رئیس جمهور کشورمان تصریح کرد: قربانیان این حادثه شرایطشان به گونهای است که شرایطشان تأثرآور است البته من وقتی وارد نیویورک شدم از حادثه اطلاع یافتم و در هواپیما با آقای جهانگیری قبل از پیاده شدن به طور مفصل صحبت کرده و اقداماتی که لازم بود ابلاغ کردم.
وی ادامه داد: دولت و معاون اول اقدامات خوبی را انجام دادند و وزارت خارجه نیز بسیار فعال بود و دسترسیهای ما و وزارت خارجه ما نیز در آنجا بیشتر بود چرا که هم صدای مظلومیتهای ایران به گوش جهان برسد و همه به مراجع بینالمللی تذکرات لازم نسبت به این حادثه مهم داده شود.
رئیس جمهور ادامه داد: وزیرخارجه ما با وزاری خارجه و سران برخی کشورهای منطقه مذاکره و صحبت کرد که بسیار مؤثر بود و بنده نیز در دو سخنرانی که یکی در مجمع عمومی سازمان ملل و دیگری در اجلاس سالانه بود به این نکته اشاره کردم که این حادثه از نظر ما عادئی و معمولی نیست و با مسائل مالی جبران نمیشود و خیلی مهمتر از این حرف هاست.
روحانی یادآور شد: عربستان باید به وظایف قانونی و بینالمللی خود در برابر اتباع خارجی و زائران خانه خدا انجام وظیفه کند و هم حادثه دقیقا روشن شود که چه بوده و به چه دلیل اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: رسانه های عربستان به جای نشان دادن فیلمهای واقعیت انیمیشن پخش میکنند که توهین به جوامع اسلامی است؛ در ملاقاتهایی هم که داشتیم در آغاز به ملت ایران تسلیت گفته میشد و هم اظهار تأسف و تعجب صورت کمیگرفت که باید این مسئله مورد رسیدگی قرار گیرد.
رئیسجمهور ضمن تسلیت به خانوادههای این قربانیان گفت که در مراسم استقبال از پیکر مطهر حجاج شرکت خواهد کرد.
روحانی ادامه داد: دولت از ابتدا در این موضوع و خدمت آن در این حادثه بوده و آن را دنبال میکند همه تلاش ما این بوده جنازهها سریعتر شناسایی و انتقال آنان به ایران فراهم و به خانوادههایشان بازگردانده شود و در این راستا دولت وظایف خود را دنبال خواهد کرد.
وی با اشاره به ملاقاتهایش در نیویورک گفت: که ما بخشی از سفر خود را به این دلیل حذف کردیم و در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل نیز موضوع حج و زائران نیز مطرح شد. همچنین بحث برجام و پس از برجام و مسائل منطقه از دیگر محورها بود.
روحانی تأکید کرد: نکته مهمی که باید بگویم این است که هیچ کس در آنجا بحث نمیکرد که برجام در چه مرحلهای است همه دنیا برجام را نهایی شده و منتظر اجرا و آثار آن بودند.
رئیس جمهور ادامه داد: هر که به ایران میرسد بحث این است که چطور باید به ایران بیاییم هیأتهای ما کی بیایند؛ ایران که در گذشته به عنوان مشکل و مسئله منطقه مطرح بود امروز به عنوان راه حل مطرح است. البته نباید مغرور شویم بلکه باید در این فضا به نفع ملتمان استفاده کنیم.
وی تأکید کرد: حتی اگر یک ساعت خونریزی در سوریه قطع شود وظیفه ماست که این کار را انجام دهیم و از خون یک مسلمان بتوانیم حراست کنیم تا به زمین ریخته نشود اگر بدانم امنیت در عراق سوریه و یمن برقرار میشود حاضرم با هر کسی حرف بزنم به شرطی که امنیت برقرار شود.
منبع: پایپاه اطلاع رسانی دولت