کد خبر 476226
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۴ - ۰۶:۴۳

خلبان جانباز هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت:هفته دفاع‌مقدس یادآور اقتدار و از جان گذشتگی ملت و دفاع جانانه فرزندان ایران از خاک میهن اسلامی است.

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، سید‌حمید موسوی در برنامه روایت حماسه‌آفرینی هشت سال دفاع‌مقدس با عنوان «برگی از دفتر تاریخ» که در جهاددانشگاهی اردبیل برگزار شد،گفت:در نخستین روزهای جنگ تحمیلی عراق علیه ایران،هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران توانست قدرت خود را به رخ حریف بکشد و جلوی پیشروی نظامیان عراقی را بگیرد.همچنین در انتقال مردم خرمشهر قبل از سقوط این شهر و اشغال آن توسط نیروهای عراقی و روند پیروزی رزمندگان اسلام در طول هشت سال، هوانیروز نقش مهم، تعیین‌کننده و تاثیرگذاری داشت.

وی نقش نیروهای هوانیروز و نیروی دریایی و نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی را در ابتدای جنگ بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: فردای روز تهاجم عراق به ایران، 140 فروند هواپیمای نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی،تمام پایگاه‌ها و مراکز مهم شامل منابع مهم اقتصادی،اجتماعی و استراتژیک عراق را مورد حمله قرار دادند که ضربه سختی به پیکره دشمن غاصب بود.در این عملیات 160 فروند هلی‌کوپتر عراقی از بین رفت و در چند روز اول جنگ،نیروی هوایی عراق تقریبا زمین‌گیر شد.عملکرد نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز در ابتدای جنگ نیز چنان مهم بود که نیروی دریایی عراق را از کار انداخت طوری که تا پایان جنگ، عراق از طریق دریا به ایران حمله تاثیرگذاری نکرد.

موسوی اظهار کرد: در طول هشت سال جنگ تحمیلی،ارتش،سپاه پاسداران، نیروهای مردمی، بسیج و تمام اقشار جامعه با وحدت کلمه دست به‌دست هم داده و از خاک میهن خود دفاع کردند.

وی مدیریت امام خمینی (ره) را در دوره هشت سال دفاع‌مقدس ستودنی خواند و گفت:در صورت فقدان مدیریت حضرت امام خمینی(ره) که مدیریتی بسیار شجاعانه و با اقتدار بود،نمی‌توانستیم در کاری موفق شویم و این توجهات خداوند متعال و مدیریت شایسته و نفس مسیحایی حضرت امام(ره) و از جان گذشتگی فرزندان ایران بود که تمامیت ارضی ایران حفظ شد.

خلبان جانباز هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران نظم و انضباط،طرح و برنامه‌ریزی بر مبنای زمان‌بندی مناسب،توجه به قانون و تخصص را لازمه مدیریت در همه زمان‌ها عنوان کر و افزود:در صورتی که مدیران و متولیان امر از کارآیی و تخصص لازم برخوردار نباشند هم به خود و هم به مجموعه تحت کنترل خود ضربه می‌زنند. در جنگ نیز همه عوامل فوق در پیروزی و اجرای عملیات‌ها مهم و تأثیرگذار بود.

موسوی با ذکر خاطراتی از تعدادی همرزمان خود و تجلیل از فداکاری‌های آنان از جمله شهیدان شیرودی، صیاد شیرازی و عباس دوران، یاسینی، امیری، جدی، ذاکر توسلی، خلعتبری و ...، صداقت، محبت و رشادت را از ویژگی‌های شاخص آن دوران عنوان کرد و گفت:بهترین خاطرات عمر من لابلای همان سنگرها و میان سیم‌خاردارها بود که از وطن و شرافت خویش دفاع می‌کردیم و آن دوران قابل تعویض با کل دنیا نیست.

سرتیپ خلبان میرحمید موسوی،جانباز قطع نخاعی 70 درصد در سال 1332 در روستای «گندیشمین» از توابع اردبیل به دنیا آمد و در زمان طاغوت فعالیت‌های انقلابی داشت و از نخستین روزهای آغاز جنگ تحمیلی در عملیات‌های مختلف تا پایان دوران هشت سال دفاع مقدس به عنوان خلبان در جبهه‌های حق علیه باطل حضور فعال داشت.او که در سال 1357 از دانشکده خلبانی فارغ‌التحصیل و بعد از گذراندن دوره فنی و خلبانی به استخدام هوانیروز درآمده و در تهاجم عراق به ایران در سال‌های 1352 و 1354 در دفاع از کشور حضور داشت چندین بار در عملیات‌های مختلف نظامی در زمان جنگ مجروح شد و در آخرین پرواز خود که برای کمک به زلزله‌زدگان استان گیلان شتافته بود به علت نقص فنی هلی‌کوپتر و سقوط آن،دچار ضایعه قطع نخاعی شد.
منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس