که همزمان از چند وسیله برقی استفاده نکنند زیرا این امر باعث میشود پیک بار مصرفی افزایش یابد.
پاکنژاد گفت: بانوان با اعمال مدیریت بار، جابجایی مصارف و تشخیص استفاده از وسایل برقی میتوانند در شکوفایی اقتصاد کشور نقشآفرینی کنند.
وی با بیان اینکه بانوان الگوی هر خانواده هستند، افزود: بانوان نقش بسزایی در تغییر رفتار مصرفی دیگر اعضای خانواده بویژه فرزندان دارند و باعث آموزش و انتقال غیرمستقیم بهینهسازی مصرف انرژی در خانواده و در نهایتاٌ جامعه میشوند.
فرمانده سپاه ناحیه ساوه نیز گفت: با توجه به تهدیدات متنوع دشمن علیه انقلاب اسلامی باید اقتصاد مقاومتی و مصرف بهینه منابع را اجرایی کنیم.
سرهنگ پاسدار "مجید احمدجعفری" افزود: در طول عمر انقلاب تاکنون شاهد جنگ تحمیلی، اقتصادی، فرهنگی و تحریم بودیم که با هدایت رهبر کبیر انقلاب امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب توانستیم مسیر خود را طی کنیم.
وی افزود: اصلاح الگوی مصرف شعار سال 1388 است که بعد از آن شعارهای مختلف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی همچون منظومهای از سوی رهبر معظم انقلاب بیان شده است و میتواند حرکت عمومی کشور را در زمینههای مختلف ساماندهی کند.
وی با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی بیان کرد: 12 اصل مرتبط با الزامات اقتصاد مقاومتی بیان شده است که 6 اصل آن فرهنگی است.
فرمانده سپاه ناحیه ساوه گفت: تقویت فرهنگ کار و تولید، حمایت از تولید ملی، اصلاح الگوی مصرف، استفاده از تمام ظرفیت کشور، تقویت روح خودباوری و خوداتکایی و مردمی کردن اقتصاد از جمله این اصول است.
وی افزود: در بحث اصلاح الگوی مصرف در آموزههای دینی تاکید بسیاری شده است و باید برای صرفهجویی در مصرف انرژی برنامهریزی شود.