به گزارش مشرق، درگیریهای در کرانه باختری و قدس اشغالی از تقریبا دو هفته پیش و همزمان با تشدید یورش صهیونیستها به قدس اشغالی انجام شد؛ در این میان اعراب هیچ عکسالعمل تندی علیه رژیم صهیونیستی به خاطر این تعرضهایش نداشتند اگرچه برخی به صورت نمایشی آن را محکوم کردند. به عنوان مثال در ششم ماه جاری (مهر 1394/28 سپتامبر) همزمان با سالروز «انتفاضه مسجدالاقصی» نظامیان صهیونیست به صورت گسترده به مسجدالاقصی یورش بردند و درگیریهای گستردهای در این مسجد رخ داد که طی آن 22 تن از نگهبانان مسجدالاقصی زخمی شدند.
در 28 سپتامبر سال 2000 میلادی «آریل شارون» نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی با دو هزار نیروی نظامی وارد مسجدالاقصی شد . این اقدام شارون موجب شد که یک قیام سراسری در فلسطین شکل بگیرد که به انتفاضه مسجدالاقصی مشهور شد که بیش از 5 سال به درازا کشید. قیامی که ضمن نشان دادن نقاط آسیب پذیر دشمن اشغالگر و ظرفیت های جامعه ی فلسطینی برای پایان بخشیدن به اشغال فلسطین موجب شد که اسرائیل پس از 38 سال به ناچار به اشغال غزه پایان دهد.
ناامیدی فلسطینیها از مذاکرات سازش
باید توجه داشت که فلسطینیها از روند سازشی که «محمود عباس» (ابومازن) رئیس تشکیلات خودگردان آن را بیش از 20 سال است دنبال میکند، ناامید شدهاند و دریافتهاند این روند نتیجهای نخواهد داشت به ویژه اینکه ابومازن در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل در هفته گذشته به نکته خاصی اشاره کرد.
بعد از آنکه محمود عباس در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد که فلسطینیها دیگر به توافق اسلو پایبند نیستند، «محمد الهباش» مشاور وی اظهار داشت، عباس در سخنرانی خود هیچ توافقی را با اسرائیلیها لغو نکرده است.
به نوشته روزنامه «جروزالمپست»، محمد الهباش گفت: عباس لغو هیچ توافقی را اعلام نکرد بلکه به جهان گفت از این به بعد، تعهد فلسطینیها به توافقات به میزان تعهد اسرائیل بستگی دارد.
در همین راستا روزنامه آلمانی «یونگهولت» در گزارشی با عنوان «پرچم فلسطین به اهتزاز درآمد، پیمان اسلو مُرد» به تلاشهای ناکام محمود عباس برای ادامه روند سازش اشاره کرد (جزئیات بیشتر).
یورشهای نظامیان صهیونیست و شهرکنشینان به مسجدالاقصی طی دو هفته گذشته که تقریبا به صورت روزانه ادامه داشت و ناامیدی فلسطینیها از ارائه راهحلی از طرف تشکیلات خودگردان، خشم ملت فلسطین را برانگیخت و موجی از اقدامات مقاومتی در کرانه باختری به راه افتاد.
شهادت دختر بیگناه فلسطینی با 10 گلوله/عفو بینالملل و تلآویو: «هدیل» بیگناه کشته شد
«هدیل الهشلمون» دختر فلسطینی که صبح روز 31 شهرماه امسال (1394) مورد هدف گلوله نظامیان صهیونیستی قرار گرفت و به شهادت رسید .نظامیان رژیم صهیونیستی به سمت این دختر فلسطینی در یکی از ایستهای بازرسی شهر الخلیل تیراندازی کردند.نظامیان مذکور به این بهانه که دختر فلسطینی یاد شده قصد انجام عملیات شهادتطلبانه با چاقو را داشته، به سمت وی شلیک کردند و حال عمومی وی در صبح ناپایدار گزارش شد.
سازمان عفو بینالملل در واکنش به شهادت هدیل الهشلمون اعلام کرد دلایل ثابت میکند که این اقدام تسویهحسابی بر خلاف قانون بوده است. این سازمان افزود: تصاویر درگیری که منجر به قتل دختر فلسطینی منتشر شده نشان میدهد وی هیچگونه خطری برای نظامیان نداشته که برای دفع آن خطر به زور (و اسلحه) متوسل شوند.
روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» نیز در گزارشی اعتراف کرد هدیل الهشلمون، بیگناه کشته شد. عمیره هاس روزنامهنگار هاآرتص در گزارش خود نوشت: الهشلمون مورد اصابت 10 گلوله قرار گرفته که هفت گلوله به بالاتنه و 3 گلوله به سمت پایینتنه وی شلیک شده بود.
عملیات مقاومتی در قدس و زخمی شدن یک اسرائیلی
چهارشنبه شب هفته گذشته (8 مهر) یک فلسطینی با چاقو یک نظامی اسرائیلی را در منطقه «باب العامود» در قدس زخمی کرد. جنبش حماس ضمن تبریک این عملیات شهادتطلبانه ، آن را عملیاتی قهرمانانه خواند و خواستار استمرار اینگونه اقدامات مبارزهای در پاسخ به جنایتهای اسرائیلیها شد.
عملیات شهادتطلبانه نابلس و کشته شدن 2اسرائیلی
روزنامه یدیعوت آحارونوت پنجشنبه شب هفته گذشته (9 مهر) از انجام یک عملیات تیراندازی علیه دو افسر اطلاعات نظامی صهیونیستی در شرق شهر نابلس در کرانه باختری خبر داد. در این تیراندازی که مقاومت فلسطین آن را «عملیات منحصر به فرد» نامید، یک افسر یگان ویژه ارتش اسرائیل به همراه همکارش که ظاهرا همسرش نیز بوده است در نزدیکی ایست بازرسی «بیت فوریک» در شرق نابلس در شمال کرانه باختری هدف تیراندازی قرار گرفتند و کشته شدند.
پس از این حادثه، ارتش رژیم صهیونیستی منطقه جنوبی شهر نابلس را منطقه بسته نظامی اعلام کرد. یدیعوت نوشت: این دو که عضو یگان هیات ستاد مشترک و مشغول در «اطلاعات نظامی» بودند، بین دو شهرک «ایتمار» و «الون» کشته شدند. گروههای موسوم به عبدالقادر حسینی مسئولیت این عملیات را بر عهده گرفته است. آنطور که رسانههای صهیونیست می گویند، «حماس» پس از این عملیات، از عاملان آن تقدیر کرده و این تیراندازی را «اقدامی قهرمانانه» خوانده است (جزئیات بیشتر).
عملیات شهادتطلبانه جدید در قدس و کشته شدن دو اسرائیلی
یک فلسطینی شنبهشب(دیشب/11 مهر) با انجام عملیات استشهادی سه نفر از شهرکنشینان را در قدس اشغالی به ضرب چاقو زخمی کرد که از این میان دو نفر از آنها کشته شد(یکی از کشته شدگان یک خاخام بوده است) و سه اسرائیلی دیگر زخمی شدند.عامل استشهادی نیز پس از انجام عملیات شهادت طلبانه هدف تیراندازی نظامیان رژیم صهیونیستی قرار گرفت و به شهادت رسید.
داود شهاب سخنگوی جهاد اسلامی فلسطین در گفتوگو با شبکه تلویزیونی المیادین مسئولیت حمله این عملیات را که منجر به کشته شدن دو صهیونیست شد ، بر عهده گرفت.
شهادت دو فلسطینی طی 24 ساعت
نظامیان صهیونیستی شنبه شب (دیشب) به سمت «مهند حلبی» عامل عملیات شهادتطلبانه قدس که جهاد اسلامی مسئولیت آن را بر عهده گرفته، شلیک کردند و وی را به شهادت رساندند.
همچنین صهیونیستها صبح امروز به سمت «فادی سمیر علون» از شهرک «عیسویه» واقع در قدس اشغالی تیراندازی و وی را به شهادت رساندند. دلیل این تیراندازی ذکر نشده اما صهیونیستها به سمت جوان فلسطینی مذکور در «باب العامود» قدس 10 گلوله شلیک کردند .
درگیریهای شدید در جنین و موشکباران منزل یک عضو القسام
نظامیان صهیونیستی صبح امروز منزل «قیس السعدی» از اعضای گردانهای «القسام» شاخه نظامی مقاومت در کرانه باختری را محاصره کردند و سپس آن را با موشک تخریب کردند.بر اساس گزارش وبگاه خبری «الرساله»، نظامیان رژیم صهیونیستی از ساعات اولیه صبح امروز ورودیهای جنین را مسدود، منزل السعدی را محاصره کردند و در پشتبامهای منازل مجاور این عضو القسام مستقر شدند.
شبکه المیادین نیز گزارش داد صهیونیستها منزل السعدی را محاصره و با موشک آن را تخریب کردند و مانع از رسیدن تیمهای امدادی به این منزل شدند.بالگردهای رژیم صهیونیستی نیز در این عملیات شرکت داشتند.گزارشها حاکی از زخمی شدن 25 فلسطینی است.این اقدام همراه با یورش گسترده به مناطق مختلف کرانه باختری صورت گرفت.
به نظر می رسد همانگونه که پیش بینی می شد با به بن بست رسیدن مذاکرات سازش از یک سو و ناامیدی فلسطینی ها از جلب کمک های عربی اعتماد به خود و تکیه به توانایی های داخلی نظیر انچه که در در سال 1987 (انتفاضه اول) و در سال 2000 (انتفاضه دوم) تنها گزینه پیش روی فلسطینی ها شده است. عملیات علیه اهداف صهیونیستی به هر نحو از چاقو گرفته تا کوبیدن خودرو مصادیق بازگشت به خود فلسطینی ها است و اتفاقا از همین مجرا آنها تاکنون توانسته اند به دستاوردهای ارزشمندی در رویارویی با اشغالگران نایل شوند.