به گزارش مشرق، وحید حسینی گفت: در بسیاری از نقاط دنیا سامانه پیشبینی وضعیت آلودگی هوا به عنوان اصلیترین ابزار در پایش و اطلاعرسانی وضعیت آلودگی هوا شناخته شده و مورد استفاده قرار میگیرد و امیدواریم ظرف چندماه آینده و پس از تستهای لازم بتوانیم این سامانه را برای شهر تهران راهاندازی کنیم.
وی افزود: این سامانه ترکیبی از بخشهای مختلف و پیچیدهای از جمله تولید و انتشار آلودگی از منابع آلاینده، پیشبینی شرایط هواشناسی و در نهایت پیشبینی وضعیت آلودگی هوا است تا با اطلاعات اندازهگیری غلظت آلایندهها در روزهای قبل ترکیب شود و در نهایت وضعیت آلودگی روزهای آتی را پیشبینی کند. در این میان با توجه به مطالعات و فعالیتهای پیشین انجامشده در زمینه هواشناسی، مسیر هموارتری پیش رو است اما پیشبینی آلودگی هوا نیازمند اطلاعات وسیع و محاسبات ریاضی پیچیده است.
حسینی در تشریح عملکرد این سامانه گفت: در حال حاضر شاخص آلودگی هوا (ugiAQI) در ساعت 11 صبح هر روز اعلام میشود اما اعلام این شاخص در ساعت 11 یعنی اینکه فردی که نباید در معرض قرار میگرفته دیر متوجه شده و در واقع کار از کار گذشته است. امیدواریم در آینده نزدیک این شاخص را یک روز قبل به اطلاع شهروندان و خصوصا اقشار حساس از جمله بیماران کودکان و سالمندان برسانیم تا براساس آن تصمیمگیری کنند.
وی ادامه داد: در اجرای این طرح مشاوران قوی داخلی و خارجی شرکت کنترل کیفیت هوا را یاری میکنند و موسسه ژئو فیزیک دانشگاه تهران به همراه دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران و دانشگاه شهیدبهشتی با سه تیم روی این پروژه کار میکنند.
وی تاکید کرد: چند دانشجوی مقطع ارشد و دکتری نیز رروی این پروژه مشغول ارائه تز خود هستند.