گروه سیاسی مشرق - کارگزارانیها اين روزها تمام فعاليت خود را در حوزه سياست داخلي به
انتخابات معطوف كردهاند؛ این رویکرد را میتوان با نگاهی بر تریبونهای رسانهای، برنامههای حزبی و اظهارنظرهای انتخاباتی اعضای حزب کارگزاران به خوبی مشاهده کرد.
چندی پیش تکنوکراتهای سیاست سرشاخههای اصلی این حزب در سراسر کشور
رادریکی از شمالیترین و خوش آب و هواترین نقاط تهران گرد هم جمع کردند تا
مواضع حزب را دریافت کنند و خط سیاسی ابلاغی در تهران را برای اجرا به شهرستان محل
فعالیت خود ببرند.
آنچه اکنون مشخص است کارگزارانیها بهواسطه ارتباط نزدیک با بدنه
دولت و همچنین حمایت ویژه هاشمی رفسنجانی در تلاشاند تا برای انتخابات مجلس
بتوانند اصلاحطلبان را زیر چتر خود قرار دهند و مدیریت صحنه را در انتخابات پیش
رو از آن خود کنند.
سازماندهی استانی، برگزاری همایش برای سرشاخههای اصلی استانها،
تقویت ارگانهای رسانهای منتسب به کارگزاران، تخریب عارف و تلاش برای کاهش
محبوبیت وی در افکار عمومی، راهاندازی شاخه جوانان در استانهای کشور، دعوت از
معاونین رئیسجمهور در جلسات کارگزاران، بیان اظهارات تند و ساختارشکنانه در حمایت
از فتنه گران باوجوداینکه بارها اعلامشده است "فتنه" خط قرمز نظام
جمهوری اسلامی است از جمله تلاشهای کارگزاران برای احیای دوباره در فضای سیاسی کشور
و رسیدن به قله تصمیمگیری برای سایر احزاب اصلاحطلب تاکنون بوده است.[1]
تلاش برای سرلیستی ناطق نوری
یکی از رویکردهای این حزب به میدان آوردن ناطق نوری برای انتخابات
آینده است؛ کارگزارانیها با وجود اینکه تاکنون ابراز تمایلی از سوی ناطق برای
ورود به صحنه انتخابات صورت نگرفته ولی بارها از سوی رسانههای خود به محوریت
ناطقنوری در انتخابات مجلس دهم اشاره کرده و تصویر ناطق را در صفحه مجلات و
روزنامههای خود قرار دادهاند، اقدامی که نشان از بهم ریختگی در اردوگاه تندروها و جنگ برای سرلیست شدن افرا خاص دارد و باید دید اصلاحطلبان در آخر، چگونه مقابل کارگزاران سجده میکنند.
این گزارش درباره جزئیات این دیدار آورده است: ناطق نوری برعکس دفعههای قبل که به صراحت از موضوع انتخابات عبور میکرد این بار سخنی نگفت و در برابر سخنان و اصرار سید حسن خمینی گفته بود نیاز به آن دارد که بیشتر فکر کند.
نشریه صدا همچنین از دیدار چندی پیش غلامحسین کرباسچی دبیر کل حزب کارگزاران با ناطق نوری در لواسان خبر داده و گفته است که کرباسچی در این دیدار از ناطق نوری خواسته است که دوباره به خانه ملت بازگردد.
در این گزارش همچنین به تغییرات هاشمی و حسن روحانی اشاره شده و نویسنده معتقد است ناطق نیز در مسیر تغییرات قرار گرفته، صدا ینویسد: اگر چه درباره اینکه ناطق نوری در لیست اصلاح طلبان قرار میگیرد یا خیر تاکنون کسی سخن نگفته است اما در اینکه ناطق نوری امروز با ناطق نوری سال 76 تفاوت دارد کسی شک ندارد چنانکه هاشمی و روحانی نیز افرادی که سابق بر این بودند، نیستند.[2]
رایزنیهای انتخاباتی با ناطقنوری
در ادامه همین رویکرد حزب کارگزاران با انتشار سلسله مصاحبهها و گفتگوهایی با شخصیت های اصلاحطلب همچون حسین مرعشی، آذر منصوری عبدالله ناصری، مصطفی ایزدی، محمدجواد حقشناس به لزوم آمدن ناطق نوری به عرصه انتخابات آینده پرداخته است؛ حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران طی گفتگویی از رایزنیهای انتخاباتی با ناطقنوری خبر میدهد.
مرعشی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رایزنی و گفتگوهایی با ناطق نوری برای جلب رضایت وی جهت حضور در انتخابات انجام گرفته است یا خیر؟ میگوید: بله. درجریان هستم. با آقای ناطق نوری در سطوح مختلفی گفتگو و رایزنی شده است. از سوی جریان اصلاحات خود من با ایشان صحبت کردم؛ وی در بخش دیگری به از درخواست احزاب اصلاحطلب برای آمدن ناطق خبر میدهد و میگوید: خواست اکثریت اصلاحطلبان است اما حزب کارگزاران بیشتر از باقی احزاب این خواست را رسانهای کرده است.[3]
واکنش کارگزاران به انتقادات درمورد بیمهری به عارفاین رویکرد رسانهای حزب کارگزاران در حالی است که محمد قوچانی عضو حزب کارگزاران سازندگی و سردبیر صدا در واکنش به گزارشی تحت عنوان "لاریجانی و ناطق نوری" محبوب، "عارف و خرازی" مغضوب کارگزاران، توضیح داده بود که: «کارگزاران بارها گفته است که اصلاحطلبان یک لیست دارند و هر کس در رأس آن باشد و اجماع یا اکثریت اصلاح طلبان آن را تایید کنند، تایید میکنند. حتی آقای مرعشی به عنوان سخنگوی حزب گفتند این بار نوبت دیگران است که به نفع آقای عارف کنار روند و هفته نامه صدا در سرمقاله هم نوشت که چرا اصلاحطلبان نمی توانند از علی لاریجانی حمایت کنند. اگر آقای ناطق نوری میآمدند حتما حتی بزرگان اصلاحات تصمیم دیگری می گرفتند اما تا اینجا قطعا عارف در صدر لیست اصلاحات از جمله کارگزاران است. لطفا دوستان فریب خبرسازی های اصولگرایان را نخورند.»[4]