وقتی از مادرید یا بارسلونا سخن به میان می آید باید به میزان توقعی که از این دو تیم وجود دارد، توجه داشت، به عنوان مثال پیروزی دو بر صفر بارسلونا در دور رفت از مرحله گروهی لیگ قهرمانان اروپا اتفاق خیلی با ارزشی نیست که طی آن هواداران بارسلونا همه مشکلات و ناکامی های تیمشان را فراموش کنند و به این که تیمشان در رتبه سوم جدول لالیگا حضور دارد دل ببندند و منتظر روزهای خوب باشند، بارسلونا باید همیشه در روزهای خوب قدم بزند و در شأن این باشگاه نیست که وارد بحران شود!
چنین توقعی البته چندان هم دور از انتظار نیست و با توجه به عملکرد بارسلونا در چند سال گذشته شاید حتی بدیهی و منطقی هم به نظر برسد.
شبیه همین وضعیت را در قلب برنابئو و داخل اردوگاه رئال مادرید مشاهده می کنید، جایی که قرار نیست یا مصدوم شدن دو یا سه ستاره تیم از بین برود، این کهکشان باید آنقدر ستاره داشته باشد که از فرط ستاره و ترافیک ابرستاره جای خالی برای نامهای بزرگ دنیای فوتبال نباشد. در چنین شرایطی تساوی در دربی مادرید یعنی یک فاجعه و رافائل بنیتس که با ژست تلویزیونی از خوب بودن تساوی در خانه حریف دم می زند، خودش هم می داند که این موضوع اصلا برای هواداران رئال مادرید جذاب و قابل قبول نیست.
به راستی چرا در این فصل خبری از بارسلونا یا رئال مادرید باشکوه سالهای گذشته نیست؟ در پاسخ به این سوال و در اولین مورد به مشکلات ناشی از فیفا اشاره می کنند، بازیهای ملی، مصدومیتها، مشکلات ناشی از نقل و انتقالات تابستانی و پرونده های قطوری که به نام فرار مالیاتی علیه باشگاه هایی چون بارسلونا و والنسیا تشکیل شده است.
در این میان البته سهم بارسلونا از فشارهای شاید ناعادلانه فیفا خیلی بیشتر از رئال مادرید بوده است، بسیاری از هواداران رئال مادرید هم بر این باورند که سخت گیری ها علیه بارسلونا واقعا مشکوک بوده و هست و ادامه این رفتار خصمانه علیه بارسلونا به شک و تردیدها اضافه کرده است.
مشخص است که بارسلونا در عقد قرارداد با نوجوانان غیربومی، قوانین رایج فیفا و متعاقب آن، یوفا را زیر پا گذاشته است اما به نظر می رسید که یوفا لااقل پس از درخواست بارسلونا تحت فرجام خواهی و تجدید نظر، یک بخشش تاریخی برای باشگاهی که سالیان سال دوست صمیمی یونیسف بوده در نظر بگیرد.
خریدهای خوب بارسلونا مثل آردای ترک تبار اجازه بازی ندارند و همین موضوع به دردسرهای لوئیس انریکه هم اضافه کرده است، تیم فوتبال رئال مادرید نیز مشکلات خاص خودش را داشته است، مصدومیتهای پیاپی از سوی بازیکنانی چون رونالدو، بیل، بنزما، مودریچ، واران، کواچیچ و په په، تصادفی نبوده و این تیم فصل بند سازی بسیار پراشتباه و غیر حرفه ای را تجربه کرده است.
رسانه های اسپانیایی بر این باورند که تور تابستانی کاملا تبلیغاتی دو تیم بارسلونا و رئال مادرید به هر دو تیم لطمه جدی زده است و این دو باشگاه در جریان اردوی تابستانی خود تنها خستگی و مصدومیت و بی خوابی را به عنوان هدیه به ارمغان آوردهاند.
در لالیگا با این که شاهد بالانشینی دو تیم بارسلونا و رئال مادرید هستیم، خبری از نمایش باشکوه این دو وزنه سنگین فوتبال باشگاهی در اسپانیا نیست و در لیگ قهرمانان اروپا هم مدعیان رسیدن به جمع 4 تیم برتر فوتبال دنیا آنقدر زیادند که احتمال حضور این دو تیم بحران زده اسپانیایی روز به روز کم می شود.
بسیاری از هواداران دو تیم بزرگ بارسلونا و رئال مادرید دل به فصل نقل و انتقالات زمستانی بستهاند، شاید پیش از پایان این نیم فصل، ال کلاسیکو دربی بتواند تا حدودی، جور این لالیگای کسالت آور را بکشد اما تزریق خون تازه در رگهای بلوگرانا و لوس بلانکوس ضروری به نظر میرسد.